- 5 Mart 2014
- 7.767
- 10.616
- 298
Canim klomen cok masum bi ilac degil. Mutlaka dr kontrolunde olmali ve catlatma ignesi olup olmayacaginada yine keza yumurtalarinin durumuna gore dr karar verir. Allah korusun bicok yumurtan olusur ve catlatma ignesi vurulmazsan bunlarin kist e donusme ihtimali yuksek. Bu durumda da dogum kontrol hapi kullanman gerekir ve korunmak zorunda kalirsin.
Canim catlatma ignesi olmak zorunda degil ama buna dr un yumurta buyuklugune gore karar veriyo olmasi gerekir. Kiminin yumurtasi 25 30mm lere ulasiyo ve buna catlatma ignesi vurulmazsa o ay hamilelikte olmuyo kist olma ihtimalide yukseliyo. Benim esimin kuzeni docent kadin dogum dr.u. Tum kurtajlarimi o yapti. Tum bilgilerim kendisindendir. Klomen umut verici tabiki ama dr kontrolunde olmak sartiyla. Ben de aralik ayinda klomen kullanmayi dusunuyorum ki buna gerek kalmadan gelse bebisim araliga kadar ne isterim ki.. Insallah gonlune gore olur canim. Bunlari yazmamdaki tek amacim burda klomen hakkinda bilgisi olmayan arkadaslarimin bu ilaci dr kontrolunde olmadan kesinlikle kullanmamalari.Ben daha once 2 kez kullandim klomeni. Ve ikisinde de catlatma ignesi yapildi. Ama mesai saatleri dışında gittigim icin hrp farkli doktotlarla muhatap oldum. Doktorlardan biri bana şöyle demişti. Neden hemen çatlatma ignesinin pesine dusuyorsunuz ? Once bi ilk 3 ay klomeni tek başına kullanın sonra diger 3 ay catlatma ignesiyle birlikte kullanirsiniz. Yani yumurtaniz zaten bunu kullandiktan sonra yeterli büyüklüğe ulaşıyor birakin musade edin de kendisi catlasin demisti.
Dha gelen giden yok ama hiç belirtm yok oyuzden gelir cnm dün sabah test yaptm negatf oyuzden ümidim yok cnmB bebegim-gel canım ne haber bat bugün muş senin
Evet evet bilgili arkadaslari buraya alalim kizlar bu catlama kanda nasil cikiyo yada catladigi gun belli mi biliyolar mi biri bisi desin artik ayy su heyecanla karisik umit insani cildirtiyo vallahi olsada hepimiz rahatlasak
Sana sonuna kadar katılıyorum canım benim ben yazacaktım. Çalıştığım için yazamadım. Düşüncelerimize tercüman oldun tatlımKızlar hepinize kocaman günaydın
Her sabah yazdığım gibi güzel şeyler yazmayı planlarken, bi sivri akıllının yazdıklarına cevap vermeyi görev edindim müsadenizle. Sabah sabah bu kendinibilmezliğe tahammül edemedim. Bizim kurduğumuz arkadaşlığa dostluğa muhabbete çomak sokana çomağı iade etmek istedim. Hepinizi seviyorumm...rabbim hepinizin gönlündekini hayırlısıyla nasip etsin inşallah
Kesinlikle katılıyorum sana canım. Bizler, benzer şeyleri yaşayanlar ve sizlerin fikir/tecrübelerinizden yararlandığımız için dahada çok burdayız açıkçası. İlla bi sivri zekalı çıkıp ortamı gerecekya, arkadaşın görevi o gibi sanki. Boşverin takılsın aklınca
Arkadaşım senin nasıl bi anlayışın var merak ettim cidden ? Burada yardım arayıp vakti gelincede hamile kalıp heyecanını paylaşan bir üyenin sevincini paylaşması başka bi insanı neden üzebilirki ? Eğer dediğin gibi sıkıntı yok!sa ozaman sus ve tek cümle dahi kurma bence. Çünkü seni burda kara listeye alanların artık pekte sana yardımcı olacaklarını sanmıyorum.
Canım benim hayırlı uğurlu olsun inşallah
Gece yapılan idrarla bile böyle çıkması güzel bi sonuç bence, rabbim sağlıkla hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Yavvv arkadaşım sen bilmemneyi okuyunca elin ayağın titreyebiliyosa bizde senin yazdığın saçmalıkları okuyunca şakayla karışmışlığını değilde tam tersi sivrilen tip olduğunu anladığımızdan sinirlerimiz geriliyo. Yani demekki asıl empatiyi kurmayan kimmiş ? Cevap veriyorum : SeeeeeennnnnBiz memnunuz burdaki bütün gebe arkadaşlardan (biz derken eminol listenin tamamı!) sanane hamilelerin yazdıklarından ? Sanane bizim fikirlerimizden ? Sanane onlardan beklentilerimizden ? Sanane bizim kurduğumuz bağdan, muhabbetten ? Beğenmiyosan çekilebilirsin, memnun oluruz. Sabah sabah nerden çıktı bu yaaa harbiden delirtti beni .... liselimisin nesin hangi beyin böyle düşünür aklım almıyo yaaa
Canim valla ne yalan soyliyim al benden de o kadar artik utaniyorum bende test yaptim negatif demeye :/
Tebrikler cnmGece gece gittik eşimle aldık geldik ve sonuç bu kızlar. Adetim bir gün geçti.
