2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
canim ben insallah tutmaya niyet ettim. ramazanin ruhunu yasamak istiyorum. evdeyim zaten. bebegi suyu ya da yemegi bizim yemedigimiz saatlerde azalmayacagi icin.her türlü bebegim almasi gerekeni alir. ki zaten iftar sahur cok iyi saglikli beslenmeyi düsünüyorum.
ki ben almanyadayim günler cok uzun. ama deneyecegim en nihayetinde. baktim zor geliyorsa bir tutarim bir tutmam. kötü filan olrsam yani. ramazanin ruhunu bereketini bnde bebegimde hissedelim istiyorum. nasip artik.
bakalim insallah gücüm yeter.
İlac fazla gelirse tshin duserse carpinti ve sicak basmasi hissedersin. Gebeliktede sicak basmasi oldugu icin karisiyor en iyi carpinti uykusuzluk . Tsh cikarsa usume halsizlik yorgunluk uyku hali oluyor.

Kizlar benim en son ayrintilida bebek ayaklari asagidaydi 2 gundur pitpitlari daha genital bolgemde hissediyorum. Otururken falan sanki oraya vuruyor gibi. Sizde de varmi? Bir de biliyorsunuz bebegimin kalbi delik ve akcigere giden damar dar. Suan ne besik ne dolap ne bebek arabasi hicbisey alasim gelmiyor. Allah korusun bişey olursa ben onlara bakamam. Bu konuda fikriniz ne? Dogunca halledilir diyorum yeterki saglikla gelsin.
Canım benim de aynı hareketleri çok asagida hissediyorum. Doktoruma sordum suan ters duruyor ondan öyle sıkıntı yapacak birsey yok dedi. Gönlünü ferah tut inşallah hersey güzel olacak canım.

İlac fazla gelirse tshin duserse carpinti ve sicak basmasi hissedersin. Gebeliktede sicak basmasi oldugu icin karisiyor en iyi carpinti uykusuzluk . Tsh cikarsa usume halsizlik yorgunluk uyku hali oluyor.
evet bunuda dedi son bir haftadir biraz sicak basmasi var. dedigin gibi gebelik o mu bilmiyorum. cok uykum bölünü<or ama tuvakete kalkiyorum cokca. yaa var ya ... ne neyden anlayamam suanda.. en erken sali ögrenebilirim. yarin ki doktorda da sonuclar hemen cikmaz.. mecbur saliyi bekleyecegim.. ama cok sinir bozucu bir durum

Canım hiç korkma o haftalarda ben çok nadir hissediyordum 22 haftaya kadar çok normal hatta 20. Haftada ayrıntılı ultrason a girdiğimde bebek kıpır kıpır Di ama ben hissetmiyorum 22. Haftaya girince düzenli hissetmeye başladım. Etraftakilere bakma ilk bebekte normal geç hissetmek millet bi yerde bişey buluyor morel bozacak

Allah razı olsun içime su serptin çokk tşk ederimm.

Canim icinden ne geciyorsa oyle yap. Dogumdan sonra hemen alabilecek misin. Sonucta bizim de basimiza hersey gelebilir. Kaybimiz olabilir. Kimsenin garentisi yok . Fetal eko yaptirdinmi. Delikten ziyade kalpten cift damar cikmasi sorun olmus sanirim. Erken donemde yaptir bir kac yere. Belki birsey cikmayacak bozuna stres yapacaksin. İnsallah temiz cikar ama varsada ameliyat olup duzelecek sonucta. Moralini bozma kesinlessin bir sonucu. Ameliyat olup bir suru bebek evine sag salim donuyor.
Allah sifa versin.
Canim ayrintilida doktor dedi sonra getal ekoya gittim ama doktor tam tani koyamadi fallot olma ihtimalini soyledi sadece yani birkac kalp rahatsizliginin ayni anda olmasi. Kalpte delik ve suan gorunen akcigere giden damarda darlik. Ama kesin tani haftaya bir daha bakarak koyacak. Allah buyuk.

