- 24 Eylül 2016
- 10.492
- 25.381
- 598
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #14.721
cocuk muymus oDunyanin en zor isi cocuk bakmak bitmeyen bir mesaiyimiz var paydos vermeden son gaz gidiyoruz rahat edecegimiz gunler cok uzak degildir insallah kafayi yememe ramak kaldi biri uyuyor digeri kalkiyor tam uykuya dalicam digeri kalkiyor beynim sulandi surekli basim donuyor artik gucum bitti bitecek rabbim bize buyuk sabir versin. Sizin bebislerde boylemi. Sakin bi cocugum olmadi benim baskalarindan duyuyorum ben vermezsem acim diye aglamiyor bile diyorlar uykudan zor cokaldiriyorum diyorlar hayret ediyorum ya sakamisin diyorum
Canım iyice ıykusuz kalsın gece uyur mantığı yanlışmış ,gündüz uykusunu almayan yorgun bebek gece huysuz oluyor,gündüz mutlaka 2 kere en az 1 saat uyut,beyaz gürültüyü mutlaka dinlet uykuya geçişi kolaylaştırıyor,ben kendimi 13.kattan atmayı,çocukları bırakıp kaçmayı bile düşünmüştüm çok zor ,uykuyla ilgili okumadıgım şey kalmadı en son beyaz gürültü iyi geldi bizimkilerecocuk muymus obizim de ayni canim ayni anda yatirip uyutmaya çalışıyorum ayni anda uyandiriyorum biri uyanirsa ötekini kesin uyandiriyorum iyice uykusuzluk cekene kadar yatirmiyorum biraz faydasi oluyo
aglamaktan dinlemiyolar ki canim yaaa uykulari gelmeyince zorladigimda cekilmez oluyolarCanım iyice ıykusuz kalsın gece uyur mantığı yanlışmış ,gündüz uykusunu almayan yorgun bebek gece huysuz oluyor,gündüz mutlaka 2 kere en az 1 saat uyut,beyaz gürültüyü mutlaka dinlet uykuya geçişi kolaylaştırıyor,ben kendimi 13.kattan atmayı,çocukları bırakıp kaçmayı bile düşünmüştüm çok zor ,uykuyla ilgili okumadıgım şey kalmadı en son beyaz gürültü iyi geldi bizimkilere
Merhaba tecrübeli anneler size bir şey danışmak istiyorum. Benim de ikizlerim olacak kısmetse 2 kızım. Evimin bir odasını bir kaç ay içinde bebek odası yapacağım. 2 tane de ahşap yatak alıyorum, yaşa göre ayarlananlardan. Sorum şu ki ne kadar sizin odada kaldı bebekleriniz? Odama da bir şey almam gerekecek,ne tarz bir şey almam lazım, odam çok büyük değil. Benim görümcemin de ikizleri var. Çok uzun seneler çocuklarıyla beraber kaldılar ve hala ayrılmakta zorluk çekiyorlar ki çocuklar kocaman oldu. Benim hiç bir tecrübem yok ama gönlümde yatan bebeklerin erkenden kendi odalarında yatmaları yönünde.
Gunduz uykusunu almayan cocuk huysuz oluyor evet canim kizlardan biri gunduz toplam 1 bucuk saat anca uyuyor bazen cok daraliyorum sakinlesmek icin diger odaya birakiyorum abisi aliip geliyor gunduz yatmadigi icin gecede uyumuyor beyaz gurultu islemiyorCanım iyice ıykusuz kalsın gece uyur mantığı yanlışmış ,gündüz uykusunu almayan yorgun bebek gece huysuz oluyor,gündüz mutlaka 2 kere en az 1 saat uyut,beyaz gürültüyü mutlaka dinlet uykuya geçişi kolaylaştırıyor,ben kendimi 13.kattan atmayı,çocukları bırakıp kaçmayı bile düşünmüştüm çok zor ,uykuyla ilgili okumadıgım şey kalmadı en son beyaz gürültü iyi geldi bizimkilere
Tulum bana rahat geldi canim yaa küçücük oldukları icin pantolon giydirmesi zor geldi banaKızlar hastanedeki ilk gün bebeklere tulum mu alt üst takım mı giydiriliyo acaba
4 ayliktan sonra ayrilabilirler bence bebek telsizi kullanip akillari erince tek yatmaktan korkuyorlarMerhaba tecrübeli anneler size bir şey danışmak istiyorum. Benim de ikizlerim olacak kısmetse 2 kızım. Evimin bir odasını bir kaç ay içinde bebek odası yapacağım. 2 tane de ahşap yatak alıyorum, yaşa göre ayarlananlardan. Sorum şu ki ne kadar sizin odada kaldı bebekleriniz? Odama da bir şey almam gerekecek,ne tarz bir şey almam lazım, odam çok büyük değil. Benim görümcemin de ikizleri var. Çok uzun seneler çocuklarıyla beraber kaldılar ve hala ayrılmakta zorluk çekiyorlar ki çocuklar kocaman oldu. Benim hiç bir tecrübem yok ama gönlümde yatan bebeklerin erkenden kendi odalarında yatmaları yönünde.
Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin önce benimkiler 5.5 aylik beraber yatiyoruz hala :) uzmanlarda 6.aydan sonra ayirmayı oneriyorlar ama birak onlarin alismasini biz bile cok alistik bazen gece rahatsiz oldgumda yarin odalarinda yatiricam diyorum sonra kiyamiyorum daha gece hic yatmadilar odalarinda :) odanizada park yatak alablirsiniz gunduzleri hala ayni yatakta yatiyo benimkiler yani bi 5 ay sizi rahat göturur.Merhaba tecrübeli anneler size bir şey danışmak istiyorum. Benim de ikizlerim olacak kısmetse 2 kızım. Evimin bir odasını bir kaç ay içinde bebek odası yapacağım. 2 tane de ahşap yatak alıyorum, yaşa göre ayarlananlardan. Sorum şu ki ne kadar sizin odada kaldı bebekleriniz? Odama da bir şey almam gerekecek,ne tarz bir şey almam lazım, odam çok büyük değil. Benim görümcemin de ikizleri var. Çok uzun seneler çocuklarıyla beraber kaldılar ve hala ayrılmakta zorluk çekiyorlar ki çocuklar kocaman oldu. Benim hiç bir tecrübem yok ama gönlümde yatan bebeklerin erkenden kendi odalarında yatmaları yönünde.
Biz 20 günlükken sab simplex diye bir damla kullandık çok şükür aşırı gaz sorunumuz olmadı,bazen ayaklarına acı elma yağıyla masaj yaptım,biberon olarak dr browns ,mama hipp combiotic bizimkilere iyi geldiMerhabalar biz de bugün 27 günlük olduk. Gaz sancılarımız başladı.özellikle geceleri anne sütü be sma veriyorum.bu benim 3. Ve 4. Bebeğim.3. İsterken rabbim ikiz nasip etti.çok şükür rabbim bağışlasın yokluklarını göstermesin ama inanın hala alışamadım.bazen diyorumki ileri sarma düğmesi olsa da zaman çabucak geçse.sonra evdekilere bakıyorum hangi arada büyüdüler bilemiyorum
Gaz için tecrübeleriniz neler?
Bir de biz genel olarak ne zaman rahat etmeye başlicaz?
Allah bağıslasin sap simplex kullandik bizde ilk basta ise yaradi sonradan pek yaramadi sonrada nurse harveys collexe gectik cok yaradi bizimkilere ama bebekten bebegede degisebiliyor 5.5 ayligiz simdi bir suredir gaz problemimiz yok allaha sukur ama simdide diş sıkıntılaarı başladı sanirim :) zaten masallah 2 tane buyutmussunuzMerhabalar biz de bugün 27 günlük olduk. Gaz sancılarımız başladı.özellikle geceleri anne sütü be sma veriyorum.bu benim 3. Ve 4. Bebeğim.3. İsterken rabbim ikiz nasip etti.çok şükür rabbim bağışlasın yokluklarını göstermesin ama inanın hala alışamadım.bazen diyorumki ileri sarma düğmesi olsa da zaman çabucak geçse.sonra evdekilere bakıyorum hangi arada büyüdüler bilemiyorum
Gaz için tecrübeleriniz neler?
Bir de biz genel olarak ne zaman rahat etmeye başlicaz?
Canım ben hiç kendi odama yatak felan almadim sabah eşim ise giderken çocukları yataga getiriyor onun dışında hasta olmazlarsa odalarında yatiriyorum böylece hem ayrılmak gibi bi derdim olmaz hemde birlikte uyumuş da oluyoruz sabahlari keyif yapiyoruzMerhaba tecrübeli anneler size bir şey danışmak istiyorum. Benim de ikizlerim olacak kısmetse 2 kızım. Evimin bir odasını bir kaç ay içinde bebek odası yapacağım. 2 tane de ahşap yatak alıyorum, yaşa göre ayarlananlardan. Sorum şu ki ne kadar sizin odada kaldı bebekleriniz? Odama da bir şey almam gerekecek,ne tarz bir şey almam lazım, odam çok büyük değil. Benim görümcemin de ikizleri var. Çok uzun seneler çocuklarıyla beraber kaldılar ve hala ayrılmakta zorluk çekiyorlar ki çocuklar kocaman oldu. Benim hiç bir tecrübem yok ama gönlümde yatan bebeklerin erkenden kendi odalarında yatmaları yönünde.
