• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

  • ikiz oğullarımız olacak

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    265
kızlar bebeklerinizn el ve ayakları terliyor mu ? acaba sadece benim oğlumun mu öyle diye merak ettim aşırı sıcak olmasa bile genellikle nemli
Ayakları terliyor benim kızımın. Benim de hep ayaklarım terler, maalesef çok kötü bir şey. Ayaklarım hep üşür.
 
Ben 180 verince bitiremiyor, doyuyo doyuncaya biberonu çıkarıyor ağzından. Zorlamaya çalışınca da kusucakmış gibi yapıyo öğürüyo falan ondan zorlamıyorum. O yüzden 150 cc yapıyorum onu da bazen bitiriyor bitirdiği zaman 2,5 saatte bir 150 cc içiyo. 150 bitiremeyip 120 cc içtiğindeyse 2 saat falan sonra bidaha istiyo mama. Doktorumla konuştuğumda da aynı şeyi söyledi aslında. Kilosuna takılma emeklemeye başlayınca verecek. Diş çıkaracağı zaman iştahsızlığı olabilir o zaman bu kadar kilo alamayabilir demişti ama yine de takılıyor aklıma :KK43: Biz bide daha ek gıdaya geçmedik 5.ay dolduğunda geçicez sanırım, bizimde azalır mı mama sayımız acaba? @Alas 4.ayda 8 kiloydu. Cuma günü 5.aylık olacak sanırım 9 kilo olmuştur. Çünkü 1 kiloya yakın aldı bu aya kadar.
Bizim de 4 ay dolduğunda 7200 dü canım doktoru normal demişti. Ben hiç anne sütü veremiyorum sadece mama ile besliyorum o yüzden başladım ek gıdaya. Mutlaka mama sayısı azalır ya da miktarı azalır canım bende mamayı azaltmak için başladım zaten ek gıdaya. Günde 5-6 kere mama yiyordu şuan 4 kere falan veriyorum
 
Günaydın, Kızım 10 gün sonra 5. ayını bitirecek. Normalde günde 1 2 kere kakasını yapan kızım 4 gün yapmayınca aksama doğru yarım fitil verdim. Aman Allahım nasıl ağrıtan bir şeymiş o. Kakasını yapana kadar katıldı kızım. Kaka yapınca da kabız olmadığını farkettim ve çok pişman oldum verdiğime. Hemşireyi aradım bu dönem bebeklerin kilo alma dönemi o yüzden 4 5 günde 1 kere yapmasını normal kabul ediyoruz. Huzursuzluğu karın ağrısı vs yoksa vermeseydiniz dedi. Ben ettim siz etmeyin :KK43:
naturel kuru kayısı yiyorum sütümden geçiyor kayısı yiyince yapıyor yemezsem geç yapıyor
 
oğlum uykuda aşırı sıcramaya başladı sizlerde de öyle mi kızlar ?

korkuyor olabilir mi gün içinde yaşadıkları fazla geliyor olabilir mi sizce . hava alsın dıye dışarı cıkarıyoruz hayvanları falan gösterıyoruz acaba erken mi bu diye düşündüm
Evet bu aralar yine sıçrıyor 6 aya kadar normal diye biliyorum
 
Bizim de 4 ay dolduğunda 7200 dü canım doktoru normal demişti. Ben hiç anne sütü veremiyorum sadece mama ile besliyorum o yüzden başladım ek gıdaya. Mutlaka mama sayısı azalır ya da miktarı azalır canım bende mamayı azaltmak için başladım zaten ek gıdaya. Günde 5-6 kere mama yiyordu şuan 4 kere falan veriyorum

Anladım canım bizimde cuma günü kontrol o zaman konusucaz ek gıda olayını, sanıyorum başlarız bizde. Çok teşekkür ederim
 
