2017 de İkiz Annesi Olucaklar

arkadaşlar iyi günler. Dün doktora gittim 6+5 hamile olduğumu ve çift yumurta ikiziolduğunu söyledi. Bana günlük vurulmam için hibor iğnesi verdi daha önce kullanan varmı ne gibi etki yapıyor. Birde daha kalp atışlarının duyulmadığını söyledi. İkizlerde ne zaman kaçıncı hafta canlanma olur arkadaşlar bilgi verebilirmisinizz?

Bir ikiz annesi olarak size bazi seyler soyluycem kizlar yapip yapmamak size kalmis doguma giderken mutlaka yaninizda kuru sogan bulundurun ben ilk kizimda emzirirken gogsum aciyodu agliyodum resmen teyze kizinin onerisiyle bu dogumumda sogan suyu sıktım gogsume surdum sonra biraz durup islak mendille sildim sonra ilk emzirmemi yaptim gogsumde hic aci olmadi cok sukur biri bana dogumdan sonra bebege ilk olarak maden suyu 1 cay kasigi ver asla gazi olmaz demisti onuda yapmayi unuttum maalesef cok uzgunum bunun icin.sonra bebislerin sarilik olmamasi icin mutlaka iki biberon alin mama alin anne sutu gelmeyebiliyo ilk 3 gun bebek doymazsa sarilik olur bilginize.2 saatte bir emzirin sut varsa yoksa gelene kadar mama verin kesinlikle.

Kalp atislari baz
kalp atislari gec duyulabiliyor gec dollenmeden kaynakli olabilir aklina takilan tum sorulari doktoruna sor seni bilgilendiriler ben doktoru soru yagmuruna tutuyodum resmen

tsklr kızlar cok sagolun allah hepınızı kurtarsın rabbım ssaglıkla kucaklarımıza versın ınsllh kızlarıma sut gonderdık 1 de doktrla gorusuldu kanlarında enfeksyon varmıs o temızlenıyomus solunuma baglı degıllermıs bol bol sut ıstıyoz demıs doktrları 2 kılo olunca verceklermıs 4 5 arasıda ben gormeye gıdıcem tanıdık bı hemsıre var yenıdoanda tesaduf denk geldı onun ayasınde ıcerı gırebılıyoruz yoksa camdan gozterıyolr ama allah razı olsun o ıcerı alıyo bızı sızler nasılsınız

kuvezde sadece bezle duruyorlar değil mi?kuvezde bebeği duranların hastanede bebek için ne gibi ihiyaçları oluyor?ben 31.haftadayım erken doğum olabilir.şimdi ne alıcam kafam karıştı.mesela sütleri nasıl götürüyorsunuz vs?kaç biberon gerek ?gibi gibi

biberon ve süt sağma makinesi koydum çantama hipin organik bir maması varmış onu da alcam inşallah. soğana gelince benim teyzem söylemişti bunu ilkinde bende yapmamıştım ve çok çektim o yaralardan mastitten bu sefer deneyebilirim. ben ara ara kantaron sürüyorum göğsüme onu da duymuştum.

canım benimmmm. neyseki iki kilo olmalarına fazla birşey yok inşallah bol bol sütün olsun çabucak büyüsünler annesi. bizde iyiyiz idare ediyoruz. hafif bir gribal durum çıktı boğaz ağrısı falan idare ediyorum. akşamları çok sancılanıyorum alt tarafım resmen yürürken otururken bile acıyo. 34 ü bir atlatırsak inşallah daha rahat olcam.

Merhabalar, ablam 10 yıldan sonra ikiz bebeklerine hamile kaldı, 25. haftadayız. Şimdiden nasıl bakarım diye telaşlanırken, hummalı bir şekilde bakıcı arayışına da başladık. Birkaç firma ile görüşmeler yaptılar, en sonunda www.evebakici.com diye bir sitenin blog yazılarını ve hizmetlerini okuduktan sonra onlarla ilerlemeye karar verdik. psikolojik olarak rahatlayınca diğer fiziksel sıkıntılarını bile unutur oldu:):) ikiz bebek bekleyen aileler blogları muhakkak okuyun diye tavsiye etmek istedik.

Bende yedim hemde cok duzenli ama erken dogum oldu, hergun ceviz kuru kayisi badem, muz ..herkesin yapisi farkli , ben tasiyamadim belkide karnimda cok buyuk degildi

Hadi ya korktum şimdi çok oluyor bu ara Çünkü bi ara randevu alıp gitsem mi acaba 2 sinde var randevumuz daha çok var . Aynı düşüncedeyiz bu konuda :) eve gelince annem yada özellikle kv çocuğa bakma hevesinde olacaklar bana temizlik yemek yapıp Sonra sessizce gitseler süper olur . Ama öbür türlü onlar çocuk bakacak ben hizmetçi olucam aman kalsın öylesi keyfi gelip gitsinler kimseye görev yükleyemem . Benim de başım kaldırmaz stres yaparım iyice oğluma yansır. Tabi inşallah kendimiz de çocuklar da iyi olalım da kimseye ihtiyacımız olmasın .

kızlar süt sağma makinesi almadım. muhabbeti olmuş. doğumu beklemeden alayım mı?

bana arkadaşım verdi almadım aslında ama ikiz annelerinin bloglarını falan okuduğumda hep sütün artması için tavsiye etmişler. emzirin emzirdikten sonra iyice boşalması için sağın bir saat sonra tekrar sağın falan diye tavsiyeler vermişler o yüzden gerekli gibi görünüyo bide başkasının beslemesi gerektiğinde buzlukta süt olursa rahat olur sanki. hastane için gereklimi açıkcası bilmiyorum ama mutlaka çantanıza koyum diyenler var o yüzden koydum.

nette baktim elle kullanilan var bi de sanirim elektronik olan..
hangisi alınıyor,işe yariyor ?
bi de buzlukta sut saklamak sakincali degil mi ?

nette baktim elle kullanilan var bi de sanirim elektronik olan..
hangisi alınıyor,işe yariyor ?
bi de buzlukta sut saklamak sakincali degil mi ?

bende manuel vardı oğlumda ara ara kullanmıştım o yorucu oluyo ama elektrikli olan daha kolay diyolar tabi ben onu hiç kullanmadım bilmiyorum. buzlukta belli bir süre saklayabiliyosun anne sütünü tabiki direk memeden gelen kadar besleyici değildir illaki besin değeri düşüyodur ama özellikle ikiz bebek olunca biriktirmek bana çok mantıklı geldi. bide dediğim gibi sık sık sağdığın zaman süt üretimi fazla oluyomuş o şekilde sadece anne sütü ile besleyenler var hiç mama vermeden.

Canim ins. Girmezler kuveze. Kuvez icin hicbirsey lazim degil. Sadece sut sagip sut posetinde hergun veriyoryz. Bez mama vs onlar veriyor. Bizden bisey istemediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…