- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #13.281
Kızlar selam. Doktorum bayagı tanınmış bilindik bi doktor ve eğitim verdi bugün. Aldığım notları sizinle de paylaşmak istedim belki işinize yarar diye.
Emzirmeye başlarken ucunu sıkmak süt bezlerini tıkamaktır. Bunun yerine 4 parmak göğüs altından baş parmakta üstünden tutup bebeğin agızına sokulmalıdır ucu.
Bebek emzirilirken sol yanına yatırılmayı çok sever
Süt 2 saatte birikir 2 saatte bir yarım saat emzirmek yeterli olur.
Annenin süt yapması için sadece uyku ve stressizlik gerekiyormuş. Özellikle ilk 2 ay 23:00-03:00 arası kesinlikle uyumalı anne.
Her annenin sütü olur, ilk günler az gelmesinin sebebi yeterince sıvılaşmaması ve bebeğin midesinin de nohut kadar olduğu içindir. İlk gün sağma yapılmaz 2. gün sağma işlemine başlanmalı.
Sütün geldiğini göğüs ucunu sıkarak değil bebeğin ilk gün çiş ve kaka yapmasından anlaşılırmış.
Emzik vermek emme refleksinin geliştirir
Her banyoda göğüse masaj yapılmalı
️sağılan süt 3 saat oda sıcaklığında 3 gün buzdolabında 3 ay buzlukta saklanabilir. Ancak saat 14:00de sağılan süt ile 18:00da sağılan süt birbiriyle karıştırılmamalı bütün poşetlere tarih ve saat yazmalı
Göğüs ağrılarınız ve küçük şişlikler oluyorsa göğüs jelleri varmış eczanede çok rahatlatıyormuş.
Göbek bağı bebeğin canını acıtan birşey değildir ölü deridir.
Göbek bağı 7-14 gün arasında düşer. Duş aldırmanızda hiç bir sakınca yoktur. Bebek Doğumdan 24 saat sonra duş almalıdır. Amniyo sıvısının 24 saat sonra bir faydası yoktur. Eczanede yenidoğan bebek göbek bakımı sarılıyormuş alkollü bezler varmış içinde onu almayı tavsiye ediyor enfeksiyon riskine karşı.
Bebeklerin 37.8 den sonra ki ateşleri ateşli bebek olarak adlandırılırmış.
Bebek banyosunda su 35-36 derece oda 26 derece olmalı
Bebekleri banyo/su rahatlatır. Ama açken yaptırırsanız ağlar tokken yaptırırsanız kusar o yüzden 1.5 saat sonrası en idealdir.
Kolik bebek yoktur stresli anne baba vardır gerilen bebek vardır.
Göz çapaklanması için toplex marka göz damlası öneriyor
İlk 2 ay burun aspiratörü önerilmiyor ama burnunun temizlenmesi gerekiyor günde 2 kez eczaneden alınan serum fizyolojik ile burnuna bir damla sonra kolunda yüz üstü yatırıp sırtına vurmalı sonra çevirip öbür burnuna damlatıp yine aynı şeyi yapmalı.
İlk beş gün her gün bebeğin tırnakları törpü olacak sonra tırnak makası. Ama korkmadan parmakları sıkıca tutulabilir kıkırdak bir kemik asla zarar gelmez.
Ve en önemlisi ilk 2 ay reflü yatağını ve ayaklar serbest kalacak şekilde kundagı tavsiye ediyor. Yan yatırmayı asla tavsiye etmiyo. Sırt üstü yatıyorsa da kesinlikle kafa yan olmalıymış.
Ve 36 haftalardan itibaren lansinoh göğüs ucu kremini kullanmayı tavsiye ediyor. İkiz için puandan itibaren. Ve hastaneden itibaren çorap kullanılmalıymış.
Su geldiği zaman önce 10 dakika sakince oturup beklemeliymiş o arada doktorunla irtibat halinde olmalıymışsın sonra duşa girmeliymişsin rahatlatmalıymışız vücudu ped koyup takip edilmeli ve gerçekten su ise doktora başvurulmalı.
