- 23 Şubat 2010
- 1.405
- 900
- 323
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #14.081
canım hayırlı uğurlu olsun. kaçıncı haftada emme refleksi geliyormuş? sırf emme refleksi yüzünden mi tutuyorlar kuvözde?Hepinize teşekkür ederimbugün 9 günlük olduk bile. Çok şükür bebekler de ben de iyiyiz ama bu bir haftada başka ailevi sorunlar oldu. Her şey o kadar üst üste geldi ki bebeklerimin iyi olmasına bile doğru düzgün sevinemedim. Bunda da bir hayır vardır diyorum ama çok moralim bozuk.
Bebeklerin emme refleksinin gelişmesini bekliyoruz taburcu olmaları için. Onun dışında şükürler olsun sağlıklılar. Emmeyi öğrenene kadar bir süre daha küvezde kalacaklar. Ama çok güzeller yaaAllahım bu duyguyu sırayla hepinize yaşatsın inşallah. Çok bambaşka bi duyguymuş
Canım benimkileeden kız 2400 doğduğu için prematüre kabul edildi oğlan 2900 doğdu hafta olarak da 38.haft.dogdular o yüzden kızımda 40i çıkmaya yakın ciddi gaz sancıları oldu oluyor ama kolik değil çok şükür.gaz olduğunda da karnına masaj ayaklarına ve kardına sıcak havlu yapıyorum böyle atlatmaya çalışıyorum.oğlumda da oluyor ama çok değil gazı azaltmak için biberon değiştirdim kendim bol bol rezene anason ve kimyon demleyip iciyorum hemde sute faydası var daha çok emzirmeye çalışıyorum böylelikle hava tutmaları aza indirgemek istiyorum.bizimkiler 2 ay 7 günlük oldular.benim için ağrı sizi lari hastalıkları olmasın diğerleri halledilir modundayım rahat ol canım kendini kasma stres yaparsan bebeklere yansıyor diye düşünüyorum o yüzden rahat olmaya calisiyorumCanım senin bebeklerin ne durumda gaz açısından pek takip edemiyorum burayı ,ne kadarlık oldular bu gaz meselesi kabusum oldu,15 günlük benimkiler şimdilik iyiler ama dr 3 haftadan sonra gaz sancıları başlar dedi,bu süreci hafif atlatanlar var mı acaba,yoksa her prematüre bebek kolik olur mu?
Bende pamuk kullanıyorum ıslak mendili 1 paket aldım o da dışarı çıkarken çantama koydum lazım olur diye onun dışında pamuk kullanmaya devam edecem.e bebekten aldım toptan paketten 2 ayı geçti daha yeni bitmek üzere gg dan yine aldım pamuk hem uygun hem saglikliAz kalmış canım Rabbim sağlık ve mutlulukla kucaklamayı nasip etsin etsin inş. Haftan çok güzel küveze girmezler bence. Kızlar depend külotu şiddetle tavsiye ederim. Ben anestesi sezeryanla doğurdum hastanede 3 gece kaldık baya bir kanamam oldu depend kanı çok güzel hapsediyor rahat ettim günde 4 -5 depend kullandım attım.bebek poposunu silmek için ıslak mendil almayın uni baby filan içerisinde kimyasal olmamasına rağmen bebişlerimin poposuna değdirince irkiliyorlardı baby me temizleme pamuğunu şiddetle tavsiye ederim biz bez değiştirirken popoyu onla siliyoruz.
Kesinlikle depent almalısın çok rahat hasta bezi kayıyor ama depent kilot gibi hicbisey olmuyorben normal orkid götürmeyi düşünüyordum o az mı gelir canım? bir de hasta bezi alayım mı yatağın üstüne sermeye yoksa hastane verir mi? sen orkid yerine hasta kilodumu tavsiye ediyorsun?
Sağol canım. Emme refleksi 34 ten sonra gelişiyor diye biliyorum. 33+6 da doğdular emme refleksleri hiç yoktu. İlk iki gün oksijen desteği aldılar sonra o da kapatıldı. Şimdi sadece emme refleksi yüzünden kuvözdeler. Deniyorlar hep ama çok çabuk yoruluyorlarmış :) henüz hazır değiller dedi doktorumuz. Beklemek gerçekten çok zor canım ama onlar iyi olsun da beklemeye razıyım. Hem biraz kilo alırlar daha iyi. Çok minikler tutarken bile tedirginiz :)canım hayırlı uğurlu olsun. kaçıncı haftada emme refleksi geliyormuş? sırf emme refleksi yüzünden mi tutuyorlar kuvözde?
