2017 de İkiz Annesi Olucaklar

2017 ikiz anneleri artık uğramıyorsunuz hiç. Fırsat olmuyor sanırım. Bebeklerin uykuları artık düzene girmiştir umarım. Tek bakanların tdcrübelerini merak ediyorum
Canım bende tek bakıyorum ikizlere ayrıca 3 yaşında oğlum var artı yemek ev işi idare ediyorum bi şekil onlar uyuduğunda yemek ev işini görüyorum herşey onlaragöre gidiyo bizde 2 ayı doldurduk uykuları gece uyanıyorlar gündüzde iyi ama herzaman böyle olmuyo ara ara pratik şeyler yapmaya çalışıyorum. Bizden böyle

2017 ikiz anneleri artık uğramıyorsunuz hiç. Fırsat olmuyor sanırım. Bebeklerin uykuları artık düzene girmiştir umarım. Tek bakanların tdcrübelerini merak ediyorum
korkutmak gibi olmasın ama tuvalete gitmeye fırsat yok tek bakmıyorum bakamam asla çünkü ikisi ayni anda acıkıyor ayni anda uykuları geliyor biriyle ilgilenince diğeri çatlar ağlamaktan , ben emziğe alistiramadim keşke tutsaydılar büyük rahatlık olurdu

Bende aynı durumdayım gündüz bakıcım var inan 2 kişi zor başediyoruz kızlarla. Kahvaltımı zor yapıyorum aynı kıyafetlerle duruyorum koktum artık dişfırçalayamıyorum ne gündüzüm ne gecem belli hayatım raydan çıktı kızların 2 Side emzik emmiyor biri emziği bırakalı 1 ay oldu mememi parselledi Gece gündüz emmek istiyor gözünden deli gibi uyku akıyor ağzı mememde; uyudu diye yatırmaya kalkıyorum uyanıyor başlıyor ağlamaya diğer uyuyan kızı uyandırıyor kafayı yicem. Bu gibi olan varmı yar bana bir çare???? Kızlarım bir gün iyiler ertesi gün acayip ağlak acayip uyumak istemiyorlar ikiz bakmak çok zor ikiz annelerine altın madalya verilmeli. Kayınvalidem bizde yattığında Gece 3-4 saat uyuyabiliyorum o yatmadığı geceler 1-2 saat uyku anca var yada yok. Gece 2 kere mama içiyorlar onların uyanmalarına 1 saat kala mama yapıp hazır ediyorum ağlamasınlar diye.birde biz sallayarak uyutmaya çok alıştırmışız saklamazsak yarım saat sonra uyanıyorlar.

2 aylıkken bende biraz daha rahattım gündüz uykuları güzeldi yatak odamı mutfağımı iyi kötü toparlayabiliyordum şimdi 4 ayı doldurduk gündüz çok az uyumaya başladılar ve çok ağlaklar. Kızlarımdan başka hiçbir işime bakamaz oldum uykuları geldiğinde çok fazla ağlak oluyorlar emmeden uyumuyorlar meme sırası başlıyor o an Allah hepimize güç versin bebeklerimize bakabilelim inşAllah

Ne kadarlık oldu seninkiler,gözüm korktu:)

benim kızlar beni emmedi hiç , sağarak verdim sütümü birde 4. aydan beri sutum dışında her şeyi reddediyorlar aptamil hipp bebelac denemediğm mama kalmadı yok yok yok yeni yeni ek gıdaya başladım iste .. uyku bende de yok psikolojim bozuldu eşime çatıyorum benimde aksam 6 ya kadar bakıcım geliyor ama akşamlar işkence emzik tutturamadım emzikli ikiz büyütmek emin'im daha kolaydır benimkiler 7. ayın içindeler uyurken bile beşiklerinde sallamam gerekiyor maks uykuları 1 saat beşikte elim sürekli durduğum an yarım saatte uyanıyorlar ayakta sallamaktan perişan oldum kucağa alıştırdım yanı bütün kötü huylar var :) Allah'a emanet olsunlar
inş ama zor

