2017 de İkiz Annesi Olucaklar

Kizlar dunden beri bazen sertlesme oluyor. Aslinda dun daha fazlaydi ve yurumekte asiri zorlaniyordum. Sanki karnimin solunda toplanmia gibiydiler bugun biraz daha normal duruyor. Ama beni endiselendiren sol taraftan bacagima dogru ince bir sizi var .biraz bekleyeyim artarsa doktoru aradim diye dusundum. Var mi yasayan onemli midir? Hafiften regl sancisi gibi oluyor diyebilirim. :/

Cnm bende simdi ciktim doktordan da rahim boyum kisa idi 10 gun.once gittigimde.yine ayni ölçtü sukur daha da kisalmamis.agri icin de sey dedi kasiklarda belinde siddetli adet sancisi.gibi agrin olursa belinde o zaman aramalisin dedi.belim filab oturunca cok agriyo dedim.onlar normal dedi 2 yük tasiyirsun bol dinlen dedi.hafif.agrilarin olacak artik dedi.ama.siddetli agrilar da ihmal etme sakın dedi

Merak etme canım onlar iyidir sadece acele etmişler o kadar. Benimkiler de hala küvezde. Herşeyi ile sürekli kontrol altındalar. İlk gün bende görememiştim sonra gördüm. Dua et bizlerde ederin. Allah bir an önce kavuştursun izleri inşallah. Sen iyi olmaya toparlanmaya çalış.

Canım Rabbim onları sana bağışlasın dayanma gücü versin sen iyi olmaya çalış ama çünkü seni hissediyor onlar Allahın izni ile de sana tutunacaklar

Anladim canim cok dogru dogum yaklasiyor doğal olarak hafif hazirlik agrilari olacak herhalde. Tesekkur ederim, ben de onemsemeden olumlu düşünmeye çalışacağım en önemlisi stres yapmamak demisti benim de doktorum oyle olursa bebekler durabildikleri kadar dururlarmis insallah

Benim de oluyor bu anlattığın gibi sertleşme ve ağrı. Hatta dün gece de belimfe ve kasıklarimda da regl agrisi gibi agri vardı. Ama çok afedersin gaz çıkarınca (ki son zamanlarda o bile nasıl zor) rahatladım baya. Bazen ikisi birden karnımın önüne doğru gelip düğüm gibi oluyorlar derim çok geriliyor. Sonra rahatlıyor. Yarin ben de doktora gideceğim kontrolüm var soracağım. Cevabını yazarim.

Aynen dun toplaniyorlardi birden cok gerginlesiyordu bugun sukur pek yok .Tamam canim cok iyi olur benim randevum da haftaya paZartesi bir sıkıntı olursa giderim erken dedim. Boyle boyle son haftalar gececek herhalde
Bir de hareketleri var yine ama eskiue gore daha az sanki buyudukleri icin yerleri azaldi diyedir herhalde di mi

Evet evet belirli aralıklarla hareket ediyorlar. Hareketleri daha sert ama daha güçlü. Gerçi sanki benim biri daha iç tarafta herhalde onu daha derinden hissediyorum. Ayaklari asagida onun çıkışa doğru tepiniyor bazen. Diğeri sol taraftaki kilo olarak da önde onun hareketleri daha gözle görülür şekilde. Bir de hıçkırık tutuyor onu :)

Ya ayni benimkiler gibiymis:) soldaki daha kilolu ve ayaklari asagida. Daha fazla yer kaplamis durumda. Ayaklariyla pitir pitir vuruyor. Sagdaki oglumun basi asagida ama şükür basi hareket ediyor doktorum hareket etmesi iyi etmeseydi dogum kanalina girmis olacakti dedi. Benim ikisini de sürekli hıçkırık tutuyor ya niye bu kadar cok oluyor anlamadim:)

ben ayırt edemiyorum sanki ikisi de aşağıda tepiş tepiş oynuyorlar ama biri yukarıda olmalı çözemedim bir türlü

Hıçkırık tutması iyiymis ama bak şöyle bir yazı okudum :)

Anne karnında hıçkırık, bebeklerde bu durum oldukça doğaldır. Bebekler anne karnında ciğerleri gelişirken iç güdüsel olarak nefes alıp verme egzersizleri yapar. Bu egzersizler sırasında anne karnındaki amniyotik sıvıyı yutarlar. Anne karnındaki amniyotik sıvıyı yuttuğu için diyaframın da kasılmalar oluyor. Bu kasılmalar hıçkırığa neden oluyor. Böylelikle anne karnında yuttuğu amniyo sıvısını hıçkırarak dışarı atar. Anne karnında hıçkırık özellikle obur bebeklerde görülür.
Genel olarak anne karnını doyurduktan sonra oluşur. Anne bebeğini karın içinde zıplıyormuş gibi hisseder. Bu hareket bebeğin tekme atmasından farklı hissedilir. Bebeğin anne karnında hıçkırması, karın içinde aynı yerde hissedilir. 2-3 saniye aralıklarla kesik kesik hissedilir ve 2-3 dakika sürer. Anne karnında hıçkırıkgünde 3-4 kez tekrarlanabilir.

Anne karnında hıçkırığın faydaları,

Bazı araştırmalarda bilim adamları hıçkırığın emme refleksine katkıda bulunduğunu, hatta bebek anne karnında ne kadar hıçkırır ise emme refleksinin de o kadar güçlü olabildiğini açıklamışlardır. Hıçkırık aynı zaman da bebeğin diyaframını da geliştirir. Başka bir araştırmada da bebeğin amniyo sıvısını sürekli olarak yuttuğu ve devir daimi için bu yutulan sıvının kana oradan böbreklere geçtiği ve idrar olarak dışarı atıldığı açıklanmıştır.

bugün kontrole gittim, doktor 36. haftaya kadar yolu var dedi inanamadım inşallah tabi ne güzel. haftaya ciğer geliştirici yapalım dedi hala emin olamıyorum, daha önce ileri dönem kaybım olduğu için aşı maşı korkutuyor beni. bir de bebek hareketleri yavaşlıyormuş falan
bebişler 1150/1250 gr olmuşlar teyzeleri

dinleniyorsun değil mi? kendini zorlama yat bol bol canım.

canım ne durumdalar seninkiler? inşallah biran önce kavuşmanız dileğiyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…