Merhaba arkadaşlarım. Tüm bu nezaket dolu iltifatlarinizi aynen sizlere iletiyorum :)
Çünkü ruhen ve bedenen sağlıklı evlatlar yetistirmenin telaşında iyi birer anne olmak gayretiyle burada toplandigimiza göre tüm bu güzel meziyetler hepimizin
Ne guzel yazmışsiniz,ne guzel anlatmişsiniz kendinizi,cok etkilendim....Şiir tadinda olmuş:)bende hakkıyla anne olabilmek için uğraşan biriyim,oglum 5 aylik oldu,birbirimize alışmaya çalışıyoruz,herşey iyi hoşta ben bi türlü uyku düzeni oluşturamadim

gündüzleri toplamda 3,5 saat kadar uyuyor bi sorun yok ama geceleri 2 saatte bir kalkiyor,ya emzigini verip beşiginde sallayarak yada emzirerek tekrardan uyutmaya çabalıyorum çok yoruluyorum,napabilirim bi öneriniz varmi?
Canım 3 çocuklu bir anne olarak diyecegim şu ki yetişkinlere olduğu gibi her bebek/cocuk farklı bir uyuma alışkanlığına sahip. Ama benim tecrübem 16aydan önce uyku eğitimi veremediğim. Bu nedenle 16 ay kendimi de bebegimi de bunaltmayacagim uyku sürecinde. Anne uyutmayi denerken gerilince o bebek uyumuyor kesinlikle. Bir de yaklaşık 1.5-2 saat süren "uyku döngüsü" tamamlanıp yeniden başlanması gereken zamanda bazı bebekler yeniden kendiliğinden uykuya geçmeyi henüz kendileri başaramadığı için annesinin pişpişine/emzirmesine/sallamasina ihtiyaç duyabiliyor. Bu dönem 1-1.5 yaş civarı daha rahat düzene girebiliyor kanaatimce.
Bayildim kendinizi anlatma seklinize su gibi, bir cirpida da okudum yazdiklarinizi...
Okurken de utandim biraz desem yalan olmaz.

Ben tek cocukla bile bu tadi alamayip genellikle soyleniyo olurken sizi 3 cocuklu olarak tebrik ediyorum cocuklariniz cok sansli :)
Canım kendine haksızlık etme. Benim için de bir çocuk 3 çocuktan daha zordu... Tecrübesizlik mi dersin, endişeler mi dersin, her kafadan çıkan farklı sesler mi dersin... ...her ne dersen ışte. Ben bunları ilk bebeğim 6 aylık olduğunda asabildim. Söylenmeyi bıraktım. Bu hep böyle zor olmayacak bebeğim büyüyüp bana arkadaş olacak dedim... ...ve herşey o andan sonra değişti... ...anneligi bir yük değil büyük bir ödül olarak görmeye başladım. Eminim sizler de kardeşlerini daha kolay buyuteceksiniz bu minnoslarin
Ah bayıldım sana, yazdıklarına, yaptıklarına.. cok tatliş bi annesin sen gercekten cok zor olduguna eminim ama üstesinden gelebildiğine de eminim canım allah sağlık versın herdaim
Zor demeyelim de zahmetli, emek isteyen diyelim mi... ...
:) eminim sizler benden kat he kat daha iyi ve sevgi dolu anneler olacaksınız.
Saygıyla eğiliyorum önünüzde. Takdir tebrik hepsini sonuna kadar hakediyorsunuz. Bizde 3kız 2erkek kardeşiz. Kızlar gerçekten daha çok ilgiye ihtiyaç duyuyor. Ben hep kardeşlerime göre daha az sevildiğini düşünerek büyüdüm bu yüzden de hep anneme kızdım. İlgi görmek için çok başarılı olmaya gayret ettim ama hep bir yanım kırıldı. Çocukluğum bir büyük ablamı ve kardeşimi kıskanmakla geçti. Ben öyle olmayacağım dedim şimdi tüm enerjimi oğluma veriyorum. İdolümsünüz
Anneliğin altın anahtarı bu ışte "vicdanimiz yavrumuza nasıl davranmayı telkin ediyor". Başkaları bırak şu cocugu, ağlasa da susar, alıştırma kucağa dese de örneğin, senin vicdanın ağlayan minigini kucaklamak istiyorsa onu alıp sevgiyle kucaklamalisin. Hepsi bu :)
Çok güzel özetlemişsiniz ayrıca tebrik ediyorum 3 cocuga yetişmek çoook zor olmalı bizde 4 yaş ve 4 aylık bebek çok zorluyor gerçekten ama sevgi vermeye gelince bende kendimi ikiye bölmüş durumdayım 1 dakka içinde ikisini kaç kere öptüğüm sayılamaz bile küçük uykusuz olduğu için uyudugu anda bende iş yapmam gerektiğinden Büyükle mutfakta bulaşık yıkıyoruz yemek yapıyoruz bizde kızlar gerçekten çok daha ilgi istiyor ve hassas oluyorlar okadar dikkat etsekte arada kıskanclıgı belli eden cümleler kuruyor Allahtan çok akıllı kızım zarar verici hiç bişey yapmıyor ama bazen ufaklık saatlerce uyumayınca ablayı ihmal edince oturup ağlıyorum haksızlık mı oldu kardeş ona diye her dakka söz veriyorum yaz olsun telafisini yapıcam kuzucum diye annelik gerçekten en zor meslek...
Asla haksızlık diye düşünme. Bir çocuğa birakilabilecek en değerli miras kardeştir bence. Ortancam doğduğunda ilk kızım "anne onu senden daha çok seviyorum" demişti bana. Düşünsene ne kadar değerli olduğunu onun için. Pozitif düşün. Kendini suçlu değil mutlu hissetmelisin bence..
Harikasin..5/6 yas daha genc olsam seni okuduktan sonra 2.cocugu da isterdim hemen kesin

