• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Bu gece tam bilgi bombardımanı olmuş.:oha:
Kartlar,yoğurt mayalama,demir damlası, dokunmatik kitaplar kafam karıştı valla. Çok işim varda ben hiçbişey yapıyormuşum gibi hissettim. Bende iyi geceler dokunma kitabı var. Ama ben çok başarılı bulmadım. İş bankasının hareketli kitapları var, gayet başarılı. Birde içinde türkçe-ingilizce isimleri yazılı resimlerin olduğu bir kitap var,resimler yanyana olduğu için çok ilgisini çekmiyor. Ayrı kartonlarda olsa daha iyi olacak, o yüzden kendim yapmayı planlıyorum.

Bunu bilen vardır belki. Çok güzel bir etkinlik. Ben de yapmak istiyorum inşallah yapacağım. Kütüphane kültürü çok önemli, malesef ülkemizde o kadar az ki.. Malesef pek çoğumuza da küçükken kitaplar sevdirilmemiştir. Ben de onlardan biriyim. Kitapların muhteşem dünyasını çok sonradan keşfettim. Ama çocuklarımız öyle olmasın. İnşallah onların en sevdiği yerlerden biri kütüphaneler olur :)

Eklentiler

• CB0CEB29-0218-4805-BF02-E06FC8183DFF.webp
    CB0CEB29-0218-4805-BF02-E06FC8183DFF.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 61
Arkadaşlar ben şimdiye kadar manda +inek sütünü çiğ alıp mayalıyordum ama ek gıdaya geçince çiğ süt mü, pastörize süt mü kullanıcam karar veremiyorum. Çiğ sütten korkuyorum açıkcası muhtemelende kullanmayacağım. Bir arkadaşım L'era fresca dondurmalarının günlük sütüyle mayaladı yoğurtlarını. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Tesekkurler yine harika bir paylasım

Bu ara bizimde çiş azaldı sanki ben regl donemimle baglanti kurdum sutum azaldi galiba diye duzelir umarim.

Yazdıklarında kendimi okudum canım üzulmemek alınmamak elde degil ve bunu sadece yasayanlar anlar. Bende ilk bir sene korundum sonra benimde olmadı ama korunmadıği halde olmayan arkadaslarım da var. Hatta yakın bir akrabam ilk cocugu hemen evlenince oldu isteyerek duşük oldu malesef ikinci ay tekrar gamile kaldi neyse ki ve bana esim ceketini evde biraksa hamile kaliyorum falan diyordu bana yani düşün. Şimdi ise doktor doktor gezip
Tesekkurler yine harika bir paylasım

Bu ara bizimde çiş azaldı sanki ben regl donemimle baglanti kurdum sutum azaldi galiba diye duzelir umarim.

Yazdıklarında kendimi okudum canım üzulmemek alınmamak elde degil ve bunu sadece yasayanlar anlar. Bende ilk bir sene korundum sonra benimde olmadı ama korunmadıği halde olmayan arkadaslarım da var. Hatta yakın bir akrabam ilk cocugu hemen evlenince oldu isteyerek duşük oldu malesef ikinci ay tekrar gamile kaldi neyse ki ve bana esim ceketini evde biraksa hamile kaliyorum falan diyordu bana yani düşün. Şimdi ise doktor doktor gezip ikinci icin ugraşıyorlar demek ki ceketle olan bir is degilmis takdirmiş. Bunun bir ceza oldugunu düsünmuyorum ama imtihan degil diyemem çünkü hayatin her evresi farkli farklı imtihamlardan oluşuyor tabi bu benim inancimda böyle. Arkadaşımızda bence iyi niyetli ama yasamadigi bir sey oldugu icin rahat konusmuş onu da yadirgamayalım.

Genel olarak lutfen arkadaşlar yapıcı olalım yıkıcı olmayalım. Sosyal medya yıpratıci olabiliyor lutfen karşımizdakinin kanli canli bir insan olduğunu ve herseyden once bir ANNE oldugunu unutmayalim

bence de canim hayatin her evresi farkli farkli imtihanlardan olusur,konustuklarimiz da dahil.

Arkadaşlar ben şimdiye kadar manda +inek sütünü çiğ alıp mayalıyordum ama ek gıdaya geçince çiğ süt mü, pastörize süt mü kullanıcam karar veremiyorum. Çiğ sütten korkuyorum açıkcası muhtemelende kullanmayacağım. Bir arkadaşım L'era fresca dondurmalarının günlük sütüyle mayaladı yoğurtlarını. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Pastörize süttense günlük süt daha sağlıklı bence.

Neden çiğ sütten korkuyorsun ? Güvenilir bir yerden alma imkanın varsa bence en faydalısı

Hayat hepimiz icin basli basina bir imtihan deqil mi ? Kesinlikle oyle dusunme canim ve seni uzecek kiracak hicbiseyi okuma gormezden gel olur mu ? Senin ne yasadigini suan hicbirimiz bilemeyiz yalnizca anlamaya calisiriz burdaki bebegin icin ogrenme arastirma cabani hepimiz goruyoruz ve seni seviyoruz...:KK200: sen cok iyi bi annesin Emir'de eminim dunya tatlisi bir mucize bebek...:emir_bebek::nazar:

sagol canim,ben de sizleri seviyorum. tum bebekler cok kiymetli ve mucize. allah herkesin evladini bagislasin.

