• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

  • ikiz oğullarımız olacak

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    265
Kızlar biz çok iyiyiz demiştin geçen sabah. Kızım öğlene doğru ateslendi calpol verdim sonrasında oksurmeye başladı bide eşim yanindayken uyuyorken kusmuk gelmiş kusamamis nerdeyse boguluyormus eşim hemen alıp sırtina vurunca fiskirarak kusmuş. Sinrasinda doktora götürdük boğazı iltihap olmuş dedi calpol le bi antibiyotik surup verdi calpol yerine dolveni verseniz dedim 6 aydan küçük çocuklara dolven kullanılmaz dedi. Neyse ilaçları kullandık gece yatmadan altını değiştirdim. Eşimle yanındayız eşim bi panik oldu kızımı kucağına aldı sırtına vurdu yine kusmuk gelmiş kusamamis yatagimin üstüne bi çıkarttı afedersiniz her yer battı. Yanımda nerdeyse kuzum bogulacakti ben farkedemedim. Şimdi kızımın başında nöbet tutuyoruz sırayla. Bişi olursa diye çok korkuyorum
Çok geçmiş olsun .
Annesi üzülme ve panik yapma olacak böyle rahatsızlıkları, kuzuya da geçer paniklemen stresinhemen alıyorlar çünkü..
Bol şifalar diliyorum..
 
@Tkb3 geçmiş olsun canım. Rabbim beterinden korusun. Eş dost akrabaya torun gösterecekler ya senin yavrun hasta yorgun sen yorgun kimsenin umrunda değil..


Canım 2,5 aylıktan beri meme reddi savaşı veriyorum. Kasım 20 den beri. Ocak 10 a kadar hep uykuda emdi öyle emzirdim. Uyurken yatarak emdi bu defa gaz olunca uykudan uyandı uykular mahvoldu. Bu sürede hiç mama vermedim. Baktım olacak gibi değil emzirmedim uykuda. Uyandı aç meme teklif ediyorum almıyor. 2 gün savaştık. Bu şekil uyumaya başlamadan sakinleyip yüzü örtülü öyle emmeye başladı. İki günde başardık bunu. Sonra yine yatarak uyku öncesi ve sonrası teklif ettim. Çok emmiyor 2,5 3 4 saat gibi aralıklarla emmeye devam ettik. Rabbim nazardan korusun 10 gündür yalvarıp yakarmadan 2,5 3 saatte falan uzanıyorum yanına başını çevirip emiyor. Ama nasıl mutluyum anlatamam. Bugünleri gördüm ya bin şükür Allahım diyorum kızım emmeye başlayınca. İnş sizde başarırsınız.
Naçizane tavsiyem. Mamayı kucağında veriyorsan göğsünü aç kokunu alsın. Emzik emiyorsa uykusunda onu çekip göğsünü ver direk. Kucağında yada yatarak. Bide mamayı az verip göğsüne yakın tutup ağzına sık sütünden tadını alsın belki etkili olur. @missdincer in de dediği gibi birlikte duşta etkili olur belki. Bnmki uyanıkken hiç almazdı ne kucakta ne yatarak. Şükür bugünleri de gördüm diyorum. İnş bi sonraki adımımız kucakta emmeye dönmek başarabilirsek. İnş sende emzirmeye tekrar dönersin ve bunları da yaşamıştık geçti dediğin günlerin olur bu günler.
Canım bir emzirmenın bir anneyi nekadar mutlu ettiğini bir anneden baskası anlayamaz senın adına cok sevındım yazdıklarını okurken. Ben eskısı gıbı her uyandıgında meme teklıf edıyordum ama kızım cogu kez basını cevırıyor agzını kıtleyıp aglıyordu. Yaklasık 4aaatte bır fln emıyor benımkı yoksa acıkmıyor dedım doktora doktorum da bu cagdakı bır bebek zaten 4saat tok kalır arada da zorla meme verıp tıksındırme bebegın en dogrusuunu yapıyor bırak acıksın ve o senden talep etsın dedi. Emzirme gruplarından bırınde de bebegınızı uyandıgında emzırırken bır sebepten emzırmenız yarım kaldıysa (bebegın dıkkatı dagıldıgında oluyor bızde mesela bu sebeple devam etmıyor inada bındırıyor baska bıraeye dılkatını cekmek zOrunda kalıyorum) bu durumda bebegınız ıyıce yorulup uyku sakınlıgıne girdiğinde emzirmeyi teklif edin yazıyordu bu gercekten ise yaradı bende. Bır de ben de yatarak emzirmeyi cok ıstıyorum ama kızım hıc rahat edemıyor bende tedirgin oluyorum buyuzden tüm denemelerimize ragmen yatarak emzirme keyfine ulasamadık hep klasık besık pozisyonunda emmek istiyor.
 
