- 29 Mart 2011
- 8.135
- 2.082
- 373
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #14.601
Vallahi öyle anlar oluyorki susmazlarsa aklımı kaybedecek oluyorum kısa süreliğine bşy olmaz bence yoksa ben kafayı yiycem :) çaresizlik insana herşeyi yaptırıyor maalesefCanım bende dinletiyorum ama görsel bişey izletmiyorum bence görsel bişey izleme hele de cizgifilm ve reklam ilk 1 sene vok önemli otizm ve dikkat dağınıklığı yapıyor
Benim birinin kafası çok aşagıdaymış karın agrı ve kusma ile gittim ertesi gün Doğuma aldılar ..son haftalarda su gibi akıntımda beyaz akıntımda çoktu ciddi derecede enfeksiyon varmış doktor muayene bile etmemişti.. bolca dinlen ben 33 de Doğum yaptım son güne kdr ayaktaydım dinlensem belki bi kaç hafta daha dururdu..31+ 2 günlük hamileyim bebeklerden birinin kafası aşağıda dedi doktor ve ayakta çok durma dedi.Ciğer geliştirici iğne verdi.Her ihtimale karşı..Geceleri yatamıyorum nefes alıp vermek çok zor böyle bir durum yaşayan ve erken doğum yapan var mı? Normalde 35.haftaya kadar bekleyecektik.bebeklerden biri 1350 biri 1650 gr dı en son
Bende tek başıma bakamıyorum. Biri emzik emdiği için kuzum, diğer kızıma mama yada meme verirken sırasını bekliyor bu sırada bir ayağımla beşiğini sallıyorum ve kucağımdaki kızıma mama yada meme veriyorum. Sonra aynı işlemi diğer kızıma yapıyorum. Kızlarımdan biri emzik emmiyor o yüzden ağlayınca susturmak zor nazlı ağlak. İkiz Bebek bakmak dünyanın en zor işi. En büyük yardımcım kayınvalidem gündüz bazen fakat geceleri birlikte bakıyoruzKızlar nasıl oyalıyorsunuz bebeklerinizi tek başıma ne yapacağımı şaşırıyorum acemilikte var gündüz bakıcı varken kucak mucak vakit geçiyor,ama akşam eşim çok geç geliyor işten o gelene kadar ağlıyorlar bir ona bir ona derken iyice geriliyorum oyuncak falan almalı mı çıngırak falan aldım ama ilgilerini çekmiyor,konuşuyorum iki dakika sonra sıkılıyorlar,kucaga alsam sorun yok ama iki bebek tek kucak olmuyor off offf
Aynen canım benimde ayaklarım sızlıyor 4 saatlik uyku ve dinlenememek yüzünden. Sürekli bebiş kucaklamaktan bi birini bi birini kucaklayıp yatak kanapeye koymaktan bez değiştirirken eğilmekten belim ağrıyor bittim ben:)))) diyorum sürekli kayınvalideme ve eşime. Ama yinede iyiki kızlarımı doğurdum diyorum onlar için her yorgunluğa açlığa dayanırım.Zor valla ben bukdr zorlanacağımı hayal bile etmemiştim oysa çocuklara aşık yüreği geniş bi insandım ben bile pert oldum :)
Bizimkiler 4 aylık tam 1-2 haftadır çıngıraktan oyuncaktan anlıyorlar bi oyuncak sabit tutuyorum onu tutmaya çalışıyorlar
İkisi aynı anda ağladığında ve durduramadıgımda tabletten kırmızı balık videosunu açıyorum bakıyorlar 5-10 dk oyalanıyorlar .. oyun halısı kendi evimde kaldı burda olsa biraz oyalanırlardı.. ben tek başıma dayanamadım anneme geldim 2 aydır annemdeyim . Bu günler geçer umarım bende insanım benimde dinlenmeye yemek yemeye ihtiyacım var kemiklerim sızlıyor vallahi :)
Benim birinin kafası çok aşagıdaymış karın agrı ve kusma ile gittim ertesi gün Doğuma aldılar ..son haftalarda su gibi akıntımda beyaz akıntımda çoktu ciddi derecede enfeksiyon varmış doktor muayene bile etmemişti.. bolca dinlen ben 33 de Doğum yaptım son güne kdr ayaktaydım dinlensem belki bi kaç hafta daha dururdu..
