- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #11.821
Doktora sormustum senin yaptigin birseyle olmaz hormonlar uyarir kisalacagi varsa kisalir dedi, he bide kisalmayla acilma ayni sey deil, acilma servix tamamen sifirlaninca basliyor.Canım bir şey soracağım serviks birden nasıl bu kadar azaldı peki? Nedeni neymiş? Ters bir hareket mi yaptın? Bende açıkcası çok dikkat etmiyorum da okuyunca korktum bir sorayım dedim.
Canim ben hep yeni dogan aldim, annem kardesim cevrem pramature alma dedi e bebek yeni doganlari ufak baya, pramature seyler asiri ufak geldi gozume, saglikla dogsunlar sonrada alinir buyuk gelirse, yaz gunu biraz buyuk olsun bisey olmazKızlar ben 3'er takım hastane 4'lü hastane çıkışı almıştım. Yenidoğan aldım ve beden tablosu boy 0-55 cm. Ağırlık : 2200-3600 gr. arası yazıyor. Tekrar Prematüre almam gerekirmi onun beden tablosu da boy 0-43 cm. ağırlık 0-2200 gr. aldığım tulumlar yeterli gelir gibime geliyor. Kayınvalidemde ikiz doğum yapmış aldıklarımı görünce bile kızım bunlar çok küçük demişti. Bilemedim sizce tekrar almama gerek varmı?Elos35 seher0607 Meh-lika
saol canım teşekkür ediyorum cevabın için. Hayırlısı ile bu süreci tamamlarız hepimiz. Bu arada bende dün kıyafet aldım. Prematüre almadım, hep yenidoğan ve 3 aya kadar aldım. Zaten kalıplar küçük oluyor, birde yıkayınca ufalabilir diye.Doktora sormustum senin yaptigin birseyle olmaz hormonlar uyarir kisalacagi varsa kisalir dedi, he bide kisalmayla acilma ayni sey deil, acilma servix tamamen sifirlaninca basliyor.
Canım Allahım yardım etsin, az kalmış sağlıkla al kucağına inşallah. Ben daha bu haftalarda böyleysem donunu düşünemiyorum. sıcaklıyorum diye şortla gecelikle yatıyorum sonra sabaha bacaklarım buz gibi, yatış pozisyonunu bir türlü rahata kavuşturamadım zaten. Allah hepimize yardım etsin Cennet anaların ayaklarının altında diye hep meşakatlerden kaynaklı demişler bence taşımak, doğurmak, büyütmek hepsi başka bir sorumluluk Allahım cümlemize yardım etsin.Bu gece tekmeler yuzunden oturdum agladim abartma felan deil cok canim yandi, ne saga ne sola donebiliyorum hertaraf yastik dolu, allahtan istanbul yagmurlu serin yoksa birde ates basmasi oluyor, yatigimda reflu iyice artiyor bogazim midem ates gibi yaniyor
Ben kullanıyorum 22. haftama girdim ve sanırım en az 28'e kadar devam edicem. bunun yanı sıra haftada bir proluton iğne de oluyorum. Ve ben bu halimle geçen hafta kalktım cam sildim. Allahım yardım etsin hiç dikkat etmiyorum ki etmemiz lazım.kızlar aranızda hala progestan kullanan var mı?
Başından beri bende kullanıyorum günde 3 tane bide proluton depotkızlar aranızda hala progestan kullanan var mı?
Ayy canım nasıl sildin?? ben yerimden kalkamıyorum sanki. Sen yinede dikkat et canım. Allah korusun bir anda birşey olabilir. Benim kızımda tedavi ile oldu, onda çok rahattım. Bunlar ikiz diye biraz dikkat etmeye çalıştım. Zaten olacağı varsa oluyor, Allah'a emanetler ama yinede tedbirimizi alalım.Ben kullanıyorum 22. haftama girdim ve sanırım en az 28'e kadar devam edicem. bunun yanı sıra haftada bir proluton iğne de oluyorum. Ve ben bu halimle geçen hafta kalktım cam sildim. Allahım yardım etsin hiç dikkat etmiyorum ki etmemiz lazım.
Başından beri bende kullanıyorum günde 3 tane bide proluton depot
Ben 17. Jaftada birakmistim, bebeklerim erkek, doktor fazla progestonun erkek bebekler icin iyi olmadigini soylemisti, her doktorun ekolu farkli aslinda, birine iyi birine kotu diyemeyiz zararli olsa sanirim kullandirmaz dktorlarkızlar aranızda hala progestan kullanan var mı?
Ben unuttum ama normaldi, doktorunuz sorun yok diyorsa cok dusunmeyin, ara zamanla artar yada eksilir bol protein tuketin ceviz badem kabak cekirdegi yoyin cok etkilimerhaba 27.haftamdayım sağdaki bebeğim soldaki bebeğimden 3 hafta geride 27.haftada bebişlerinizin kiloları nasıldı sorun olurmu çok korkuyorum
İnşallah 34 u de atlatiriz sizin 1 haftanız kalmis 34 e maşallah Rabbim hepimize kuvoze girmeden bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin ben 38 de diye hayaller kuruyordum kafamda hep öyle diyordum ama demek ki kendimi ve bebekleri tam inandiramamisimAyni haftada bende 2 gun hastanede yattim 4 doz ciger gelistirici, adalat ve 12 litre serum verildi, bende duzenli sanci yoktu, servix 4 ten 2.6 ya dusmustu, simdi evde yatistayim adalat kullaniyorum, sende yat allahin izniyle erken olmaz dogumumuz insallah, kuvez olayi belli olmuyor kiloyla alakasi yok ciger ve diger organ gelisimi onemli ama 34-35 hafta atlatilirsa doktorum super dedi.
