- 11 Haziran 2016
- 385
- 629
- 53
- 48
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #13.661
Canım ben cesaret edemedim spinale genel anestezi oldum ,hiçbir şey hissetmedim odaya gelene kadar ama akşam karnımın içi dayak yemiş gibi :)))Her yöntemin kendine göre bir olumsuz tarafı varMaşallah canım size..şuan beni de tek geren sezeryan. Aynı yer bidaha kesilecekilkinde benim boynuma vurdu, spinaldi. Çok ağrıdı, dikiş yerimden çok boynum ağrımıştı şimdi yine aynı olur diye korkuyorum.
Boyun ağrısı olmasaydı ben çok rahattım. Çok sancım falan olmamıştı. 2 günde ayağa kalktım. Sonra zaten kızımın rahatsızlıkları yüzünden 2-3 güne bir hastanedeydik, unutuldu gitti sezeryan :)Canım ben cesaret edemedim spinale genel anestezi oldum ,hiçbir şey hissetmedim odaya gelene kadar ama akşam karnımın içi dayak yemiş gibi :)))Her yöntemin kendine göre bir olumsuz tarafı var
Canım çalışan bir anne isen süt sağma makinası al doğum iznin bitince sütü sağıp bırakman gerekecek. Bende aldım lansinoh un manuel olanından. Elektriklisini almadığıma pişmanım onunla daha hızlı süt sağmak mümkünmüşArkadaşlar ben süt sağma makinesi almadım.Bir o eksiğim kaldı.Onu da ihtiyaca göre hastanelerin yakınlarında bulunur ve alınır diye düşündüm.Sizce önden alıp hazır etmeli miyim?Belki bebeklerin küvöze girme durumlarında gerekir.Sonrasında emzirebilirsem tabi iki bebek de emeceği için sanki süt yetmeyecek.Sağacak kadar da süt kalmayacak gibi.Sizler nasıl yaptınız?Eğer almam gerekirse hangi marka olanı almalıyım?
Ben avent aldım.Eğer lazım olursa yakın bir eczaneden hastanedeysen alabilirsin.Küvez gibi bir durumda onlar hastanede steril ediyorlar.Arkadaşlar ben süt sağma makinesi almadım.Bir o eksiğim kaldı.Onu da ihtiyaca göre hastanelerin yakınlarında bulunur ve alınır diye düşündüm.Sizce önden alıp hazır etmeli miyim?Belki bebeklerin küvöze girme durumlarında gerekir.Sonrasında emzirebilirsem tabi iki bebek de emeceği için sanki süt yetmeyecek.Sağacak kadar da süt kalmayacak gibi.Sizler nasıl yaptınız?Eğer almam gerekirse hangi marka olanı almalıyım?
Canım benim neredeyse 30. Haftadan beri böyle. Altta olanın karın çevresi 2 hafta geri. Düzelmedi de. O nedenle çok bekletmek istemiyor pazartesi doğuma gireceğimKızlar moralim bozuldu.kontrolden geliyorum bebegin biri 1 haftada 100 gr bile almamis digeri 300 e yakın almış. Küçük olanın karın çevresi geri çıkıyor.1 haftam kaldı doguma şimdiye kadar kilo alımları iyiydi şimdi böyle olunca canım sıkıldı. Önemli olan sağlıklı olmaları.sizde nasıldı bu haftalarda kilo alımları.
Canım son haftalarda yerleri daraldığından stresli oluyorlar ve az kilo alıyorlar diyenler vardı belki ondandır. Benimde kız zayıf olduğu için bu aralar hep yattım bakalım değişecekmi perşembe günü kontrolüm var. Sağlıklı olsunlarda hayırlısı Allahtan.Kızlar moralim bozuldu.kontrolden geliyorum bebegin biri 1 haftada 100 gr bile almamis digeri 300 e yakın almış. Küçük olanın karın çevresi geri çıkıyor.1 haftam kaldı doguma şimdiye kadar kilo alımları iyiydi şimdi böyle olunca canım sıkıldı. Önemli olan sağlıklı olmaları.sizde nasıldı bu haftalarda kilo alımları.
