- 11 Haziran 2016
- 385
- 629
- 53
- 48
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #14.021
Aynı bende o durumdayım dr meme ver diyo süt yok boşuna hava yutup gaz sorunu yaşıyor bebekler ve bende onlarda stres oluyor emziricem diye,olmayan sütün nesine uğraşıcam bilmiyorum,yoksa bende isterdim emzirmeyi,birde gaz sancısı başlar 3.haftada dedi dr onun korkusu başladı bende, ve genelde kaygılı annelerin çocuklarında daha zor olurmuş bu süreç Allah hepimizin yardımcısı olsunYorgunum canım yavalla gitmiyo sanırım bende memede uğraş vermekten sanırım vazgeçmek üzereyim almıyor çocuk memeden ben uğraştıkça onlarda stres oluyorlar sağıyorum bende ama tabi günde 2şer biberon verebiliyorum kalanı mama hep. Doktor 2 hafta sonra komple memede zaman geçirecekler dedi ama bence mümkün değil
Maşallah zoru geçirmişsin darısı başıma:) rol modelim sensin , bende sorun bir değil ki , kayınvalidemle oturuyorum sene 2017 işler daha zor oluyor onun varlığıyla ,off offf Neyse ki mucizelerim var iki tane:)Tatlim benim kartoplarimin 3 ayi bitti. Birinin gece uyumama sorunu digerinin hafif gaz sorunu var, biogaia diye probiotik var kesinlikle tavsiye ederim zararsis yararli bakteri iceriyor. Gittikce duzene giriyor iyi dusun iyi olsun.
Amin canım ,bizde şimdilik zorluk başlamadı 16 günlükler daha, gaz sancıları falan başlamadı henüz seninkiler ne alemde sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Allah'ım hepimizeSelam kizlar,yeni anneler nasilsiniz,hamileler stresli,doğuranlar yorğun okudugum kadariyla. ama bunlar bizim kiymetli,hasretle aradigimiz,bekledigimiz bebeklerimiz degilmi yavrularimiz için herşey vız gelir bize Allah onlarin yoklugunu,acisini yaşatmasin
Hahahhaa:)))) mantıklı aslında ,depresyona girecek hamileler:))Biz doğuranlar başka topik açıp oraya mı geçsek ya burda hamilelerin de konusu dağılıyor sanki bide gözlerini korkutuyoruz gerçi gerçekler bunlsr kızlarhayal edilen gerçekte olan misali
Gaz kelimesi az kalıyor bizdeki gaz ötesi sankiYaaa yapma nolur zaten gözüm korktu:))gaz düreci başladı mı? sen nasılsın yalnız mı bakıyorsun iyi şeylerden bahset
Canim evde o kadar kisi varken cok yorulman ilginc geldi, bana bir kisi bile gelse rahatliyorum, madem yardim etmeyecekler niye geliyorlar
Kızlar bisürü kişi oluyor evde temizlikçi geldiği günün akşamı kirleniyordu ev .. bebeklere kimsenin yardımı Yok ben alt deiştir yıka emzir mama ver herşeyini yapıyorum sadece yemek yapıyorlardı evde ki bana yemekten çok bebeklere 2-3 saat baksalar uyusam en büyük iyilik o olurdu ama yapan olmadı .. ilk kez bugun evde yalnız kaldım mutluydum ama yarın yine geliyorlarmış Sevinç'im çok uzun sürmedi :)gözünaydın canım çok sevindim durumu iyi olmasa taburcu etmezlerdi canını sıkma emzirmeye çalış. sarılık olmaması için anne sütü çok önemli Dedi Dr um. Sütü artırmak için sık emzirmeyi ve bana laktamil içmemi söyledi.
Allah kolaylık versin canım benim kayınvalidem olmasa ben tek başıma bakamazdım benden çok o ilgileniyor ben emzirmek ve mama vermekle o da gaz çıkarmak ve bez değiştirmekle görevli. Arada eltim de destek veriyor sağolsun. Kendi annem haftada 3-4 kere geliyor oda evimizi toplamakla görevli.
