- Konu Sahibi angel5angel
- #24.001
İyi akşamlar arkadaşlar 39 haftalık hamileyim çok az sancı ve fazla kasılmayla ebeye gittim muayene etti 1-2 cm açıklık var dedi ama biraz ağrıttı bende kastım tabi biraz sizce Doğumun başlaması yakın mj
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
6 aylıkken bitti bizimki ama 8-9 a kadar az az da olsa devam etmişti benımkıde çok emerdi bazı gazlı bebekler emmeyi reddediyorken bazıları anneyi emzik yapıyor biz günün 20 saatı memedeydık artık iyice psıkolojım bozulmuştu Rabbım gücünü artırsın canım bence zaman yanı tek çare çünkü ılaclara da bırkac günde bağışıklık kazanıyorlarKaç aylıkken bitmişti acaba
Canım hayırlı olsun sağlıkla büyüt miniğini bol sütün olsun inşallahKızlar tek tek okuyamadım, alıntılayamadım. 16.30da doğm yaptım. Çok sancı çektim ama suniye gerek kalmadı. İnşalah sizin doğumlarınız kolay olsun. Kızımı 2 oldu emzirdim çok zor uyandırdım hiç ağlamıyor korktm. Kv korktgum gibi olmadı, ben sancı çektikçe o ağladı . Hala inanamıyorum minik yavrum yanımda..
Canm insaallah kolay olur doğumun ve sağlıkla kavusursun bebeğine.Uzun zamandır yazamadım bi türlü yapmaya fırsat bulamadığım doğum hazırlıklarını yaptım evi temizledim, yatılı misafirlerim geldi gitti, bayram geldi geçti anca aranıza döndüm. Dün kontrolum vardı bebegim de belki hatırlarsınız karın çevresi geriligi vardı. Dün doktorum 37 oluyorsun yarın artık doğumu başlatalim daha fazla risk almayalim dedi. Alttan muayne etti 1 cm açıklığım varmış o yüzden normal doğum deneyelim önce dedi. Suni sancı verecekler bugün eğer olmazsa sezeryan olacak. Suan hastaneye gidiyorum hepinize dua edeceğim inşallah çok kolay dogumlariniz olur. Hepiniz sağlıcakla kalın. Dua edin bide kızlar nolur hersey güzel olsun inşallah
Çok sevindim leblebine kavuşmana allahım bir daha ayırmasın sizi kolla benim yerimedeHerkese huzurlu geceler arkadaşlar, habersiz bıraktım kusura bakmayın özellikle etiketleyen canlar
Salı günü kan kültürü sonucumuz negatif çıktı ve leblebimizi teslim aldık
Hayatımız çok değişti, şükürler olsun Rabbime.. Nasıl sabah oluyor, nasıl gece oluyor anlamıyorum :) 30saniye popomu yere koyamıyorum..
Emzirme çalışmaları, süt sağmalar, alt değiştir, hoopp malzemeleri temizle, bi türlü uyanmayan leblebiyi uyandır, hop bidaha emzirme çalışmaları, süt sağmalar.......... Hep aynı şeyler dönüp dönüp tekrarlanıyor ve nasıl vakit geçiyor anlamak imkansızdikişlerim acıyor artık wcye gidememekten :)
Büyük kız bi taraftan iyice bunalımlarda, aman Allah'ımm.. Makul sınırlar içinde eşite yakın şartlarda ilgi alaka gösterme çabalarım var, "psikolojim bozoldooo" diyip duruyor zira kendisi :)
İnanılmaz yorgun, inanılmaz uykusuz, inanılmaz açım leblebi geldiğinden beri..
Ve hayatımda hiç olmadığım kadar mutluyum, hiç olmadığım kadar güçlüyümdüz duvara tırmanabilirim şuan, aaaa ama bi dakka emzirme saati geliyo gene dimi? Sahi uyumak diye bişey de vardı dimi :)
Anlayacağınız benim balatalar yandı, çipim kaydı canım arkadaşlarım.. Kızımın yoğun bakımdaki günleri geldikçe aklıma, gram şikayetçi değilim bu halimden.. Rabbim evlatlarımızla sınamasın hiç birimizi
Ve dualarım sizinle, laf olsun diye demiyorum, gerçekten ediyorum..
Doğum yapanların tekrar gözü aydın, hala bekleyen arkadaşlar, sağlıkla kavuşun yavrularınıza innnnnşaAllaaahhh
Sevgiyle kucaklıyorum hepinizi![]()
Allah kolaylık versin canım :) bebişini evine götürebilmene çok sevindim.Herkese huzurlu geceler arkadaşlar, habersiz bıraktım kusura bakmayın özellikle etiketleyen canlar
Salı günü kan kültürü sonucumuz negatif çıktı ve leblebimizi teslim aldık
Hayatımız çok değişti, şükürler olsun Rabbime.. Nasıl sabah oluyor, nasıl gece oluyor anlamıyorum :) 30saniye popomu yere koyamıyorum..
Emzirme çalışmaları, süt sağmalar, alt değiştir, hoopp malzemeleri temizle, bi türlü uyanmayan leblebiyi uyandır, hop bidaha emzirme çalışmaları, süt sağmalar.......... Hep aynı şeyler dönüp dönüp tekrarlanıyor ve nasıl vakit geçiyor anlamak imkansızdikişlerim acıyor artık wcye gidememekten :)
Büyük kız bi taraftan iyice bunalımlarda, aman Allah'ımm.. Makul sınırlar içinde eşite yakın şartlarda ilgi alaka gösterme çabalarım var, "psikolojim bozoldooo" diyip duruyor zira kendisi :)
İnanılmaz yorgun, inanılmaz uykusuz, inanılmaz açım leblebi geldiğinden beri..