evet bencede kuvöz normal ortamdan çok daha iy maaşallah 35 den önce doğmalarına rağmen ciğerlerine sorun olmamış. en yakın zamada bebişlerine eve çıkarsın inşallah :) darısı bizim başımıza artık :)Sağol canım. Emme refleksi 34 ten sonra gelişiyor diye biliyorum. 33+6 da doğdular emme refleksleri hiç yoktu. İlk iki gün oksijen desteği aldılar sonra o da kapatıldı. Şimdi sadece emme refleksi yüzünden kuvözdeler. Deniyorlar hep ama çok çabuk yoruluyorlarmış :) henüz hazır değiller dedi doktorumuz. Beklemek gerçekten çok zor canım ama onlar iyi olsun da beklemeye razıyım. Hem biraz kilo alırlar daha iyi. Çok minikler tutarken bile tedirginiz :)
Yok canım sancı çok az rahim ağzı da maşallah hala iyi durumda ölçtü 3.01 çıktı ama kız stresli görünüyor ilkide sezeryan olduğu için çokta rahimi zorlamamalı dedi birde ikiz bebekleri genelde 37. Hafta da alıyoruz dedi bende tamam dedim. Hayırlısı böyleymiş demekki dilim tutuldu çokta sorgulayamadım.ay çok heyecanlı ben de gün geçtikçe heyecanlanıyorum. söylemiştim bana da 36+5 de alalım dedi doktrum ama ben biraz daha dursaalr mı diyorum. sen nasıl karar verdin aldırmaya? sancı falan mı çıktı? doktorun ne dedi?
Ben hem depend külot koydum hemde orkid gece olandan koydum. Hasta bezinide hastane versin artık boşver.ben normal orkid götürmeyi düşünüyordum o az mı gelir canım? bir de hasta bezi alayım mı yatağın üstüne sermeye yoksa hastane verir mi? sen orkid yerine hasta kilodumu tavsiye ediyorsun?
Nerde satiliyor bu eczanedemiKesinlikle depent almalısın çok rahat hasta bezi kayıyor ama depent kilot gibi hicbisey olmuyor
Canim nasilsin ikimizin ayniydi haftslarimiz seninkiler hizli davrandi inşallah tez zamanda yaniniza gelirler doya doya hasret giderirsin benimde tek korkum kuveze girmeleri onlardan ayri kalmak ama bebilerimizin sağliği herşeyden onemli Allah onlari bize bağilasin hayitlisiyleSağol canım. Emme refleksi 34 ten sonra gelişiyor diye biliyorum. 33+6 da doğdular emme refleksleri hiç yoktu. İlk iki gün oksijen desteği aldılar sonra o da kapatıldı. Şimdi sadece emme refleksi yüzünden kuvözdeler. Deniyorlar hep ama çok çabuk yoruluyorlarmış :) henüz hazır değiller dedi doktorumuz. Beklemek gerçekten çok zor canım ama onlar iyi olsun da beklemeye razıyım. Hem biraz kilo alırlar daha iyi. Çok minikler tutarken bile tedirginiz :)
Canım bende 60la hamile kaldım 74ile Doğuma gittim şuan 62 kiloyum ama göbek fena kaldıKızlar ben doğum yapalı yarın 15 gün olacak 76 kilo ile tamamladım hamileliği her gün tartılıyorum bugün 63 e düşmüşüm çok hızlı kilo verdiğimi düşünüyorum üstelik şekerli sütlü etli hamur işi herşey yiyorum günde 1-2 litre su içiyorum.uykum gece + gündüz toplam 3-4 saat. Kızlarımı elimden geldiğince emzirmeye gayret ediyorum biri maşallah güzel emiyor diğeri biraz emip bırakıyor mızmız. gün içinde 3 er saat ara ile evolvia mama veriyorum. Kilo verme hızım endişelendirdi beni sizce normal mi ? 15 gün de siz kaç kilo verdiniz?
Kızlar maalesef küvezin kiloyla alakası yok kendinizi ona inandırmayın hiç benim gibi sonra hayal kırıklığı olur. İnşallah girmezler ama girerlerse de dimdik durun çünkü bebeklerimizin en cok güçe ihtiyacı var.Canım iyi dileklerin için çok teşekkür ederim bence de sıra sana geliyor hazırlan kilo konusu ise dünde baya güldük doktorla benim oğlum tesbihli bıyıklı doğacak diye. Kızın kilosu 1953 gr. Erkek 2681 gr. Küveze girmezler diye tahmin ediyorum ama hayırlısı biz herşeyi hazırladık bekliyoruz. Ya kafamda şu soru işareti var eve gelince kombiyi yaksak çokmu sıcak olur nasıl bir ısıda tutmak lazım bilemedim yatak odasında bakıcam ilk zamanlar orda da klima var ama bilemedim. İstanbul’dayım bu arada bu hafta havalar soğudu ama ne yapacağımı bilemedim.