Bebek yıkamayı da anlattı ama o çok uzun
Sadece akan bir su ile yıkanmamalı önemli birde yüzüne şampuan güzel bilgiler vermiş dr
Güzel bilgiler gercekten anne 23:00 3:00 arası uyumalı ama olmuyor malesef bebekler uyumadan annede uyuyamıyor birde burun aspiratörünü ben kullanmıstım tüh birsey olur mu acaba ya önceden bilgim olsaydı keskeKızlar selam. Doktorum bayagı tanınmış bilindik bi doktor ve eğitim verdi bugün. Aldığım notları sizinle de paylaşmak istedim belki işinize yarar diye.
Emzirmeye başlarken ucunu sıkmak süt bezlerini tıkamaktır. Bunun yerine 4 parmak göğüs altından baş parmakta üstünden tutup bebeğin agızına sokulmalıdır ucu.
Bebek emzirilirken sol yanına yatırılmayı çok sever
Süt 2 saatte birikir 2 saatte bir yarım saat emzirmek yeterli olur.
Annenin süt yapması için sadece uyku ve stressizlik gerekiyormuş. Özellikle ilk 2 ay 23:00-03:00 arası kesinlikle uyumalı anne.
Her annenin sütü olur, ilk günler az gelmesinin sebebi yeterince sıvılaşmaması ve bebeğin midesinin de nohut kadar olduğu içindir. İlk gün sağma yapılmaz 2. gün sağma işlemine başlanmalı.
Sütün geldiğini göğüs ucunu sıkarak değil bebeğin ilk gün çiş ve kaka yapmasından anlaşılırmış.
Emzik vermek emme refleksinin geliştirir
Her banyoda göğüse masaj yapılmalı
️sağılan süt 3 saat oda sıcaklığında 3 gün buzdolabında 3 ay buzlukta saklanabilir. Ancak saat 14:00de sağılan süt ile 18:00da sağılan süt birbiriyle karıştırılmamalı bütün poşetlere tarih ve saat yazmalı
Göğüs ağrılarınız ve küçük şişlikler oluyorsa göğüs jelleri varmış eczanede çok rahatlatıyormuş.
Göbek bağı bebeğin canını acıtan birşey değildir ölü deridir.
Göbek bağı 7-14 gün arasında düşer. Duş aldırmanızda hiç bir sakınca yoktur. Bebek Doğumdan 24 saat sonra duş almalıdır. Amniyo sıvısının 24 saat sonra bir faydası yoktur. Eczanede yenidoğan bebek göbek bakımı sarılıyormuş alkollü bezler varmış içinde onu almayı tavsiye ediyor enfeksiyon riskine karşı.
Bebeklerin 37.8 den sonra ki ateşleri ateşli bebek olarak adlandırılırmış.
Bebek banyosunda su 35-36 derece oda 26 derece olmalı
Bebekleri banyo/su rahatlatır. Ama açken yaptırırsanız ağlar tokken yaptırırsanız kusar o yüzden 1.5 saat sonrası en idealdir.
Kolik bebek yoktur stresli anne baba vardır gerilen bebek vardır.
Göz çapaklanması için toplex marka göz damlası öneriyor
İlk 2 ay burun aspiratörü önerilmiyor ama burnunun temizlenmesi gerekiyor günde 2 kez eczaneden alınan serum fizyolojik ile burnuna bir damla sonra kolunda yüz üstü yatırıp sırtına vurmalı sonra çevirip öbür burnuna damlatıp yine aynı şeyi yapmalı.
İlk beş gün her gün bebeğin tırnakları törpü olacak sonra tırnak makası. Ama korkmadan parmakları sıkıca tutulabilir kıkırdak bir kemik asla zarar gelmez.
Ve en önemlisi ilk 2 ay reflü yatağını ve ayaklar serbest kalacak şekilde kundagı tavsiye ediyor. Yan yatırmayı asla tavsiye etmiyo. Sırt üstü yatıyorsa da kesinlikle kafa yan olmalıymış.
Ve 36 haftalardan itibaren lansinoh göğüs ucu kremini kullanmayı tavsiye ediyor. İkiz için puandan itibaren. Ve hastaneden itibaren çorap kullanılmalıymış.
