- 23 Nisan 2014
- 2.387
- 1.834
- 133
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #14.001
Bizumkileri küvözdeyken topuk kanı ve asısi olmustu sizin öyle olmadimi ben tekrar saglik ocaginda topuk kanı aldirmadim birde ayda en az 800 gr almalari gerekiyormus canimCanım bizimde 10. Gün. Kızı götürdüm topuk kanı için, oğlanı da haftaya götüreceğim. Bizim aşılar topuk kanı 1 er hafta sarktı oğlanda. Siz aşıları yaptırdınız mı?
Bende aynı şeyi soracaktım ben sağlık ocağına hamileliğimi bildirmemiştim doğum iznindeyim diye proluton iğnemi yaptırmaya gittim seni kayıtta geç kaldık ama bebekler doğduktan 15 gün sonra gel dediler. Hastaneninde doğumla ilgili yapılacaklar listesinde bebeklerin topuk kanı rutin kontroller falan yazıyor. Doğumda zaten alacaklar bir daha sağlık ocağında da yaptırmaya gerek varmı ki?Bizumkileri küvözdeyken topuk kanı ve asısi olmustu sizin öyle olmadimi ben tekrar saglik ocaginda topuk kanı aldirmadim birde ayda en az 800 gr almalari gerekiyormus canim
Topuk kanini 2 kere aliyorlar ilk hastanede 2. Saglik ocaginda yapiliyor ilk yapilanin yanlis cikma ihtimali yuksek oldugu icin 2 kere yapiliyor kesin sonuc icin bize oyle soylenmistiBende aynı şeyi soracaktım ben sağlık ocağına hamileliğimi bildirmemiştim doğum iznindeyim diye proluton iğnemi yaptırmaya gittim seni kayıtta geç kaldık ama bebekler doğduktan 15 gün sonra gel dediler. Hastaneninde doğumla ilgili yapılacaklar listesinde bebeklerin topuk kanı rutin kontroller falan yazıyor. Doğumda zaten alacaklar bir daha sağlık ocağında da yaptırmaya gerek varmı ki?
Yok canım alınmadı, taburcu olurken yaptılar. Oğlanı pazartesi taburcu ederken ilk kanı ve aşısını yaptılar, haftayada sağlık ocağına götürrüm.Topuk kanini 2 kere aliyorlar ilk hastanede 2. Saglik ocaginda yapiliyor ilk yapilanin yanlis cikma ihtimali yuksek oldugu icin 2 kere yapiliyor kesin sonuc icin bize oyle soylenmisti
evet dediğin gibi bir ikilem olabilir onu düşünmemiştim.Canim tr de riskli gebelik ve perinatog ayrı kavram olarak lanse ediliyor, mesela normal kadı dogum uzmanı ama riskli gebelige bakıyor deniyor. Perinatologdur riskli gebelik uzmanı elbette.
canım bugünkontrolüm vardı herşey çok güzel gidiyor dedi doktor. Rahimde kısalma açılma yok ancak bebekler sadece 100 gram almışlar ona canım sıkıldı herzmaanki gibi. bugün doğum olayını tekrar konuştum doktorumla. dedim hocam 20 ekim 36+5 yapıyor ya ozamana gelmezlerse dedim. yüne aynı şeyi söyledi ozamana miladı doluyor ve ben o tarihten önce geleceklerini düşünüyorum ama gelmezlerse ve ben dönmeden önce gelecek olurlarsa diğer doktor doğumu yaptırır dedi. yani 36+5 için zorlamayacak onu anladım ve içim rahatladı açıkçası. kızın kilosu daha 1900 onun için durabildikleri kadar dursunlar istiyorum açıkçası. seninkilerde duracak olurlarsa dursunlar. senin doktorunun benimki gibi yurtdışı durumu falan da yok anladığım kadarıyla onun için ilerleyen zamanlarda bebeklerin ve senin durumuna göre karar ver doğum tarihine ne kadar içeride kalsalar kardır.Canım benim doktorumda Zekai Tahir Burak geçmişli ve perinatalog hamilelik öncesinden beri gittiğim ve güvendiğim biri benimde bu cumartesi kontrolde net tarih belirlenecek geçen hafta görüştüğümüzde tek bebeklerde bile 37. Haftada alıyoruz cumartesi kontorle göre 36+3 gibi alırız dedi. Demekki genel olarak bu tarihler açıkçası bende neden erken diye düşünüp sormadım da ama bu hafta sorayım.
