2017 de İkiz Annesi Olucaklar

Benim ssncimin haddi hesabi yoktu gubde 50 kere kasiliyodum nerdeyse, bazen nst de sanci 100 e vururdu,

Selamlar bayanlar dogum yapanlara hayirli olsun, sikintisi olanlara Allah yardim etsin tez zamanda sorunlari cozulsun insallah. bizim de bugun kontrolumuz vardi. 32+3 deyiz oğlum 1650 gram kızı 1450 gram cıktı. Doktor kiloları geri kalması normal artık son zamanlar diyor ama bizim moralimiz bozuldu biraz.
Aslında çok da düzenli besleniyorum ama gene de böyle olması beni şaşırttı bir ay önceki kontrolde iyilerdi ama arada az almışlar. Sizin bu haftalarda nasıldı kilolarınız paylaşır mısınız rica etsem...

Evet kizlar ya bebeklerin gramlarii kilololarini paylasirsaniz bizelerede fikir olur bazen doktorlarimizi normal diyip gecitiriyo...

Canim 60a kadar normal bende de öyle çıktı hastanede yatarken doktor normal dedi

Evet canım ya son zamanlarda çok yavasliyorlar. Aslında benim doktorum hep uyardı 24. Haftadan beri söyledi , 28-30 'dan sonra kilo alımları artık geride kalmaya başlayacak dedi. Yanı adam beni hazırlamaya çalıştı ama ben hazirlanamamisim bu duruma. Gerçi kuvöz için kriter kilo değil bunu da konuştuk yanı az kilolu olan bebek küveze girer diye bir kaide de yok ama şöyle 2500 civarı dogabilselerdi iyi olacaktı. Bizim de doğuma kadar biri ancak iki olur diğeri de ikiyi biraz geçer dedi doktor.

Canim bebege kilo yapici seyler yemeye calis gunde 2 yumurta 2.3 bardak sut muz sebzeli bulgur pilavi ve meyve agirlikli beslenmemiz lazimm normal tekil gebelere gore cok dusuk kilolarimiz bizim yaa benimde 27 hafta biri 972. digeri 950 grm

Cnm 2 olmaya bşy kalmamış zaten sen onları 2 say:) adet tarihinin ilk gününe göre hesapla kaç haftalık olduğunu

Selam kızlar benimde sorum nelere dikkat ediyorsun ben daha yolun başındayım 14haftalık olduk çok şükür ama ikiz olunca korkuyo insan erken doğar bisey olur diye herşey rabbimden ama bizde elimizden geleni yapmalıyız siz neler yaptınız neler yediniz cocuklarin gelisimi icin son aya kadar nelere dikkat ettiniz

Allah tamamina erdirsin inşallah canim tabiki tedbir bizden takdir Allah tan...
Protein kalsiyum çok önemli bebek gelisiminde et tavuk balık süt peynir yoğurt sıkça tuket ayrıca beyin gelisiminde ceviz cok onemli gunde 2 /3 ye bunun yanisira badem kuru üzüm findik da yiyebilirsin muz cok iyi geliyor ve günde 1sise sade maden suyu öneririm ama en önemlisi ve olmazsa olmaz sey **SU** yani su cok onemli gunde en az 2litre su ic meyveyi de bol tuket tamam dir

Teşekkür ederim aminn... valla hergün düzenli yiyorum dediğiniz herşeyden bi tek etle süt yiyip icemyorum su çok tuketiyorum sebze düzenli yiyorum midem et tavuk süt almiyo o yüzden üzülüyorum. .

Teşekkür ederim aminn... valla hergün düzenli yiyorum dediğiniz herşeyden bi tek etle süt yiyip icemyorum su çok tuketiyorum sebze düzenli yiyorum midem et tavuk süt almiyo o yüzden üzülüyorum. .
O zaman yumurta yi bol tuket protein açısından en zengin yiyecek hergün mutlaka 1ye

Bende de aynı durum oldu senin haftalarında daha yeni yeni geçmeye başladı onun için doktorum hep omega ve calsiyum tablet destekli götürdü süreci hala da takviye almaya devam ediyorum. Omega hem bebeklerin beyin gelişimi hem de senin hamilelik sonrası depresyona girmemen için çok önemli olmuş içim bence ekstra tablet kullan.ayrıca d vitamini de çok önemli eğer gündüz de vitamini güneşten alamıyorsan mutlaka takviye al. Ben hamilelik öncesi b12 depomu 800'e d vitamini depolumuda 120 ye çıkarmıştım benim minnaklar 3 ayda b12 ti 300'e, d vitamini de 36 ya çekmişler şimdi günlük multivitan alıyorum ama bebeklere yetmiyor b12 ve d düşmeye devam ediyor

Evet bana 4ncü aydan sonra takviye vericem dedi doktorum suan folio ve kalsiyum kullanıyorum ek olarak decavit vermişti ama mide bulantısı yapınca icemedim onu ...

Kızlar biberon aldınız mı ? Ve ne almalı?
Ben cam biberon daha sağlıklı ama kırılma kaza olayı daha fazla diye düşünüyorum.
Şu Naturel PP biberonlarda plastik çizilme olayı çok fazla diye içime sinmiyor. Sizin bu konuda düşünceleriniz nelerdir ?
Önceliğim emzirmek ama ikiz oldukları için biberonda bulundurmalıyız diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…