Yani idare edilir Yenidoğan kıyafetlerle ama çirkin duruyor İnan .. benim kızın boyu 50 cm idi ayak kısmı sallanıyordu .. bence en azından birer tane alınmalı hastahanede falan güzel güzel dursunlar :)Bazilari al bazilari alma diyor kafam karisti, kardesim 35. Hafta dogurdu 2300 gr ama boyu 52 cm idi o alma diuor hemen buyuyolar dedi. Bilemedim valla
Cnm 26 da gittim biri 1100 diğeri 1150 idimerhaba 27.haftamdayım sağdaki bebeğim soldaki bebeğimden 3 hafta geride 27.haftada bebişlerinizin kiloları nasıldı sorun olurmu çok korkuyorum
Ben 8. haftamda kanama geçirdim ve o tarihten itibaren hem iğneyi hem de progestanı kullandırıyor. Progestan günde 3 adet İğne hafta da 1 oluyorum. Düşüğün ilacı yok ama faydası kanıtlanmasa da bu ilaçları veriyoruz takdiri Allaha kalmış dediler o tarihten beri kullanıyorum. 8 Haziranda kontrolüm vardı rahim ağzı kapalı ama ilaçlara devam dedi doktorum. Valla camlarıda temizliğe gelecek abla atlatıp duruyor diye bir sinirle sildim pişmanda oldum sonradan ama Allahtan bir şikayetim olmadı bir daha da yapmam zaten.Ayy canım nasıl sildin?? ben yerimden kalkamıyorum sanki. Sen yinede dikkat et canım. Allah korusun bir anda birşey olabilir. Benim kızımda tedavi ile oldu, onda çok rahattım. Bunlar ikiz diye biraz dikkat etmeye çalıştım. Zaten olacağı varsa oluyor, Allah'a emanetler ama yinede tedbirimizi alalım.
İğne de mi progestan içeriyor? hapı kullanırken niye iğnede veriyorlar acaba? Ben hiç kullanmadım iğne. Hatta kızımda tüp doktorum 3. ayda progestanı da bıraktırmıştı. Bunda bulunduğum ildeki doktor tedbir amaçlı kullan dedi ve bıraktırmadı. Kendi doktoruma da sormadım bu sefer
Ayy canım nasıl sildin?? ben yerimden kalkamıyorum sanki. Sen yinede dikkat et canım. Allah korusun bir anda birşey olabilir. Benim kızımda tedavi ile oldu, onda çok rahattım. Bunlar ikiz diye biraz dikkat etmeye çalıştım. Zaten olacağı varsa oluyor, Allah'a emanetler ama yinede tedbirimizi alalım.
İğne de mi progestan içeriyor? hapı kullanırken niye iğnede veriyorlar acaba? Ben hiç kullanmadım iğne. Hatta kızımda tüp doktorum 3. ayda progestanı da bıraktırmıştı. Bunda bulunduğum ildeki doktor tedbir amaçlı kullan dedi ve bıraktırmadı. Kendi doktoruma da sormadım bu sefer
Canim ben iyiki premature almamışım diyorum. Büyük geliyor ama rahat rahat giydirip çıkartıyoruz ıyi oluyor büyük olması.36+5 günlük dogdular minikler canim hastane çıkısı büyük geliyor prematüre takım almak lazımmıs ben almamıstım
Cnm bende 7 ve 13. Haftalarda şiddetli kanama geçirdim önlem amaçlı serklaj oldum 14. Haftada ..Ben 8. haftamda kanama geçirdim ve o tarihten itibaren hem iğneyi hem de progestanı kullandırıyor. Progestan günde 3 adet İğne hafta da 1 oluyorum. Düşüğün ilacı yok ama faydası kanıtlanmasa da bu ilaçları veriyoruz takdiri Allaha kalmış dediler o tarihten beri kullanıyorum. 8 Haziranda kontrolüm vardı rahim ağzı kapalı ama ilaçlara devam dedi doktorum. Valla camlarıda temizliğe gelecek abla atlatıp duruyor diye bir sinirle sildim pişmanda oldum sonradan ama Allahtan bir şikayetim olmadı bir daha da yapmam zaten.
Canim tulumu hastane için aldıysan zor olur hemşireler altına falan bakıyor sürekli. Hastane çıkışını normal aldim ben, büyük geliyor tabi ama rahat giydirip çıkartıyorsun ıyi oluyorİyi maşallah maşallah pramuture bende 2 tulum aldım tek canım çabuk büyürler kuvez olmadı değilmi canim
Canim bebislerin kolu bacağı minnacık oluyor, insan dokunmaya korkuyor, büyük alırsan daha iyi olur giydirip çıkarması.Bazilari al bazilari alma diyor kafam karisti, kardesim 35. Hafta dogurdu 2300 gr ama boyu 52 cm idi o alma diuor hemen buyuyolar dedi. Bilemedim valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?