- 26 Mart 2017
- 421
- 284
- 18
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #13.981
Riskli gebelik uzmani diye bir kavram uydurulmus bir kavram tum kadin dogumcular aynidir iyisi kotusu gundemi takip edeni hastaya yaklasimi iyi olani var, riskten kasit perinatologsa o ayri onlarin uzmanligi farkli, ben normal kadin doguma gittim 21. Haftada doktirum perinatologa yonlendirdi detayli icin, yani 1 kere gittim, cok extrem bir durum yoksa normal kadin dogumcu yetrli.Kızlar hep riskli gebelik uzmanına mı gittiniz yoksa herhangi bir kadın doğumcuya mı
Ben dr araştırıyorum izmirde prof perinatolog 350 diğer kadın doğumcular 105 tl
perinatologun türkçeleştirilmiş hali zaten riskli gebelik uzmanı. onun için arkadaşlar riskli gebelik uzmanı olarak yazıyorlar. ben ikiz gebelik olduğu için bu konuda deneyimli birisi olsun istediğim için riskli gebelik uzmanını tercih ettim ama çok şükür şimdiye kadar bir risk yaşamadım. ilk başta normal bir kadın doğumcu ile başlayabilirsin.Riskli gebelik uzmani diye bir kavram uydurulmus bir kavram tum kadin dogumcular aynidir iyisi kotusu gundemi takip edeni hastaya yaklasimi iyi olani var, riskten kasit perinatologsa o ayri onlarin uzmanligi farkli, ben normal kadin doguma gittim 21. Haftada doktirum perinatologa yonlendirdi detayli icin, yani 1 kere gittim, cok extrem bir durum yoksa normal kadin dogumcu yetrli.
Canım benim doktorumda Zekai Tahir Burak geçmişli ve perinatalog hamilelik öncesinden beri gittiğim ve güvendiğim biri benimde bu cumartesi kontrolde net tarih belirlenecek geçen hafta görüştüğümüzde tek bebeklerde bile 37. Haftada alıyoruz cumartesi kontorle göre 36+3 gibi alırız dedi. Demekki genel olarak bu tarihler açıkçası bende neden erken diye düşünüp sormadım da ama bu hafta sorayım.canım aslında çok deneyimli bir kadın kendisine güveniyorum. yıllarca zekai tahirde riskli gebeliklerde çalışmış, farklı bir doktor dediğin gibi bana da şeker yüklemesi yaptırmadı yenilikleri çok takip ediyor mesela probiyotik kullandırıyor bana bu yönleri güzel ama insan 1 hafta daha bekler ne bu acele böyle ya moralim bozuldu valla ama açıkçası bana da 35 in içinde olacaklarmış gibi geliyor. 37 yi gören pek olmadı aramızda. en fazlaYenidunya3 ün bebişleri durdu onlarda 36+5 de doğdular sanki.
Ben 38 yaşında doğum yapacağım diye baştan prof perinatolog araştırıp gitmiştim şansımamıdır nedir hakikaten ikiz gebelik oluştu ve değiştirmeme gerek kalmadı. Planlı olduğu içinde sağlık sigortası yaptırmıştım o nedenle fiyatları pek etkilemedi. Ama hakikaten masraflı ve zorlu bir süreç. Benimkinin ücreti 500 tl Allahtan sigorta yaptırmışım diyorum.Kızlar hep riskli gebelik uzmanına mı gittiniz yoksa herhangi bir kadın doğumcuya mı
Ben dr araştırıyorum izmirde prof perinatolog 350 diğer kadın doğumcular 105 tl
Peki nasıl geçirdiniz zamanınızı?ben bazen o kadar bunalıyorum ki kaygı bozukluğum depreşiyor hemen...Benim sertlesme ve kasilmalarim 21. Haftada basladi ve doktorum istirahat verdi, bakin ikiz gebelik diger gebelikler gibi deildir eve mahkumda olmak gerekirse eve mahkumda olmak lazim, riskli aylardasiniz dikkat etmenizi oneririm, ben yatarak evde durarak 35+5 de anca dogurdum, dediginiz kasilmalar belki onemsizdir fakat onemlude olabilir bunu goz ardi etmeyin
Canim tr de riskli gebelik ve perinatog ayrı kavram olarak lanse ediliyor, mesela normal kadı dogum uzmanı ama riskli gebelige bakıyor deniyor. Perinatologdur riskli gebelik uzmanı elbette.perinatologun türkçeleştirilmiş hali zaten riskli gebelik uzmanı. onun için arkadaşlar riskli gebelik uzmanı olarak yazıyorlar. ben ikiz gebelik olduğu için bu konuda deneyimli birisi olsun istediğim için riskli gebelik uzmanını tercih ettim ama çok şükür şimdiye kadar bir risk yaşamadım. ilk başta normal bir kadın doğumcu ile başlayabilirsin.
