- 27 Mayıs 2016
- 6.615
- 19.687
- 198
Amin canim insallah.
Arastirildi pihtilasma genetik hormon esimin sperm sayisi hareketliligi morfolojisi bebegin patolojisi genetigi vs hepsi unv hastanesinde arastirildi hepsi normal. Sadece son kurtajdan sonra sperm dna hasar testi yaptirdik bu normal sperm testinden farkli hasar %30 cikti ve esim 2 aylik ilac tedavisi gordu testi tekrarladik hasar %20ye dusmus. Hasar hamile kalamamaya kalinirsada dusuge sebep olur diyor dr. Tedavinin ardindan bu ay korunmayi biraktik.
Histeroskopi yaptirdinmi? Esine normal sperm testi disinda sperm dna hasar testi de yapilmasini oneririm. Eminim 4 yilda her seye baktırmıssinizdir ama bu iki detay onemli bence. Dr ne diyor peki durumuna?
Bi kere neyin rezilligi niye rezil olasın canım benim saçmalama belirti hissedigosun ve bizle paylasıyosun evet psikolojikte olabilir ama viz zaten bunun icin burda degilmiyiz konusalım dertleselim psikolojik şeyler hissetsekde yargılamadan birbirimize destek olmak icinGöğüs ucundaki kahverengilik geniş alana yayılır mı?.. Dün farkettim. bugün de baktım belki göz yanılmasıdır diye ama yok değil... O kahverengi bölgenin etrafı aynı renk benek benek olmuş. Sanki yayılcakmış gibi ?
Bu da mı psikolojik bea
Yanlız, sonuç negatif cıkarsa büyük rezil olcam
Bi kere neyin rezilligi niye rezil olasın canım benim saçmalama belirti hissedigosun ve bizle paylasıyosun evet psikolojikte olabilir ama viz zaten bunun icin burda degilmiyiz konusalım dertleselim psikolojik şeyler hissetsekde yargılamadan birbirimize destek olmak icin
Bu soyledigin guzel bi belirti insallah olumlu sonuç alır halay cekeriz birlikte
Ben sirkeyi sormustum ama denemedim hala. Firsat bulamadim :) aslinda evde bir suru elma var cope gitcek .
Canım allahım yuzunu guldursun insallah hamilesindir çok zor allahım çektiğin sıkıntıları ödullendirir inşallah allahım buyuk dualarımızi eksik etmeyelimCanım başıma gelenleri anlatayım da neden bekleyemediğim anlaşılsın :)
Şubat2014'te dört yıllık evliyken artık bebek istediğime karar verdim.
6 ay olmayınca doktora gittim. En büyüğü 5cm olmak üzere beş tane miyomum olduğunu öğrendim.
ekim2014'te açık miyom ameliyatı oldum. Çok acı vericiydi ve sezaryen gibi ameliyat yerim hâlâ acıyor.
Üç ay korunduk, yine altı ay bebek olmadı. Eşime test yapıldı ve sperm değerleri çok kötü çıktı.
Ağustos2015'te eşim varikosel ameliyatı oldu. İki ay içinde sperm değerleri normal hâle geldi çok şükür.
Yine altı ay hamile kalamadım ve bu sefer en hafif dercede PKOS rahatsızlığım olduğunu söylediler.
Klomen ve çatlatma iğnesiyle tedaviye başladık, üç ay çok fazla yumurtam oluştu(8-10 tane) ama hamile kalmadım.
Sonra aşılama için doktora gittim. Doktor önce rahim filmi çekelim,dedi ama film çekecek kişi canımı çok acıttı yine de filmi çekemedi ve rahim ağzı dar olduğu için içeri ilaç gitmediğini söyledi.
Özel hastanede miyom ameliyatımı yapan profesör doktoruma gittim. Rahim ağzı dar olunca spermler içeri gitmediği için bu da bir kısırlık sebebiymiş. 15 dakika anestezi aldım, hem rahim ağzı genişletme operasyonu geçirdim hem de rahim filmi çekildi. On beş dakikalık operasyon 1.500TL tuttu. Allah'a şükür tüplerim açık çıktı.