Su geldiği zaman önce 10 dakika sakince oturup beklemeliymiş o arada doktorunla irtibat halinde olmalıymışsın sonra duşa girmeliymişsin rahatlatmalıymışız vücudu ped koyup takip edilmeli ve gerçekten su ise doktora başvurulmalı.
Bebek yıkamayı da anlattı ama o çok uzun
Sadece akan bir su ile yıkanmamalı önemli birde yüzüne şampuan sürülmemeli duru su ile yıkanmalı.
Hayırlı olsun hamileligin canım benimde 6.7.hafta kanamam oldu sonra kahverengi akıntı seklinde devam etti 13.haftaya kadar igne oluyursan sorun olmaz ins.kendini yormamaya calışMerhaba arkadaşlar aslında Allah nasip ederse 2018de ikiz annesi olacağım ama buradaki annelerin deneyimleri daha fazla diye bu başlığa yazmak istedim. Transferden sonraki 9. Günde kan değerim 431, 11. Günde 1800 çıktı. Çoğul gebelik olma ihtimalim galiba yüksek. Transferin 7. Gününden itibaren çok çok az ve açık renkte kahverengi lekelenmelerim var. Artmadı ama kesilmedi de. Her gün iğne oluyorum ve korkuyorum. Bu şekilde lekelenmeleri devam edip sağlıkla hamileliği devam eden var mı lütfen yardımcı olur musunuz? İki hafta sonra ilk kontrolüm var vaginal muayene mi olur bi de? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
Sanmıyorum canım ama doğrusu ilk 2 ay kullanmamakmışGüzel bilgiler gercekten anne 23:00 3:00 arası uyumalı ama olmuyor malesef bebekler uyumadan annede uyuyamıyor birde burun aspiratörünü ben kullanmıstım tüh birsey olur mu acaba ya önceden bilgim olsaydı keske
Offff cnm yaa Allahim sabir versin Allah bidaha boyle bisey yasatmasin insaAllah simdi tekrar hamilemisin? Yada Bi baska cocugun varmiVurulmanın faydalı olduğuna inanıyorum.tabi bebeğim bir hafta yaşadı.ama vefat sebebi bağırsak kangreni.ayrıca benim dr çok pimpirikli herşeyde önlem alma taraftarı.
Bitirdin kız şaka maka
Hayırlı olsun canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Ben 5 ay boyunca kahverengi lekelenme ve ara ara kanama yaşadım çok şükür bir şey olmadan 32. Haftaya kadar geldik. İlk ve sonraki bir kaç muayene vajinal yapılacaktır benim rahimde kanama alanı olduğu için neredeyse tüm muayenelerde vajinal ultrasonla bakılmıştı. Benim hamileliğim doğal yolla oldu ama kanama sonrası haftada bir iğne ve günde 3 defa da progestan verdi doktorum. Rabbim hepimizi hayırlarla karşılaştırsın. Sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.Merhaba arkadaşlar aslında Allah nasip ederse 2018de ikiz annesi olacağım ama buradaki annelerin deneyimleri daha fazla diye bu başlığa yazmak istedim. Transferden sonraki 9. Günde kan değerim 431, 11. Günde 1800 çıktı. Çoğul gebelik olma ihtimalim galiba yüksek. Transferin 7. Gününden itibaren çok çok az ve açık renkte kahverengi lekelenmelerim var. Artmadı ama kesilmedi de. Her gün iğne oluyorum ve korkuyorum. Bu şekilde lekelenmeleri devam edip sağlıkla hamileliği devam eden var mı lütfen yardımcı olur musunuz? İki hafta sonra ilk kontrolüm var vaginal muayene mi olur bi de? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