Yillardir bebek ozlemi cekince beni hucreye de kapatsaydilar dert etmezdim, gebeligim kisin gecti doktora gittigimiz gunlerde ve gebeligin 4. Ayindan 6. Ayina kadar bikac kere ciktim ondada her cikisimda kasilmalarim artti ve servix kisaldi, yani disari yasakti, film izledim kitap okudum nete girdim bir sekilde geciyor.Peki nasıl geçirdiniz zamanınızı?ben bazen o kadar bunalıyorum ki kaygı bozukluğum depreşiyor hemen...
Doğrudur...ben de çok gezme meraklısı olduğumdan değil sonuçta pakistandayım.beni biraz depresyon vs.korkutuyor evde kaldıkça bunalırsam vs.bir de doktorla aynı dili konuşmayınca hep yarım hissediyorum.ne mızmızlandım.kusura bakmayın.Yillardir bebek ozlemi cekince beni hucreye de kapatsaydilar dert etmezdim, gebeligim kisin gecti doktora gittigimiz gunlerde ve gebeligin 4. Ayindan 6. Ayina kadar bikac kere ciktim ondada her cikisimda kasilmalarim artti ve servix kisaldi, yani disari yasakti, film izledim kitap okudum nete girdim bir sekilde geciyor.
Doğrudur...ben de çok gezme meraklısı olduğumdan değil sonuçta pakistandayım.beni biraz depresyon vs.korkutuyor evde kaldıkça bunalırsam vs.bir de doktorla aynı dili konuşmayınca hep yarım hissediyorum.ne mızmızlandım.kusura bakmayın.Yillardir bebek ozlemi cekince beni hucreye de kapatsaydilar dert etmezdim, gebeligim kisin gecti doktora gittigimiz gunlerde ve gebeligin 4. Ayindan 6. Ayina kadar bikac kere ciktim ondada her cikisimda kasilmalarim artti ve servix kisaldi, yani disari yasakti, film izledim kitap okudum nete girdim bir sekilde geciyor.
Yaaa yapma nolur zaten gözüm korktu:))gaz düreci başladı mı? sen nasılsın yalnız mı bakıyorsun iyi şeylerden bahsetSlm kızlar herkesin gözü aydın olsun tek tek yazamıyorum çok zor ikiz bebek büyütmek bi kızım var tek bebek nkdr basitmiş dedim.. hiç dinlenenemek nkdr zor .. Rabbim kolaylık versin her dönemi ayrı zor ikizlerin
Benim bebeklerim iki haftalık oldu ama emziremiyorum dütüm yok, sürekli mama veriyorum saat günde 200 cc sütüm çıkıyor onu da iki öğün olarak veriyorum şifa niyetineCanım ben ikisini de günde 5 kere 20 şer dk emzirmeye gayret ediyorum. Ve 2,5 saatte bir bir ölçek evolvia mama veriyorum. Ve 2 hafta daha böyle devam edecekmişiz Bugün kontrolümüz vardı Dr teyzeleri iyi olduklarını söyledi kuzularımın. Kiloları doğdukları kilodan 100 gr eksik çıktı Dr korkmamamı bebekler şiş doğdukları için kiloları ilk hafta sonunda düşük çıkabiliyormuş. Sık emzirmeye çalış mama takviyesi de yap Dedi. 15 gün sonra yine kontrolümüz var.
