- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #14.841
Yüksek ihtimalle ikiz canım hayirli olsunKızlar 10. Gün değerim 337 çıktı. 12. Gün 1043 çıktı progesteron değerim 8,17 çıktı. Sizce nasıl ? İkiz olma durumu var mı? Ayrıca progesteron değeri düşük çıktı tedirgin olmalı mıyım? Benzer durum yaşayanlarfikri planlar yardımcı olabilir mi ?
Teşekkür ederim canımYüksek ihtimalle ikiz canım hayirli olsun
Progesteron konusunda bilgim yok belki de unuttum yalan soylemiyim ama zaten sıkıntı olsa söylerdi doktor
Sagol canim benim oglum aksama hemen yanimdaydi ama kizim 3gun kuvozde kaldi 36+6 ile sezaryen oldumArkadaslar gule gule saglikla buyutun bebislerinizi ins
Bir sorum olacak dogumdan hemen sonra bebisleri kuveze girmeden direk odaya gecen oldu mu
Olduysa kac haftalikken dogum yaptiniz
Ben 36 3 de yaptim direk yanima getirdiler canimArkadaslar gule gule saglikla buyutun bebislerinizi ins
Bir sorum olacak dogumdan hemen sonra bebisleri kuveze girmeden direk odaya gecen oldu mu
37+5de doğurdum ameliyathaneden birlikte çıktık odamızaArkadaslar gule gule saglikla buyutun bebislerinizi ins
36+5 günlük dogurdum biri 4 gece biri 5gece kaldı küvözde canımDemekki 36 haftada kuveze gerek kalmiyo ins
Kilolari ne kadardi36+5 günlük dogurdum biri 4 gece biri 5gece kaldı küvözde canım
Canim sağlık önemliKilolari ne kadardi
Ay beni stres basti ben oglumuda kizimida direk kucagima aldigim ici kuveze girip kokusunu alamicam diye korkuyom
Direkt kucagimaistiyorum tabi ama saglik neticesinde
Kız 2700 oglan 2400 dogdu solunum sıkıntısından girdiler benimkiler bende girmezler diye tahmin ederken girdiler sok olmistum ama saglıklı olsunlar yeterki istegin zaman yanlarına gidebiliyorsun ben gidiyordum emziriyordum izin verdikten sonra..rabbim saglıklı dogum nasip etsin canım sanadaKilolari ne kadardi
Ay beni stres basti ben oglumuda kizimida direk kucagima aldigim ici kuveze girip kokusunu alamicam diye korkuyom
Direkt kucagimaistiyorum tabi ama saglik neticesinde
Biz ilk meyve suyuyla basladık bir cay kasıgı hergun arttirarak sonra yogurda gectim iki günde bir mayalayordum hala mayalıyorum sonra corbalara gectik canım her dr farkli söylüyorya ne büyük kayıp ben daha bu topici yeni görüyorum
Bende sizdenim bacılar ikiz bebeklerimi 16 ekim 2017 de dünyaya getirdim. Bir kız bir erkek :) şimdişye kadar neler yazdınız çok merak ediyorum ama hiç okuyacak vaktim yok çünkü benimkiler hiç uyumuyorlar. Ayrıca yarım gün çalışıyorum .hayat bana çok zor yani. inşallah bundan sonra yazdıklarınız okuyabilme şansım olur. zaten deneyimli anneleerin bilgilerine ihtiyacım var.
ilk olarak sormak istediğim ek gıdaya nasıl başladınız bu konuda birileri beni aydınlatsın lütfemn. doktorum 1 çay kaşığı kabak, sonra 1 çay kaşığı patatesle başla dedi ancak çok farklı şekilde verenler var. sizler ek gıdada neler yaptınız? mama sandalyesi ne aldınız? organik ve doğal ürünleri nerden temin ediyorsunuz? çok soru sordum ama hazır burayı bulmuşken sorayım dedim :)
bu arada bir arkadaş kuvöz durumunu sormuş. Ben 36+1 de doğum yaptım ancak kızım çok küçük geliyordu zaten onun için kızım kuvöze girdi 13 gün kaldı ama herhangi bir makinaya bağlanmadı sadece kilosu az olduğu için kuvözde kaldı.
şimdiden herkese cevapları için teşekkürler.
ya ne büyük kayıp ben daha bu topici yeni görüyorum
Bende sizdenim bacılar ikiz bebeklerimi 16 ekim 2017 de dünyaya getirdim. Bir kız bir erkek :) şimdişye kadar neler yazdınız çok merak ediyorum ama hiç okuyacak vaktim yok çünkü benimkiler hiç uyumuyorlar. Ayrıca yarım gün çalışıyorum .hayat bana çok zor yani. inşallah bundan sonra yazdıklarınız okuyabilme şansım olur. zaten deneyimli anneleerin bilgilerine ihtiyacım var.
ilk olarak sormak istediğim ek gıdaya nasıl başladınız bu konuda birileri beni aydınlatsın lütfemn. doktorum 1 çay kaşığı kabak, sonra 1 çay kaşığı patatesle başla dedi ancak çok farklı şekilde verenler var. sizler ek gıdada neler yaptınız? mama sandalyesi ne aldınız? organik ve doğal ürünleri nerden temin ediyorsunuz? çok soru sordum ama hazır burayı bulmuşken sorayım dedim :)
bu arada bir arkadaş kuvöz durumunu sormuş. Ben 36+1 de doğum yaptım ancak kızım çok küçük geliyordu zaten onun için kızım kuvöze girdi 13 gün kaldı ama herhangi bir makinaya bağlanmadı sadece kilosu az olduğu için kuvözde kaldı.
