- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #14.101
Bende çok fazla yanma var mide ekşimesi oluyor ama zaten son ayların olmazsa olmazı.beni de sonrası korkutuyor ama artık bıktım midem gün geçtikçe kötüleşiyor artık günde 2-3 kez kusar oldumbüyük konuşmak istemiyorum ama bir daha hamilelik mi ben almıyım :)
Amin canım cumartesi ölçümlerde ikisininde boyları 46 cm kızın kilosu 1953 erkeğin kilosu 2681 gr. ameliyata kadar da kız 2 kiloyu bulur diye düşünüyorum. Doktora yoğun bakım küvez olayını sordum hiç belli olmaz ikiside çatır çatır doğup yanına bile gelebilirler önceden bir şey kestirmek doğru olmaz dedi. Alnımızda ne yazıyorsa onu yaşayacağız küvezse küvez napalım Allah başka dert vermesin. Sonrasına yardım etsin inşallah.bende çok kararsızım bu konuda sanki nişan gelse ya da suyum gelse öyle alsalar daha iyi olacak gibi geliyor hep. onun için bir türlü karar veremiyorum. doktorum o tarihi beklemeyeceklerini ve erken geleceklerini söylüyor. öyle olunca daha da stres yapıyporum. oysa ki bende de herşey normal. nts de sancı yok, rahim boyu 3,6 ama neden erken gelirler diyor anlamıyorum. Senin kız strese girmiş bu da yukarıda saydığım işaretlerden biri bence zaten bu durumda almaları gerek.
bizim bebeklerin kiloları aynı gidiyordu. geçen hafta benim kız 1900 oğlan 2900 olmuştu yani oğlan baya bi fark attı kıza. seninkilerin şuan kilolalrı nasıl? bence de kuvözün kilo ile alakası yok. 35 bittikten sonra sorun yaşayacağımızı sanmıyorum ama mutlaka kuvöze alıyorlar. neden, niçin hangi şartlarda alıyorlar hala anlamış değilim ama kuvöze girseler bile uzun süreli olmaz. Asıl zor kısım çocuklar doğduktan sonra başlıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun :)
Cnm emme refleksi tam olmadan niye eve yolladılar bizimde sorunluydu tam emme refleksi düzelince çıkardılar yoksa gerçekten çok zor olur evde normalde ikiz bakmaz zor iş bide böyle sorunlar olunca daha da zorlaşıyor .. merak etme ama zamanla düzelir şırınga ile verme kolaya alışır iyicene mutlaka biberon ver onda daha kolay öğreniyorlar meme emmek daha kuvvetli refleks gerektiriyor küvezdede zaten önce biberona alıştırıyorlar sonra anne memesineGerçekten mi? O kadar ihtiyacım var ki bunları duymaya. İnşAllah düzelir. Sizindemi küvezde kalmıştı? Aynı sorundan mı? Ne zaman emmeye başladı? Kusura bakma çok soru sordum
Canım 2 gün emzirdim emiyordu hastanede, tutuyordu çekiyordu. Ne olduysa eve gelince oldu. Emiyor diye anne bebek uyum odasına almamışlardı bizi. Bilseydim böyle olacağını kalırdım yani.Cnm emme refleksi tam olmadan niye eve yolladılar bizimde sorunluydu tam emme refleksi düzelince çıkardılar yoksa gerçekten çok zor olur evde normalde ikiz bakmaz zor iş bide böyle sorunlar olunca daha da zorlaşıyor .. merak etme ama zamanla düzelir şırınga ile verme kolaya alışır iyicene mutlaka biberon ver onda daha kolay öğreniyorlar meme emmek daha kuvvetli refleks gerektiriyor küvezdede zaten önce biberona alıştırıyorlar sonra anne memesine
Biz iki aylık olduk tam korkma ilk aydan sonra rutine biniyor herşey ama zorlaşıyorda uzun süre uyanık kalıyorlar ağlıyorlar gazları acaip artıyor falann hiç uyumuyorum desem dogrudur :) 16 kilo almıştım 18 kilo verdim yorgunluktan :)Canım 2 gün emzirdim emiyordu hastanede, tutuyordu çekiyordu. Ne olduysa eve gelince oldu. Emiyor diye anne bebek uyum odasına almamışlardı bizi. Bilseydim böyle olacağını kalırdım yani.
