2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
İşe yarıyomuymuş ilk defa duydum.
Ağzına kesinlikle almıyor.ağzını buruşturuyor.
Geçen aklıma geldi.acaba göğsümden acı eşki bi tatmı alıyo acaba dedim.
Göğsümü yaladım :)
Ama tadı gayet normaldi.kokuyomuyum diye düşündüm.banyodan çıkar çıkmaz emzirmeye çalıştım yine almadı.
Ağzı buruşuyo hatta bazen öğürüyo.
Ben çözemedim bu çocuğu.
Emzirmek çok zormuş valla emzirme fobim oluştu.
Alışması açısından iyi oluyor. Bide açken koydğn için her defasında olmasa da bi dener diye düşünüyorum. Açken önce göğsüne koy mutlaka

Buhar makinesi hangisini kullanıyorsunuz ve memnun musunuz analar? Bir de sıcak buhar sadece yanma tehlikesi olduğu için mi önerilmiyor yoksa benim kaçırdığım başka bir zararı var mı?

Ay lütfen çok isterim açıklamanı.
Acil arttırmam lazım yoksa tamamen biticek.beni emmiyo bebeğim.memeyi verdiğim an yüzü buruşuyo öğürüyor.
Hep sağıp verdim bugüne kadar
Pompa kampi yapacaksin gunduzleri yarim saatte bir 5 dakika sag gogus 5dk sol gogus aksamlari 2 saatte bir 15 dk sag 15 dk sol gogus 3 gun bunu yap sutun artacak ve tabiki 3 litre su icmelisin extra olarak istegine bagli olarak ister yap ister yapma e- bebek promalt icecek humana still tea ve solgarin bir vitamini var ondan edin brewers yeast with b12 adı bunu sabah ogle aksam ikiser tablet aliyorsun sutun cosuyor :)

Hep değil işte arada bi normal renk oluyor gece emdiği için sabah kakası normal mesela ön sütten diye düşünüyorum bende az emiyor emdiği zaman da zaten of ne zor işler ya :) senin nasıl gidiyor gündüz aynı Mı barış
onsuttendir o zaman canim merak etme.
ayni ya yarim saatin uzerine cikmiyor uyku periyodlari. bazen 2 bazen 1 kez uyuyor

Ay iyi sevindim valla. Uyurken ses etmediyse hep öyle yap madem. Aklıma ne geldi, hastayken ipek kuzu gibi bekliyordu çekmemi ki normalde nefret eder, aspiratörün ince hortumunu tutar oldu. İşte hastayken nasıl rahatsızsa izin veriyordu çekmeme :KK43:
Rahatlamıştır Defne şimdi. Uyur da dinlenir inşallah.
Hep deniyorum da bu sefer şansıma izin verdi yoksa gece her uykusunda deniyorum mutlaka ama ağlıyor deli gibi hemen. Bir de kaş çatıyor velet ya.

Aspiratörde mi işe yaramıyor canım? Eşin kafasını sabitlesin sende burnuna sıkıver yan yatırıp. Sonra düz yatırıp çekiver tabi ağlıyo baya korkuyo bizimkide elleri ayakları çırpmaya başlamıştı gözlerini açmıştı korkudan hemen kucakladım sakinleşti sonra açık burunla rahat uyudu
Eger yapabilirsem aspiratör işe yarıyor ama öyle bir inat var ki kızımda kafasını sabit tutmak, kandırmak, katakulliye getirip çekmek mümkün değil. Karadeniz ve Arnavut inadının kesişme noktası resmen çocuk :D