Ve hayatımda hiç olmadığım kadar mutluyum, hiç olmadığım kadar güçlüyümdüz duvara tırmanabilirim şuan, aaaa ama bi dakka emzirme saati geliyo gene dimi? Sahi uyumak diye bişey de vardı dimi :)
Anlayacağınız benim balatalar yandı, çipim kaydı canım arkadaşlarım.. Kızımın yoğun bakımdaki günleri geldikçe aklıma, gram şikayetçi değilim bu halimden.. Rabbim evlatlarımızla sınamasın hiç birimizi
Ve dualarım sizinle, laf olsun diye demiyorum, gerçekten ediyorum..
Doğum yapanların tekrar gözü aydın, hala bekleyen arkadaşlar, sağlıkla kavuşun yavrularınıza innnnnşaAllaaahhh
Sevgiyle kucaklıyorum hepinizi![]()
Allah rahmet eylesin, aynı üzüntüyü 2 hafta önce ben yaşadım. Cenazeye gidememek ayrı bir üzüntü. Fatiha okudum bağışladım dedelerimize. Başın sağolsun.Dün tamda memleketten kuzenlerim geldi yalnız kalmıyım diye tam sofrada dedemin cenaze haberi geldi onlar söylemeyeceklerken ban telefon çalar çalmaz kesin DEDEM vefat etti maalesef gidemiyorum da birer Fatiha okur musunuz
Canım doğumu illa sırt üstü yatarak yapmak zorunda değilsin ki. Ayakta dur, çömel, plates topuna otur sadece son anda Doğum masasına geçersin. Doktorun saçmalamış. O Doğum masası da dümdüz değil zaten sırt üstü yatıyor gibi baskı olmaz damarına.Arkadaslar doktordan geldim kizim 3200 51.2 cm su an. Sagligi iyi cok sukur ama ben sirt ustu hic yatamiyorum carpintim.oluyor tansiyonum dusuyor. Rahim toplardamarima baski yapiyormus. 3 dk sirt ustu yatamiyorum doktor nasil.normal dogum yapcan dedicati muayenesi yapmadi dogum tetiklenebilir diye haftaya carsamba gel dedi.
![]()
Canım kiraz çekirdeğini fırında ısıtıp bebeğin ayaklarına koymayı deneyebilirsin. İbrahim Saraçoğlu öyle söylemişti bir programda.Selam kızlar. Gaz sancımız başladı 20. Günde. O ne kötü bir şeymiş. Kıvranıyor yavrum ve çözümler sınırlı. Bugün eczaneden biogaia diye bir damla aldım. İnşallah faydası olur. Eczacı günde 2 defa 5 er damla kullanın dedi ama prospektüste bir defa 5 damla diyor. Kafam karıştı. Bilgisi olan var mı?
çatının uyumuyla kıyaslarız dedi. Bpd ölçüsü kaç yazıyor senin ultrason kağıdında. Benimki şuan 9.18mm, ilerde büyüme devam ederse zor çünkü annenin açıklığı 10.0mm olduğu için bebek kanalda sıkışıyormuş. Bazı doktorlar sorun görmüyor ama riskleri varmış tabi
Bu damlanın içinde canlı bakteriler varmış. Bağırsak florasını düzenliyormuş. Denicez her yolu olmadı dayanıcaz yapacak bir şey yok. Canları sağolsun6 aylıkken bitti bizimki ama 8-9 a kadar az az da olsa devam etmişti benımkıde çok emerdi bazı gazlı bebekler emmeyi reddediyorken bazıları anneyi emzik yapıyor biz günün 20 saatı memedeydık artık iyice psıkolojım bozulmuştu Rabbım gücünü artırsın canım bence zaman yanı tek çare çünkü ılaclara da bırkac günde bağışıklık kazanıyorlar
Karnına koymuştuk hep. Onu da deneyelim bakalım. Elbet biri işe yararCanım kiraz çekirdeğini fırında ısıtıp bebeğin ayaklarına koymayı deneyebilirsin. İbrahim Saraçoğlu öyle söylemişti bir programda.
Ben vardim aldim canim, suan kullanmak icin can atiyorum resmen :) bi yandan da karnimda kalsin istiyorum :) degisik duygular icindeyim:)))Biz bu akşam ilk defa sling kullandık. İçinde rahat görünüyor, girer girmez uyudu. Kullanacak olanlar vardı. Bilginize
Canım ben ikinci kızıma kullandım biogaio yı. Prebiotikmis. Buzdolabının normal gozunde sakliyorsun. Açtıktan sonra 1 ay kullanılabiliyor. Ben hergün aynı saatte bir kez 5 damla olacak şekilde verdim. Az da olsa faydası olmuştu.Bu damlanın içinde canlı bakteriler varmış. Bağırsak florasını düzenliyormuş. Denicez her yolu olmadı dayanıcaz yapacak bir şey yok. Canları sağolsun![]()
yelifyelifyelif canım ne güzel anlatmışsın öyle:)
Çok şükür kızın iyi,evdesiniz artık:) bundan sonra bol bol kokla yavrunu. abla kıskançlıklara başladı demek ki, kaç yaşında?
Canım minige her dokundugunda "sen de yanıma gel annem" deyip ona da dokunmak istediğini ona hissettir.Ablamız 6ya girmek üzere, pazartesi okula başlıyo.. Bu hem küçük leblebiyi ablanın pınçıklamalarından kurtarmak için harika, hemde psikolojik olarak ablayı üzmekte..
"Ben artık değerli değil miyim? " diyip durdukça yüreğim sızlıyo, ergen ergen konuşuyo şapşal :)
Sende de var mıydı bi tane daha çocuk canım?