Bende sadece benimkiler böyle huysuz uyumayan saniyordum demek ki tüm ikizler böyle benimkiler emzik emiyor allahtan kiz 4 aydan sonra aldı emzigi yoksa isim kizla cidden zordu sürekli aglayan bebekti simdide agliyorda o kadar degil benimkilerde uyumuyor gunduzler besikten elimi cektim mi uyanıyorlar bir daha salla babam salla birde tek bakıyorum artik iki aydir ama alistım galiba 7 aylik olduk oyuncaklarla falan bir 1.5 saat falan kendileri oynuyorlar o sırada ne yaparsan yapiyorum temizlik haricinde temizligide hafta sonu esim evde kaldigında yapiyorum cidden zor delircek gb oluyorum bazen ama napalım büyüyene kadar böyle

Akşamları bizimde işkence akşam yemeğini zor yiyoruz eş dost biri gelse de çocuklara baksa diye kapıyı gözler olduk. 8 aylık olsunlar memeyi bıraktırmayı düşünüyorum Nasıl yapıcam bilmiyorum çünkü uyumadan önce mutlaka emiyorlar emzirmekten gocunmuyorum ama kızlardan biri meme yüzünden uykuya dalamıyor bana eziyet ediyor. Emzirirken boynum ağrıyor artık.7-8 aylık olsunlar karyolalarına yatırıcam o zaman sallayarak uyutmayı bir unutturabilsem. Senin bebişler 7 aylık hala sallayarak uyutuyorsun bakalım ben alıştırabilecekmiyim.

sallama hemde ne sallama salla babam salla uyumuyolar

Bizde ayniyiz kizlar ya nerden alistilar bilmem su sallamaya resmen tiryakiler..

Benim kizlarda sallamadan uyumuyorlar simdi biberonu kaka yapmak icin kullanmaya basladilar onu cigneye cigneye yapiyorlar emzigi keyifleri isterse aliyorlar istemezse migdesini bulandiriyorlar su kakayla gaz derdi bitsin rahat edicem diyorum ama sonra neler cikacak bakalim diyorum dertlerini cozuyorum ama care bulmak kolay olmuyor emziriyorum zar zor mamada veriyorum 350 gram almislar 3 ve 4 ay arasi kakada yapamiyorlar dogru duzgun nereye sakliyorlar anlamadim gitti

canım bizde aynı durumdayız valla Sallamadan uyumuyorlar, kız uyuyordu şimdi oda alıştı sallamaya. Birini alıyorum biri ağlıyor. Bunaldığımdan geçen hafta işe başladım. Gece uyumadıklarından sabah ben eve gidene kadar uyuyorlar :) olan yine bana oluyor. biraz daha gidip gelip ücretsiz izine ayrılacağım. Ama işe başlamak gerçekten psikolojimi düzeltti biraz. Birde eşimin ailesi geldi ev curcuna. Ben daha fazla yoruluyorum bebeklere bakmalarına rağmen

Valla benim psikoloji de yerlerde duzenli bi isim de yok kaciyim desem alismaya çalışıyorum

Kızlar instagramda baldananne diye bir hesap var ıyku ile ilgili çol iyi yöntemler paylaşıyor,benim kızlar emmiyor tatlı niyetine günde 3. 4 kez alırlarsa alıyorlar sanırım gece uykuları biraz daha rahat geçiyor,mama ile doyup yattıklarından,ben yataklarına yatırıp ışığı kapatıp youtubeden beyaz gürültü açıyorum hiç sallamak yok bazen emzik alıyorlar bazrn almıyorlar 30 dakika kadar beyaz gürültü dinleyince uyuyorlar (anne karnı sesi buna yakınmış rahatlatıyor bebekleri)bir deneyin belki işe yarar sallamayıda kademeli şekilde yapın,mesela salla 30 sn bırak biraz salla 1 dakika bırak zamanla bırakma sürelerini uzatın ,salla bırak salla bırak,en son sallamayana kadar ,ben çareyi böyle buldum emziriyor olsanızda gece mamaya geçin çünkü cidden uykusuz kalmak biz ikiz annelerinin psikolojisini ciddi şekilde etkiliyor ,anne sütü alan bebek tamam güzel de sinirleri bozuk anne çocuğuna daha az faydalı oluyor,umarım yardımcı olabilmişimdir deneyin

bi deniyim canim sagol..canim gece anne sütü cok onemli diyolar ama yaaa

bi deniyim canim sagol..canim gece anne sütü cok onemli diyolar ama yaaa
Sağıp mı versen acaba bilemedim ki:) bugün kuzenim bilimsel bir çalışma anlattı şöyle