Sağol canım benim, yazarım. Nidazol ilacın ismi, internette baktım da amip dizanteride kullanılıyormuş. Aslında Gretchen Grundler Gretchen Grundler a soracaktım, onlar da atlattı diye biliyorum ama zaten işi başından aşkın diye ilişmedim. İlacı dünden beri kullanıyoruz, huzursuzluğu azaldı biraz çok şükür.
A olur mu öyle şey sen sor ben fırsat bulur bulmaz cevaplarım. Sanki anlık cevap mı vermek zorundayız musait olunca bakar yazarım. Flagyl kullanmıştık biz. Tahlilde lokosit eritrosit ve amip çıkmıştı. Ama amip dizanteri değildi bizim kızın ki sadece amipti büyümeden önlem aldık neyse ki. Hastaneye gidince tahlil sonucunu alırsan daha iyi bilirsin ne olduğunu, biz de ilacı bitirince ve kakası hardalımsı sarıya dönünce çok mutlu olmuştum ben de. Hala her bez degistirmede benim kızım sarı mi kaka yapmis aferin kızıma diye gaz veriyorum çocuğa :D Bir de ben her antibiyotik kullanana söylerim yapmayacagini bilsem bile, ne olur ne olmaz diye yanlış anlama sakın, mutlaka tedavi bitene kadar aksatmadan ve saatlerini sasirmadan ver, unuturum dersen alarm kur, antibiyotik bela çünkü yarım bırakmak her şeyi mahvediyor.
Çok geçmiş olsun.

Ne var bize de söylesene benim televizyonum yok sen her yazdığında merak ediyorum ben acaba ne vardı diye :-)

Lökosit görünce idrar yolu enfeksiyonuna bakarlardı da ondan sordum.
Bizde de lokosit vardı amiple birlikte belki doktor tahlilde görüp soylememistir.

:rolleyes::rolleyes:
Buradayım canım.
Bazen yazdıklarınıza yetişemiyorum :) arka sayfalardan okuyarak geliyorum :KK53:

Zor bir 12. Hafta atağı atlattık işte iki gündür kendimize geliyoruz :confused: fena çarptı bu atak bizi
:rolleyes:
Ay inşallah geçmiştir darısı da bizim başımıza :dua:

Anneler ben kızıma bu çıngırakları yaptım :KK48: Çıngıraklı patik alacaktım ama evde zillerim vardı. Bu şekilde kullandım. Lastiği dar gelen çorabını da kestim azıcık tabi.
Ne becerikli anneler var, gör de utan Greyçın. Çok güzel olmuş ama dikkat et ağzına sokmasın benim kız sürekli emiyor bilekligini.

İki gündür kucağımda uykuya dalıyor, yatağına yatırınca uyanıyor, yanına ben de yatarsam uykuya devam ediyor. Sanırım kokıma alıştı. Herkes eyvah, çok zor modunda. Bende baştan aman alışsın bir tanecek çocuğum var tabi alışacak modundaydım, ama bugün kayınvalideme geldim orda da aynı şeyi istedi, normalde ayak bile uzatmayı sevmem başkasının yanında, şuan açtık çekyatı yatıyoruz mecburen. E heryerde yatak mı arayacağız, bu huyundan nasıl vazgeçirebilirim, ayakta sallamayı bile denedim yokyemiyor evlat yahu.
Doktordan geldim, zırt pırt uyanıyor deyince bunu anlattı sen de dinle aynı sorun var sanırım. Şimdi çocuklarda terk edilme korkusu başlayabilirmiş, gece uyanıp annesinin kokusunu alamayip annesini goremeyince aglarmis. Yanında anne olursa ya da kokusunu alırsa uyumaya devam edermiş. Ben de buradan hareketle kundak örtüsünü ya da üzerine orttugum battaniyeyi koynuma sarmayı düşünüyorum belki yaptığım hile bana 2 saat daha uyku verir. Büyük konuşmak istemiyorum ama çocuğumu yatağıma kesinlikle almak istemiyorum o yüzden bu süreci böyle atlatmaya çalışacağım sen de aynı yöntemi deneyebilirsin.

Hep deniyorum da bu sefer şansıma izin verdi yoksa gece her uykusunda deniyorum mutlaka ama ağlıyor deli gibi hemen. Bir de kaş çatıyor velet ya.