Bebeğini mama ile besleyen arkadaşlarım, kaç saatte bir kaç cc mama ile besliyorsunuz? Birde karşılaştırmak için sormuyorum ama kiloları ne kadar? Ben çok korkuyorum obez olacak diye. Napıcam nasıl yapıcam bilmiyorum. Kaç saatte ve kaç cc verdiğinizi o yüzden sordum. Ona göre cc azaltmaya yada saati uzatmaya bakıcam da yardımcı olun lütfen o_O
Benimki hem meme hem mama aliyor.4 saatte bir 180 veriyordum.4 ay kontrolunde 6600 gr ciknca dr mamayinazalt dedi.150 ye dusurdum..eger oncesi cok emerse 120 ye dusuruyorum..gunde 4 kez mama veriyorum.
 
Benimki hem meme hem mama aliyor.4 saatte bir 180 veriyordum.4 ay kontrolunde 6600 gr ciknca dr mamayinazalt dedi.150 ye dusurdum..eger oncesi cok emerse 120 ye dusuruyorum..gunde 4 kez mama veriyorum.

Ben 180 verince bitiremiyo. Eğer bitirdiyse oda arada, o zaman dediğin gibi 3,5-4 saat duruyo. Ama genelde 150 cc yapıyorum oda bazen bitiriyor. Bazen 120cc içiyo. 150cc Bitirince 2,5-3 saat sonra bidaha istiyo. Benimki sadece mama ile besleniyo. Korkuyorum açıkçası obez olur falan diye ama doktoruyla konuştuğumda kiloyu takma emeklemeye başlayınca verecek diyo. Cıma günü kontrolümüz var. Sanırım ek gıdaya geçeriz bizde. O zaman mama azalır biraz inşallah. Teşekkür ederim canım.
 
Ben 180 verince bitiremiyo. Eğer bitirdiyse oda arada, o zaman dediğin gibi 3,5-4 saat duruyo. Ama genelde 150 cc yapıyorum oda bazen bitiriyor. Bazen 120cc içiyo. 150cc Bitirince 2,5-3 saat sonra bidaha istiyo. Benimki sadece mama ile besleniyo. Korkuyorum açıkçası obez olur falan diye ama doktoruyla konuştuğumda kiloyu takma emeklemeye başlayınca verecek diyo. Cıma günü kontrolümüz var. Sanırım ek gıdaya geçeriz bizde. O zaman mama azalır biraz inşallah. Teşekkür ederim canım.
Mama verdigimiz icin bana da ek gidaya gecme degil de ufak ufak birseyler tattirabilirsin dedi..simdiye kadar armut suyu tatirdim sdc cok az..oof sorma az kilo alsa zayif diye uzuluyor insan,cok ciksa obez mi olur?kafalar karisiyor..saglikli olsunlar da gerisi hallolur bir sekilde;)
 
Mama verdigimiz icin bana da ek gidaya gecme degil de ufak ufak birseyler tattirabilirsin dedi..simdiye kadar armut suyu tatirdim sdc cok az..oof sorma az kilo alsa zayif diye uzuluyor insan,cok ciksa obez mi olur?kafalar karisiyor..saglikli olsunlar da gerisi hallolur bir sekilde:KK66:
Benimkinin kilosu normal olmasına rağmen bana zayıf geliyor canım annemi anlamaya başladım artık :KK70:
 
Merhaba arkadaşlarım. Tüm bu nezaket dolu iltifatlarinizi aynen sizlere iletiyorum :)

Çünkü ruhen ve bedenen sağlıklı evlatlar yetistirmenin telaşında iyi birer anne olmak gayretiyle burada toplandigimiza göre tüm bu güzel meziyetler hepimizin :KK66:

Ne guzel yazmışsiniz,ne guzel anlatmişsiniz kendinizi,cok etkilendim....Şiir tadinda olmuş:)bende hakkıyla anne olabilmek için uğraşan biriyim,oglum 5 aylik oldu,birbirimize alışmaya çalışıyoruz,herşey iyi hoşta ben bi türlü uyku düzeni oluşturamadim:KK43: gündüzleri toplamda 3,5 saat kadar uyuyor bi sorun yok ama geceleri 2 saatte bir kalkiyor,ya emzigini verip beşiginde sallayarak yada emzirerek tekrardan uyutmaya çabalıyorum çok yoruluyorum,napabilirim bi öneriniz varmi?