ağırlar sızılar gece uyuyamamak hepsi normal hepimiz aynı şeyleri yaşadık allah yardım etsin ozaman canım agrıyordu uyuyamıyorum şimdi canım sağlam çocuklar bırakmıyor :)
Benim birinin kafası çok aşagıdaymış karın agrı ve kusma ile gittim ertesi gün Doğuma aldılar ..son haftalarda su gibi akıntımda beyaz akıntımda çoktu ciddi derecede enfeksiyon varmış doktor muayene bile etmemişti.. bolca dinlen ben 33 de Doğum yaptım son güne kdr ayaktaydım dinlensem belki bi kaç hafta daha dururdu..
ağırlar sızılar gece uyuyamamak hepsi normal hepimiz aynı şeyleri yaşadık allah yardım etsin ozaman canım agrıyordu uyuyamıyorum şimdi canım sağlam çocuklar bırakmıyor :)
Ben de bugün 34 oldum...iyice zorlanmaya başladım..kocamannnn bir karnım var..tuvalete bile gitmek bazen çok zorluyor hele geceleri...doktora kalsa 37 diyor doğuma .benimkinin de birinin kafası haftalardır aşağıda.ama doktor rahat valla.o doğurmayacak tabiBenim öyle bi sorunum yok ama insan üzülüyor yine de kiloları falan da çok azŞimdi yatıyorum ama yatmak denirse Allah hepimizin yardımcısı olsun
Valla benim yatak oyun alani oldu yan yana yatiriyorum oyunlar sarkilar alkışlar deli gibiyim ayni ama pilim bitio tabiKızlar nasıl oyalıyorsunuz bebeklerinizi tek başıma ne yapacağımı şaşırıyorum acemilikte var gündüz bakıcı varken kucak mucak vakit geçiyor,ama akşam eşim çok geç geliyor işten o gelene kadar ağlıyorlar bir ona bir ona derken iyice geriliyorum oyuncak falan almalı mı çıngırak falan aldım ama ilgilerini çekmiyor,konuşuyorum iki dakika sonra sıkılıyorlar,kucaga alsam sorun yok ama iki bebek tek kucak olmuyor off offf
Arada benimkiler de fışkırarak kusuyor canım. Ben biberonlarını bitirsinler diye zorluyorum biraz. Ondan olduğunu düşünüyorum. Devamlı olan bir şey değilse belki sizinki de öyledir.Yine bir derdim var:))) kızlarımdan biri dün agzından burnundan fışkırtarak kustu mama yerken ,dr götürdüm reflü olabilir az az sık sık besle dedi,gecem kabus gibiydi 2 saatte bir onu besle o bitti hadi 3.saat diğeri 1 saat ya uyudum ya uyumadım,acaba hep böyle mi olur yoksa bir sefere mahsus bir kusmamıydı bı şekilde gece uykuları yok bana napıcam şaşırdım((
Arada benimkilerde aynı şekilde kusuyor bende mamalarını bitirsinler diye zorluyorum. Günde 8 kez Bazen 60 bazen 70 cc mama içiyorlar ve 4-5 kere de emziriyorum. Bazen kaka yaptıkları sırada da kustukları oluyor. Kakayı zor çıkarırlarsa o sırada mamayı ağızdan kaçırıyorlar.Arada benimkiler de fışkırarak kusuyor canım. Ben biberonlarını bitirsinler diye zorluyorum biraz. Ondan olduğunu düşünüyorum. Devamlı olan bir şey değilse belki sizinki de öyledir.