Allah sni cocuklarina bagislasin,onlqrin acilarini gostermesin..hep beraber cok mutlu,keyifli ,saglikli bir hayat surun isallah
Ben 39 oldum bu sene

eminim sen benden çok daha avantajlisin yaş konusunda
Cok guzel yazmissin canim. Kizlar biraz daha uysal. Bende evden disari cikmiyorum. Cikmam herekirse mecburiyetten cikiyorum. Anneme gidiyoruz. Bizdede cogu gun sizin gibi geciyor. Tum gun onlarin ozbakim ihtiyaclarini giderme oyunla geciyor. Buyugu ayakta sallayarak uyutuyorum birsey izlerken oynarken ona anlatmami istiyor hep . Oda konusuyor. Suan yeni yeni cumle kurmaya basladi. Kelimeler soyluyor tektek. Ama cok huysuz. Sinirli. Vurmaya calisiyor firlatiyor oyuncaklari. Firlatma vurma huyunu biraktirmaya calisiyorum. Emzirirken yanima geliyor . Uyutacakkdn onu uyutmami istiyor. Gozlemliyor beni, yaninda gulerek konusmuyorum kardesiyle. Benim yedirmemi benim uyutmami sagliyo. Gece gunduzun devami. Gece de uyaniyor ayakta salla diyor. Uykusu cok az. Kendi krndine uyumaz. En ufak sesten uyanir. Gece su ve sut icme var. Gunduz disari cikartamazsam dans ediyoruz ancak oyle yoruluyor. Yemek yedirirkende masal anlatiyorum hikayeler oyle yiuor. Yemek iside uzun suruyor. Hic saniye boş vakit yok. Bir sey olmazsa agliyor devamli. Yada aglayarak istiyor. Kucagima oturuyor kucukle ilgilenmiyim diye. Arada seviyor kardesini. Bizimkinde pek uyum yok. Kesinlikle yalniz birakmiyorum ikisini.
Canım once büyük bebegimin ihtiyaclarini gideriyorum ben de. Gecede bir ya da iki kez benimki de süt icin kalkiyor. Ağlama bagirma bizde de var malesef. Ama ağlarken ona sakin bir sesle "acaba ne istoyorsun. Anlayamadım. Keşke soylesen ne istedigini." demeye başladım. 1 ay sonra agladiktan sonra istediğini de peşinden söylemeye başladı. Bana vurma ya da oyuncak fırlatma gibi davranışlarını da "oyuncağı atmana gerek yoktu. Söyleseydi n ben onu yerine koyardım" gibi şeyler söyleyerek istek ve ihtiyaclarini nasil elde etmesi gerektiğini öğretmeye çalışıyorum. İse yarıyor gibi canım.
Ne güzel yazmışsın. Anne olmadan önce kendi kendime söz verdim asla şikayet etmeyeceğim dedim . Bir tanıdığım çocuk bakmak çok zor bazen alıp karnıma geri koyasım geliyor dedi . Annemin benim için böyle bir şey dediğini hayal ettim de çok üzülürdüm herhalde. Sense ne güzel sevgiyle heyecanla büyütüyorsun kızlarını.
Canım evlatlarımız evimize gelen değerli birer misafir. Nasıl incitilir... Büyük kızım 11 aylıkken ateşli havale geçirdiğine goturdugumuz çocuk nörologu kızımı kucağında havaya kaldırıp "sen ne kadar güzel bir insansın" demişti. Çok etkilenmistim. O benim bir parçam olsa da benden baska bir insan. O da en azından başkalarına sabrettigimin daha da fazlasını hakediyor kesinlikle.
Canım yazını okurken resmen kızıma tekrar tekrar sarılıp opesim geldi . Okadar güzel içten yazmissinki icime işledi resmen. Kendimden utandım bir tanecik bebeğim var ve şikayetler bitmiyor.Allahım herkesi iyi kıymetini bilen annelerden eylesin inşallah. Ayrıca takdir ederim seni. Ne güzel sevgi saygı ile büyüyen nesiller oldukça kimsenin sırt yere gelmez .Çocuklarımıza sağlık sıhhat versin Rabbim.
Benim yazdıklarım nedeniyle bir anne yavrusuna sevgiyle sımsıkı sarılmış :) ne mutlu :)
Teşekkür ediyorum hepinize.
Minik poğaça ayakları sevgiyle öpüyorum