Canım 3 çocuklu bir anne olarak diyecegim şu ki yetişkinlere olduğu gibi her bebek/cocuk farklı bir uyuma alışkanlığına sahip. Ama benim tecrübem 16aydan önce uyku eğitimi veremediğim. Bu nedenle 16 ay kendimi de bebegimi de bunaltmayacagim uyku sürecinde. Anne uyutmayi denerken gerilince o bebek uyumuyor kesinlikle. Bir de yaklaşık 1.5-2 saat süren "uyku döngüsü" tamamlanıp yeniden başlanması gereken zamanda bazı bebekler yeniden kendiliğinden uykuya geçmeyi henüz kendileri başaramadığı için annesinin pişpişine/emzirmesine/sallamasina ihtiyaç duyabiliyor. Bu dönem 1-1.5 yaş civarı daha rahat düzene girebiliyor kanaatimce.

Bayildim kendinizi anlatma seklinize su gibi, bir cirpida da okudum yazdiklarinizi...
Okurken de utandim biraz desem yalan olmaz. o_OBen tek cocukla bile bu tadi alamayip genellikle soyleniyo olurken sizi 3 cocuklu olarak tebrik ediyorum cocuklariniz cok sansli :)

Canım kendine haksızlık etme. Benim için de bir çocuk 3 çocuktan daha zordu... Tecrübesizlik mi dersin, endişeler mi dersin, her kafadan çıkan farklı sesler mi dersin... ...her ne dersen ışte. Ben bunları ilk bebeğim 6 aylık olduğunda asabildim. Söylenmeyi bıraktım. Bu hep böyle zor olmayacak bebeğim büyüyüp bana arkadaş olacak dedim... ...ve herşey o andan sonra değişti... ...anneligi bir yük değil büyük bir ödül olarak görmeye başladım. Eminim sizler de kardeşlerini daha kolay buyuteceksiniz bu minnoslarin :KK66:

Ah bayıldım sana, yazdıklarına, yaptıklarına.. cok tatliş bi annesin sen gercekten cok zor olduguna eminim ama üstesinden gelebildiğine de eminim canım allah sağlık versın herdaim

Zor demeyelim de zahmetli, emek isteyen diyelim mi... ...
:) eminim sizler benden kat he kat daha iyi ve sevgi dolu anneler olacaksınız.

Saygıyla eğiliyorum önünüzde. Takdir tebrik hepsini sonuna kadar hakediyorsunuz. Bizde 3kız 2erkek kardeşiz. Kızlar gerçekten daha çok ilgiye ihtiyaç duyuyor. Ben hep kardeşlerime göre daha az sevildiğini düşünerek büyüdüm bu yüzden de hep anneme kızdım. İlgi görmek için çok başarılı olmaya gayret ettim ama hep bir yanım kırıldı. Çocukluğum bir büyük ablamı ve kardeşimi kıskanmakla geçti. Ben öyle olmayacağım dedim şimdi tüm enerjimi oğluma veriyorum. İdolümsünüz

Anneliğin altın anahtarı bu ışte "vicdanimiz yavrumuza nasıl davranmayı telkin ediyor". Başkaları bırak şu cocugu, ağlasa da susar, alıştırma kucağa dese de örneğin, senin vicdanın ağlayan minigini kucaklamak istiyorsa onu alıp sevgiyle kucaklamalisin. Hepsi bu :)

