- 2 Ağustos 2016
- 816
- 775
- 103
- 39
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #3.341
Canım ben aldım, erken ama gerekli olacak diye aldıkkızlar süt sağma makinesi almadım. muhabbeti olmuş. doğumu beklemeden alayım mı?
Beni sağlık ocağından aradılar 20. Hafta bitiminde tetanoz aşısı yapacağız dedilerSelam kızlar, tetanos aşısı oldunuz mu ben iki gün önce oldum bir kez olacakmışım ikiz olduğu için.
Evet 13+1 de söyledi iki kız inşallahaaa evet :) seninkilerin cinsiyeti belli mi?
Peki nasıl 16 hafta oluyor ben bugün 14+1 im . 8 Eylül'den itibaren sayıyorum sizinde 14+2 olması gerekmiyor mu7 eylül de ben
Bana doktorum tavsiye etmedi civa olduğu için yaptırma dedi yaptırmıycam bendeBeni sağlık ocağından aradılar 20. Hafta bitiminde tetanoz aşısı yapacağız dediler
Bende sadece 3 kilo aldım 14 haftalığım ama 6 aylık gibi göbeğim varaynen cnm..
amiin cnm hepimizin :) buarada gobisler cikti mi ? bnm cikti,bazen psikolojik diyorum cunku daha cok kucuk degiller mi cikmasi icin ? ablamlardan falan biliyorum onlarin 5te daha yeni belli olur,bnm su an gayet net :) ya da ikiz diye cabuk cikti.
Benimde sag kaburgamda agri batma gibi bisey var cok rahatsiz ediyor biraz is yapiyim cok kotu oluyor simdiden boyleyim sonraki haftalarda ne olur acaba.bende ogretmenim doktorum 26 da izne ayiricam seni dedi. Sen galiba biraz fazla calismis olacaksin. Insallah saglikla kucagina alirsin cocuklarini.Arkadaşlar ben iyice kötüleştim. Kaburgalarım ağrıyor. Çok ağırlaştm nefes darlığı çekyom, eğilmekte zorlanıyorum. Uyuyamıuorum, çabuk yoruluyorum. Üstüne bide çalışıyorum. Öğretmenim. 4hafta çalılacam. 1haftası bitti. Şuan 2.haftadaym. nasıl geçecek zaman? Kar tatilide yok :-(
Tup bebek 5. Gün embriyosu olduğu için bana en son adet tarihimi 7 eylül olarak verdiler 15+2 fakat buradaki takvim haftayı tamamlamış gibi gösteriyor o yüzden 16. Hafta yazıyor :))Peki nasıl 16 hafta oluyor ben bugün 14+1 im . 8 Eylül'den itibaren sayıyorum sizinde 14+2 olması gerekmiyor mu
Cnm senin doğum tarihine baktım zaten istesende sonraya ekletemezsn. Yani boşuna çalışmana gerek yok. Erkenden ayrıl. Ben şükür 30+2hafta çalıştım (2günü kar tatiliydi :-D ) geriye kaldı 2hafta. Yani planm 34.haftayı bitirip ayrlmk. Aslında 2hafta daha çalışablrmde o kadarda abartmamak lazm. 36ya kadar çalışsam seminere kadar iznim bitmiyo ama dayanamam sanrm. Zorlamaya gerek yok. Haziranım açık kalacak. 2hafta rapor alsam 2haftada semnere gderm mecburiyetten :-(Benimde sag kaburgamda agri batma gibi bisey var cok rahatsiz ediyor biraz is yapiyim cok kotu oluyor simdiden boyleyim sonraki haftalarda ne olur acaba.bende ogretmenim doktorum 26 da izne ayiricam seni dedi. Sen galiba biraz fazla calismis olacaksin. Insallah saglikla kucagina alirsin cocuklarini.