Gunaydin hamis kalmak isteyenler ve hamis olanlar :) Darisi basimiza bata 13 gun var daha sizce devam etmeliyim calismalari birakmalimiyim artik :) Normalde yumurtlama haftasi kasiklarim agrir goguslerim siser agrir akintim olur asiri ama bu ay az akinti var sulu hic agrim yok nedeni ne olabilir bileniniz varmi kizlar :)
Ayni durum canim surekli para gidiyo bos yere ozelde bide onlar anlamiyo bu yumurtlamaymis falan filan adam artik acaba bende mi bi sorun var demeye basladi bende soylemicem bu ayZor valla :)
Önceden testleri o yokken alıp yapıyodum bazen söylüyodum bazen söylemiyodum:) 4 kere kan testi yaptırdık biri bayramdaydı dierleri akşam vakitleri falandı. Hep özel hastanelerde bide.
Artık adet zamanı gelene kadar bişi demicem ona
:))) canımm senin kaçıncı denemeen gittin mi hiç doktora?Evet evet bilgili arkadaslari buraya alalim kizlar bu catlama kanda nasil cikiyo yada catladigi gun belli mi biliyolar mi biri bisi desin artik ayy su heyecanla karisik umit insani cildirtiyo vallahi olsada hepimiz rahatlasak
Cok saol canim akintim cok az ve bembeyaz hafif sulu ama gecen ay catlama agri cektim nasil biliyorum bu ay hic olmadi acaba catlamiycakmi falan diye sey ettim ama devam ediyim ben ya Allah vericem dedikten sonra gerci son 1 gun kala bile olur dimi:) al iste yine bi umit :)Sen yinede şu andan itibaren gün aşırı yada 2 günde bir de olsa bırakma canımm.hiç belli olmaz ne zaman ne olacağı.bu ay benimde ilk denememdi ve dediğin gibi farklı hissiyatlar sezdim ama hepsine bir bahane sebep buldum derken bebiş konmuş karnıma.sen iste ve inancını yitirme son 13 diye de elini ayağını çekme :) rabbim hayırlısını versin inşallah
canım ancak yumurta çatlamaması durumunda adetlerde de bir sorun olur değil mi? benim yumurtam çatlıyor bence, çünkü adetlerim çoooook düzenli, üstelik ovulasyon testim de çift çizgi çıktı. Sence bu testi yaptırmalı mıyımKızlar bu testi ben attim ortaya hemen cevapliyorum:)
Defalarca denemesine ragmen gebelik olusmayan durumlarda dr kadindan 21.gun kan alinarak progesteron seviyesine bakmak ister. Bu test sonucuna gore ovulasyon yani yumurtanin catlayip catlamadigi belli olur. Cogu kadinin yumurtasi kendiliginden catlar ama nadiren bazi kadinlarda yumurta olusur ama ovulasyon olmaz bunu da bu test sonucu gosterir.
Eki Görüntüle 1899519
3 ay oldu canim evlendigim gunden beri istiyorum valla gecen ay gittim bana yumurtan catlamis gebe kalma ihtimalin cok yuksek gorunuyo dedi ama olmadi bu ayda hic yumurtlama belirtisi yok:))) canımm senin kaçıncı denemeen gittin mi hiç doktora?
Kesinlikle öyle ben neler duydum spiralle hamile kalan doğum kontrolle hamile kalan.o yavrunun nasibi varsa dünyada Allah ne zaman dilerse olur.işin bilimsel matematik kısmı da gerekli mi evet ama sen çok fazla sayısallara takılmadan oluruna akışına bırak ve inan.olması gerektiği zaman olucaktır inşallahCok saol canim akintim cok az ve bembeyaz hafif sulu ama gecen ay catlama agri cektim nasil biliyorum bu ay hic olmadi acaba catlamiycakmi falan diye sey ettim ama devam ediyim ben ya Allah vericem dedikten sonra gerci son 1 gun kala bile olur dimi:) al iste yine bi umit :)
Saol arkadasim ben bu testi adetin 21. gunu yaptiriyorum o zaman :)Belki asagidaki bilgiler yardimci olur;
Eki Görüntüle 1899528
Haklisin canim benim ya ama iste bi an once olsun istiyo insan benim arkadasimda bir damlayla hamile kalmisti :)Kesinlikle öyle ben neler duydum spiralle hamile kalan doğum kontrolle hamile kalan.o yavrunun nasibi varsa dünyada Allah ne zaman dilerse olur.işin bilimsel matematik kısmı da gerekli mi evet ama sen çok fazla sayısallara takılmadan oluruna akışına bırak ve inan.olması gerektiği zaman olucaktır inşallah
canım işe geldim :) dün akşam yaptığım teste tek çizgiydi üzüldüm yok sanırım dedisabah kalkıp ilk idrarla yaptım bir dk geçmeden çift çizgi oldu. yetinmedim bi daha yaptım yine çift çizgi çıktı
Sana sonuna kadar katılıyorum canım benim ben yazacaktım. Çalıştığım için yazamadım. Düşüncelerimize tercüman oldun tatlım
İnşallah gönlünden geçen olur canımHaklisin canim benim ya ama iste bi an once olsun istiyo insan benim arkadasimda bir damlayla hamile kalmisti :)
Canim bu testi genelde korunulmamasina ragmen 1 yil cocuk olmamasi durumunda istiyo dr.lar. Bence herkes icin gerek yok.canım ancak yumurta çatlamaması durumunda adetlerde de bir sorun olur değil mi? benim yumurtam çatlıyor bence, çünkü adetlerim çoooook düzenli, üstelik ovulasyon testim de çift çizgi çıktı. Sence bu testi yaptırmalı mıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?