- 13 Ağustos 2015
- 1.644
- 1.123
- 133
- 30
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #3.001
Cnm benm oglumda 1300 kizim 1. Kizim 1 haffada geride. Bnmde sular doppler normal ama aralrndaki fark her seferinde artiyo. Doktor bse olmaz iyi ikiside dedi ama insan ister istemez uzuluyo da bizim yapabilecegmz bsey yok.Merhaba kızlar ben ikiz kızlarımı bekliyorum Allah in izniyle 30 haftalik oldular ...Ancak dün kontrole gittik5bjrisi 1625 gram diğeri 1225 gram sadece...küçük olan geride çıktı 29 haftalik kilo olarak ama AC karın çevresi ölçümü 27 haftada görünüyor, neden böyle oldu anlamadim doktor suları ve dopplerleri normal dedi ama yine de çok moralim bozuldu...bunu yaşayan var mı aranızda acaba
Cnm benm oglumda 1300 kizim 1. Kizim 1 haffada geride. Bnmde sular doppler normal ama aralrndaki fark her seferinde artiyo. Doktor bse olmaz iyi ikiside dedi ama insan ister istemez uzuluyo da bizim yapabilecegmz bsey yok.
Cnm bebegin damarlarini falan renkli gosteriyo ordan giden kan akislarini fln izliyo kalp atisi gibi onunda sesi oluyo kan akisi sesi fln bebegn vucudundaki kan akislarini net olarak gorup olcuyo benm doktorum onu duzenli sekildemi diye hatta sayi bile soyluyo onu yaptktan snra hemsiresine not etmesi icinDoppler normal ne anlama geliyor?
Hem bebegin kendi vucudundaki kan akislarini izliyo hem benden ona giden kaniDoppler normal ne anlama geliyor?
Hem bebegin kendi vucudundaki kan akislarini izliyo hem benden ona giden kani
Cnm doktor normal kendi muaynesinde yapiyo onu. Her kontrolde bakiyo yani ayrintilidada ona bakiliyo zaten. Ya benim doktorum ayrintilida para verip yaptirdigimiz ayrintilida ne varsa hepsini her kontrolde yapiyo benm bi muayne 45 dk suruyo yani beni hep detayli inceliyo. Tbi ayrintiliyada gittim 20.haftada ama doktor gerekli gordugunden degil ben zaten oyle inceliyorum her kontrolunu ama 1 kere git hic degilse baska gozde gorsun dedigi icin gtmistim. Yani norml doktorlar doopler yapiyo mu bilmiyorum ayrintilida yapiliyo ama benm doktorm her kontrolumdede yapiyo.Tamam canim anladim simdi. Fiyati nasil onun? Ayrintili gibi degil herhalde
Cnm doktor normal kendi muaynesinde yapiyo onu. Her kontrolde bakiyo yani ayrintilidada ona bakiliyo zaten. Ya benim doktorum ayrintilida para verip yaptirdigimiz ayrintilida ne varsa hepsini her kontrolde yapiyo benm bi muayne 45 dk suruyo yani beni hep detayli inceliyo. Tbi ayrintiliyada gittim 20.haftada ama doktor gerekli gordugunden degil ben zaten oyle inceliyorum her kontrolunu ama 1 kere git hic degilse baska gozde gorsun dedigi icin gtmistim. Yani norml doktorlar doopler yapiyo mu bilmiyorum ayrintilida yapiliyo ama benm doktorm her kontrolumdede yapiyo.
Ben iyiyim sukur. Bebislerden biri 1850 oldu onu haftaya aliriz sanirim. Digeri 1450gr. Saglik durumlari iyi simdilik sukur. Allahim cumlesinin evlatlatlarini korusun. Gozumuzu yasli birakmasin.Canim sen.nasilsin,bebislerin.durumu nasil
Yok canim bizimki yapmiyor her kontrolde. O yüzden her ay gireceksin ona dedi zaten. Insallah sorunsuz cikar her sey bekliyoruz o önemli bizim icin transfuzyon suphesine karsi.
kusura bakma canim yeni gördüm ben pembe mavide orhan orhana gidiyorum cok ilgli bi doktor ne sorarsam herseyı güzelce anlatiyor memnum ondan ayrintli icinde bilson ismail sekere yaptirdim radyolji uzmani cok araştirdim cok eski ve bilgli bi doktor biraz pahali ama 1bucuk saat sürdü muane daha sonra 24 haftaca kalpleri icin ayri cagirdi onda ücret alinmadiMerhaba siz bursadamısınız bende bursadayımda .. hangi doktora gidiyorsunuz? Cumartesi sonomar diye bir merkezde ayrıntılıya giricem ben siz nerede girmiştiniz? ayrıntılı konusunda biraz gerginimde acaba herşey yolunda çıkıcakmı diye
InsAllah canim Rabbim sana bagislasn kuzularini saglikla evinize gidin insAllahBen iyiyim sukur. Bebislerden biri 1850 oldu onu haftaya aliriz sanirim. Digeri 1450gr. Saglik durumlari iyi simdilik sukur. Allahim cumlesinin evlatlatlarini korusun. Gozumuzu yasli birakmasin.