İçinden nasıl geliyorsa öyle yap. Benim almak gelmiyor şu an. Son dönemlerde alırım. Zaten yatağı olsun biraz kıyafeti olsun yeter. Kalanlar ilk günden hemen lazım olan şeyler değil ki. İhtiyaca göre alınır. Sağlıkla bi gelsinlerde:halay:
Amin hepimizin kuzulari saglikla gelsin.

canim sadece sen deil hepimmiz sonumuzun ne olacagini bilmiyoruz. icini ferah tutmaya calis.

ben suana kadar sadece kiyafet alisverisi yaptim. 0-3 ayy yaptim ve onlarida son ay indirilmek üzere gardrobun üzerine koydum yoksa her gün bakip bakip hayallere daliyorum. böyle gardrobun üstüne kaldirinca unutuyorum vee günler daha hizli geciyor. diger seyleride dogumdan sonraya birakacagim. hemen her sey ayagimziin dibinde zaten cogu seyi netten aliyoruz

velhasili alasin olmayan seyleri almak istemiyorsan sonraya birak. paran olduktan sonra her sey bir günde halledilir:)

ama bir sey olursa diye almiyorsan bence böyle yapma. bu sende negatif duygulari cogaltir, üzüntülerini artirabilir. hep iyi olacak de insallah Rabbimde iyilik bahsetsin.
Amin canim gun gectikce rahatliyorum. Kendimi telkin ediyorum. Elimden geldigince. Allah ne yazdiysa onu gorcez yasiycaz.
Canım benim de aynı hareketleri çok asagida hissediyorum. Doktoruma sordum suan ters duruyor ondan öyle sıkıntı yapacak birsey yok dedi. Gönlünü ferah tut inşallah hersey güzel olacak canım.
Iyi ya artik korkar oldum.

Kizlar benim en son ayrintilida bebek ayaklari asagidaydi 2 gundur pitpitlari daha genital bolgemde hissediyorum. Otururken falan sanki oraya vuruyor gibi. Sizde de varmi? Bir de biliyorsunuz bebegimin kalbi delik ve akcigere giden damar dar. Suan ne besik ne dolap ne bebek arabasi hicbisey alasim gelmiyor. Allah korusun bişey olursa ben onlara bakamam. Bu konuda fikriniz ne? Dogunca halledilir diyorum yeterki saglikla gelsin.
canim benim kiziminda ayaklari asagida tekme attiginda benimde genital bolgem ayriyor..doktorum korkma dedi normaldir dedi.bana kalca ve bel agrisi yapiyormus...bide canim guzel seyler dusun..bizimde basimiza ne gelicek bilemeyiz..benim ablam hamileyken ayrintili ultrasyon yapmamisti..dusun dogumdugunda kalbinin deli oldugunu bile bilmediler ablam kizi 6 aylikken ogrendi kalbinin delik oldugunu akcigerine giden damar dardi..doktor amelyat olmasini soyledi..cok sukur amelyat oldu..suan cok saglilidir...aklina kotu seyler getirme..rabbim buyuktur.

Benim bebek asagida degil . İlk hamileligimde agrim yoktu. 16 aylik oglum var . Beni cok yoruyor bende dinlenemiyorum. Bence agrilarimiz ondan. Ve magnezyum kalsiyum arttirdikca biraz daha fark etti azaldi. Ama dinleneniyorum. Karnimda cok ilk gebeligime gore egilmek ve cocugu kucagimda tasimam gerekiyor . Agri oluyor ister istemez.
canim benim ilk hamilegim oyle degildi yani bel ve kalca agrisi cekmemistim..bunda cok kotuyum..evet cocuk olunca daha zor oluyor..yoruluyoruz dinlenemiyoruz..allah yardimcimiz olsun.

canim benim kiziminda ayaklari asagida tekme attiginda benimde genital bolgem ayriyor..doktorum korkma dedi normaldir dedi.bana kalca ve bel agrisi yapiyormus...bide canim guzel seyler dusun..bizimde basimiza ne gelicek bilemeyiz..benim ablam hamileyken ayrintili ultrasyon yapmamisti..dusun dogumdugunda kalbinin deli oldugunu bile bilmediler ablam kizi 6 aylikken ogrendi kalbinin delik oldugunu akcigerine giden damar dardi..doktor amelyat olmasini soyledi..cok sukur amelyat oldu..suan cok saglilidir...aklina kotu seyler getirme..rabbim buyuktur.
Ay canim gercekmi ayni bize söylenen sey bu suan. Fallot diyorlar bu tanıya ayni seymi acaba? Ablana sorsan cok memnun olurum. Kac yasinda suan peki? Insan iyi seyler duymak istiyor. Insallah dogana kadar olumlu ilerleme olur diye dua ediyorum canim.