content://media/external/file/21265. Ben de birsey sorabilir miyim.okullar kapanana kadar çalışabilirsem çalışıcam 32.haftada oluyorum ozaman.tatil bitince doğum olmamissa izne o vakit ayrilirim diyorum.izinleri aktarabilirim di mi o zaman ikinci döneme.Cnm senin doğum tarihine baktım zaten istesende sonraya ekletemezsn. Yani boşuna çalışmana gerek yok. Erkenden ayrıl. Ben şükür 30+2hafta çalıştım (2günü kar tatiliydi :-D ) geriye kaldı 2hafta. Yani planm 34.haftayı bitirip ayrlmk. Aslında 2hafta daha çalışablrmde o kadarda abartmamak lazm. 36ya kadar çalışsam seminere kadar iznim bitmiyo ama dayanamam sanrm. Zorlamaya gerek yok. Haziranım açık kalacak. 2hafta rapor alsam 2haftada semnere gderm mecburiyetten :-(
Ben cok kasiniyordum.palmers in kremini aldım öneri üzerine cok rahatladım.tavsiye edebilirimArkadaşlar benmle aynı dönem olupta karnı çok kaşınan var mı? Karnm çatlamş maalesef ve çok kremlememe rapmen kaşınıyor. Çatlamayı durdurmak herhalde imkansız :-(
Cnm çalışmazsan doğum önvesini aktaramazsın doğum sonrası 8haftan verilir birde erken doğum olmuşsa kaç hafta erken doğduysa o kadarlık bir süre daha verilir. Diyelim 37.haftafa doğdu 8+3hafta iznin olur.content://media/external/file/21265. Ben de birsey sorabilir miyim.okullar kapanana kadar çalışabilirsem çalışıcam 32.haftada oluyorum ozaman.tatil bitince doğum olmamissa izne o vakit ayrilirim diyorum.izinleri aktarabilirim di mi o zaman ikinci döneme.
Bidaha okuyunca daha iyi anladm cnm maalesef şubat tatiline denk gelen süreyi aktaramaxsn. Yani 30dan sonraki haftaları aktarablmen için fiilen çalışmş olman gerekr. Ama okul açıldğnda 34oluyosan yine 2-3 hafta daha çalışıp onu bari aktarablrsn.content://media/external/file/21265. Ben de birsey sorabilir miyim.okullar kapanana kadar çalışabilirsem çalışıcam 32.haftada oluyorum ozaman.tatil bitince doğum olmamissa izne o vakit ayrilirim diyorum.izinleri aktarabilirim di mi o zaman ikinci döneme.
evet canim sadece bezle duruyolar hastanede kalan bebek icin ucgunde bi bez islak mendil ve bakim bezi istiyolar ikiser paket sutleri evde gogus pomposyla sagiyorum sut posetleri var eczanede onlrdan aldik sagdigim sutu onlara koyup bebegin soyadini sutu saat kacta sagdigimi ve tarih yaziyorum buzluga koyup biriktiriyorum ertesi gun sut satinde esim goturup yenidoganda olan hemsireye veriyo onlar isitip iciriyolr doktor hergun bebekler hakkinda bilgi veriyo hergun sut goturunce onuda soyluyo doktor gorus yok uzaktan camdan goruyosun tanidigin varsa aksamlari iceri girebiliyosun 5 10 dakka goruyosun yoksa hep uzaktan bebekler iyuye gittikce anne emzirsin gelsin diolar biz pazar gunu baslicaz emzirmeye hafta ici cikarcaklar bebislerimizi insllh zaten onlar daha iyi ilgileniyolr emin ol allah kurtarsin canm bebeislerden ayri olmak cok zor inankuvezde sadece bezle duruyorlar değil mi?kuvezde bebeği duranların hastanede bebek için ne gibi ihiyaçları oluyor?ben 31.haftadayım erken doğum olabilir.şimdi ne alıcam kafam karıştı.mesela sütleri nasıl götürüyorsunuz vs?kaç biberon gerek ?gibi gibi
canim insllh 34 38 lere kadr beklesinler bebebisler bizde pazar gunu emzirmeye basliycaz sut goturuyoruz hergun evde sagip buzlukta biriktirip goturuyoz hafta icine vercekler bebekleri insllh tanidik bi arkdsm var kuvez bakiminda surekli ondan bilgi aliyorm doktorda hergun bilgi veriyo inan o vajina agrisi bende coktu cok fena ama az kaldi sabret insllh sag salim dogum olsn rabbimin izniyle dogum olunca butun agrilar bitiyo ben toparlandm bile sujur iki gundur evimde temizlikte yemekte kendim yapiyorum birgun yattim eve gelince dun dus yaptim dahada rahatladm hemn kalktim sukur hyrli dogumlar olsn dikkt et grip olunca dogumu tetikliypmusbiberon ve süt sağma makinesi koydum çantama hipin organik bir maması varmış onu da alcam inşallah. soğana gelince benim teyzem söylemişti bunu ilkinde bende yapmamıştım ve çok çektim o yaralardan mastitten bu sefer deneyebilirim. ben ara ara kantaron sürüyorum göğsüme onu da duymuştum.