Çok güzel özetlemişsiniz ayrıca tebrik ediyorum 3 cocuga yetişmek çoook zor olmalı bizde 4 yaş ve 4 aylık bebek çok zorluyor gerçekten ama sevgi vermeye gelince bende kendimi ikiye bölmüş durumdayım 1 dakka içinde ikisini kaç kere öptüğüm sayılamaz bile küçük uykusuz olduğu için uyudugu anda bende iş yapmam gerektiğinden Büyükle mutfakta bulaşık yıkıyoruz yemek yapıyoruz bizde kızlar gerçekten çok daha ilgi istiyor ve hassas oluyorlar okadar dikkat etsekte arada kıskanclıgı belli eden cümleler kuruyor Allahtan çok akıllı kızım zarar verici hiç bişey yapmıyor ama bazen ufaklık saatlerce uyumayınca ablayı ihmal edince oturup ağlıyorum haksızlık mı oldu kardeş ona diye her dakka söz veriyorum yaz olsun telafisini yapıcam kuzucum diye annelik gerçekten en zor meslek...

Asla haksızlık diye düşünme. Bir çocuğa birakilabilecek en değerli miras kardeştir bence. Ortancam doğduğunda ilk kızım "anne onu senden daha çok seviyorum" demişti bana. Düşünsene ne kadar değerli olduğunu onun için. Pozitif düşün. Kendini suçlu değil mutlu hissetmelisin bence..

Harikasin..5/6 yas daha genc olsam seni okuduktan sonra 2.cocugu da isterdim hemen kesin:KK66:
Allah sni cocuklarina bagislasin,onlqrin acilarini gostermesin..hep beraber cok mutlu,keyifli ,saglikli bir hayat surun isallah:KK66:

Ben 39 oldum bu sene :KK66: eminim sen benden çok daha avantajlisin yaş konusunda :KK66:

Cok guzel yazmissin canim. Kizlar biraz daha uysal. Bende evden disari cikmiyorum. Cikmam herekirse mecburiyetten cikiyorum. Anneme gidiyoruz. Bizdede cogu gun sizin gibi geciyor. Tum gun onlarin ozbakim ihtiyaclarini giderme oyunla geciyor. Buyugu ayakta sallayarak uyutuyorum birsey izlerken oynarken ona anlatmami istiyor hep . Oda konusuyor. Suan yeni yeni cumle kurmaya basladi. Kelimeler soyluyor tektek. Ama cok huysuz. Sinirli. Vurmaya calisiyor firlatiyor oyuncaklari. Firlatma vurma huyunu biraktirmaya calisiyorum. Emzirirken yanima geliyor . Uyutacakkdn onu uyutmami istiyor. Gozlemliyor beni, yaninda gulerek konusmuyorum kardesiyle. Benim yedirmemi benim uyutmami sagliyo. Gece gunduzun devami. Gece de uyaniyor ayakta salla diyor. Uykusu cok az. Kendi krndine uyumaz. En ufak sesten uyanir. Gece su ve sut icme var. Gunduz disari cikartamazsam dans ediyoruz ancak oyle yoruluyor. Yemek yedirirkende masal anlatiyorum hikayeler oyle yiuor. Yemek iside uzun suruyor. Hic saniye boş vakit yok. Bir sey olmazsa agliyor devamli. Yada aglayarak istiyor. Kucagima oturuyor kucukle ilgilenmiyim diye. Arada seviyor kardesini. Bizimkinde pek uyum yok. Kesinlikle yalniz birakmiyorum ikisini.

Canım once büyük bebegimin ihtiyaclarini gideriyorum ben de. Gecede bir ya da iki kez benimki de süt icin kalkiyor. Ağlama bagirma bizde de var malesef. Ama ağlarken ona sakin bir sesle "acaba ne istoyorsun. Anlayamadım. Keşke soylesen ne istedigini." demeye başladım. 1 ay sonra agladiktan sonra istediğini de peşinden söylemeye başladı. Bana vurma ya da oyuncak fırlatma gibi davranışlarını da "oyuncağı atmana gerek yoktu. Söyleseydi n ben onu yerine koyardım" gibi şeyler söyleyerek istek ve ihtiyaclarini nasil elde etmesi gerektiğini öğretmeye çalışıyorum. İse yarıyor gibi canım.