Çok güzel bir araştırma sonucu olmuş.inşallah hem sütü bol hemde anne bebek uyumu güzel anneler oluruzSağıp mı versen acaba bilemedim ki:) bugün kuzenim bilimsel bir çalışma anlattı şöyle
Gelişim psikologları uzun yıllar bebeğin bağlanacağı kişinin, onun beslenme ihtiyacını karşılayan kişi olacağı fikrine odaklanmış. Yani çocuğun, kendisini doyuran kişiye karşı bağlılık geliştirdiğini düşünmüşler. Ancak; 1971 yılında Harry Harlow'un maymunlarla yaptığı bir çalışma, süregelen bu fikri yıkıma uğratıyor. Harlow sadece beslenmenin bağlanmayı açıklamak için yetersiz kalacağı düşüncesinde idi. Nitekim çalıştığı laboratuvardaki Resus maymunları ile yaptığı gözlemler bunu doğrular nitelikteydi.
Yeni doğmuş ve doğumdan sonra annesinden ayrılmış bebek maymunlar kafeslerinin altına serilen yumuşak havluya karşı tıpkı insan bebeklerinin oyuncak ayılarına beslediği gibi bir sevgi besliyordu. Harlow, bu gözlemleri sonucunda bir takım deneyler yürütmeye karar verdi.
Deneyde iki çeşit “vekil anne” vardı. Biri tel ve metalden yapılma, soğuk, sert, metal tek bir göğse sahip, ancak bu tek göğsünden süt verebilen bir anne; diğeri ise süt vermeyen ama yumuşak peluştan yapılmış, “sıcak anne”. Yeni doğmuş maymunlar biyolojik annelerinden ayrılarak bu iki yapay annenin olduğu kafese konuldu. Literatürde kabul görmüş teorilere göre yavrular süt verebilen anneyi kendi anneleri gibi görmeliydi, ne de olsa anne-bebek bağı açlık-susuzluk dürtüsünden kaynaklanan bir ihtiyaçtan doğuyordu.
Başlangıçta yeni doğan maymunlar her iki vekil anneyle de ilgilenmeyerek çığlık çığlığa ve çaresizlik içinde gerçek annelerini aradılar. Ancak bir süre sonra acıktılar ve metalden yapılma, süt veren anneye sokularak karınlarını doyurdular. Ne var ki, süt veren “vekil anne” ile bağ kuramayacak kadar kısa sürdü bu yakınlık, çünkü uyumak için, ya da sadece kucağına oturmak için peluştan yapılma vekil anneye sokuldular.
Birkaç gün sonra, metalden yapılma vekil anneye sadece acıktıklarında yaklaştılar ve karınlarını doyurur doyurmaz da peluştan yapılma vekil annenin yanına giderek tüm zamanlarını orda geçirmeye başladılar. Sonuçlar Harlow'un beklediği yöndeydi.
“Bebekler yalnızca sütle yaşayamaz” diyordu Harlow, “Bu beklediğim sonuçtu, emzirmenin önemini göz ardı etmiyoruz ama anne-bebek arasında kurulan bağı açıklamak için yetersiz kalıyor, bu bağ ancak anne ve bebeğin yakın bedensel temas kurmasıyla sağlanabilir.”
Kısacası, Harlow, sevginin-bağlanmanın tat alma değil dokunma duyusuyla ilgili olduğunu vurguluyordu.
Yani diyeceğim o ki ruh hali iyi bir anneye ihtiyacı var bebeklerimizin
Teşekkürler cevap için. Sayenizde kafamda biraz netleşmeye başladı ne yapacağım :)hadess canım bugün bi tv programinda çocuk sağlığı ve gelişimi uzmanı konuktu...Ek gıda ve bebekleri ayri yatirma hakkinda bilgi verdi...Doktorun görüşü bebekler 6ay olana kadar eger o kadar cok dersek en az 3aylik olana kadar anneyle ayni odada kalmaliymis ama yataklar ayri olacak yani anneyle ayni yatakta yatmiycak.....Ayni odada kalmanın sebebi anne ile bebeğin sağlıklı bir bağ kurmasini saglamakmis..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?