• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Anneleri ve Anne Adayları❤

Canım dün adet tarihimdi. Dün hcg 5.1. Bugün ise 14. Doktor net bir şey diyemem şu an dedi
canm 2 ser gun arayla takip et. Doktor sorun yok demek icn hormon degerinin pik yapmasini bekliyor. Bu degerler reglin kacnci gununde olculdu daha yeniyse ondan da dusuk cikablr bati bir 10 gun fala gecse en azndan 700lere yaklasmasi lazm

Portakal yemeliysek portakal suyu niye zararlı ki canım ? Dışardan alınanlardan mi bahsettin? Iki gündür portakal suyu iciyorum:KK43:
Aslında sebebini bilmiyorum beni de doğum yapan bir arkadaşım uyardı. Şimdi araştırdım içindeki fruktoz bebeği olumsuz etkiliyormuş. Bebeğin kilolu olmasına neden oluyormus. Sürekli tüketim belki zararlıdır 2 bardaktan bişey olmaz. Üzülme sakın ben endişelendirmek için söylemedim :KK43:

Herkese selam,
Oncelikle hamile olan arkadaslara saglikli bir gebelik ve saglikla bebeklerini kucagina almalarini dilerim.
Butun bu surecin bekleminin zorlugundan tum interneti herseyi deli gibi arastiran biri olarak Genel bir bilgi toparlamisi yapmak istedim. Bunlarin benim arastirmam sonucu edindigim bilgiler oldugunu soylemek isterim.
1. Yumurtlamadan tam 14 gun sonra adet oluyoruz.yani duzensiz adet olan kisilerde yumurtalarinda sikinti oldugunu cikarabiliriz. Ya gelismiyor yada gec gelisio veya gec catliyor.
2. Yumurtlama testleri guvenli gercekten yumutlamayi cok iyi tespit edio. Ama bunda da dikat edilmesi gereken sey ayni saatte yapmak ve testi uygulamadan once sivi tuketimine dikat etmek. Ben takvim yaptim 1 yil once ona gore gebelik planladim. Ben duzenli adet olmama ragmen gordum ki yumurtlama duzenli olamayabiliyor.
3. Yumurtlama sirasinda rahimde baxi hareketlenmeler oluyor. Cimcikleniyor veya batma , kasilma vs. Gibi seyler. En dorusu akinti takibi.
4. Yumurtlama adetten 14 gun once oluyorsa zaten yumurtlama sirasindaki belirtiler birde bebek dusunulup iliskiye girildiginden yumurtanin dollenmesi ve tuplerden rahme gelmesi adetten 1 hafta 4 gun oncesine denk gelir. Yani yumurtlamadan 10 gun sonra anca rahme tutunuyor.Rahim duvarina yapistiktiktan sonra gebelik hormonu once kana geciyor, 3-4 gun sonra idrara. Yani buda adet zamanina denk gelir. Bosuna adet oncesi test yapiyoruz. Kan dogru sonucu veriyor onunda soyle bi durumu var. Baxi gebelikler rahme tutunma sirasinda allahtan veya baska bi sebepden tutunamiyor. Erkenden degerleri gorup hevesleniyoruz eger tutunma olmaz ve adet ile atarsak kimyasal gebelik denen sey yasaniyor buda bizi cok etkiliyor. Bence kan testini de adet gectikten 10 gun sonra yapmaliyiz cunku ozaman deger 1000 civarinda veya gectigi icin ultrasondan keseyi de gorebiliyoruz.bundan 2 hafta sonrada ultrasonda bebegin kendini ve kalp atisi kese icinde gorunebiliyor.iste ozaman gebelik mujdesi verebilirsiniz.
5. Ozetlersek buradaki kasilmalar, agrilar batmalar, yumurtlama ve sonrasi gebe olanlar icin dollenmeye, gebe olmayanlar icin adete isaret. Bunun disinda uyku basmasi kandaki gebelik hormonu yuzunden olur.buda yumurtlamdan 10 gun sonra olur.
Uzun oldu biliyorum paylasmak istedim. Herkesin allah gonlune gore versin.hepinizi takip ediyorum merakla. Benim sat 30 kasim 1 kimyasal gebelik, 1 tanede kalp atislari olmadigi icn 12. Haftasinda kurtaj oldum. Kismetse bu ay insallah.
Cok guzel bilgile canim insAllah hepimze yarar ve bebislerimize kavusuruz

Canım idrarda silik olarak çıktı bat'tan 1 gün önce
Kuzum kendimle kiyasladimda ondan sordum. Benimde reglden 2 gun once sabah ilk idrarla yaptigim test ilk 10 dakika falan negatifti sonra uyumusum 3 saat sonra baktigimda pozitifti. Bat bugun test yaptim ama negatif.. Yok heralde bende bebis... Insallah seninki saglikla tutunur bebegim

Kuzum kendimle kiyasladimda ondan sordum. Benimde reglden 2 gun once sabah ilk idrarla yaptigim test ilk 10 dakika falan negatifti sonra uyumusum 3 saat sonra baktigimda pozitifti. Bat bugun test yaptim ama negatif.. Yok heralde bende bebis... Insallah seninki saglikla tutunur bebegim
Hepimiz için hayırlısı olsun canım. İnşallah. İdrar testi güvenilir olmuyor pek çünkü bat'tan önce yapıyoruz, normalde reglin gecikmesi hatta 1 hafta geçmesi sonra yapılması lazım. Ama işte sabredemeyip meraktan yapıyoruz :110:

Hamiş arkadaslar soruma cevap verirse sevinirim şuan adetimin 13. Günü. Dün ilişki oldu gün aşırı adete kaç gün kala devam etmeliyim ? Klomen kullanmıştım doktor Cumartesi Pazartesi Çarşamba iliski önermişti biz 1 gün önce den birlikte olduk doktorun söylediğini mi yapmamız gerekiyordu ?
Bir gün boş bir gün dolu geçin canım

Hepimiz için hayırlısı olsun canım. İnşallah. İdrar testi güvenilir olmuyor pek çünkü bat'tan önce yapıyoruz, normalde reglin gecikmesi hatta 1 hafta geçmesi sonra yapılması lazım. Ama işte sabredemeyip meraktan yapıyoruz :110:
Bugun bat gunumdu gelmedi ya 100 kere lavaboya gidip bakmisimdir meraktan :))) belkide havalar sogudu o yuzden gelmiyor

Back
X