Ne güzel yazmışsın. Anne olmadan önce kendi kendime söz verdim asla şikayet etmeyeceğim dedim . Bir tanıdığım çocuk bakmak çok zor bazen alıp karnıma geri koyasım geliyor dedi . Annemin benim için böyle bir şey dediğini hayal ettim de çok üzülürdüm herhalde. Sense ne güzel sevgiyle heyecanla büyütüyorsun kızlarını.

Canım evlatlarımız evimize gelen değerli birer misafir. Nasıl incitilir... Büyük kızım 11 aylıkken ateşli havale geçirdiğine goturdugumuz çocuk nörologu kızımı kucağında havaya kaldırıp "sen ne kadar güzel bir insansın" demişti. Çok etkilenmistim. O benim bir parçam olsa da benden baska bir insan. O da en azından başkalarına sabrettigimin daha da fazlasını hakediyor kesinlikle.

Canım yazını okurken resmen kızıma tekrar tekrar sarılıp opesim geldi . Okadar güzel içten yazmissinki icime işledi resmen. Kendimden utandım bir tanecik bebeğim var ve şikayetler bitmiyor.Allahım herkesi iyi kıymetini bilen annelerden eylesin inşallah. Ayrıca takdir ederim seni. Ne güzel sevgi saygı ile büyüyen nesiller oldukça kimsenin sırt yere gelmez .Çocuklarımıza sağlık sıhhat versin Rabbim.

Benim yazdıklarım nedeniyle bir anne yavrusuna sevgiyle sımsıkı sarılmış :) ne mutlu :)

Teşekkür ediyorum hepinize.
Minik poğaça ayakları sevgiyle öpüyorum :KK66:
 
Son düzenleme:
CaBu CaBu sabah 7.30 da emzirip işe gidiyorum aksam 18.30 da dönüyorum yani 11 saatte 400-520 arası anne sütü içiyor. Bu demek ki saat başı 40-50 cc alıyor. 10 gun sonra 5. ayı olacak kilosu 7500 civarı

Ben hiç düşünmedim ne kadar vereyim diye ne kadar içerse o kadar alıyor. Günü gününü tutmuyor sadece 300 aldıgı gün de var 550 aldıgı gün de
 
Kızlar avent marka pompam güzel sağmıyor. Hastane tipi pompa kiralamak istiyorum. Önerebileceğiniz pompa markası ve kiralama yeri var mı?
 
Mama verdigimiz icin bana da ek gidaya gecme degil de ufak ufak birseyler tattirabilirsin dedi..simdiye kadar armut suyu tatirdim sdc cok az..oof sorma az kilo alsa zayif diye uzuluyor insan,cok ciksa obez mi olur?kafalar karisiyor..saglikli olsunlar da gerisi hallolur bir sekilde:KK66:

Aynen öyle canım. Zayıfken ne zaman kilo alıcak, toparlıcak diye düşünüyordum şimdide çok mu kilo aldı acaba obez mi olur diye düşünüyorum. Dediğin gibi sağlıklı olsunlar da kiloyu da verir herhalde emeklemeye falan başlayınca :-)
 
Canim sen saglik ocagina gidip tarttiracaktin naptin?
Bir de ise mi baslayacaksin depopamak icin mi sagiyorsun
Tarttırdım kilo alımı iyi sık sık emziriyorum.sütüm arttı memem sertleştiğinden beri tek meme idare ediyoruz makinem çok yavaş sağıyor çoğu zaman memeyi tam boşaltmıyor.memeyi sıkınca süt fışkırıyor ama makineyle sağamıyorum o yüzden hastane tipi kiralayıp deneyim diyorum
 
Bizimkide öyle hiçbir iş yapamıyorum ek gıdaya da başladık akşam nasıl oluyor anlamıyorum
Ben daha başlamadım canım iki gün sonra 5 ay bitiyor. 6 bitince başlicaz. Emiyor şimdilik oğlum. Sen mama mı veriyorsun canım ondan mı başlican
 
Back
X