Sağmak sütü azaltmaz hatta arttırır çünkü sürekli bir süt talebi olunca memeler de süt arzı yapıyor. Ama sadece sağarak 1.5 sene süt verebildiyse helal olsun çünkü bir süre sonra insan sağmaktan yorulur, aksar sağması ve tanem biter arz biter. Bir de kendi deneyimimle söyleyebilirim sağdığım zamanlar tazyik çok oluyordu ve kızım boğuluyordu, ne zaman sağmayı bıraktım tazyik düzene girdi. Hala bazen sagmam gerekiyor o zamanlarda çok bosaltmadan yüzeysel sağıyorum son sütü alacak ama bitirmeyecek kadar.
Gece gündüz hem de. Uyandığını bana çığlıklarıyla bildiriyor. Kucağıma alıyorum kulagimin dibinde çığlık atmaya devam ediyor
Ev tipi ana kucagi almadım. Travel sistem bebek arabasının ana kucagini kullandım evde uzun süre olmamak kaydıyla ama oyun halisi aldım ve iyi ki almışım. Onunla daha hareketli olmaya başladı. Artık ana kucağına gerek yok az kaldı mama sandalyesi aynı işlevi görecek. Bence masraf etmeye ve yer kaplamasına gerek yok. Bir de elini ayağını bilinçli olarak çok hareket ettirmeye başlamadıysa cingirak bileklik ve çoraplar şahane oluyor. Birisi yazmış ama pekiştirmek istedim