merhaba, biz 12+3 de yapılan detaylıdan sonra doktorun önerisiyle nifty testi yaptırdık, 2000 tl 'ye çok şükür sonuç iyi geldi, sıkma canını, bir sıkıntı olmaz,Kızlar selam, canım çok sıkkın. Bugün detaylı ultrason sonucunda erkek bebeğimin böbreğinde devam eden genişleme ve kalbinde parlaklık gördü doktor. Bunlar da çok ufak olsa ve normal bebeklerde de görülebilse bile down sendromu olan bebeklerde de görülüyormuş. Doktor ismini şu an hatırlamadığım bir test önerdi, yurt dışına kan gönderiliyormuş sanırım, inceleniyormuş. O da %97ye kadar garanti sonuç veriyormuş, yaklaşık 2000 tl bir ücreti var. Yarın kendi doktoruma kontrole gidicem daha detaylı anlatır sanırım ama çok çok üzüldüm.
canım benim doktorumda bakıyor ona ayrıntılı gibi 2 haftada 1. ama haftayla alakalı olabilir mi son 2dir böyle inceleniyor senin haftalarında bu kadar ayrıntılı değildi.
zaten kalbi falan 22 de tamamlıyormuş ya oluşumu 20lerden sonra her normal kontrolüne bakılır bunlar bence
Cevabın için çok teşekkür ederim canım, evet yapacak bişey yok ben pek et yiyemiyordum midem almiyordu şimdi biraz kendimi zorluyorum belki kilo alırlar biraz diye , bir de küçük olanın hareketlerini az hissediyorum o yüzden de moralim bozuluyor biraz napalım Allah a emanet inşallah sağlıkla kucağımiza aliriz hepimizCnm benm oglumda 1300 kizim 1. Kizim 1 haffada geride. Bnmde sular doppler normal ama aralrndaki fark her seferinde artiyo. Doktor bse olmaz iyi ikiside dedi ama insan ister istemez uzuluyo da bizim yapabilecegmz bsey yok.
Ben benzer durumdayım.aslinda daha vahim.aralarinda 3 hafta fark var.en küçük ölçümleri AC.benim kilolari daha da az.doppleri bozuktu küçüğün.gecen kontrol de Dr dopplerinin daha iyi olduğunu söyledi ancak 33 de alacağını da ilave etti.ben çok üzgünüm.dua ediyorum rabbim yardımcımiz olsun[/QUOTE][QUOTEMerhaba kızlar ben ikiz kızlarımı bekliyorum Allah in izniyle 30 haftalik oldular ...Ancak dün kontrole gittik5bjrisi 1625 gram diğeri 1225 gram sadece...küçük olan geride çıktı 29 haftalik kilo olarak ama AC karın çevresi ölçümü 27 haftada görünüyor, neden böyle oldu anlamadim doktor suları ve dopplerleri normal dedi ama yine de çok moralim bozuldu...bunu yaşayan var mı aranızda acaba]
Benim ilk kez 30. Haftada baktı canım kendi doktorum dopplere ultrasona bakarken kan akışına da bakıyor , ayrıntılı yaptırırken de doktor bakmışti bir kere, ama sdi 30. Haftadan sonra hep bakicaz dedi zaten artık daha sık kontrole çağırıyorDoppler normal ne anlama geliyor?
kusura bakma canim yeni gördüm ben pembe mavide orhan orhana gidiyorum cok ilgli bi doktor ne sorarsam herseyı güzelce anlatiyor memnum ondan ayrintli icinde bilson ismail sekere yaptirdim radyolji uzmani cok araştirdim cok eski ve bilgli bi doktor biraz pahali ama 1bucuk saat sürdü muane daha sonra 24 haftaca kalpleri icin ayri cagirdi onda ücret alinmadi
Biraz araştırdım proteini artırmak bazen faydali olabiliyorMuş, günlük en az 2 yumurta yemeye çalışıyorum , kırmızı et ve et suyu ,hurma , keçiboynuzu pekmezi,muz,süt,ceviz, kuruyemiş gibi şeyler bebekleri toparliyorMuş ...ama tabi önemli olan kan akışı ama deniyorum bakalımAmin rabbim evlatlarımızı bagislasin.ben de hareket lerini dinlemekten kafayı yemek uzereyim.beslenmeme aşırı dikkat etmeme rağmen çok çok az alıyor
Bende oyle cnm kucuk olanin hareketleri daha az. Et yiyorum ben ama ekstra bi yararini hissettemedm belki sende ise yarar.Cevabın için çok teşekkür ederim canım, evet yapacak bişey yok ben pek et yiyemiyordum midem almiyordu şimdi biraz kendimi zorluyorum belki kilo alırlar biraz diye , bir de küçük olanın hareketlerini az hissediyorum o yüzden de moralim bozuluyor biraz napalım Allah a emanet inşallah sağlıkla kucağımiza aliriz hepimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?