canım benimmmm. neyseki iki kilo olmalarına fazla birşey yok inşallah bol bol sütün olsun çabucak büyüsünler annesi. bizde iyiyiz idare ediyoruz. hafif bir gribal durum çıktı boğaz ağrısı falan idare ediyorum. akşamları çok sancılanıyorum alt tarafım resmen yürürken otururken bile acıyo. 34 ü bir atlatırsak inşallah daha rahat olcam.
bızden 3 gunde bır bez ıslak mendıl ve bakım bezı ıstıyolr ıkıset paket ılkgun aldık verdık dun tekrar ıstedıler ozel hastane bıde genede alıyolr vallaha canımCanim ins. Girmezler kuveze. Kuvez icin hicbirsey lazim degil. Sadece sut sagip sut posetinde hergun veriyoryz. Bez mama vs onlar veriyor. Bizden bisey istemediler
cıger gelıstırıcı cok faydalı kızlar ben dogumdan 1 hafta once vuruldum ve sukur hıc solunum sıkıntısı olmamıs kuvozde suan tek sorun kılo almaları bıde bebısımın bırı yutmayı bılmedıgı ıcın mıdeden beslenıyo dıger ı ıse bıberonla beslenıyo sıkıntısı yok 100 gramı beklıyoz ıkı kılo olması ıcın 2 kılo olunca ertesı gun cıkacak ınsallh 1890 bırı 1870 dıgeı ınsllh bu hfta ıcı alcaz bebekelrlımızı sıkıntı cıkmazsaaynen bn de boyle biliyorum hatta en son bi arkadas daha yapti,burda.
yanlis degilsem @birbuyuktemmuzaski idi.
Karne verdigimizde 26.hafta oluyor. Tatil sonuda 28 oluyor doktorum soylemesede ben soykeyecektim zaten 2. Donem baslamiyim diye. Hatta doktor 20. Haftada agrin oluyorsa simdiden izne ayrilabilirsin rapor verebilirim demisti. Cok sukur simdiye kadar problemim olmadi.Cnm senin doğum tarihine baktım zaten istesende sonraya ekletemezsn. Yani boşuna çalışmana gerek yok. Erkenden ayrıl. Ben şükür 30+2hafta çalıştım (2günü kar tatiliydi :-D ) geriye kaldı 2hafta. Yani planm 34.haftayı bitirip ayrlmk. Aslında 2hafta daha çalışablrmde o kadarda abartmamak lazm. 36ya kadar çalışsam seminere kadar iznim bitmiyo ama dayanamam sanrm. Zorlamaya gerek yok. Haziranım açık kalacak. 2hafta rapor alsam 2haftada semnere gderm mecburiyetten :-(
Maşallah kızlarımıza annesiEvet 13+1 de söyledi iki kız inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?