Yani artık önümüzde bir engel kalmadı sandık. Aşılama tedavisine başladık. İki kez aşılama yapıldı ama olmadı. Doktor artık tüp bebek yapalım dedi. Önümüzdeki ay tüp bebeğe başlayacağız. Ben yine de son çare doktora gittim. 11.gün 25mm yumurtam vardı. Şansı artırmak için çatlatma iğnesi verdi. Yani artık bu son çarem.
Yukarıda yazdığım bütün tedaviler, kontroller ve ilaç yazdırmalar için iki saat uzaklıkta bir şehre gidiyorum. Artık çok yoruldum
Uzulme canım ya inşallah rabbim nasip edecek bizimkiler az nazlı bebis elbet bizi sevindirceklerVe sonuc herzamanki gibi bi gölge...bu ayda yok
Oluyor canım hepimiz oyleyiz herseyi hamileliğe yoruyoruz ama goğusteki degisimler hamileligin en belirgin belirtisi tabi dedigin gibi daha once boyle bi durum yoksa canımYa sen beni evde görcen. Herşeyi gebeliğe yoruyom cok komik oluyo
Şaka maka bi yana. Dedigim gibi o kahverengi alanın etrafı ( yani dışarısı ) benek benek olmuş kahverengi aynı şekilde.. Sanki orasıda kahverengi olcakmışda yavaş yavaş oluyomuş gibi.
Ay belkide o hep vardı :) ben şimdi bişiler arıyom ya ille enteresan şeyler görecem
Evet :) çok heyecanliyim kuzumTebrikleerrr
Ama ben sana ne dedim??
Bak sonucun kaç çıkacağını bile tahmin etmişim
Bk gelmemis devami iste gelmesin hic gelmesin insallah kalbimizden gecenlerdirgünaydın kızlar yataktan çıkasım yok yağmırda ne güzel yağıyo bu arada leke kesildi bende 9 gün vardı dün adete çok koyu kahve leke geldi bu sabah yok daha bakalım bide gece göğsüme değince acıdı biraz idrarım sarı renk baya az önce baktım hayırlısı olsun Allahtan bekliom bakalım
Bayanlar günaydın :) benim bata 12 gün var ancak sorum başka. Çok araştırdım, cevap şudur diye bir yanıt bulamadım. Aranızda mutlaka ovülasyon dönemini hisseden yata kitlerle yakalayan vardır. Ben ağrı ve akıntı ile hissediyorum. Bu ay ağrım oldu ancak akıntım olmadı. Doktora göre kist pko gibi şeyler de yok. İlla akıntı şart mıdır var mı bilginiz :)
Canım şart diye bi durum yok benim bildiğim kadarıyla, ama çok geniş bir genelleme, çoğu kadında oluyor.
Yada şöyle söyliyim bazı bayanlar çamaşırda hissettikleri için farkediyorlar
bazıları ise (bende öyle yapıyorum)
yum döneminde wc de iken izliyor
akışını görmek,
peçeteyle yakalamak
ve kıvamını rengini incemek için.
Ben bugüne kadar hep yakaladım.
Ve bu ay yakaladığım gün silik çizgi ama sonraki gün çok koyu çizgiyi gördüm ovu testinde. Yani sümüksü akıntıdan ortalama 2 gün içinde yum çatlamş oldu. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Canım benim nasıl güzel anlatmışsın :) ben normalde akıntıyla anlıyordum ovü testiyle netleştiriyordum. Bu ay ağrısı oldu ama akıntısı gelmedi bende meraklandım :) kötü bişi mi var diyerekten
Günaydın kızlar
Bata son 13 gün ve biz çalışmalara hala devam ediyoruzbat 3 ekimde bitti 8-11-12-13-14 günleri değerlendirdik. Nasıl sizce günler doğru mu sünen akıntım 6-7-8 günlerinde oldu ne diyorsunuz
AyGamzecannn ben adetimi yanlış hesaplamışım. Önceki aylar 26 günde bi oluyodum. Gecen ay stresten 3 gün erteledim 29. Günde oldu.. Benim bu ay 29. günüm ekimin 21'ine geliyomuş :)
Bu ay da 29. Günde olursam Bat'ım 21 ekim olcak....
Ama inş olmayız yaaa :) senin batında ben hamişliğimi kesinleştirsem :) sonra sen öğrediğinde de halay çeksek. bak M MelekDiliyorum halay başı olcakmışonunkinde de ben halay başı olcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?