Canım bende veriyorum, sütüm yokKızlar mama veriyor musunuz? Süt yetiyor mu ikisine benimkiler kilo vermiş çıktığından beri mama veriyorum şimdi yarın gidicem bakalım tekrar kontrole almışlar mı ne durumdalar. Tek ben miyim acaba mama vermek zorunda kalan
1 haftada kendi kilosuna ulasmissa iyi canim biz 1 hafta boyunca surekli kilo verdik 1 gr bile almadilar simdi 1 aylik olduk 1 kilo almislar toparladilar allaha sukur...Canım bende veriyorum, sütüm yoksıkıntıdan mı ne gitti sanki. Oğlan mamayı da içmiyor, emmiyorda. Zorla kaşıkla veriyorum. Bugün sağlık ocağına götürdüm kızı ve daha doğum kilosuna ulaşmış 3075 çıktı zaten 3040 doğdu. Ne kadar alması lazım acaba haftalık?
Ayy iyi o zaman canım ya, dedim hiç almamış. Canım sıkılmıştı. Aylık 1 kilomu almaları gerekiyor peki?1 haftada kendi kilosuna ulasmissa iyi canim biz 1 hafta boyunca surekli kilo verdik 1 gr bile almadilar simdi 1 aylik olduk 1 kilo almislar toparladilar allaha sukur...
Estafurulah olur mu, farkli ulkede olmak elbette stres yapabilir sabirli olun cogu gitmis, sizin yasadiginizi yasadim bende panik ataktim kac kere acile gitmisligim var, bir sekilde geciyor gebelik brnimki gercekten zordu tedaviyle oldu basta dusuk riski vardi, sakin olun bu asamada sizin durumunuza burda olsanizda farkli birsey yapilmazDoğrudur...ben de çok gezme meraklısı olduğumdan değil sonuçta pakistandayım.beni biraz depresyon vs.korkutuyor evde kaldıkça bunalırsam vs.bir de doktorla aynı dili konuşmayınca hep yarım hissediyorum.ne mızmızlandım.kusura bakmayın.
Evet canım bende de birileri var sürekli evde evle ilgileniyorlar bi yandan iyi oluyor ama bir yandan gerçekten kendi düzenimi özledim diyorum evimde tek kalamıyorum cok uzun zamandır. Eşim istediğinde söyle ben yollarım çaktırmadan diyo ama bi yandan korkuyorum da herşeye yetebilir miyim diye arafta kaldım bende :)))Rabbim kolaylık versin sevgileri mükemmel Yoksa çekilir gibi deil:)
2 aydır her geçengün dahada kuduran ikizlerim var bide 4 yaşında huysuzlaşan kızım:)
Ayrıca evde sürekli kaynanam görümcem ve akrabaları hep var . Yalnız kahvaltı yapmayı pijama ile gezmeyi özledim evde ...
Canım 1 haftada Doğum kilolarına ulaşmaları çok güzel maşallah onlara benim bugün 10. gün kontrole gittik yeni ulaşmışlar Doğum kilolarınaCanım bende veriyorum, sütüm yoksıkıntıdan mı ne gitti sanki. Oğlan mamayı da içmiyor, emmiyorda. Zorla kaşıkla veriyorum. Bugün sağlık ocağına götürdüm kızı ve daha doğum kilosuna ulaşmış 3075 çıktı zaten 3040 doğdu. Ne kadar alması lazım acaba haftalık?
Canım bizimde 10. Gün. Kızı götürdüm topuk kanı için, oğlanı da haftaya götüreceğim. Bizim aşılar topuk kanı 1 er hafta sarktı oğlanda. Siz aşıları yaptırdınız mı?Canım 1 haftada Doğum kilolarına ulaşmaları çok güzel maşallah onlara benim bugün 10. gün kontrole gittik yeni ulaşmışlar Doğum kilolarına
Genelde 1 yada 1 bucuk kilo aliyorlar doktor normal dedi kilo alimlari. Iki cocuk olunca beslemesi zor oluyor tabi benim ilk cocugum ayda 1 bucuk kilo aliyordu mutlaka bunlara 1 kilo aldirmak bile zorAyy iyi o zaman canım ya, dedim hiç almamış. Canım sıkılmıştı. Aylık 1 kilomu almaları gerekiyor peki?
Bizimde bayram tatili yuzunden sarkti ama yaptirdim ikisinede gecte olsa topuk kaniyla asiyi canimCanım bizimde 10. Gün. Kızı götürdüm topuk kanı için, oğlanı da haftaya götüreceğim. Bizim aşılar topuk kanı 1 er hafta sarktı oğlanda. Siz aşıları yaptırdınız mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?