2017 de İkiz Annesi Olucaklar

cocuk muymus o bizim de ayni canim ayni anda yatirip uyutmaya çalışıyorum ayni anda uyandiriyorum biri uyanirsa ötekini kesin uyandiriyorum iyice uykusuzluk cekene kadar yatirmiyorum biraz faydasi oluyo

cocuk muymus o bizim de ayni canim ayni anda yatirip uyutmaya çalışıyorum ayni anda uyandiriyorum biri uyanirsa ötekini kesin uyandiriyorum iyice uykusuzluk cekene kadar yatirmiyorum biraz faydasi oluyo
Canım iyice ıykusuz kalsın gece uyur mantığı yanlışmış ,gündüz uykusunu almayan yorgun bebek gece huysuz oluyor,gündüz mutlaka 2 kere en az 1 saat uyut,beyaz gürültüyü mutlaka dinlet uykuya geçişi kolaylaştırıyor,ben kendimi 13.kattan atmayı,çocukları bırakıp kaçmayı bile düşünmüştüm çok zor ,uykuyla ilgili okumadıgım şey kalmadı en son beyaz gürültü iyi geldi bizimkilere

aglamaktan dinlemiyolar ki canim yaaa uykulari gelmeyince zorladigimda cekilmez oluyolar

Merhaba tecrübeli anneler size bir şey danışmak istiyorum. Benim de ikizlerim olacak kısmetse 2 kızım. Evimin bir odasını bir kaç ay içinde bebek odası yapacağım. 2 tane de ahşap yatak alıyorum, yaşa göre ayarlananlardan. Sorum şu ki ne kadar sizin odada kaldı bebekleriniz? Odama da bir şey almam gerekecek,ne tarz bir şey almam lazım, odam çok büyük değil. Benim görümcemin de ikizleri var. Çok uzun seneler çocuklarıyla beraber kaldılar ve hala ayrılmakta zorluk çekiyorlar ki çocuklar kocaman oldu. Benim hiç bir tecrübem yok ama gönlümde yatan bebeklerin erkenden kendi odalarında yatmaları yönünde.

Ben 3 aylıkken odalarında yatırmaya başladım ,eşim hem yorgun hem tahammülsüzdü 10 gün kadar yanlarında yattım kanepede sonra kamera vardı zaten kendi odama döndüm,riskleri var mesela bir sabah geldim battaniyenin altına kaymış yüzü kapalı çok korktum,bu ara elleri ağızlarında kendini kusturuyor mecbur yarım kundak yapıyorum ama benimde odam küçük çok zor oluyordu ,park yatak sığarsa odana nir tane alıp 4 aya kadar birlikte yatırabilirsin hadess

Gunduz uykusunu almayan cocuk huysuz oluyor evet canim kizlardan biri gunduz toplam 1 bucuk saat anca uyuyor bazen cok daraliyorum sakinlesmek icin diger odaya birakiyorum abisi aliip geliyor gunduz yatmadigi icin gecede uyumuyor beyaz gurultu islemiyor

4 ayliktan sonra ayrilabilirler bence bebek telsizi kullanip akillari erince tek yatmaktan korkuyorlar

Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin önce benimkiler 5.5 aylik beraber yatiyoruz hala :) uzmanlarda 6.aydan sonra ayirmayı oneriyorlar ama birak onlarin alismasini biz bile cok alistik bazen gece rahatsiz oldgumda yarin odalarinda yatiricam diyorum sonra kiyamiyorum daha gece hic yatmadilar odalarinda :) odanizada park yatak alablirsiniz gunduzleri hala ayni yatakta yatiyo benimkiler yani bi 5 ay sizi rahat göturur.

Merhaba yeni katildim konuya.
4ay 10günlük ikiz bebeklerim var. Yanimda birisi olmadan en fazla 3saat bakabiliyorum. Gece biri aglayinca digeri uyaniyo cocuklarla birlikte yatiyoruz aglayan cocugu odadan kaciriyoruz falan. Kendi beşiklerinden başka her yerde uyuyolar koltuk yatak vs. Cok yipraniyorum ama hep şükrediyorum. Biraz biraz ek gidaya başliyoruz macerali günler geliyo. Tepki veriyolar ama çok cabuk skiliyolar. Yorumlari okudum genel olarak bi zorluk ve karişiklik hakim ikiz evlerinde. Ben kendimi facia olarak görüyodum moral oldu valla. Allah hepimize kolaylik ve sabir versin.

Merhabalar biz de bugün 27 günlük olduk. Gaz sancılarımız başladı.özellikle geceleri anne sütü be sma veriyorum.bu benim 3. Ve 4. Bebeğim.3. İsterken rabbim ikiz nasip etti.çok şükür rabbim bağışlasın yokluklarını göstermesin ama inanın hala alışamadım.bazen diyorumki ileri sarma düğmesi olsa da zaman çabucak geçse.sonra evdekilere bakıyorum hangi arada büyüdüler bilemiyorum
Gaz için tecrübeleriniz neler?
Bir de biz genel olarak ne zaman rahat etmeye başlicaz?

Biz 20 günlükken sab simplex diye bir damla kullandık çok şükür aşırı gaz sorunumuz olmadı,bazen ayaklarına acı elma yağıyla masaj yaptım,biberon olarak dr browns ,mama hipp combiotic bizimkilere iyi geldi

Allah bağıslasin sap simplex kullandik bizde ilk basta ise yaradi sonradan pek yaramadi sonrada nurse harveys collexe gectik cok yaradi bizimkilere ama bebekten bebegede degisebiliyor 5.5 ayligiz simdi bir suredir gaz problemimiz yok allaha sukur ama simdide diş sıkıntılaarı başladı sanirim :) zaten masallah 2 tane buyutmussunuz

Canım ben hiç kendi odama yatak felan almadim sabah eşim ise giderken çocukları yataga getiriyor onun dışında hasta olmazlarsa odalarında yatiriyorum böylece hem ayrılmak gibi bi derdim olmaz hemde birlikte uyumuş da oluyoruz sabahlari keyif yapiyoruz

hadess canım bugün bi tv programinda çocuk sağlığı ve gelişimi uzmanı konuktu...Ek gıda ve bebekleri ayri yatirma hakkinda bilgi verdi...Doktorun görüşü bebekler 6ay olana kadar eger o kadar cok dersek en az 3aylik olana kadar anneyle ayni odada kalmaliymis ama yataklar ayri olacak yani anneyle ayni yatakta yatmiycak.....Ayni odada kalmanın sebebi anne ile bebeğin sağlıklı bir bağ kurmasini saglamakmis..

Çok güzel bir araştırma sonucu olmuş.inşallah hem sütü bol hemde anne bebek uyumu güzel anneler oluruz

Teşekkürler cevap için. Sayenizde kafamda biraz netleşmeye başladı ne yapacağım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…