2017 de İkiz Annesi Olucaklar

Her kafadan bir ses çıkıyor (anne-kaynana-eşim-hemşire vs vs) şimdiden psikolojimi bozdular. Biri asla mama verme süt yeter diyo, henşireler mama almazsa hasta olur diyo biri su içmiyosun o yüzden sütün az diyo kafam çorba oldu 2 günde.. Bir an önce eve gidip herkesin dağılacağı günleri, kendi kendime karar vereceğim günleri hayal eder arar oldum o günler de kolay gelmeyecek sanırım

Vaaaay bak bu süpermiş. Seviyorum bu kk'yı ne bilgiler çıkıyor :)

Canın hastanede benimkilere de mama verdiler ama önce emzir 15 dk sonra mana ver dediler hep ayrıca 2 saatte bir de kalan sütü saldırttılar. Asla emzirmeden önce mama vermiyorlardı başında bekliyorlardı ama dedikleri gibi sütün yoksa ve mama almazsa çocuklar hasta olur.

Kızlar kızım 13 gün kuvözde kaldı çok küçük doğduğu için ememiyordu onun için hep biberonla besledik ben gidip geldikçe günde 1 kere emzirmeye çalıştım ama çok küçük olduğu için ememiyordu. Artık 2500 kg oldu ve emmesi gerek ancak bu seferde emmek istemiyor biberona alıştı. Sizin başınıza böyle bir durum geldi mi? Geldiyse nasıl memeye alıştırdınız?

Sudo krem kullanıyordum canım. Doktor işe yaramaz o deyip travazol vermişti. Dediği gibi sudo krem iyi gelmemişti. Yavrumun canı çok yanıyordu mecbur kullandım. Çabuk geçirdi allahtan
Ben çok zorda kalmadıkça bu tür kortizonlu şeyler kullanmayı düşünmüyorum doktorlar bile en iyi pişik Kremi zeytinyağı diyorlar ayrıca çayağacı yağı/merhemi de iyi geliyor pişiğe

Ben çok zorda kalmadıkça bu tür kortizonlu şeyler kullanmayı düşünmüyorum doktorlar bile en iyi pişik Kremi zeytinyağı diyorlar ayrıca çayağacı yağı/merhemi de iyi geliyor pişiğe
Haklısın canım kullanmamak lazım. Çayağacı yağını bilmiyorum ama zeytinyağı da denemiştim. Kızım pişik olduğunda günde 7 kere falan kaka yapıyordu. Sanırım o yüzden fayda etmedi denediklerim. Pişiği inatçıydı baya.

Bakayım canım teşekkürler

Arkonun iyi gelmediği şey mi var yaa :)) bayılıyorum o kreme. inşallah bir daha olmaz ama olursa arkoyu da denicem :)

Gözün aydın canım. Allah analı babalı büyütsün. Emmelerinin zayıf olması çok normal. Bizim bir sağlık sorunumuz olmamasına rağmen emme reflekslerinin gelişmesini beklemiştik taburcu olmak için. Taburcu olduğumuzda bile doğru düzgün ememiyorlardı. Pes etmeden sürekli emzireceksin canım. Zamanla öğrenecekler. Bu arada sağmayı ihmal etme sağdıkça artar sütün. Mama vermek zorundalar canım sütün gelene kadar. Bana da önce 10 dk emzir ondan sonra biberon ver dediler. 10 dk dan fazla memede tutmaya gerek yokmuş emiyor gözükse bile içmez dediler. O her şeye karışan insanları bundan sonra çok göreceksin canım duymazlıktan gel. Herkes her şeyi ne çok biliyor. Çoğu da koca karı şeyleriyle geliyor. Çok sinir bozucu ama yapacak bişey yok. He de geç.

Küçük canım daha. Her biberon öncesi mutlaka emzir. Biberonları da anne memesi hissi verenlerden alabilirsin.

