2017 de İkiz Annesi Olucaklar

Tekrar selam kızlar...biz bugün itibariyle 33 günlüğüz.hem anne sütü hem mama veriyoruz.bazen 2 saatten daha az sıklıkla bazen de 3-4 saati bulduğu oluyor.mesela mama veriyorum sanki acıkıyorlar 2 saat sonra meme veriyorum sonra da yarım saat bir saat sonra mama veriyoruz.mama da 60 ml veriyoruz.benim bu ilk mama tecrübem.ilk iki çocuğumda sadece anne sütü veriyordum aklım karışmıyordu.Dr kontrolümüze de daha iki hafta var.
Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Bu dönemlerde Besleme sıklığınız nedir?
Yine bu dönemlerde kaç ml mama veriyordunuz?

merhaba.
sizin vesilenizle yeni anne olmuş arkadaşlarımı kutluyorum. benim miniklerim 2 şubatta 1 yaşlarını dolduracaklar inşallah. bende ilk bebeğimde sadece anne sütü verdiğim için çok zorlanmıştım bu süreçte. kendi tecrübemi paylaşayım. ilk 2 ay her emzirmeden sonra 30 cc veriyordum buda gündüzleri 3 sefer geceleri de 1 sefer gibi oluyordu. 2-3 saatte bir neredeyse acıkıyorlardı. ilk iki ay adapte olmakta çok zorlandım ama sonra bebeklerle yalnız kalınca daha kolay adapte oldum. sonraki 2 ayda doktorum mamayı kesti ve sadece anne sütü verdim her ağladıklarında verdim şu kadar saat ara falan diyemeyeceğim o yüzden. daha sonraki kontrolde az kilo aldıklarını görünce de mamayı tekrar başladık bu sefer günde iki sefer mama verdim ve bu toplamda 120cc yi pek geçmedi. bütün mama maceramız 6 kutu mamayı geçmez sanırım. ek gıdaya başladığımız andan itibaren mamayı tamamen hayatımızdan çıkardık ve şu an hala ikisi de anne sütü alıyorlar.

canim ek gida sürecin nasıldı bende bırakmak istiyorum tamamen formül mamayi.. kizim emmeyi birakti oglum da emiyo ama sütüm az...ister buraya yaz istersen açtığım konuya gel yaz orda herkes yeni başlıyor ek gidaya bilgilendirirsin bizi

Canim biz 186 günlük olduk ben de hem emzirdim hem mama verdim çünkü cok zayiflamislardi...ben tlf alarm kuruyodum 3saatte bir doyuruyodum ilk 2ay 30 cc verdim mamayi...emzirir emzirmez üstüne mama ver demişti doktorumuz bende öyle yaptim biraz zor oluyo ama cok zayiflardi..3.ay itibariyle de 60 cc ye gectik kizim az emiyodu ona 90 cc verdim..5.aydan beri de kizim 120 cc oglum 90 cc iciyo mama...kizim bıraktı emmeyi meme reddini yenemedim 6saat ac kaldi yine de emmedi biraktik mecbur ama artik 2saatte bir acikiyorlar anne sütü + mama+ ek gıda şeklinde gidiyoruz

açtığın konunun linkini atarsan oraya da yazabilirim. 4 ay dolduğunda meyve suyu ve yoğurtla başladık. yarım çay bardağı meyve suyu bir fincana kadar yoğurt vardı. birini öğlen diğerini akşam mutlaka aç karnına verdik. alışma sürecinden sonra çok severek yiyorlar. ben iki sefer mama verdiğimi söylemiştim o zaman mama yerine mesela muzlu yoğurt veriyordum. 5. ayda çorbalara 6. ayda da kahvaltıya başladık. peynir, zeytin, yumurta, ev yapımı reçel. yumurtayı ilk hafta çeyrek sonraki hafta yarım şeklinde verdik. 7 ayda ise artık biz ne yersek yiyebilir hale geldiler. bir yaşa kadar yedirmediklerimiz hariç tabi. 7. ayda gece beslemesini kesmemizi söyledi doktor ama biz bunu sadece 20-25 gündür becerebildik.

Kizin sonradan emdimi canim benim kizin biride redetmeye basladi biraksin istemiyorum bende biberon verdigime pisman oldum

Kizin sonradan emdimi canim benim kizin biride redetmeye basladi biraksin istemiyorum bende biberon verdigime pisman oldum
Maalesef canim tamamen birakti artik..yogun bakimda direk mamayla beslendi sanirim o yüzden cok sevmiyodu zaten emmeyi

Kızlar yine ben ama son yazışım sizleri de bıktırmak istemiyorum habire . 41 Meryem suresi okuyoruz
Her hafta bir kişiye
Herkes birer ikişer okuyor
Bir hafta boyunca niyetimizde sadece bir kişi oluyor
1 okuyun 41 kazanın daha ne diyim
Hamile olanlara da lazım bu dua onlar içim de yararlı
İsteyenler dmden msj atsın ya da etiketlesin beni farkedemeyenilirim
Tekrardan kusura bakmayın hepinizin allah gönlüne göre versin amin

