2017 de İkiz Annesi Olucaklar

Günler çok hızlı ve oldukça yorucu geçiyor Elos35 işe başladım öğlene kadar çalışıyorum. Annem bakıyor gelince beraber bakıyoruz. Ama ev daha yorucu ama bir o kadar da güzel. Biz de 4 ayımızı bitirdik bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum. Günde bir kere mama beriyorum anne sütüne devam. Benim kızı geceleri ızun uyuyor. Oglum emmek için iki kere kalkıyor ama gözü kapalı emip uyuyor cok şükür. Annelik gücü diye bir güç var ve Allahın yardımıyla büyüyorlar. Ben de zor uyutuyorum şimdi birini kucagımda birini memede uyuttum. Büyük kızım da yanımda uyudu.

Canım maşallah günde 1 kere mama veriyorsan. Bizmi çabuk pes ettik anlamıyorum. Süt yetmiyor, sen nasıl yetiştirdin bu zamana kadar?

Canım ben hiç sağmadım çünkü sağacak kadar çıkmıyor. Sadece ilk zamanda oğlum yoğun bakımdayken sağıp götürüyordum o kadar. Canım bazen kızımın 90 cc içtiği bile oluyor.

Canım maşallah günde 1 kere mama veriyorsan. Bizmi çabuk pes ettik anlamıyorum. Süt yetmiyor, sen nasıl yetiştirdin bu zamana kadar?
Beni kendi annem annanem ve bütün akrabalarım sütün yetmez mama ver diye baskı yaptılar. İnan lohusalık sürecimi süt kavgasıyla gecirdim. Bebekler ne kadar emerse o kadar süt geliyor. Belli bir süre sonra doyup doymadıklarını anlıyosunuz. Biraz inat ettim ben simdi anneme soruyorum yetermiymiş diye yetermiş diyor. Mana ne kadar fazla versem o kadar huzursuz oluyorlar. Ama mama vermekte kötü değil herkesin sütü olacak diye bir şey yok. Nacizane tavsiyem biraz çevreye kulaklarınızı tıkayın

Bunu annemle çok yaşıyorum. Her seferinde aç bu çocuklar ondan durmuyorlar deyip mama veriyoruz yine durmuyorlar :) bende şu 40 günde baya stres oldum, evimde değilim, büyük kızımla sorunlar başladı vs vs.o nedenle sütüm azaldı

Ben de evimde değildim 2,5 aylık olduklarında döndüm. Benim kızım da cok kıskandı hala kıskanıyor. Emzirdiköe artıyor süt sagdıgın miktara bakma bol su, bulgur pilavı ve uyku ilk 40 gün içinde uyku mümkün olmuyor ama emzirirsen sütün çogalır. Emzirme danışmanları var instagramda onları takip et insanı güzel motive ediyorlar. Ne kadar cok biberon alırlarsa o kadar memeden uzaklaşıyorlar.

Saol canım gerçekten insanın bunları duymaya ihtiyacı olur. Benim en büyük problemim uyku. Uyandıklarında git sen uyu bakarız diyen olmuyor. Güya tek değilim. O yüzdende memeler hep boş. Çocuklar çekiyo sinir krizi geçiriyorlar gelmeyince. Hele dün gece 1 damla dahi gelmedi. Gündüz ve gece tektim aşırı yoruldum

Masallah sana bir kere mama veriyorsan bende emziriyorum ama benimkiker doymuyor yarım saat sonra aglıyorlar bende mama veriyorum mecbur günde 4 defa veriyorum ve cidden uyutmak cok zor hele kızımı işgence gibi geliyor valla kızı uyutmak

Doğum yapan anneler genel anestezimi yoksa epduralmi oldunuz hangisini önerirsiniz benim doğuma da az kaldı ilk oğlumda genel anestezi oldum ikizlerde kararsızım doktorum hangisini istersen dedi

Doğum yapan anneler genel anestezimi yoksa epduralmi oldunuz hangisini önerirsiniz benim doğuma da az kaldı ilk oğlumda genel anestezi oldum ikizlerde kararsızım doktorum hangisini istersen dedi
Ben genel anestezi ile doğum yaptım. Epidurali düşünmedim değil ama panik bir insan olduğum için doktorum bile epidural yapmam sana dedi. Girdim çıktım hiçbir şey hissetmedim. Sonrasında çabuk ayıldım. Ağrı kesici bile az yapıldı bana. Hastanede doğum ve sonrası çok kolaydı. Benim için eve çıktıktan sonrası zor oldu. 17 gün hastaneye gidip geldik. Yatamadım doğru düzgün. İlk zamanlar ağrım çok oldu. Şimdi 35 gün oldu. Bir haftadır falan ameliyat olmamış gibi hissediyorum. Bir şey kalmadı.

Bende genel anestezi ile doğum yaptım,anestezi doktoru önermedi aslında ikinci bebek narkozdan etkilenebilir vs dedi ama kendi doktorum 1 dakika arayla alıyoruz ne etkilenmesi dedi sorun yaşamadım yatarken ağrım olmadı ama hareket ederken ağrılarım oldu ,1 hafta sonra geçti o da ,yapı olarak diğer doğum şekillerini kaldıramazdım ameliyat esnasında bebeklerim ve benimle ilgili bir olumsuzluk ihtimalini canlı canlı yaşamaya dayanamazdım ,iyi ki de genel olmuş

Ben ilk kızımı genel oldum çok sorunlu geçmişti erken uyandım falan ...
ikizlerde spinal oldum ki ben amlythaneden çok korkarım okdr hızlı gelişiyorki herşey anlamıyırsun iğneyi sırtından yapmaları ile uyuşmam 2 dk sürüyor biraz tansiyonum düştü heyecandan bebekleri hemen çıkarmışlar zaten bu dediklerim iğneyi yapmaları ile birlikte 10 dk bile deil.. sonra sakinleştirici istermisin Dedi evt dedim çok duygulandım bebekleri gördüğüme ağlayıp duruyordum :) sakinleştirici yaptılar uyuyor ile uyanık arası bşysin normalde 40 dk sürmüş bana 15 dk gibi geldi sakinleştirici yapınca :) benim gibi korkak biri bile rahat diyorsa gerçekten rahattır:) çok memnun kaldım baş agrısı yapar bel ağrısı yapar dediler hiç biyerşmde ağrımadı :)

Haftaya kontrole gittigimde tekrar konuşum doktorumla doğumun nasıl olacağını bende kararsızım

Epidural tavsiye ederim. Bebeklerini ilk senin görmen çok güzel bir duygu. Bakması olmasa tekrar hamile kalır tekrar doğururdum. İnan lohusalık daha zor.

Kızlar şimdi doktordan geliyorum da nst de düzenli kasılmam çıktı. 15 olarak seyredip düzenli olarak 40a çıkıyor. Oysa ağrım kasılmam hiç bir şeyim yok ya da ben anlamıyorum.

Doktor günde 1 tane aldıgım magnezyumu 2ye çıkardı, en ufacık bir lekelenme su gelmesi ya da kasılmada gel dedi ama kasılmaları fark bile edemiyorum:/ 40 normal bir değer değil mi??

Bende oğlumu genel yapmıştım bunlarda da öyle istiyordum fakat ameliyathanede beni ikna ettiler iyikide etmişler spinal oldum çok rahat geçti o ortamı yaşamakta çok güzelmiş bide hemen bebeklerinin yanında oluyorsun genelde ayilmak baya uzun sürüyor kızımı gösterdikleri anı hiç unutmayacagim

Normal bir değer cnm zaten bu haftalarda bu kasılmalar normal bolbol yat dinlen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…