Bende katılıyorumBiberon ve emzirmeyle ilgili edindigim tecrubeyi yazayim, ben hem emzirip hem mama veriyorum 35+5. Haftada dogum yaptim kilolari iyiydi, ilk once philips avent biberon kullandim emisi zor oldugundan memeye benziyor, iki ayi bitirince lansinoh biberona gectik ve bingo yedikleri mamanin iki katini yemege basladilar bu arada tabi memeyle bogusmamiz basladi, biberondaki akisi memedede istediler ozellikle ufak oglum, tabi lansinoha gecince baya kilo alip boy attilar uc ay olduk ve tek dogan gununde dogan bebekleri gectik diywbilirim, memeyide surekli verdim bir zaman sonra memedeki akisa alistilar, biberon ve gaz iliskisine gelirsek ben pek inanmiyorym ona bebekler gazliysa gazlidir heleki oglanlar, inatla gaz ilaci vermiyorum fakat cok fazla gazlari olmadigindan. Tum mamalari denedik en az gaz yapam bizde hipp oldu. Genede her mamayi denemeyin iyi deilmis sonradan ogrendim. En gaz yapan aptamildi daha biberonu karistirirken bile kopuk kopuk oluyordu, aotamilin hastane ve doktorlarla anlasmali oldugunu cok duyuyorum.
Doktor gaz sancisi icin biogaia diye damla verdi gunde 1 kere 5 damla kullaniyorsun hergun ayni saatte verirmesi gerekiyor cok guzel gaz cikartiyor kendimede tane kimyon aldin rezene cayina ekleyip iciyorum onunda bana faydasi oldu bebislerin sancisi bizdende kaynakli oluyorCanım senin bebeklerin ne durumda gaz açısından pek takip edemiyorum burayı ,ne kadarlık oldular bu gaz meselesi kabusum oldu,15 günlük benimkiler şimdilik iyiler ama dr 3 haftadan sonra gaz sancıları başlar dedi,bu süreci hafif atlatanlar var mı acaba,yoksa her prematüre bebek kolik olur mu?
Benimkiler 35 haftalik oldu Allaha şukurAmin canım ,bizde şimdilik zorluk başlamadı 16 günlükler daha, gaz sancıları falan başlamadı henüz seninkiler ne alemde sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Allah'ım hepimize
Canım ben sürekli mama veriyorum ,sağarak günde 200 cc sütüm çıkıyor iki öğün olarak veriyorum ,gece ben bebeklerin odasında kalıyorum eşim 1 kere geliyor sonrasında yalnızım,çok ağlarda sesten rahatsız olursa geliyor,Allah yardımcımız olsunKızlar selam, ben daha ilk günden pes etmiş gibiuimsüt yetmiyor, mama veriyorum, biri susup biri başlıyor. Evde kalabalığız ama sanki tek bakıyorum gece yalnızım bi odada gelen giden yok. Herkes keyfinde bende misafirim diye birşey demiyorum.
Öyle saçmalıkmı olur canım, bebekler ağladığında sana destek olmuyorlarsa koltuk doldurmayamı gelmişler. Vallahi sinir olurumKızlar selam, ben daha ilk günden pes etmiş gibiuimsüt yetmiyor, mama veriyorum, biri susup biri başlıyor. Evde kalabalığız ama sanki tek bakıyorum gece yalnızım bi odada gelen giden yok. Herkes keyfinde bende misafirim diye birşey demiyorum.
Kızlar destek isteyin ilk günlerden böyle olursa depresyona girersiniz. Düzen oturana anne bebeğe, bebekler dış dünyaya alışana kadar destek şart rahatsız olmak ne demek gerekirse eşinde bebeklerle aynı odada kalsın.Canım ben sürekli mama veriyorum ,sağarak günde 200 cc sütüm çıkıyor iki öğün olarak veriyorum ,gece ben bebeklerin odasında kalıyorum eşim 1 kere geliyor sonrasında yalnızım,çok ağlarda sesten rahatsız olursa geliyor,Allah yardımcımız olsun
Canım adam grip oldu, çocuklara gecer die maskeyle uzaktan bakıo zaten zorlamak istemedim, iyileşsin aynı odada yatıcaz zaten ,gerçi benim eşim görevi nedeniyle sabah 11 de gidip gece 12 den önce gelmiyor eve şu an babalık izninde, gündüz yardımcımız var,gece yardımcı olacak babamız,ama yardımcı 7 de gidiyor 12 ye kadar olan zaman tek olucam ,bakalım inşallah idare edebilirimKızlar destek isteyin ilk günlerden böyle olursa depresyona girersiniz. Düzen oturana anne bebeğe, bebekler dış dünyaya alışana kadar destek şart rahatsız olmak ne demek gerekirse eşinde bebeklerle aynı odada kalsın.