Gelişim psikologları uzun yıllar bebeğin bağlanacağı kişinin, onun beslenme ihtiyacını karşılayan kişi olacağı fikrine odaklanmış. Yani çocuğun, kendisini doyuran kişiye karşı bağlılık geliştirdiğini düşünmüşler. Ancak; 1971 yılında Harry Harlow'un maymunlarla yaptığı bir çalışma, süregelen bu fikri yıkıma uğratıyor. Harlow sadece beslenmenin bağlanmayı açıklamak için yetersiz kalacağı düşüncesinde idi. Nitekim çalıştığı laboratuvardaki Resus maymunları ile yaptığı gözlemler bunu doğrular nitelikteydi.
Yeni doğmuş ve doğumdan sonra annesinden ayrılmış bebek maymunlar kafeslerinin altına serilen yumuşak havluya karşı tıpkı insan bebeklerinin oyuncak ayılarına beslediği gibi bir sevgi besliyordu. Harlow, bu gözlemleri sonucunda bir takım deneyler yürütmeye karar verdi.

Deneyde iki çeşit “vekil anne” vardı. Biri tel ve metalden yapılma, soğuk, sert, metal tek bir göğse sahip, ancak bu tek göğsünden süt verebilen bir anne; diğeri ise süt vermeyen ama yumuşak peluştan yapılmış, “sıcak anne”. Yeni doğmuş maymunlar biyolojik annelerinden ayrılarak bu iki yapay annenin olduğu kafese konuldu. Literatürde kabul görmüş teorilere göre yavrular süt verebilen anneyi kendi anneleri gibi görmeliydi, ne de olsa anne-bebek bağı açlık-susuzluk dürtüsünden kaynaklanan bir ihtiyaçtan doğuyordu.

Başlangıçta yeni doğan maymunlar her iki vekil anneyle de ilgilenmeyerek çığlık çığlığa ve çaresizlik içinde gerçek annelerini aradılar. Ancak bir süre sonra acıktılar ve metalden yapılma, süt veren anneye sokularak karınlarını doyurdular. Ne var ki, süt veren “vekil anne” ile bağ kuramayacak kadar kısa sürdü bu yakınlık, çünkü uyumak için, ya da sadece kucağına oturmak için peluştan yapılma vekil anneye sokuldular.
Birkaç gün sonra, metalden yapılma vekil anneye sadece acıktıklarında yaklaştılar ve karınlarını doyurur doyurmaz da peluştan yapılma vekil annenin yanına giderek tüm zamanlarını orda geçirmeye başladılar. Sonuçlar Harlow'un beklediği yöndeydi.

“Bebekler yalnızca sütle yaşayamaz” diyordu Harlow, “Bu beklediğim sonuçtu, emzirmenin önemini göz ardı etmiyoruz ama anne-bebek arasında kurulan bağı açıklamak için yetersiz kalıyor, bu bağ ancak anne ve bebeğin yakın bedensel temas kurmasıyla sağlanabilir.”

Kısacası, Harlow, sevginin-bağlanmanın tat alma değil dokunma duyusuyla ilgili olduğunu vurguluyordu.
Yani diyeceğim o ki ruh hali iyi bir anneye ihtiyacı var bebeklerimizin

cidden cok mantıklı canım böyle deniyim bide bakalım

Dunyanin en zor isi cocuk bakmak bitmeyen bir mesaiyimiz var paydos vermeden son gaz gidiyoruz rahat edecegimiz gunler cok uzak degildir insallah kafayi yememe ramak kaldi biri uyuyor digeri kalkiyor tam uykuya dalicam digeri kalkiyor beynim sulandi surekli basim donuyor artik gucum bitti bitecek rabbim bize buyuk sabir versin. Sizin bebislerde boylemi. Sakin bi cocugum olmadi benim baskalarindan duyuyorum ben vermezsem acim diye aglamiyor bile diyorlar uykudan zor kaldiriyorum diyorlar hayret ediyorum ya sakamisin diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…