Senin yöntem de güzelmiş. Ben bu tür konularda tez canlıyım, listemi yaptım ve aldıkça siliyorum.bir de bebek mağazası gezmesi çok keyifli,rahat rahat gezip alışveriş yapıyoruz☺️
gezmek cok zevklı ama kocalar ceşit çeşit magaza gezme olayına bızım gibi bakmıyorar. her şey zaten her yerde var 1-2 magaza gezınce hepsı aynı dyorlar. birde gezmek zor artık canım ben kendım yoruluyorum . 1 saat dolaşsam 2 gun yatıyorum evde bacaklarım tutmuyor. bebekte yoruluyor gıbı gelıyor bana

Aklıma takılan birde şöyle birşey var dün Bebek görmeye gittik bebiş sepet beşikte yatıyordu annesi şimdilik yan korumaları çıkartmış yattığı yerden görebilmek için bende acaba az kullanılacak bir beşik ıcın bi uyku setine 200 TL vermeyip onun bi boy büyük 60x120 olanını mı alsam diye düşündüm 6 ay yada 1 yaştın sonda kullanacağımız beşik için uygun olanı
ben 1 yasına kadar kullanacagı bır şey alsam yeterli daha sonra tekrar alınır tam sımdıden 3-4 yasına kadar kullanacagı beşige ne gerek var bılmıyrum. sonra duruma göre bebege göre eve göre secerız acelesı yok ki diye düşünüyorum

Magnezyuum için ne kullanıyorsunuz? ben magnorm diye suya atılan bir ilaç kullanıyorum gece kramplarım azaldı ama az da olsa hala oluyoor :KK43:
magnezyum ve kalsıum aldıktan sonra özellikle bacak agrılarım gectı gece uykudan uyandırıyordu aglayacak kadar canımı yakıyordu özellıkle kalsıyum ıse yaradı

nasıl bebegin ayakları aşşagıda .. canım benım bebek karnında her yere döner bır baktın ayagı assagıda bır baktın mıdende ben de de oyle hele dün gece resmen rahme dogru ıyıce ındı sınırları zorlayacak kadar ıtıyor. annee söylemıstım annem bebek kendıne yer acar oyle ıyı olur dogumun kolay olur dedı. bazen kaburgama vuruyor demek kı kafa assagıda o zaman da yanı bu haftalar bebek ne tarafta olursa olsun sorun degl kı

eşya için erken daha canım ben başlamadım bıle daha da başlayacagım gıbı görunmuyor gec alsan da olur tabı de ama öyle düşünme sen doktoruna gıt bakalım aradan 1-2 hafta gecsın tekrar baktır bakalım hıc bellı olmaz ayrıca teşhis dogru teşhis mi bl nce daha bısmıllah 1 tane doktor söyledı belkı yanlıs gördu ya da avarttı ya da yanlıs yorumladı olur olur sen nıye byle içini kararttn hemen kuzum benım

bekleme de başka doktora gıt bakalım. hatta sen baska bır perınatolog bul gerekırse 1 defaya mahsusu muayenesıne gıt özelden bakalım dogru mu ya hemen de ınanma dur bakalım

Ay canim gercekmi ayni bize söylenen sey bu suan. Fallot diyorlar bu tanıya ayni seymi acaba? Ablana sorsan cok memnun olurum. Kac yasinda suan peki? Insan iyi seyler duymak istiyor. Insallah dogana kadar olumlu ilerleme olur diye dua ediyorum canim.
canim soyledim kalpten cigere giden damar bilesikmis ciger yolunu kapatmisti..ondan amelyat olmus..suan yegenim bir bucuk yasinda..canim insallah guzel haberler duyarsiniz..insallah siz amelyata gerek kalmaZsiniz..rabbim buyuktur..

Back
X