Eger yapabilirsem aspiratör işe yarıyor ama öyle bir inat var ki kızımda kafasını sabit tutmak, kandırmak, katakulliye getirip çekmek mümkün değil. Karadeniz ve Arnavut inadının kesişme noktası resmen çocuk :KK70:

A olur mu öyle şey sen sor ben fırsat bulur bulmaz cevaplarım. Sanki anlık cevap mı vermek zorundayız musait olunca bakar yazarım. Flagyl kullanmıştık biz. Tahlilde lokosit eritrosit ve amip çıkmıştı. Ama amip dizanteri değildi bizim kızın ki sadece amipti büyümeden önlem aldık neyse ki. Hastaneye gidince tahlil sonucunu alırsan daha iyi bilirsin ne olduğunu, biz de ilacı bitirince ve kakası hardalımsı sarıya dönünce çok mutlu olmuştum ben de. Hala her bez degistirmede benim kızım sarı mi kaka yapmis aferin kızıma diye gaz veriyorum çocuğa :KK70: Bir de ben her antibiyotik kullanana söylerim yapmayacagini bilsem bile, ne olur ne olmaz diye yanlış anlama sakın, mutlaka tedavi bitene kadar aksatmadan ve saatlerini sasirmadan ver, unuturum dersen alarm kur, antibiyotik bela çünkü yarım bırakmak her şeyi mahvediyor.
Çok geçmiş olsun.

Ne var bize de söylesene benim televizyonum yok sen her yazdığında merak ediyorum ben acaba ne vardı diye :-)

Bizde de lokosit vardı amiple birlikte belki doktor tahlilde görüp soylememistir.

Ay inşallah geçmiştir darısı da bizim başımıza :dua:

Ne becerikli anneler var, gör de utan Greyçın. Çok güzel olmuş ama dikkat et ağzına sokmasın benim kız sürekli emiyor bilekligini.

Doktordan geldim, zırt pırt uyanıyor deyince bunu anlattı sen de dinle aynı sorun var sanırım. Şimdi çocuklarda terk edilme korkusu başlayabilirmiş, gece uyanıp annesinin kokusunu alamayip annesini goremeyince aglarmis. Yanında anne olursa ya da kokusunu alırsa uyumaya devam edermiş. Ben de buradan hareketle kundak örtüsünü ya da üzerine orttugum battaniyeyi koynuma sarmayı düşünüyorum belki yaptığım hile bana 2 saat daha uyku verir. Büyük konuşmak istemiyorum ama çocuğumu yatağıma kesinlikle almak istemiyorum o yüzden bu süreci böyle atlatmaya çalışacağım sen de aynı yöntemi deneyebilirsin.
Sağ ol:) zillerin üzerini kumaşla kapat diye uyardılar paylastigim grupta. Öyle yapacağım ben de ısırma ihtimaline karşı

Teşekkur ederim ilgilendigin için. 3 aylık olmamıza bir hafta kaldi demek ondan meme reddi yaşıyoruz. Bazı arkadaşlara gipta ediyorum hem biberon hem meme hem emzik veriyorlar ben bir türlu dikiş tutturamadım.
Aventin iki cesidini aldık simetrik ucu cok zor zamanlarda bir dakika falan tuttu sootie yi ememedi bile ağzında geveledi durdu. Nukun kaucuk damaklısini aldik en son onu da birkac kez tuttu ama çok kısa süreli hala bazen denediğimde öğürüyor. Daha başka farklı ne alabilirim acaba her ceşiti denedik gibi. Belki biraz daha zamana ihtiyacı vardır bilemiyorum. Biberona gelince chicconun silikon uclu ve kaucuk uclusu var birkac kez süt ziyan ettik bir kez silikondan icti iki kezde kauçuktan alıştırma bardağımız var ama daha 3 aylık olmadık napsam denesemmi?
Alıştırma bardağı hiç kullanmadım face de emzirme sanatı diye bir grup var orda öneriyorlar post açıp sorabilirsin de :)

Defne rota aşısını yedi, umarım sakin bir gece geçiririz çünkü başım çatlıyor. Baktım aşıyı sorunsuz yedi ben de doktordan şırıngayı aldım reflü ilacını o şırıngayla vermeyi deneyeceğim inşallah tutar çünkü artık yıldım. Doktor günde 3 kez dedi, toplamda 3.3 ml yapıyor ama benim kız hepsini ya püskürttüğü ya da kustuğu için 1 ml ancak içiyordur şimdi hepten İçmez oldu Rabbim yardım et anneler siz de dua edin lütfen bu yöntem tutsun da her gün 1 saat bazen daha fazla ilaç vermek için uğraşmak zorunda kalmayayim.