Hayırlı olsun canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Ben 5 ay boyunca kahverengi lekelenme ve ara ara kanama yaşadım çok şükür bir şey olmadan 32. Haftaya kadar geldik. İlk ve sonraki bir kaç muayene vajinal yapılacaktır benim rahimde kanama alanı olduğu için neredeyse tüm muayenelerde vajinal ultrasonla bakılmıştı. Benim hamileliğim doğal yolla oldu ama kanama sonrası haftada bir iğne ve günde 3 defa da progestan verdi doktorum. Rabbim hepimizi hayırlarla karşılaştırsın. Sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.Merhaba arkadaşlar aslında Allah nasip ederse 2018de ikiz annesi olacağım ama buradaki annelerin deneyimleri daha fazla diye bu başlığa yazmak istedim. Transferden sonraki 9. Günde kan değerim 431, 11. Günde 1800 çıktı. Çoğul gebelik olma ihtimalim galiba yüksek. Transferin 7. Gününden itibaren çok çok az ve açık renkte kahverengi lekelenmelerim var. Artmadı ama kesilmedi de. Her gün iğne oluyorum ve korkuyorum. Bu şekilde lekelenmeleri devam edip sağlıkla hamileliği devam eden var mı lütfen yardımcı olur musunuz? İki hafta sonra ilk kontrolüm var vaginal muayene mi olur bi de? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
Canım dualarım seninle,heyecanlısındır tabi,ani birşey mi oldu sancı vs ,hayırlısıyla doğsun bebişler,bende bugün kontrole gittim nst de biraz sancım çıktı doktor arife günü alabiliriz dedi,nihayet ciğer geliştirici iğne yaptı inşallah doğum bu kadar erken olmaz korkuyorum,2saatyir ağlıyorum eğer sancım dinerse bayramdan sonraya kadar tutacak ama suyun falan gelirse hemen gel dedi ,evdeyim yatıyorum bakalımKizlarrrrr yarin 7.30 da sezeryana gircemm bana dua edin ne
Ne kadarlik oldu seninki bizimkiler 40i çıkmadı daha ama yavaş yavaş yüz takibi yapıyorlarCanım ben şöyke sòyleyim biri agladımı öbürüde aglıyor sesinden rahatsız oluyorlar mama yerse cok gazları oluyor benimkilerde felaket gaz vardı ama kimyonda buldum çözümü birde ayakta sallanmaya alıstı benimkiler özellikle geceleri ayakta sallanmak istiyorlar genelde kendim bakıyorum kaynanada geliyor arada zormus gercekten ikiz bakmak ama gülmeye basladıklarında herseyı unutuyorsunrabbim sizlerede kucagınıza almayı nasio etsin
Bende kullandım kullanıyorum hala aspiratörü çünkü çocuk nefes alamıyor ama o yöntemi de deneyeyimGüzel bilgiler gercekten anne 23:00 3:00 arası uyumalı ama olmuyor malesef bebekler uyumadan annede uyuyamıyor birde burun aspiratörünü ben kullanmıstım tüh birsey olur mu acaba ya önceden bilgim olsaydı keske
Ayy canım hadi Allah yardımcın olsun. Rabbim hayırlısı ile kavuşmayı nasip etsin size. Çok heyecan yaptım :) seninle günlerimiz yakın, bende hayırlısı ile inş bayramı atlatırım. Güzel haberlerini bekliyoruzKizlarrrrr yarin 7.30 da sezeryana gircemm bana dua edin ne olurrr
Canım kaç çıktı sancın? Bugün bende çok kötüyüm. Doktora gitmedim ama dayanamazsam acile gideceğim. İğne 2 dozmu yapılacak? Off bende çok taktım bu iğneye, gerek yok dediler ama heran doğum olursa diyede korkuyorum açıkcasıC
Canım dualarım seninle,heyecanlısındır tabi,ani birşey mi oldu sancı vs ,hayırlısıyla doğsun bebişler,bende bugün kontrole gittim nst de biraz sancım çıktı doktor arife günü alabiliriz dedi,nihayet ciğer geliştirici iğne yaptı inşallah doğum bu kadar erken olmaz korkuyorum,2saatyir ağlıyorum eğer sancım dinerse bayramdan sonraya kadar tutacak ama suyun falan gelirse hemen gel dedi ,evdeyim yatıyorum bakalım