Canım hayırlısı olsun. Benimde planlı 18inde olacaktı ama 16sında nişan gelmesiyle apar topar ameliyata alındım. 36+6 da.Yok canım sancı çok az rahim ağzı da maşallah hala iyi durumda ölçtü 3.01 çıktı ama kız stresli görünüyor ilkide sezeryan olduğu için çokta rahimi zorlamamalı dedi birde ikiz bebekleri genelde 37. Hafta da alıyoruz dedi bende tamam dedim. Hayırlısı böyleymiş demekki dilim tutuldu çokta sorgulayamadım.
Bizde ayniydik canim cok şükür 1aydan sonra toparliyolar endişe etme az sabirCanım hayırlısı olsun. Benimde planlı 18inde olacaktı ama 16sında nişan gelmesiyle apar topar ameliyata alındım. 36+6 da.
Evet küvez de kiloya bakmıyormuş. Oğlum 2700 doğdu ama yoğunbakımda kaldı. Ciğerlerinde su kalmıştı. Solunum sıkıntısı vardı. Şuanda emme sıkıntısı yaşıyoruz. Kontrole gittik kilo alımı çok az dediler, mama ver dediler. Mama vermeme rağmen biberon vs tutamadığı için yemiyorşırıngayla veriyorum bende. İnşAllah bugünlerde geçer. Birde 2 si bir başlıyor, geceye kadar devam ediyor ağlamaları. Sanırım gaz oluyor. 16. Günümüz bugün. Verene bin şükür ama hiçte kolay değilmiş
Bimde ve büyük marketlerde var cnm mutlaka al başka hiç bir şeye gerek olmuyorNerde satiliyor bu eczanedemi
Gerçekten mi? O kadar ihtiyacım var ki bunları duymaya. İnşAllah düzelir. Sizindemi küvezde kalmıştı? Aynı sorundan mı? Ne zaman emmeye başladı? Kusura bakma çok soru sordumBizde ayniydik canim cok şükür 1aydan sonra toparliyolar endişe etme az sabir
Sorma zaten beni ameliyat küvez falan değil sonrası korkutuyor. Yalan yok herkes kızımın küveze girebileceğini düşünüyor bende yanıltırlar girecekse erkek girer diyorum. Hayırlısı Allah’tan ne yazıldıysa onu yaşıcaz ama dediğim gibi beni sonrası korkutuyor ikisi birden ağlıcak uykusuz geceler sabrın bittiği yer Allah hepimize yardım etsin.Canım hayırlısı olsun. Benimde planlı 18inde olacaktı ama 16sında nişan gelmesiyle apar topar ameliyata alındım. 36+6 da.
Evet küvez de kiloya bakmıyormuş. Oğlum 2700 doğdu ama yoğunbakımda kaldı. Ciğerlerinde su kalmıştı. Solunum sıkıntısı vardı. Şuanda emme sıkıntısı yaşıyoruz. Kontrole gittik kilo alımı çok az dediler, mama ver dediler. Mama vermeme rağmen biberon vs tutamadığı için yemiyorşırıngayla veriyorum bende. İnşAllah bugünlerde geçer. Birde 2 si bir başlıyor, geceye kadar devam ediyor ağlamaları. Sanırım gaz oluyor. 16. Günümüz bugün. Verene bin şükür ama hiçte kolay değilmiş
beni de sonrası korkutuyor ama artık bıktım midem gün geçtikçe kötüleşiyor artık günde 2-3 kez kusar oldumSorma zaten beni ameliyat küvez falan değil sonrası korkutuyor. Yalan yok herkes kızımın küveze girebileceğini düşünüyor bende yanıltırlar girecekse erkek girer diyorum. Hayırlısı Allah’tan ne yazıldıysa onu yaşıcaz ama dediğim gibi beni sonrası korkutuyor ikisi birden ağlıcak uykusuz geceler sabrın bittiği yer Allah hepimize yardım etsin.
bende çok kararsızım bu konuda sanki nişan gelse ya da suyum gelse öyle alsalar daha iyi olacak gibi geliyor hep. onun için bir türlü karar veremiyorum. doktorum o tarihi beklemeyeceklerini ve erken geleceklerini söylüyor. öyle olunca daha da stres yapıyporum. oysa ki bende de herşey normal. nts de sancı yok, rahim boyu 3,6 ama neden erken gelirler diyor anlamıyorum. Senin kız strese girmiş bu da yukarıda saydığım işaretlerden biri bence zaten bu durumda almaları gerek.Yok canım sancı çok az rahim ağzı da maşallah hala iyi durumda ölçtü 3.01 çıktı ama kız stresli görünüyor ilkide sezeryan olduğu için çokta rahimi zorlamamalı dedi birde ikiz bebekleri genelde 37. Hafta da alıyoruz dedi bende tamam dedim. Hayırlısı böyleymiş demekki dilim tutuldu çokta sorgulayamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?