Kizlar harika bi doktor buldum sonunda. Okan uni Evrim hn. Bir ay daha anne sutune devam dedi 5. Aydayiz 7600 66.5 kizim. demire de ek gidayla baslayalim dedi damlanin kabizlik vs gibi yan etkisi varmis. Toz olan demir varmis
Canım Okan Üni Hasanpaşa da mıydı ? Bu arada bazı doktorlar kan ilacı vermeden önce tahlil yapıyor sonuca göre ilaç başlatıyormuş. Bu dediğin dr tahlil yaptı mı? Ben de Anadolu yakasında bir doktor arıyorum.
 
Bu akşam denedim canım ten temasını. İlk defa denememe rağmen kendi isteğiyle aldı memeyi emmedi ama ısırıp bıraktı oynadı falan. Bu bile bir adım bizim için önceden memeyi görünce çığlık atıyordu baya kendi alınca çok sevindim. Ama benim sütümde hiç çıkmıyor sağınca. Elimle sıkarsam o zaman birkaç damla çıkıyor ama ısrarla sağıyorum artar mı bilmiyorum :KK43:
Kesinlikle artar canım. Ben sadece emziriyorum ama sağınca on cc bile zor çıkıyor. Yada sıkınca çok aman aman fışkırmıyo. Birden mama kesme tabi ama bol bol emzir. Sadece emerek çoğalır o süt
 
Canım benim kızım sol memeyi 6 .ayında tamamen bırakmıstı tek meme 2 sene götürdü gayette yetti. Şimdi de oğlum sağ meme yi asla emmek istemiyor çok az çekip bırakıyor oda bir süre sonra gidiyor artık
Aynen canım sonra ek gıdada fln veya sütten kestiğinde memeler eski boyutuna ulasıyor mu pekı ? Yani şöyle ki benım kızımın emmek istemediği memem diğerine göre küçük kaldı :) bır dee bır oncekı ay kılo alımını az bulmustu doktorumuz ozaman ısrarla ıkı memeden de emzırmeye odaklı gıdıyordum sımdı tek meme agırlıklı gittiğimiz için sanıyorum yaglı süte daha kolay ulasıyor bebegımbu aykı kılo alımından memnun kaldı hocamız cok ıyı değil ama kotu değil dedi oyuzden bı süre daha tek meme agırlıklı gitmeyi dusunuyorum
 
Kızlar ya 23.haftada atak falan mı var. Ben çok kötüyüm oğlumda çok kötü. Çok mızmız sürekli kucak istiyo kucağa alıyoruz bi zaman sonra orda da mızmız. Napıcagımı şaşırdım. Uyku yok. Eli sürekli ağzında. Dişinden mi bu mızmızlığı yoksa atak haftası mı yada başka bi sıkıntısı mı var anlayamıyorum. Dokunsalar ağlıcam. 23.haftadan geçen yada olan var mı sizde de öyle mi normal mi yani? Napıcam ben :KK61::kızgın:
Canım biz de 23. Haftadayız ama bu anlattıkların benim kızımın her zamanki davranışları maalesef. Sürekli mızmızlık, sürekli kucak, uykuya direnme, çıt çıksa uyanma. 5 ayda çürüdüm resmen ağrımayan kemiğim kalmadı.
 
Utandı özür diledi canım ama içinde bana karşı böyle hisler var demek ki o yüzden kızgınım hala. Bende çekiniyorum başta ama bir kaç kere pamuk ıslatıp sildim yanlarında yapmıyorlar artık.
Slmhtp Slmhtp Mavikelebek0134 Mavikelebek0134 kızlar ben aylaaar önce birgün doktordan geldim ve anne babalara dedimki dr un cok önemli talimatı var; bebekler mumkun oldugunda opulmeyecek cunku kıs hastalıkları solunum ve tükürükle yani acıkcası ıslak öpmeyle bulasıyor ve her seferınde doktor benı bu salgından kacmanın baska yolu olmadıgı konusunda uyarıyor. Ha bırde yok bek elını avcunu opüyorumlar cok hayati bir hata cunku bu bebek her an elını agzına götürdüğü için bebegın ha agzını öpmüşsünüz ha elini öpmüşsünüz. Anne olarqk görevın bebegın guvenlıgını saglamaksa önce buna dıkkat edılmelı diyerek anlattım. Aylardır her dr kontrolunden sonra dr ne dedı sıye soruyorlar ben aynı seylerı her ay anlatmaya devam edıyorum. Yıne dayanamayıp öpüyor anneler ama bakıyorum ıs abartılıyorsa uygun dılle soyleyıp cocugu alıyorum ellerınden kendılerıne gelıyorlar :)
 
