2017 de İkiz Annesi Olucaklar

Aaa olurmi iynelerin etkisi 1 haftaya benim dikislerim var doktorum her gidisimdee diyoki bu dikisler olmasaa patir patir gelcekler iyikii diyo iyneleri yaptikk solunum sıkintisini en aza indirdik diyoo valla kime inanacagimizi sasirdik...
Ben daha önce erken Doğum yaptım.ciğer geliştirici vuruldu bu yüzden Bebek solunum sıkıntısı yaşamadı.doğumu 29+3 ye yaptım.kuzenim 33. Hafta Doğum yaptı iğne vurulmadığı için Bebek uzun süre solunum sıkıntısı yaşadı

Yani sizler bizden tecrubelisiniz oyle diyosaniz dogruluk payi vardir...
ben söylemiyorum zaten ikizleri kontrole götürdüğüm prof. söyledi, bunlar anne karnında sıkışık halde 9 ay ayttılar ilk aylar dışarda öyle geniş geniş beşiklerde rahat edemezler, sarıp sarmala kundak yap ver emziklerini öyle yatsınlar dedi.

Dogrudur her hekimin farkli bir yaklasimi var kimi kundaga emzige karsidir kimde oldugu andan kundaklayip emzik verin der hangi gorus dogrudur onu ancak yasayarak tecrube ederek anlicaz.

Yani burdan yola cikarak anliyoruz ki ciger gelistirici igne hayati derecede etkili olabiliyormus iyiki vurdurmussunuz Allah evladinizi size bagislasin

Maşallah sizeeee:))))benim doktorum da 33. haftadan sonra haftada bir gel dedi öncesinde ben de iki haftada bir gidiyordum
Sizede maşallahhh canım doğuma az kalmış Allah sağlıkla doğurmayı nasip etsin inş. İntizor maşallah iyi çalışıyorsun dikkat et çok ayakta kalma benim dr um beni hep uyarırdı bide canım Dr dan çekinme aklına takılanları sor ben herşeyi soruyorum cevap veriyor ve brova sana diyor Soru sorduğum için:) preklemsiyi sordum en son tansiyonun ve idrarda protein çıkmadıkça korkma Dedi çok şükür öyle bir sorunum yok. bxxzly benim karnımda çok büyüdü hastaneye gittiğimde doğuma gelmişim sanıyor millet :) Yenidünya 3 Ankara ya sorunsuz ulaşmıştır inş.

Son düzenleme:
Saol canım hatırladığın için. Çok şükür kazasız belasız geldik, artık beklemedeyim. Doktorka randevu 6 eylülde. O gün bazı şeyler netleşir artık. Belki doğum tarihi falan verir:)

Saol canım hatırladığın için. Çok şükür kazasız belasız geldik, artık beklemedeyim. Doktorka randevu 6 eylülde. O gün bazı şeyler netleşir artık. Belki doğum tarihi falan verir:)
Çok şükür için rahat etmiştir adına çok sevindim canım hayırlısı olsun inş. Burada çoğumuzun doğumuna az kaldı inş hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucaklarız.

Sevindim canım herşeyin yolunda olmasına Allah biliyor ya endişelenmiştim birşey olur diye,benim hastanem evime 45 dakika falan oraya bile korkarak gittiğim için ben :))))kasılma başlıyor sanki arabada yada ben öyle hissediyorum ,neyse haydi bakalım hayırlısı biraz daha sabır:)))

Açıkcası bende çok korkuyordum canım. Ya doğum başlarsa falan diye. Ya da dağ başında falan bişey olursa da hastaneye yetişemezsek diye. İlk gün zaten kayseriye kadar geldik. 1 gece otelde dinlenip ertesi gün devam ettik. Biraz ödem dışında şükür rahat geçti. Artık nasip ne zaman gelirlerse :) 6sında randevu. İnşAllah kilo olarakda biraz iyi olurlar.

Cnm ulasmissin Ankara ya Sag salim cok sevindimm insaAllah hava degisimi sana ve kuzucuklara iyi gelir...

Mide yanması başlar başlamaz 2-3 kaşık ama fazla değil soğuk süt iç ve dik dur.Basit bir yanma ise geçiyor,geçmez ise her türlü anti asit tablet alabilirsin Rennie verdi bana doktor

merhaba kramplar için doktorundan magnezyum tablet isteyebilirsin benim bacak kramplarımı çok azaltmıştı.
Benim kramplarım kasıklarımda..Hamilelik ilk günden beri osteocare diye içinde magnezyum olan bir ilaç içiyorum.Son gittiğimde doktor bu şimdilik yeter dedi ama bir dahaki sefer kesin soracağım, belki benim kaçta daha az oranda vardır,

Mide yanması başlar başlamaz 2-3 kaşık ama fazla değil soğuk süt iç ve dik dur.Basit bir yanma ise geçiyor,geçmez ise her türlü anti asit tablet alabilirsin Rennie verdi bana doktor
Arada oluyor canım ya şimdi geçti tekrar olursa bi deneyim sütü ya benim dikkatimi çeken sanki çikolata yedigim zaman yanma oluyo bi alakası var mi acaba

Kızlar selam. Doktorum bayagı tanınmış bilindik bi doktor ve eğitim verdi bugün. Aldığım notları sizinle de paylaşmak istedim belki işinize yarar diye.