Saol cnm benim Allah razi olsun insaAllah seninde guzel haberlerini alirizzz.Ayy canım hadi Allah yardımcın olsun. Rabbim hayırlısı ile kavuşmayı nasip etsin size. Çok heyecan yaptım :) seninle günlerimiz yakın, bende hayırlısı ile inş bayramı atlatırım. Güzel haberlerini bekliyoruz
Aglama cnm cocuklarida sterese koyarsin bakk evet bi kac gundur acaip sertlesmem vardi zaten hafta 1 kontrolum var benim bugunde gittim nstde sanci cikinca cati muanesi yapti 2 santim aciklik var dedi aslinda bugun alicakti ama clexsane iyne yapmistim diye yarina kaldi kuveze girermi dedim aslinda girmez dedi ama ikiz cocuklarda biraz daha tedbirliyiz dedi alsalarda onlem amacli sadece dedi bi sey oldugundan degil ben 8 doz ciger gelistiricileri vurulmustum. Iyiki vuruldn cnm faydasini gorursun insaAllah.C
Canım dualarım seninle,heyecanlısındır tabi,ani birşey mi oldu sancı vs ,hayırlısıyla doğsun bebişler,bende bugün kontrole gittim nst de biraz sancım çıktı doktor arife günü alabiliriz dedi,nihayet ciğer geliştirici iğne yaptı inşallah doğum bu kadar erken olmaz korkuyorum,2saatyir ağlıyorum eğer sancım dinerse bayramdan sonraya kadar tutacak ama suyun falan gelirse hemen gel dedi ,evdeyim yatıyorum bakalım
Vallahi Sancının rakamsal bir değeri var mı bilmiyorum bir şey söylemedi az dedi, yolda yoruldum biraz dedim üç 4 saat dinlen bakalım geçer inşallah , ama yinede iğneleri yapalım dedi 2 doz yaptılar ,yarın sabahta iki doz yapılacak , perşembe sabahı erken gel hala sancın varsa alırız dedi , Ben sürekli okuyorum insanlar 30.haftasında gidiyor haftalarca uzatıyorlar gebeliği,doktora uzatamaz miyiz biraz adalat ,nidilat vs verip dedim , yanaşmadı hemen alma niyetinde :/Ama yine de bugünü atlatırsan dinlenerek bayramdan sonraya uzatabiliriz dedi , tabi arada suyum gelmezse ...moralim çok bozukCanım kaç çıktı sancın? Bugün bende çok kötüyüm. Doktora gitmedim ama dayanamazsam acile gideceğim. İğne 2 dozmu yapılacak? Off bende çok taktım bu iğneye, gerek yok dediler ama heran doğum olursa diyede korkuyorum açıkcası
Canım bozma moralini, inşAllah bayram sonrasına dururlar merak etme. Sen stres yapmamaya çalış. Kağıtta yazıyor ya değer ondan sormuştum belki baktın diye. Yorma kendini bence dururlar bayram sonrasına kadar. İğneyi de olmuşsun olsalar bile inşAllah sıkıntı çıkmazVallahi Sancının rakamsal bir değeri var mı bilmiyorum bir şey söylemedi az dedi, yolda yoruldum biraz dedim üç 4 saat dinlen bakalım geçer inşallah , ama yinede iğneleri yapalım dedi 2 doz yaptılar ,yarın sabahta iki doz yapılacak , perşembe sabahı erken gel hala sancın varsa alırız dedi , Ben sürekli okuyorum insanlar 30.haftasında gidiyor haftalarca uzatıyorlar gebeliği,doktora uzatamaz miyiz biraz adalat ,nidilat vs verip dedim , yanaşmadı hemen alma niyetinde :/Ama yine de bugünü atlatırsan dinlenerek bayramdan sonraya uzatabiliriz dedi , tabi arada suyum gelmezse ...moralim çok bozuk
Hadi yaa geçmiş olsun az daha sıkalım hakkaten şu Bayram bi geçsinAyy canım öylede bu sabah resmen doğuruyorum sandım. Sabah 5:30da acaip bşr sancıyla uyandım. O kadar fenaydı ki anlatamam. Birden bi ter boşalması oldu. 10-15 dk sürdü. Çok şükür devam etmedi ama hala sanki sol kasığımda sancı var. Hayırlısı ile bayramı atlatsaydık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?