Gözün aydın Allahım sağlıkla analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Sezeryan doğumda ilk hamileliğimden hatırlıyorum sağa sola dönerken karnımın içi aktıkça çok acırdı. Belki seninde iç dikişlerden dolayı acıyordur bir an çnce geçer inşallah. Allah evlatlarınla sağlıklı günler versin. Bizler de hayırlısıyla kucaklarımıza alalım inşallah.Canım benim sorunsuz atlatırsın süreci 34.haftadan sonra korkma ,biraz küveze girerler ,normal doğurabilirsen ne mutlu sana,ben genel anestezi ile sezeryan oldum valla hiç agrım bile olmadı ama karnıma bastırılmış sanki orası hareket edince acıyor,o yüzden normal olursa bunu yaşamazsın ve çabuk hareket kabiliyetin artar ,çok geçmiş olsun her işte bir hayır vardır ,üzülme varsın erken gelsin bebişlerin
Benim doğumda 21inde. Bu haftaya kadar hep daha küçüktü ama geri değildi. Doktor bile bundan sonra dinlen dua et dedi.gercekten yapabilecek bişey yok.sukur bu haftaları gördük.Canım benim neredeyse 30. Haftadan beri böyle. Altta olanın karın çevresi 2 hafta geri. Düzelmedi de. O nedenle çok bekletmek istemiyor pazartesi doğuma gireceğim
Bende hep öyle okudum ama ufacık şeye bile korkuyoruz. Hayirlisiyla hepimiz kavuşuruz inşallah yavrularimizaCanım son haftalarda yerleri daraldığından stresli oluyorlar ve az kilo alıyorlar diyenler vardı belki ondandır. Benimde kız zayıf olduğu için bu aralar hep yattım bakalım değişecekmi perşembe günü kontrolüm var. Sağlıklı olsunlarda hayırlısı Allahtan.
Canim bende yeni dogum yaptim kuveze girmediler sut sagma makinasinin paketini bile acmadim sut yetmiyorki sagmaya firsat yok haftasinda dogup kuveze girmezse ihtiyacin olmuyor hicArkadaşlar ben süt sağma makinesi almadım.Bir o eksiğim kaldı.Onu da ihtiyaca göre hastanelerin yakınlarında bulunur ve alınır diye düşündüm.Sizce önden alıp hazır etmeli miyim?Belki bebeklerin küvöze girme durumlarında gerekir.Sonrasında emzirebilirsem tabi iki bebek de emeceği için sanki süt yetmeyecek.Sağacak kadar da süt kalmayacak gibi.Sizler nasıl yaptınız?Eğer almam gerekirse hangi marka olanı almalıyım?
Canım çalışan bir anne isen süt sağma makinası al doğum iznin bitince sütü sağıp bırakman gerekecek. Bende aldım lansinoh un manuel olanından. Elektriklisini almadığıma pişmanım onunla daha hızlı süt sağmak mümkünmüş
Ben avent aldım.Eğer lazım olursa yakın bir eczaneden hastanedeysen alabilirsin.Küvez gibi bir durumda onlar hastanede steril ediyorlar.