5.5 ay birlikte yattık aynı odada 1 tane park yatakta yattılar .. sonra odalarına iki park yatak koydum 8.5 aylığız 2 haftadır odalarını ayırmak zorunda kaldım kız nadir uyanıyor gece oğlan sürekli uyanıp ağlıyor kızı uyandırıyordu ...kısacası çok planlı olmuyor hangi odada yatacakları akışına göre ilerliyorsunHanimlar nasipse bende ikiz bebek bekliyorum,size bir sorum olacak.ikiz bebeklerinizi ilk aylar birliktemi yatirdiniz ayrımı.ben odalarina iki adet büyüyebilir besik ve bir gardrop alayim diyorum ama ilk 6,7 ay yatak odamda yatirmak istiyorum.bu sürecte odama bir tane park yatak alsam yeterli olurmu yanyana sigarlarmi
10. Gün 350 idi 12. Gün 2020 çıkmıştı benim.. dizinde ikiz gibi görünüyor ama keseleri görene kdr çok net fikir vermiyor kan değerleriKızlar 10. Gün değerim 337 çıktı. 12. Gün 1043 çıktı progesteron değerim 8,17 çıktı. Sizce nasıl ? İkiz olma durumu var mı? Ayrıca progesteron değeri düşük çıktı tedirgin olmalı mıyım? Benzer durum yaşayanlarfikri planlar yardımcı olabilir mi ?
33 haftalıkken Doğum yaptım 2200/2300 gr doğdular .. 2 hafta küvezde kaldılarArkadaslar gule gule saglikla buyutun bebislerinizi ins
Kabak,patates,havuç verdim buharda pişmiş 3 er gün katı diye mama ile açtım sonra hepsiyle sebze püresi yaptım pirinç ekleyerek öğlenleri veriyorum,aynı anda da elma ve armut cam rende de rendeleyip ,suyunu sonrasında tamamını verdim ikindi ara öğünü,yoğurt en son başladım 1er kaşık sonra artırdım,10:30 da ara öğün veriyorum,ekşiyse meyve ile tatlandırıyorum, 3 hafta sonra muhallebiye başladım akşamları ,pirinç ununu suyla pişirip toz formül mama ekledim ,biraz soğuyunca ,pekmez koyuyordum azıcık çok k tatsız diye sonradan ,muz ,armut püresiyle tatlandırdım sevdiler,1.ayın sonunda çeyrek yumurta sarısı verdim ,şimdi sabahları suyla irmik pişirip labne peynir,yumurta sarısı,toz formül mama,az tereyağ ,muz eziyorum karıştırıp kahvaltı veriyorum,günde 3 kere 120 cc mama da içiyorlar ,uzunca yazdım çünkü ben ek gıda konusunda hiç fikir sahibi değildim,nasıl yapıcam diye çok araştırdım,faydalı olur inşallah bu arada 7,5 aylıj benimkilerya ne büyük kayıp ben daha bu topici yeni görüyorum
Biz dokuz aylık olduk kiz heryeri tutup kalkıyor oglum yeni sürünmeye başladı yemek konusu bizde de sıkıntılı kaşıkla hiçbişey istemiyorlar elle verdiğim ne varsa lezzetli geliyor ne yapacağımı şaşırdım a.a çok şükür hiç yoktan gene az da olsa yiyorlar mamayı 4.ayda bıraktıkları için meme ve ek gıda olarak gidiyoruz memede doymayınca mecbur yemek yiyorlar hatta kendileri istiyorlar galiba ac olmaları lazım yemeleri için sürekli yerde onlarla oyun oynuyorum onlar uyuyunca işlere vakit kalıyor akşam olunca üstümden dozer geçmiş gibi oluyorNasilsinoz hanimlar sesiniz cikmiyor hic bekledigimiz yaz geldi sukur gunum o kadar yogun geciyorki isi bitirip kendimi disari atmaya firsat olmuyor kizlar buyudukce dahada zorlasiyor 8 aylik olduk cok mizmizlaniyorlar mutfagimi toplayip az birsey yersem sukrediyorum kucagin tadina vardilar yoluyorlar resmen alin beni diye ek gidayi yok denecek kadar az yiyorlar agizlarina kilit vuruyorlar resmen sizde durumlar nasil
Canım ben çok fazla kurallara takılmadim patates havuç onları suda pişirip azıcık da irmik koyup robottan geçirdim önce çay bardağının dibi ile sonra yavaş yavaş artırdım akşamları yatmadan da tam pirinç unu ile muhallebi yaptım yedir dim muhallebi içine de tatlandırmak için kuru meyveler pişirip robottan geçirip koydum saf zeytinyağı da tabiki bazen keçiboynuzu özü de ekledim.sabah kahvaltıya yarim yumurta sarısı ile başladım içine süzme peynir pekmez su ile actim yedirdim.oglen karışık çorbalar yapıyorum içine pazen pirinç bazen bulgur bazen yulaf ezmesi koyuyord. Eğer sulu olursa evde ekmek yaptım tam buğday ve yulaf unuyla onun içini ufalıyorum yiyorlar çok fazla katı şeyler vermedim yemeleri için ama oyalanma adına meyve salatalık vs şeyler veriyorum ınstagramda ek gıda ile ilgili sayfalar var çok güzel ayına uygun tarifler var takip etmeni tavsiye ederim bu arada ben klasik yöntem ile ek gıda da ilerliyorum diğer türlü çok dağıtıyorlar var olan dağınıklığı toplamaya vakit yok tek bakıyorum söylenecek çok şey var ama yaz taz bitmez vesselamya ne büyük kayıp ben daha bu topici yeni görüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?