Merhaba ikiz anneleri Biz de bugün 3 aylık oldu Kızlarımla bugün sağlık ocağında kontrolleri vardı geçen ayki kontrolde kiloları 5 kilo 200 gram diğerinin de 5 kilo 400grm di bu ay ki kiloları 5kg 800 gr digeride 6kg 400 grmdi tabi elbiseyle tartiyolar sütüm az mama ağırlıklı besleniyoruz bana bu ayki kiloları az geldi hemşire iyi dedi ayına göre mama olarak Aptamil kullanıyoruz Bir de kakaları yeşil renk te acaba bi sıkıntımi var ondan mı kilo almadılar diye düşündüm bir fikir almak istedim sizden sizce nasıl anne sütü az geliyor mama olarak da 90cc ile 100 cc arasi iciyorlar

Bence de kiloları iyi benimkiler 4. Ayında o kilolardaydı ve doktorumuz 3. Aydan sonra ayda 500 grdan fazla almalarını istemiyor,ben hipp mama kullanıyorum bizimde kakalar yeşil:)

Canım bence kilolari gayet iyi benim kuzular 6.ayi doldurdular kızım 6.700 oğlum 7900 du önemli olan kilo değil sağlık bide her çocuk farklı ben bunu bariz yaşıyorum

Merhaba anneler size bir şey sormak istiyorum. Biz 5aylik olduk nisanda falan yavaştan disari cikmaya başlariz bebek arabasi olayini nasil yaptiniz 2tane mi aldiniz baston pusetlerden mi yoksa travel sistem mi aldiniz yoksa ikiz arabalarindan mi ben karar veremiyorum. Bide ikiz olunca her şey zaten çok pahali ikişer tane almak gerekiyo oto koltugu mama sandalyesi falan neler kullaniyosunuz?

Allah guzel ömürler versin :) ben ayri ayri travel sistem aldim ama tek basima asla disari cikamam ikisininde ayri artilari eksileri var cok buyuk ikiz arabalari diye almadm bn ama.tek cikmak buyuk sıkinti anca birinide kanguruya flan koyarsam belki mama sandalyelerinide ikea tercih ettim hem az yer kapliyo cok hafif hemde fiyat olarak cok uygun oto koltugu olarakta nenek arabasininkni kullaniyoruz

Merhaba kizlar bebislerle zaman cabuk ama yorucudur mutlaka biz 5 bucuk aylik olduk emmek istemiyorlar dogumdan sonra kilolarinizdan kurtuldunuzmu ozellikle karniniz toparlandimi merak ediyorum benim karnim burus burus sanki 100 kiloydan dusmusum gibi sarkik 6 ayda mekik cekmeye basliycam ins kizlar firsat verirse tabi

Benim kiz emmeyi birakti oglan da bırakmak icin direniyo malesef kilolar da duruyo artiyo bile cok canim sıkkın hala dikislerim aciyo zorlayinca mekik cekemiyorum 6bucuk ayligiz biz canim

Benim kiz emmeyi birakti oglan da bırakmak icin direniyo malesef kilolar da duruyo artiyo bile cok canim sıkkın hala dikislerim aciyo zorlayinca mekik cekemiyorum 6bucuk ayligiz biz canim
Bende sagip veriyorm nasip sagliklari yerinde olsunda emmezse kesir gibi geliyor sut sagma makinasi bebek emmesi gibi degil bence

arkadaşlar yazımı okursanız cevap verirmisiniz. ben perşembe günü kan verdim 128.3 çıktı bugün yine kan verdim 386.6 çıktı.tam 3 kat artmış.normal yolla hamile kaldım.ilk değerim yumurtlamadan 14.gün çıktı ikinciside iki gün sonra.size sorum şu bu ihtimaller azda olsa ikiz olduğunu gösterirmi. 386 olan değer pazaresi kaç göstermesi lazım.yani 3 kat artsa yine normal karşılanırmı. çok doğum yapanlarda ikiz hamilelik görülebilir diye duymuştum.benim 5.hamileliğim olacak .1 tanesi hayatta 3ünü kaybettim rahim ağzı genişliğinden dolayı.şimdiden tşk ederim

Büyük ihtimalle ikiz canim hayirli olsun benim de adete 2gun varken 38.7 filandi bir hafta icinde yüzleri görmüştük :)

Büyük ihtimalle ikiz canim hayirli olsun benim de adete 2gun varken 38.7 filandi bir hafta icinde yüzleri görmüştük :)

canım seninde
3 katmı arttı değerlerin.normal yollamı tüp bebekmi uyguladın.benim olursa normal yolla olacak.meraktan çatlıyorum.çok tşk ederim yazın için.bebeklerini sağlıkla büyüt inşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…