Sağolun arkadaşlar fikir verdiğiniz için.Aslında çalışan bir anneyim.Şubatta çalışmaya başlıyacağım.Bugün bir arkadaşım önerdi.Onda Lansinohun elektriklisi varmış.Küveze girme durumları veya sonrasında ihtiyaca göre kullanırsın vereyim diye. Sanırım ondan alıcam.Eğer ki çok kullanmam gerekirse o zaman satın alırım diye düşündüm.Canim bende yeni dogum yaptim kuveze girmediler sut sagma makinasinin paketini bile acmadim sut yetmiyorki sagmaya firsat yok haftasinda dogup kuveze girmezse ihtiyacin olmuyor hic
İnşallah gerek kalmaz çok kalmayız. Ben hastaneyi 1 gün önceden süsleyeceğim inşallah çünkü 1 valize koysam da sığmaz eşyalar. Çiçekler, mumluklar, pano zart zırt bir sürü şey var. Süt sağma makinası bende aldım sma hastanede hastane tipi olan var o çok daha iyi diyorlar hatta aylık 150 tl gibi bir rakama kiralanabiliyormuş. Ben sütüm gelmezse hastane tipinden kiralamayı düşünüyorum. Herkes çok memnun kaldığını söylüyor.Ya ne olur ne olmaz diye götürcem. Bir de süt sağma makinasını götürcem belki ihtiyaç olur diye bide orda gösterirler nasıl kullanacağımı. Çünkü hiç bir fikrim yok. Fazla eşya götüreyim az olmasın mantığındayım canım ne olur ne olmaz belki kalırız çok. Ben 2 kabin boy valiz bi el çantası bi sırt çantası birde süsler için bi çantayla gidiyorum
Ay çok heyecanlı ya hem ikiz hem normal Doğum. Tebrik ediyorum valla seni. Herkesin harcı değil ikizleri normal doğurmak. Hakkınızda hayırlısı olsun canım. İnşallah kolayca atlatırsın.Kızlar doktora gittim rahim incelmesi vardı bende hatta gecen hafta 1.5 cmdi şuan kalmamış bile. Açılmış komple 3 cm açıklık var bebegin birinin kafası Doğum kanalında komple açılma başlamış yani. Şuan sezeryana alabilirim dedi dr ama açılman çok iyi normal Doğum istiyorsan bekleyelim Cuma'ya kadar rahmin çok müsait normal Doğuma suyun gelebilir kanaman olur veya sancın olur o zaman o yönden devam ederiz dedi. Baktık olmuyor cuma sabah 9da ameliyata alıcak. Bebekler için ciğer geliştiriciye bile ihtiyaç duymadı çok sağlıklılar dedi. Küveze girerlerse bile bi cihaza bağlanmazlarmış sadece kontrol amaçlı. Birde emme refleksi 35ten sonra geliyormuş ama zamanımız yokmuş. Öyle işte Cuma'ya kadar normal bekliyoruz inşallah öyle olur.
Evet canım bende duydum onu. İnşallah gerek kalmaz tabi ama tedbir işte. Bende bir gün önceden gidip halletmek istiyorum perşembe zaten gidicem bakalım belki oda belli olur kapı süsünü falan götüreyimİnşallah gerek kalmaz çok kalmayız. Ben hastaneyi 1 gün önceden süsleyeceğim inşallah çünkü 1 valize koysam da sığmaz eşyalar. Çiçekler, mumluklar, pano zart zırt bir sürü şey var. Süt sağma makinası bende aldım sma hastanede hastane tipi olan var o çok daha iyi diyorlar hatta aylık 150 tl gibi bir rakama kiralanabiliyormuş. Ben sütüm gelmezse hastane tipinden kiralamayı düşünüyorum. Herkes çok memnun kaldığını söylüyor.
Keşke yapabilsem ama doktor caydı sanki bana öyle geliyo. Neden Cuma'ya kadar bekliyor sadece bilmiyorum biraz daha bekleyebilir diye düşünüyorum. Cuma'ya gün alındı sezeryan içinAy çok heyecanlı ya hem ikiz hem normal Doğum. Tebrik ediyorum valla seni. Herkesin harcı değil ikizleri normal doğurmak. Hakkınızda hayırlısı olsun canım. İnşallah kolayca atlatırsın.
Canım hayırı olsun inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın bebişlerini. İnşallah kuvözr girmezler gerçi girseler de sorun değil bence kuvöz ev ortamından daha iyiAyyy inanmıyorum canım :)) diye diye bizden önce hem de normal doğum yapacaksın inşAllah..naşallah canım sana güzel haberlerini bekliyor olacağız.
Ben niyeyse çok sakin hissediyorum kendimi. Ya şoktayım anlamadım. Ben cuma günü son kez bidaha kontrole gideceğim. Benim spinal olur herhalde yine. Hatta bana o tarihte erken geliyor. Gelişim birinin geri belki o girebilir dedi. Nasip artık. Cuma günü alalım dedi ben istemedim. Pazartesi olsun dedim. Ama bugün sancı çıktı ilk kez 60-100 arasında ama hissetmedim hiç. Rahimi sordum cevap vermedi ona kalsa hemen alacak ne derdi varsa :))
Ayy canım maşallah, sağlıkla büyüt inşAllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?