Sizde durumlar nasıl? Kaç günlük oldunuz? Ayy biranönce benimkilerde büyüse :)
26. Haftada ciğer geliştirici vurulmuştu. Sanırım onun faydasını gördük canım. İnşallah yakında evimizde olacağız. İnşallah siz de zamanında kavuşursunuz. Yeter ki onlar sağlıkla gelsinevet bencede kuvöz normal ortamdan çok daha iy maaşallah 35 den önce doğmalarına rağmen ciğerlerine sorun olmamış. en yakın zamada bebişlerine eve çıkarsın inşallah :) darısı bizim başımıza artık :)
Canim nasilsin ikimizin ayniydi haftslarimiz seninkiler hizli davrandi inşallah tez zamanda yaniniza gelirler doya doya hasret giderirsin benimde tek korkum kuveze girmeleri onlardan ayri kalmak ama bebilerimizin sağliği herşeyden onemli Allah onlari bize bağilasin hayitlisiyle
Kesinle küvezde çok iyi bakıyorlar iyiki orası var ilk başta insan üzülüyor ama sonra onların iyiliği için olduğunu ve iyi bakıldığını idrak edince zor gelmiyor .. yinede kimse küveze girmesin geldi geçti diye böyle pozitif yaklaşılıyorum ama o dönem zorlanmıştım her anne gibi :)26. Haftada ciğer geliştirici vurulmuştu. Sanırım onun faydasını gördük canım. İnşallah yakında evimizde olacağız. İnşallah siz de zamanında kavuşursunuz. Yeter ki onlar sağlıkla gelsin
Amin canım. Allah onları bizden ayırmasın. Onlar iyi olsun da bu ufak ayrılıklar geçer gider. Kuvözde o kadar iyi bakıyorlar ki. Hiç korkma canım. Ayrılığı zor ama ben de hep düşünürdüm nasıl bırakıp eve dönerim diye. Çok şükür iyi bakıldığını bildiğim için bir nebze rahatım.
Merhaba son haftalar günde 2 defa nesguikli sut için ve dondurma yiyin çocuğun kilosunda farkı görürsünüz ama hazır dondurma değil maraş dondurması gibibende çok kararsızım bu konuda sanki nişan gelse ya da suyum gelse öyle alsalar daha iyi olacak gibi geliyor hep. onun için bir türlü karar veremiyorum. doktorum o tarihi beklemeyeceklerini ve erken geleceklerini söylüyor. öyle olunca daha da stres yapıyporum. oysa ki bende de herşey normal. nts de sancı yok, rahim boyu 3,6 ama neden erken gelirler diyor anlamıyorum. Senin kız strese girmiş bu da yukarıda saydığım işaretlerden biri bence zaten bu durumda almaları gerek.
bizim bebeklerin kiloları aynı gidiyordu. geçen hafta benim kız 1900 oğlan 2900 olmuştu yani oğlan baya bi fark attı kıza. seninkilerin şuan kilolalrı nasıl? bence de kuvözün kilo ile alakası yok. 35 bittikten sonra sorun yaşayacağımızı sanmıyorum ama mutlaka kuvöze alıyorlar. neden, niçin hangi şartlarda alıyorlar hala anlamış değilim ama kuvöze girseler bile uzun süreli olmaz. Asıl zor kısım çocuklar doğduktan sonra başlıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun :)
Kizimin cigerde su varmış ve solunum sıkıntısı olmuş 3 gun kuvozde kaldi bide sarilik derken çocuklar gitgide kilo verdi cok şükür 40 çıkana kadar topladik kilGerçekten mi? O kadar ihtiyacım var ki bunları duymaya. İnşAllah düzelir. Sizindemi küvezde kalmıştı? Aynı sorundan mı? Ne zaman emmeye başladı? Kusura bakma çok soru sordum
Seninle aynı haftadayız, ben de normalde sivilceliyimdir,ama hamilelikte yok oldular.Slm kızlar bende 32 haftaya girdim inşallah iyi bi şekilde ilerler haftalarım şu anki sıkıntım alnımda çok sivilce çıktı 1 aydır neredeyse böyle neden acaba bi çaresi varmi sizce ne iyi gelir
Canım bendede sonradan oldu hamilelikte anlamadım yaSeninle aynı haftadayız, ben de normalde sivilceliyimdir,ama hamilelikte yok oldular.
E bebekte var canım alirkwn dikkat edin kiloya göre bedenleri varNerde satiliyor bu eczanedemi
Sağ ol canim iyi dedin bedenini yoksa hepsi ayni diye bakmazdim bedenineE bebekte var canım alirkwn dikkat edin kiloya göre bedenleri var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?