Emzirmeye başlarken ucunu sıkmak süt bezlerini tıkamaktır. Bunun yerine 4 parmak göğüs altından baş parmakta üstünden tutup bebeğin agızına sokulmalıdır ucu.
Bebek emzirilirken sol yanına yatırılmayı çok sever
Süt 2 saatte birikir 2 saatte bir yarım saat emzirmek yeterli olur.
Annenin süt yapması için sadece uyku ve stressizlik gerekiyormuş. Özellikle ilk 2 ay 23:00-03:00 arası kesinlikle uyumalı anne.
Her annenin sütü olur, ilk günler az gelmesinin sebebi yeterince sıvılaşmaması ve bebeğin midesinin de nohut kadar olduğu içindir. İlk gün sağma yapılmaz 2. gün sağma işlemine başlanmalı.
Sütün geldiğini göğüs ucunu sıkarak değil bebeğin ilk gün çiş ve kaka yapmasından anlaşılırmış.
Emzik vermek emme refleksinin geliştirir
Her banyoda göğüse masaj yapılmalı
️sağılan süt 3 saat oda sıcaklığında 3 gün buzdolabında 3 ay buzlukta saklanabilir. Ancak saat 14:00de sağılan süt ile 18:00da sağılan süt birbiriyle karıştırılmamalı bütün poşetlere tarih ve saat yazmalı
Göğüs ağrılarınız ve küçük şişlikler oluyorsa göğüs jelleri varmış eczanede çok rahatlatıyormuş.
Göbek bağı bebeğin canını acıtan birşey değildir ölü deridir.
Göbek bağı 7-14 gün arasında düşer. Duş aldırmanızda hiç bir sakınca yoktur. Bebek Doğumdan 24 saat sonra duş almalıdır. Amniyo sıvısının 24 saat sonra bir faydası yoktur. Eczanede yenidoğan bebek göbek bakımı sarılıyormuş alkollü bezler varmış içinde onu almayı tavsiye ediyor enfeksiyon riskine karşı.
Bebeklerin 37.8 den sonra ki ateşleri ateşli bebek olarak adlandırılırmış.
Bebek banyosunda su 35-36 derece oda 26 derece olmalı
Bebekleri banyo/su rahatlatır. Ama açken yaptırırsanız ağlar tokken yaptırırsanız kusar o yüzden 1.5 saat sonrası en idealdir.
Kolik bebek yoktur stresli anne baba vardır gerilen bebek vardır.
Göz çapaklanması için toplex marka göz damlası öneriyor
İlk 2 ay burun aspiratörü önerilmiyor ama burnunun temizlenmesi gerekiyor günde 2 kez eczaneden alınan serum fizyolojik ile burnuna bir damla sonra kolunda yüz üstü yatırıp sırtına vurmalı sonra çevirip öbür burnuna damlatıp yine aynı şeyi yapmalı.
İlk beş gün her gün bebeğin tırnakları törpü olacak sonra tırnak makası. Ama korkmadan parmakları sıkıca tutulabilir kıkırdak bir kemik asla zarar gelmez.
Ve en önemlisi ilk 2 ay reflü yatağını ve ayaklar serbest kalacak şekilde kundagı tavsiye ediyor. Yan yatırmayı asla tavsiye etmiyo. Sırt üstü yatıyorsa da kesinlikle kafa yan olmalıymış.
Ve 36 haftalardan itibaren lansinoh göğüs ucu kremini kullanmayı tavsiye ediyor. İkiz için puandan itibaren. Ve hastaneden itibaren çorap kullanılmalıymış.
Su geldiği zaman önce 10 dakika sakince oturup beklemeliymiş o arada doktorunla irtibat halinde olmalıymışsın sonra duşa girmeliymişsin rahatlatmalıymışız vücudu ped koyup takip edilmeli ve gerçekten su ise doktora başvurulmalı.
Bebek yıkamayı da anlattı ama o çok uzun
Sadece akan bir su ile yıkanmamalı önemli birde yüzüne şampuan sürülmemeli duru su ile yıkanmalı.

Yani burdan yola cikarak anliyoruz ki ciger gelistirici igne hayati derecede etkili olabiliyormus iyiki vurdurmussunuz Allah evladinizi size bagislasin
Vurulmanın faydalı olduğuna inanıyorum.tabi bebeğim bir hafta yaşadı.ama vefat sebebi bağırsak kangreni.ayrıca benim dr çok pimpirikli herşeyde önlem alma taraftarı.

Merhaba arkadaşlar aslında Allah nasip ederse 2018de ikiz annesi olacağım ama buradaki annelerin deneyimleri daha fazla diye bu başlığa yazmak istedim. Transferden sonraki 9. Günde kan değerim 431, 11. Günde 1800 çıktı. Çoğul gebelik olma ihtimalim galiba yüksek. Transferin 7. Gününden itibaren çok çok az ve açık renkte kahverengi lekelenmelerim var. Artmadı ama kesilmedi de. Her gün iğne oluyorum ve korkuyorum. Bu şekilde lekelenmeleri devam edip sağlıkla hamileliği devam eden var mı lütfen yardımcı olur musunuz? İki hafta sonra ilk kontrolüm var vaginal muayene mi olur bi de? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…