Bu arada doktor belirtileri yine reflüye vurdu ki kızım orada da kustuğu için resmen benim reflüm var doktor amca dedi bağırarak. Başka bir sorunu yok yani hep reflü hep reflü.

Defne rota aşısını yedi, umarım sakin bir gece geçiririz çünkü başım çatlıyor. Baktım aşıyı sorunsuz yedi ben de doktordan şırıngayı aldım reflü ilacını o şırıngayla vermeyi deneyeceğim inşallah tutar çünkü artık yıldım. Doktor günde 3 kez dedi, toplamda 3.3 ml yapıyor ama benim kız hepsini ya püskürttüğü ya da kustuğu için 1 ml ancak içiyordur şimdi hepten İçmez oldu Rabbim yardım et anneler siz de dua edin lütfen bu yöntem tutsun da her gün 1 saat bazen daha fazla ilaç vermek için uğraşmak zorunda kalmayayim.

Bu arada doktor belirtileri yine reflüye vurdu ki kızım orada da kustuğu için resmen benim reflüm var doktor amca dedi bağırarak. Başka bir sorunu yok yani hep reflü hep reflü.
Çok geçmiş olsun Defne ilacını sorunsuz alır siz de bir nebze de olsun rahat edersiniz İns.

Geçmiş olsun ya benim kız da sürekli ama sürekli kusuyor. Doktor reflu olabilir dedi ama ilaç vermedi. Sen de mi kullanmasan acaba? Aktif bir faydasını gördün mü ilacın?

hifanur hifanur sütün tamamen psikoloji ile alakası var sütününün bebegine yeteneğine inan lütfen çünkü o memeler bebeğin için varlar. Bunu su yüzden söylüyorum bazi ailevi sebeplerden dolayi bebegim 40 günlükken sutten kesildim belki bazı anneler yadirgayabilir bir hafta boyunca bebegim hic kilo almamasina ragmen mama kullanmadan, o dönem sütüm yetmedigi halde emzirmeye devam ettim ve senin su an hissettigin duygularla. Çok şükür 1 haftalık caba ile toparladik. Sana tavsiyem kendine guven mamayi kademeli azalt bol su ve dinlenme ile sütun artacaktır.

Hoşgeldin yoktun ne zamandır nasılsın, biz çoğunlukla iyiyiz ataklar falan var hep, senin nasıl gidiyor annelik :-)
İyiyiz şükür canım Efe'yle birbirimize alıştık annelik çok güzelmiş ama aynı zamanda çok zormuş baya afalladım ben. Sürekli evde olmak, dışarı çıkamamak psikolojimi bozdu eve hapsolmuş gibi hissediyorum:( Üstüne bugün 3. Ay kontrolümüz vardı kilo alımı sınırda çıktı, sütüm yetmiyor psikolojisi de başladı:( aç bu çocuk mama verin baskıları gelmeye başlar artık:(

her kakasi mi yesil oluyor? uzun sure emmeyip az emiyorsa atistirma seklinde besleniyor ve sadece onsutu aldigi, bunun da yesil kakaya sebep oldugu yaziyor bi cok yerde. usutmenin sebep olabilecegini de okumustum. hatta yesil kaka bagirsaklarin fazla aktif calistigini da gosteriyor-mus. bizim de oluyor arada. her gun her kakasi yesil degilse bence endiselenecek bi durum yok.

kaka uzmani olucam yakinda suan bunu hissediyorum :KK70:
Bizimde arada yeşil oluyor tüm gün değilde gün içinde bir iki kez birde bu ara çok sık kaka yapıyor :)))