Bunu yapmayın arkadaslar bebekler sadece sizin değil onlarda sorumluluk alsın, benim esimde çok yoğun çalışıyor ve ilk günler adam sudan çıkmış balık gibiydi bana yikmisti bebek bakmanın basit olduğunu düşünüyordu gece bebekler anlayınca bi kalkıp bi kalkmiyodu benim sinirlerim dahada bozuluyordu onu uyurken görünce bari diğer odaya git bebekleri yatağa alayım hiç de il kalkmam dedim, sonrası daha kötüydü artık sabaha kadar uyumuyordum sinirlerim bozulmustu, en son bir gece bende kayis koptu yeter dedim bundan böyle bebeklerin biri sende biri bende kalacak yada ben delirecegimCanım ben sürekli mama veriyorum ,sağarak günde 200 cc sütüm çıkıyor iki öğün olarak veriyorum ,gece ben bebeklerin odasında kalıyorum eşim 1 kere geliyor sonrasında yalnızım,çok ağlarda sesten rahatsız olursa geliyor,Allah yardımcımız olsun
Canım mama bermiyormusun,emzirme süreci benide zorladı depresyona girdim süt yok memede uç yok ,mama veriyorum,sağabildiğim kadar da anne sütü,evet herkes emzir gelir diyor ama emzirmeye çalıştıkça delirecek gibi oluyorumKızlar selam, ben daha ilk günden pes etmiş gibiuimsüt yetmiyor, mama veriyorum, biri susup biri başlıyor. Evde kalabalığız ama sanki tek bakıyorum gece yalnızım bi odada gelen giden yok. Herkes keyfinde bende misafirim diye birşey demiyorum.
Canım grip oldu bebeklere geçer die biraz uzak duruyor yoksa bende yakasını bırakmam:) ama zaten sabah 11 de gidip gece 12 de 1 de gelecek eve, gece yardımcı olabilecek sadeceBunu yapmayın arkadaslar bebekler sadece sizin değil onlarda sorumluluk alsın, benim esimde çok yoğun çalışıyor ve ilk günler adam sudan çıkmış balık gibiydi bana yikmisti bebek bakmanın basit olduğunu düşünüyordu gece bebekler anlayınca bi kalkıp bi kalkmiyodu benim sinirlerim dahada bozuluyordu onu uyurken görünce bari diğer odaya git bebekleri yatağa alayım hiç de il kalkmam dedim, sonrası daha kötüydü artık sabaha kadar uyumuyordum sinirlerim bozulmustu, en son bir gece bende kayis koptu yeter dedim bundan böyle bebeklerin biri sende biri bende kalacak yada ben delirecegimyürüyen ölü gibiydim bakti is ciddi plan yaptık bebeklerin birini o aldı gece birini ben ayrı odalardayiz çünkü bebekler birbirini uyandırdığı için hiç birimiz uyuyamiyor, geceden termosu sıcak suyu hazırladım bezlerini kıyafetlerini eşime anlattım mamayapmayi, alt değişmeyi, sorumluluğu aldığı için bebege benden iyi bakıyor, bebekleri dönüşümlü olarak bakıyoruz, buğu 3. Ayimizi doldurduk iyi kötü zaman geçiyor iste. Diyeceğim asla hep ben yaparım demeyin yardım isteyin.
Canım veriyorum mama, yoksa aç kalıyorlar çünkü süt çıkmıyor. Oğlan hastanede yatarken sağdığımda 30-40 çıkıyordu, götürüyordum. Şimdi sağmaya bile çıkmıyor.Canım mama bermiyormusun,emzirme süreci benide zorladı depresyona girdim süt yok memede uç yok ,mama veriyorum,sağabildiğim kadar da anne sütü,evet herkes emzir gelir diyor ama emzirmeye çalıştıkça delirecek gibi oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?