Ben doğduğundan beri veriyorum yetmiyor malesef belki bebekler güzel emseler göğsü tam bosaltsa lar yeter ama güçleri de yok öyle olunca mecbur mama veriyorum üzülme ilk zamanlar mama epey verdim ama zamanla süt artıyor mama azalıyor kilo alımını da çok takma kafana aylık 700 gr alsalar yeterliKızlar mama veriyor musunuz? Süt yetiyor mu ikisine benimkiler kilo vermiş çıktığından beri mama veriyorum şimdi yarın gidicem bakalım tekrar kontrole almışlar mı ne durumdalar. Tek ben miyim acaba mama vermek zorunda kalan
Canım hiç korkma yaparsın eğer gazlı kolik bebekler değilse yaparsın sadece püf noktası rahat olmak ve panik yapmamak.doğumdan sonra 20 gün hep birileri oldu yanımda sonrası da kv gittim 1 aya yakın da orda kaldım sonrası da kv gelmek istedi ben kendimi denemek istiyorum herzaman biri olursa yanımda kendime güvenim olmaz dedim ve 10 gün yalnız baktım ayrıca düzenimi oturttum uyku düzeni vs yaptım güzel geçti kv geldi yine düzen bozuldu çünkü çocukları aglamdiklari sürece kucağıma çok almamaya çalıştım ama şimdi malesef kucak istiyorlar sürekli o yüzden korkmaEvet canım bende de birileri var sürekli evde evle ilgileniyorlar bi yandan iyi oluyor ama bir yandan gerçekten kendi düzenimi özledim diyorum evimde tek kalamıyorum cok uzun zamandır. Eşim istediğinde söyle ben yollarım çaktırmadan diyo ama bi yandan korkuyorum da herşeye yetebilir miyim diye arafta kaldım bende :)))
bana hastanede biz yaptırdik saglik ocagında yaptırmana gerek yok dediler iki kere almişlar topuk kanını ilk dogduklarinda ikincisinide küvözden cikinca saglik ocagına söyledim ilkten kabul etmediler ama elimdeki belgeyide gösterince tamam dedilerBende aynı şeyi soracaktım ben sağlık ocağına hamileliğimi bildirmemiştim doğum iznindeyim diye proluton iğnemi yaptırmaya gittim seni kayıtta geç kaldık ama bebekler doğduktan 15 gün sonra gel dediler. Hastaneninde doğumla ilgili yapılacaklar listesinde bebeklerin topuk kanı rutin kontroller falan yazıyor. Doğumda zaten alacaklar bir daha sağlık ocağında da yaptırmaya gerek varmı ki?
Canım senin bebeklerin ne durumda gaz açısından pek takip edemiyorum burayı ,ne kadarlık oldular bu gaz meselesi kabusum oldu,15 günlük benimkiler şimdilik iyiler ama dr 3 haftadan sonra gaz sancıları başlar dedi,bu süreci hafif atlatanlar var mı acaba,yoksa her prematüre bebek kolik olur mu?Canım hiç korkma yaparsın eğer gazlı kolik bebekler değilse yaparsın sadece püf noktası rahat olmak ve panik yapmamak.doğumdan sonra 20 gün hep birileri oldu yanımda sonrası da kv gittim 1 aya yakın da orda kaldım sonrası da kv gelmek istedi ben kendimi denemek istiyorum herzaman biri olursa yanımda kendime güvenim olmaz dedim ve 10 gün yalnız baktım ayrıca düzenimi oturttum uyku düzeni vs yaptım güzel geçti kv geldi yine düzen bozuldu çünkü çocukları aglamdiklari sürece kucağıma çok almamaya çalıştım ama şimdi malesef kucak istiyorlar sürekli o yüzden korkma
Küvezde yapmışlar onları hep aşı topuk kanı falanCanım bizimde 10. Gün. Kızı götürdüm topuk kanı için, oğlanı da haftaya götüreceğim. Bizim aşılar topuk kanı 1 er hafta sarktı oğlanda. Siz aşıları yaptırdınız mı?
Estafurulah olur mu, farkli ulkede olmak elbette stres yapabilir sabirli olun cogu gitmis, sizin yasadiginizi yasadim bende panik ataktim kac kere acile gitmisligim var, bir sekilde geciyor gebelik brnimki gercekten zordu tedaviyle oldu basta dusuk riski vardi, sakin olun bu asamada sizin durumunuza burda olsanizda farkli birsey yapilmaz
Benimde kızın kilosu düşük geçen perşembe gittiğimde 34+1 dim kilosu 1704 gr onun düşük olması beni korkutuyor ama doktorum da hareketleri ve kan akışı gayet güzel amniyo sıvısı da iyi dedi. Bakalım bu Cumartesi ne diyecek.canım bugünkontrolüm vardı herşey çok güzel gidiyor dedi doktor. Rahimde kısalma açılma yok ancak bebekler sadece 100 gram almışlar ona canım sıkıldı herzmaanki gibi. bugün doğum olayını tekrar konuştum doktorumla. dedim hocam 20 ekim 36+5 yapıyor ya ozamana gelmezlerse dedim. yüne aynı şeyi söyledi ozamana miladı doluyor ve ben o tarihten önce geleceklerini düşünüyorum ama gelmezlerse ve ben dönmeden önce gelecek olurlarsa diğer doktor doğumu yaptırır dedi. yani 36+5 için zorlamayacak onu anladım ve içim rahatladı açıkçası. kızın kilosu daha 1900 onun için durabildikleri kadar dursunlar istiyorum açıkçası. seninkilerde duracak olurlarsa dursunlar. senin doktorunun benimki gibi yurtdışı durumu falan da yok anladığım kadarıyla onun için ilerleyen zamanlarda bebeklerin ve senin durumuna göre karar ver doğum tarihine ne kadar içeride kalsalar kardır.
Yorgunum canım yabxxzlyy canım naptın nasıl gidiyor,emzirebiliyormusun ben vazgeçtim emzirmekten,bir mememde hiç süt yok diğerinide sağıyorum 3 saatte bir 30 cc ancak çıkıyor, biriktirip 2 öğün veriyorum şifa diye
Tatlim benim kartoplarimin 3 ayi bitti. Birinin gece uyumama sorunu digerinin hafif gaz sorunu var, biogaia diye probiotik var kesinlikle tavsiye ederim zararsis yararli bakteri iceriyor. Gittikce duzene giriyor iyi dusun iyi olsun.Meh-lika canım naptın kaç günlük oldu bebişler gaz durumları nasıl?
Acilmisi var https://www.kadinlarkulubu.com/foru...elim-paylasalim.1028986/page-15#post-52875800Biz doğuranlar başka topik açıp oraya mı geçsek ya burda hamilelerin de konusu dağılıyor sanki bide gözlerini korkutuyoruz gerçi gerçekler bunlsr kızlarhayal edilen gerçekte olan misali
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?