2017 de İkiz Annesi Olucaklar

Ben oluyor diye biliyorum olanlari okumustum henuz doktorumla konusmadim da. Normal olmazsa hayalim epidural olmasi çünkü :/
Ya inşallah oluyordur benim kesin sezaryen alacakmış doktorum riske atamam bebekleri dedi. Epidurali sormadım aklıma gelip, ama sakıncaları var mı bilmiyorum sen yaşamışsın bir kere o yüzden sana danışmak istedim. Ne bileyim saçma olucak belki ama hep ya hissedersem acısını bi şekilde vs. Diye korkuyorum :)) Ama bi yandan da doğar doğmaz hemşireler alıp götürmeden görmek dokunmak istiyorum meleklerime, sırf ondan istiyorum. Bir de kaç dakika sürüyor doğum? Epidural sezaryen kesiğiyle dikişiyle aynı sadece bütün vücuda anesteziyle değil belden altını uyuşturuyorlar değil mi? Fiyatlar da aynı mı ki sezaryenle ? Çok sordumm :)

Ben diyarbakirdayim cnm.
Meltem,formini,civil,cilek bide normal yerli yapim mobilya ureten magazalara baktik,genel olarak kafama,buyuyen besikler yatti ama ilk aylarda yatak odamda o koca mobilyalari sokmam mumkun degil,o yuzden bilmiyorum.
Hamak besikler var,60tlden basliyor,iki tane de ondan mi alsam baslangic icin diyorum...
esim de sallamaya alistirmayalim park olsun diyor.:) anlayacagin durum corba su an

Ay valla aynı ben :))) Mobilya şeklinde alsam da hamak almayı düşünüyorum iki tane uygunundan ben de mecbur, dediğin gibi yattığımız yerin yanında olması şart. Oyun parkı olarak da dönence filan sonradan takılabiliyor beşiklerin üstüne ya o çok sorun olmaz bence. Ahşap alın filan diyorlar daha sağlıklıymış, ona dikkat ediyor musun sen?

Bn
Bnm esimde ayni kafada alistirmayalim sallanmaya diyo. Millet tek bebekle bas edemiyo 2 bebekle nasil biz ona alistirmayalim buna alistirmayalim dicez ki bana mantikli gelmiyo. O zamn tek bebegi olanlarda alistirmazdi onlar bile ne kdr zorlandigini soyluyoken bizimkiler uslu soz dinleyen bebek mi olcak biz asil daha pratik seylere kacmaya caliscaz.

canim gelismemis durmasina gerwk yok dedi pazartesi alalim dedi 34+3oluyo pazartesiye kismetse yetr zaten disaeda olmasi daha iyi zaten bi hafta snra alcaktm bi hafta erken olsn sorun yok dedi
Hayırlısı ile gelsin kuzular benimde aynı canım hatta perşembe gelismemisse sezeryan günü kararkastiracazküvezde kalmasın lar inşallah Rabbim hiçbir sıkıntı vermesin fark ne kadardı sizde kaçıncı haftada kalmış değerler bize bir hafta süre verdi drumuz bakalım bir haftada degisiklik olacak mı sizde hic olmamış mi çok az mı almış sen yinede pazartesiye kadar güzelce ye iç ne kadar büyüdü o kar

sen de hayırlısıyla al canım kucağına inşallah. allah yardımcınız olsun.

asıl genel anestezi sıkıntılı ikinci alınan bebek etkileniyo çoğu zaman anesteziden. benim yeğenlerimde öyle olmuştu. epiduralin bi sıkıntısı yok en azından ben yaşamadım sadece ödem fazla oluyo ayaklar bacaklar şişiyo falan ama oda geçiyo sonuçta. operasyon aynı sadece sen kendinde oluyosun, acı hissetmiyosun, bebeğini görmek koklamak öpmek her şeye değer bide bana uyumak daha korkunç gelen bişi olduğu için şahsen epidurali tercih ederim.
fiyatını hiç bilmiyorum :)

evet ediyoruz,yani nette 60 olan da var ama ahsap degil,burda baktigimiz ahsap ellerinde son iki tane kalmisti :) 150ye veriyordu tanesini..
iste esimi ikna edemedim sallamayalim falan dedi kaldi oyle.cokta guzellerdi,eski tarz besikleri andırıyordu.

hic ama

Canım çok teşekkürler cevabın için, hemen sorucam doktoruma :)

Kızlar ben ne Yaptım Söyleyeyim fikir olsun
Büyüyen mobilya Beşik aldım 1 tane
Evim çok küçük
Ona ikisini birkaç ay yatıracağım inşallah
Çok hareketlendiklerinde ayırıp bir de park yatak deneyeceğim 1 tane ama uygun bişi alıcam 300 400 falan değil

Sonra Rabbim yardım eder de yeni eve mi geçerim yoksa böyle bütün ıvır zıvırları 2.el satıp onlara oda açmak hayalim 1,5 Yaşında falan
Montessori yatak düşünüyorum hem oyun Alanları olsun kendileri Yatıp kalksın diye

Biz hastaneden çıkarken koymak için 2 anakucağı aldık hoşumuza giderse salona koyup onlara yatıracağım 1 2 ay gitmesse 2. El fisher price tiny love falan bakıcam zaten 3 aylıkken falan oyun halısında çok eğleniyorlar o da olabilir

Inşallah bu günleri sağlık sıhhatle görürüz
Deneme yanılma yapın herşeyi takım yığmayın
Görüntüden ziyade BÜTÇE ve kullanış önemli bana göre kolay gelsin hepimize:)))

ikeanin sitesinde de cok uygun besikler var ama snn fikrinde kafama yatti..
montessori yatagini esime gosterdim netten,kafes bu dedi hevesimi kursagimda birakti

bende e bebekte indirimdeydi o zaman iki tane beşik aldım şimdilik bir tanesini yatak odasına kurup ikisini bir yatırmayı deneyeceğim benimde yerim yok malesef. allah yardımcımız olsun eve sığmıyoruz arabaya sığmıyoruz :) allah bol bol para versin hepimize.

oğlumda oda boldu tabi büyüyen yataklı oda takımı almıştım. çok da rahat ettik bugüne kadar yeriniz varsa oda yapmak en mantıklısı tekrar tekrar düşünmenize gerek kalmaz.

Ben de montessori yatak istiyorum cok güzeller aynen ya bir de su an onemli olan tek sey onlarin sagligi. Duzgun guzel bi besik bulup odama koyacağım. Kucuk odamizdan kütüphaneyi kaldirip bir dolap alacagiz. Bir besik de sonradan oraya koyariz dedik. Şimdilik boyle cok plan yapmadim bile. Bi sekilde hallolacak:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…