Aynen canım sonra ek gıdada fln veya sütten kestiğinde memeler eski boyutuna ulasıyor mu pekı ? Yani şöyle ki benım kızımın emmek istemediği memem diğerine göre küçük kaldı :) bır dee bır oncekı ay kılo alımını az bulmustu doktorumuz ozaman ısrarla ıkı memeden de emzırmeye odaklı gıdıyordum sımdı tek meme agırlıklı gittiğimiz için sanıyorum yaglı süte daha kolay ulasıyor bebegımbu aykı kılo alımından memnun kaldı hocamız cok ıyı değil ama kotu değil dedi oyuzden bı süre daha tek meme agırlıklı gitmeyi dusunuyorum
Tek meme de gezmeye gitmek çok zor bir gögüs okadar şişiyor ki bariz dışardan belli oluyor :) sık sık boşaltmak gerek meme yi bırakınca aynı boyutuna döndü canım ama şimdi benim de hala sağ kücük
 
Cozumu buldum bant takıyorum hem boylece kulagı da katlanmıyor yattıgında yıne de aa ama bunun arkası erkek dıyorlar :) sebep de kel olmasıymıs sankı ana karnından belıne kadar sacla cıkmaları lazımmıs kızların gibi hep bi kalıba sokmaya calısmalar fln.. milletce bazen tuhaflasıyoruz hamıleyken de karnım top gibiydi pazarda bıle görenler aa erkek bu bellı dıyordu, yok kızımız olucak dıyordum. Inanmıyorlar bellı olmaz bu bıldıgın erkek diyorlardı he deyıp gecsen bı türlü oturup laf yetıstırsen bi türlü :)
Saç bandı iyi fikirmiş ben de almıştım bir sürü ama hiç kullanmadım. Ben de hamileyken kadının biri geldi erkek galiba dedi, hayır kız dedim. Bak gör erkek olacak demedi deme diyor, hey Allahım yaaa :)
 
Bu akşam denedim canım ten temasını. İlk defa denememe rağmen kendi isteğiyle aldı memeyi emmedi ama ısırıp bıraktı oynadı falan. Bu bile bir adım bizim için önceden memeyi görünce çığlık atıyordu baya kendi alınca çok sevindim. Ama benim sütümde hiç çıkmıyor sağınca. Elimle sıkarsam o zaman birkaç damla çıkıyor ama ısrarla sağıyorum artar mı bilmiyorum :KK43:
Canım memeler sağıma alışkın olmazsa süt gelmeyebiliyormuş. Bir de sağım yaparken memelerine masaj yaparak sağ. Makineyi tutup bekleme. Ellerinle sıvazla memeni yukardan aşağı. 10 ml bile çıksa günde 10 kere sağsan 100 ml süt yapar. Böyle böyle artar sütün.
 
Saç bandı iyi fikirmiş ben de almıştım bir sürü ama hiç kullanmadım. Ben de hamileyken kadının biri geldi erkek galiba dedi, hayır kız dedim. Bak gör erkek olacak demedi deme diyor, hey Allahım yaaa :)
Hahah sorma ya boyle bi bilmişlikler bi mistik güçlerim var benim havaları fln.. hiç etkileyici değil teyzem.
 
Bu akşam denedim canım ten temasını. İlk defa denememe rağmen kendi isteğiyle aldı memeyi emmedi ama ısırıp bıraktı oynadı falan. Bu bile bir adım bizim için önceden memeyi görünce çığlık atıyordu baya kendi alınca çok sevindim. Ama benim sütümde hiç çıkmıyor sağınca. Elimle sıkarsam o zaman birkaç damla çıkıyor ama ısrarla sağıyorum artar mı bilmiyorum :KK43:
Çok sevindim canım senin adına inan benim gögsüm hiç dolu dolu olmaz ama sen fırsat buldukça emzir bikere konusmustuk hatırlarsan o emdikçe çoğalacak aldıgı kadar gerisi zaten ek gıda ya geçilicek bu aydan snra çok emen duydum canım
 
Hastane tipi değil ama elektrikli canım olmazsa kiralayayım onlardan araştırayım bir nereden kaça kiralayabilirim. Çok teşekkür ederim canım :)
CanıM Doğum yaptığım hastanede Eday marka süt pompasını denemiştim çok iyiydi. Titreşimi sayesinde meme uyarılıyor süt akımı başlıyordu. Sordum kiralanıyordu. İstersen internetten bakabilirsin.
 