Benimde yemek derdim yok kayınvalidem sağolsun. Bulaşıkları makinaya koymak ve ortalığı toparlama yapıyorum sadece. Evi süpürmek için ayda 2 kere bayan geliyor.kızlarım 80 günlük oldu bende gün içinde 1saat dandini ninnisi ile eğlendiriyorum:) geçen gün kayınpederim geldi o da dandini söyledi torunlarına çok güldük :))Valla benim yatak oyun alani oldu yan yana yatiriyorum oyunlar sarkilar alkışlar deli gibiyim ayni ama pilim bitio tabieski cingiraklardan var bizim plastik oluyo ya hani tesadüf ilgilendiklerini fark ettim bütün okul müzikleri ve cingirak esliginde oyalamaya çalışıyorum bide bacak hareketlerini oyun gibi yapıyorum seviyorlar 1saat oyalayip hoooop yataga biraz agliyorlar ama careyi böyle buldum napimm Allah tan kayinvalidem var da ev isi yemek derdim yok
Bir de beslenme sonrası mide gazı çıkmazsa dediğin gibi çıkarma oluyor canım. Benimkileri ben baya zorlamışım sanırım :) 90-100 cc süt ve mama içiyorlar hatta kızımın biri fazla iştahlı sütte 135 e kadar çıktığı oluyor bazen. Günde 2- 3 kere mama veriyorum.Arada benimkilerde aynı şekilde kusuyor bende mamalarını bitirsinler diye zorluyorum. Günde 8 kez Bazen 60 bazen 70 cc mama içiyorlar ve 4-5 kere de emziriyorum. Bazen kaka yaptıkları sırada da kustukları oluyor. Kakayı zor çıkarırlarsa o sırada mamayı ağızdan kaçırıyorlar.
Canim bende oyle olsunlar istiyorum inceden oyleydi rahattim kaka sorunum olmuyordu simdide yapmiyorlar yapicaz diye uyumuyorlar cildirmak uzereyim hic bir gaz ilaci fayda etmiyor buyusunlee doye dua ediyorumBebeği ishal olan var mı? Ben bu kaka olayına çok takıyorum yaa. Anne sütü alan bebeğin kakası tamam biraz cıvık olur ama bizimkiler çok sulu, sümüksü yapıda ve fışkırarak çıkarıyor. Her alt açmada bezde kaka oluyor mutlaka. Ben anlamadım bu işi.
Ben de bugün 34 oldum...iyice zorlanmaya başladım..kocamannnn bir karnım var..tuvalete bile gitmek bazen çok zorluyor hele geceleri...doktora kalsa 37 diyor doğuma .benimkinin de birinin kafası haftalardır aşağıda.ama doktor rahat valla.o doğurmayacak tabiTabi bir de az kaldı ha gayret diyenler yok mu,sinir oluyorum bazen...zaman geçse bi türlü geçmese bi türlü..ama unutmamam gereken bir şey var biliyorum şükretmek ve dua etmek
Evet şükretmemiz lazım tabi ama bu zamanlar gerçekten çok zorBen de bugün 34 oldum...iyice zorlanmaya başladım..kocamannnn bir karnım var..tuvalete bile gitmek bazen çok zorluyor hele geceleri...doktora kalsa 37 diyor doğuma .benimkinin de birinin kafası haftalardır aşağıda.ama doktor rahat valla.o doğurmayacak tabiTabi bir de az kaldı ha gayret diyenler yok mu,sinir oluyorum bazen...zaman geçse bi türlü geçmese bi türlü..ama unutmamam gereken bir şey var biliyorum şükretmek ve dua etmek
Kabız olmaları da kötü canım. Bizim doğumdan beri kakamız pek normal olmadı. Hep sulu hep cıvık. Öyle olunca da pişiğimiz geçmiyor hiç. Yarın bunun için doktora götürcem. İshal sebebi araştırılcak. Gaz damlaları evet hiçbir işe yaramıyorCanim bende oyle olsunlar istiyorum inceden oyleydi rahattim kaka sorunum olmuyordu simdide yapmiyorlar yapicaz diye uyumuyorlar cildirmak uzereyim hic bir gaz ilaci fayda etmiyor buyusunlee doye dua ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?