Geçmiş olsun ya benim kız da sürekli ama sürekli kusuyor. Doktor reflu olabilir dedi ama ilaç vermedi. Sen de mi kullanmasan acaba? Aktif bir faydasını gördün mü ilacın?
İlacı düzenli içerken o büyük kusmaları bitmişti ne zaman reddedip içmedi ya da günde 1 kez ancak verebilir oldum o zamandan beri burnu tıkalı, kusması zaten malum. Ben reflüsü olan biri olarak ilacın önemini biliyorum, kuzenimde de bebekken vardı ve 3 yaşında çocuğun sesi ergenlige girmiş gibi çıkıyordu. Şimdi 11 yaşında ve yıllar içinde sesi daha da kötü oldu, mide asidi ses tellerine zarar verdi muhtemelen. Reflü önlem alınırsa basit bir hastalık alınmazsa ciddi sorunlara neden olabiliyor. O yüzden tedaviye ihtiyacı kalmayana kadar bırakmam ben. Bunu da yazdım ki şüphelenen varsa doktoruna danışsın. Her bebek reflüsü ilaçlı tedavi gerektirmiyor ama bizim kizinki ağır geçiyor maalesef.

Bu arada bir not: ben beslenmeme dikkat etmediğim zaman sesim çok kalinlaşıyor. Bir kez eşim beni aradı sabah henüz evli değildik, sesim daha kendine gelmemiş tabi. Telefonu açtım, beni duyunca panik olmuş annemle konuşuyor sanmış :D annemin de sesi guatr ameliyatından sonra kalinlaşti çünkü, sabah sabah strese sokmuşum zavallımı :-) nerden aklıma geldiyse bu da böyle bir anımdır :p

İyiyiz şükür canım Efe'yle birbirimize alıştık annelik çok güzelmiş ama aynı zamanda çok zormuş baya afalladım ben. Sürekli evde olmak, dışarı çıkamamak psikolojimi bozdu eve hapsolmuş gibi hissediyorum:KK43: Üstüne bugün 3. Ay kontrolümüz vardı kilo alımı sınırda çıktı, sütüm yetmiyor psikolojisi de başladı:KK43: aç bu çocuk mama verin baskıları gelmeye başlar artık:KK43:
Ne kadar almış canım sınır dedikleri kaç gram

İyiyiz şükür canım Efe'yle birbirimize alıştık annelik çok güzelmiş ama aynı zamanda çok zormuş baya afalladım ben. Sürekli evde olmak, dışarı çıkamamak psikolojimi bozdu eve hapsolmuş gibi hissediyorum:KK43: Üstüne bugün 3. Ay kontrolümüz vardı kilo alımı sınırda çıktı, sütüm yetmiyor psikolojisi de başladı:KK43: aç bu çocuk mama verin baskıları gelmeye başlar artık:KK43:
Eşin hariç söyleme kimseye, sorana iyi maşallah de geç kimse baskı yapma hakkına sahip değil. Kilo alır her ay farklı kilo alıyorlar. Geçen ay 600 gr almıştı kızım alt sınıra yakındı bu ay daha sık emzirip sağlık sıkıntılarını da cozunce kilosu düzeldi. Mutella Mutella da aynı şekilde 500 gr almıştı geçen ay İpek, gaza gelip bol bol emzirip toparlamıştı. Sütün yetiyor yetmemesi için bir sebep yok, sadece daha sık emzir kendiliğinden düzelir. Hem sütün artar hem bebeğin kilo alır sık emzirirsen. En önemli şey psikolijini yetmiyor'a odaklama, yetmek zorunda çünkü bebegimin ihtiyacı var diye düşün, hatta bu da karamsar oldu sütüm yetiyor çünkü azalması için hiç sebep yok de. Geçen hafta sırf bebeğim emmeyi reddetti diye yarım saat önce sütten taş gibi olup sizdiran mememi sağdım ikisinden toplam 10 ml belki çıktı, çünkü moralim bozulmuştu. Psikolojinin önemini iyice kavramış oldum, yetmiyor dersen yetmez.
Diğer konuya gelince her gün çık o zaman dışarı, al bebeğini yürüyüş yap gez biraz iyi gelir. Bırakabileceğin birileri varsa da bebeğini bırak yalnız çık biraz. Evde hapis değilsin ki dışarılar hala serbest temiz hava ikinize de iyi gelir ;)

Back
X