Eklentiler

  • CC16B1C2-6A63-4E1D-860D-7A280D648827.webp
    CC16B1C2-6A63-4E1D-860D-7A280D648827.webp
    7,7 KB · Görüntüleme: 31
Bu emzirme düşmanlığı da neyse. Banada mama diye çok söylendi gerek annem gerek kv. Çok şükür emziriyorum. İlk iki ay burnumdan geldi lohusayken. Çocuğumla bağ kuramadım. Her kafadan bir ses.
Emzirmezsin niye emzirmiyorsun derler, emzirirsin mama ver derler vallahi ben de anlamadım bu işten bir şey. Bana da eşim ve annem her fırsatta mama vermemi söylediler ama çok şükür gerek kalmadı bir iki kez vermek zorunda kaldım sadece.
 
Tek meme de gezmeye gitmek çok zor bir gögüs okadar şişiyor ki bariz dışardan belli oluyor :) sık sık boşaltmak gerek meme yi bırakınca aynı boyutuna döndü canım ama şimdi benim de hala sağ kücük
Evet bi de bu var canım dün dısarı cıktık kızı anneme bırakıp bi 5-6 saat kadar geldiğimde memem bıldıgın tas gıbıydı hemen alıp emzırıp sağıp kurtuldum
CanıM Doğum yaptığım hastanede Eday marka süt pompasını denemiştim çok iyiydi. Titreşimi sayesinde meme uyarılıyor süt akımı başlıyordu. Sordum kiralanıyordu. İstersen internetten bakabilirsin.
evet eday kullanan bir ikiz annesi arkadasım var o da memnundu acıbadem hastanesı de bu markayı ve medelayı kullanıyor Melan-kolik5 Melan-kolik5
 
Ben böle durumlarda alıyorum oğlumu acıkmasa da emziriyorum biraz popoya da ritmik vurunca uyuyor. Haliyle bende kalıyo. Benim kv. De de tekken çekiniyor sanırım ama birini görünce hemen saldırır bişi diyemem diye. Hayır bide tutabilse neyse. Göğsü yada sırtını desteklemeden tutuyor çocuğu.. Sonra lafa gelince biz de büyüttük diyorlar. Ayyy yaram kanadı gene
Bütün babaanneler aynı galiba :110: Bir tanıdığımız var kadın çok tatlı anlayışlı dedi ki gelinim işten gelince torunumu ona vermek istemiyordum böyle alıp içime koyasım geliyordu. :oha:
Bu kadın bunları diyorsa pes dedim yani
 
Aynen canım sonra ek gıdada fln veya sütten kestiğinde memeler eski boyutuna ulasıyor mu pekı ? Yani şöyle ki benım kızımın emmek istemediği memem diğerine göre küçük kaldı :) bır dee bır oncekı ay kılo alımını az bulmustu doktorumuz ozaman ısrarla ıkı memeden de emzırmeye odaklı gıdıyordum sımdı tek meme agırlıklı gittiğimiz için sanıyorum yaglı süte daha kolay ulasıyor bebegımbu aykı kılo alımından memnun kaldı hocamız cok ıyı değil ama kotu değil dedi oyuzden bı süre daha tek meme agırlıklı gitmeyi dusunuyorum
Sen bebeğim tek meme emiyor deyince aynı soruyu sana ben soracaktım :) benim bebeğim iki mememi de emiyor ama benim favori memem sağ :) genellikle onu veriyorum kızıma. Ben daha rahat tutuyorum sağ mememi emzirirken. Ve tabii ki sağ memem diğerinin iki katı oldu :( bu durum beni biraz rahatsız ediyor ve duyduğuma göre memeler eski haline gelmiyormuş.
Ben de sol memeyi vermeye başladım, bari o da büyüsün de en azından ikisi birbirine yakın olsun.
Olmadı 2. Çocuktan sonra meme estetiği :)
 
Back
X