Gunaydin kizlar doğum yapanlar gozunuz aydin Allah analibabali buyutsun.dun doktora gitdik kuçuk kizimin pişigini gostermwye krem verdi bide gaz sancisi var diye damla verdi,doktor buyuk kizimi gorup bunun kalbini bi dinleye bilirmiyim dedi sonra dinleyib kizinizin kalbinde ufuruk var dedi rengi mor dedi bizde esmer diyorduk yok mor bian once kordiyolojiye goturun dedi şok oldum geldim unversteden randovu aldim ama ok korkuyorum ağliyesim geliyor krndini zor tutuyorum bilginiz varmi bu konuda kizlar

Canım benim büyük kızımda üfürüm vardı doğduğundan bu yana (6 yaşında şuan) geçen kontrolü vardı ve şükür artık takibe gerek yok dediler. Bu zamana kadar her sene kontrol oldu. Onunda dudak kenarları, alnı, kaşlarının yanları mordu. Ağlayınca tıkanıp elimde kaldı bebekken. İnşAllah önemli değildir. Korkma bu zamana kadar tıksnmadıysa falan çok önemli değildir. İkizlerde de oğlumda var şuan. Yoğunbakımda farkedilmiş. Eko çekmişler ve takibe gerek yok dediler. İnş sizinkide müdahalesiz şekilde kapanır

Geçmiş olsun canım. Konuyla ilgili bilgim yok. İnşallah önemli bir şey değildir.

Kızlar aptamil kullanıyoruz normalde ama gazları hep var evolvia aldım daha çok yaptı acaba bi süre kullansam düzelirmi korkumdan aptamil verdim geri ...evolviadan memnun olan varmı

Kızlar aptamil kullanıyoruz normalde ama gazları hep var evolvia aldım daha çok yaptı acaba bi süre kullansam düzelirmi korkumdan aptamil verdim geri ...evolviadan memnun olan varmı
Aptamilde evolvia da kullanmadim o lar hakkinda yorum.yapamicam ama bi mamanin yaradihini gaz yapip yapmadgini en az 1 hafta kullanarak anlayabildim ben bu benim tecrubem tabi dolasimi anca adapte oluyo bence yeni mamaya en az 1 hafta beklemek gerek diye dusunuyorum

Küçük canım daha. Her biberon öncesi mutlaka emzir. Biberonları da anne memesi hissi verenlerden alabilirsin.
Bugün tam 1 aylık olduk ama artık emmesi gerekmiyor mu? Biberona alıştı ya memeyle uğraşmak istemiyor ama dediğin gibi hergün 3-4 deniyorum emzirmeyi inşallah alışır.

Bizede hastaneden aptamil vermişlerdi pramatüre olanlar için dün bitti ben bu sefer hipp aldım konbiyotik olanından. Gazı olanlara kombiyotik veriyoruz dedi bende normal hipp yerine onu aldım. Şimdilik aptamille aynı gibi. En çok satılan mama hippmiş artık ne kadar doğru bilmiyorum. Bu mama konus benim de çok aklımı karıştırıyor. Herkes kullandığı ve memnun kaldığı markaları yazarsa bize de yol gösterici olur

Ben golden goat kullaniyorum memnunum ama bebekten bebegede degisiyor durum biraz deneyip yanilma yontemiyle bakmak lazm sanirim

Bugün tam 1 aylık olduk ama artık emmesi gerekmiyor mu? Biberona alıştı ya memeyle uğraşmak istemiyor ama dediğin gibi hergün 3-4 deniyorum emzirmeyi inşallah alışır.
Memede biberona göre daha fazla efor sarf ediyorlar. O yüzden biberondan çekmek kolaylarına geliyor. Günden güne emişi kuvvetlendikçe ister. Sen de devamlı memeyi göster ki unutmasınlar :)

Ben ilk hipp combiotic denedim. Çok gaz yaptı diye ona ara verip golden goat a geçtim. Ama sanki golden goat daha çok gaz yaptı ve kaka süreleri uzadı gibi. İlk kutu bugün bitti ama yeniden alsam mı kararsızım. Belki sma yı deneriz bir de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…