Çiğ süt alıp mayalayacağım ben neden korkuyorsun

Bu arada rüyamı yazmak istiyorum size ilk defa böyle bir rüya gördüm evde görüyorum kendimi karanlık ev mutfak tezgahının üzerinden kocaman bir böcek yere atlıyor ben yatak odasında çocukların yanına gidiyorum oda peşimden geldi bakıyorum böceğe kanatlarını açıyor havalanıyor ve birden sinek kuşu denilen bir kuş varya ona dönüşüyor ortalık ap aydınlık oluyor pencereden uçup gidiyor anlayanınız varmı rüyadan ilk defa böyle bişey görüyorum

Hayır olsun. Rüyayı nasıl yorumlarsan öyle olur. Pek anlamam ama Aklıma ilk gelen çocuklarının başına gelecek olan bir kötülüğün senin yaptığın bir iyilik sayesinde hayra dönüşmesi. :)

Canım hiç uzulme sıkma da canini benim annemin 2 tane bebeği doğup vefat etmiş 1 tane de düşugü var ben onlardan 7 sene sonra doğmuşum mesela...annem ya da babam ne yapmış olabilir acaba bunları yaşayacak kadar m.ettim :)) Hayat zaten bi sınav önemli olan isyan etmemek sen Emir için neler yaptın o bir ağladı sen bin ağladın o zamanları hepimiz biliyoruz ama hiç isyan etmedin hep hayirlisi dedin...Rabbim kimseye kaldiramayacagindan fazla dert vermezmis emin ol ilerde çok güzel günlerin olacak Allah sağlık versin herkese butün bebislere:)) görmezden gel canını sıkan yazıları :)

herkes bir seyler yasiyor canim,eminim annen de cok zor gunler gecirmistir. ama sonradan sana kavusmus cok sukur.

allahim hepimize evlatlarimizin guzel gunlerini gostersin insallah.sagolasin :)

Kızlar çok şey paylaştım ama şuna da bi bakın bebelerimiz daha küçükler interaktif kitaplar en iyisi onlar için ama kitap kitaptır :) birkaç tane var bende bundan, büyük boy bunlar Ve çok ince de değil . normalde bu fiyata bulunmaz herhalde. :)

Eklentiler

• 8E19D687-6B79-40DF-B7B0-83DCDF670992.webp
    8E19D687-6B79-40DF-B7B0-83DCDF670992.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 77
Çiğ süt alıp mayalayacağım ben neden korkuyorsun
Ciğ süt ve günlük sütle ilgili eşim çok araştırma yaptı. Evde çiğ sütü kaynatırken belli bir derecenin üstüne çıktığımızda yararlı olan bakterilerin hepsini öldürüyoruz. Biz şu an termometre kullanıyoruz.90 dereceye gelince 10 dakika kaynatıp kapattığımızda kaybı en aza indiriyoruz. Bu şekilde kaynatırsam bebeğe zararlı bakterileri tam öldürmemiş olabilirim ,100 derecede kaynatırsamda yararlı bakteriler ölecek. Günlük sütler 70 derecede şoklandıği için yararlı bakteri kaybı olmuyor. Kendimiz için günlük süt kullanmama nedenim günlük sütlerin içine konulmuş olabilecek koruyucular. O yüzden bebeğim için koruyucu konulmamış, güvenilir günlük süt arıyorum. Baya uzun oldu ama derdim bu:hamarat:

Ciğ süt ve günlük sütle ilgili eşim çok araştırma yaptı. Evde çiğ sütü kaynatırken belli bir derecenin üstüne çıktığımızda yararlı olan bakterilerin hepsini öldürüyoruz. Biz şu an termometre kullanıyoruz.90 dereceye gelince 10 dakika kaynatıp kapattığımızda kaybı en aza indiriyoruz. Bu şekilde kaynatırsam bebeğe zararlı bakterileri tam öldürmemiş olabilirim ,100 derecede kaynatırsamda yararlı bakteriler ölecek. Günlük sütler 70 derecede şoklandıği için yararlı bakteri kaybı olmuyor. Kendimiz için günlük süt kullanmama nedenim günlük sütlerin içine konulmuş olabilecek koruyucular. O yüzden bebeğim için koruyucu konulmamış, güvenilir günlük süt arıyorum. Baya uzun oldu ama derdim bu:hamarat:

Hmm yeni bir şeyler öğrendim :) ama zararlı bakterilerin ne zararı varmış ya hu analarımızın ninelerimizin yıllarca yaptığı mis gibi süt yoğurt işte :) herhangi bir hastalığa mı sebep oluyormuş?

ben ilk başlarda içim markasının günlük sütünü alıp mayaladım doktorumuz özellikle böyle yapmamı istedi daha sonrasında normal inek sütüne geçmiştik. Bu sefer ek gıdaya başladığımda nasıl bir yol izlerim bilmiyorum

Ek gıdaya geçiceğimiz zaman doktora sorarım ama ben çok kasmak istemiyorum ya zararı olacağını düşünmüyorum

Back
X