2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Arkadaslar ne yazikki siz ne palnlarsaniz planlayin bebginiz dogmadan hicbirsey net olmuycak cok.kafanizi yormayin emzik bazen mecbur oliyor cunki emme istegi olan bir bebek surekli memede durmak istiyor ve bu imkansiz inanin o zman anliycaksiniz zaten onemli olan emzik kullanmasi deil emzigi ne zman birakmasi sallanma knusunada gelince en gzeli memede uyumasi ama kolik gazli bir bebeginiz varsa birde memede uyuyanlardan deilse mecbur sallycaksiniz cnki baska turlu uyumuyck mesela benim.oglum 8 ay hep memede uyuttum cok gzelde uyku saatleri falan belliydi yatakta yaninda uzaniyor emziriyordum ve uyuyakaliyordu ki 8.ayda dislerimiz patlak verdi memeyi red etti ve ayagimda salliyarak uyutmak zorunda kaldim baska turlu uyutamadim yani o bana deil ben ona uydum mecburiyetten simdi iki bucugu gecti iki yasindan beri gece mamasini ve sallamayi kestim yatagina koyuyorum yaninda bi sure duruyorum uyuyakaliyor

canm peki boyu kac cm ben 26+1 de gittm 1kilo olmustu ama ama boyu kisaydi hep icmde ukte kaldi ya kisa olursa die ben 1.57 boyundym eşim 1.70 boyu yani pek uzun sayilmayz dr anne ve babaya da bagli demişti
asında doktorlar boyu pek söylemıyorlar ancak sen zorlarsan .. çunku önemli olan kilo diyorlar boy belli olmaz bır an da degışir onu kıstas alamayız diyorlar korkacagın bir şey yok

Emzikleri araştırayım dedim kafam çorba oldu.çok fazla çeşit var.
anne memesine benzeyen ve yenidoğan dersen en saglıklısını verin dersen verirler zaten kafanın karısmasına gerek yok canım . mesela chicco alabilirsn iyi bir marka anne memesine benzer uclu emzigi var

Ben sallanan beşik aldım ne olur ne olamaz ama sallamayı düşünmüyorum nasıl alistirirsan öyle gider. Okuduğum bi kitap da da yazıyor bebek dünya ya sallanarak uyumak için gelmiyor bizler alistiriyoruz diyor.
bence de ... ben sallamayacagım yorulunca mecbur uyuyacak

kızlar bana ayrıntılı ultrason için 22+0 a gün verdiler öncesinde yapmıyorlarmış. Bana sacma geldi 20-22. haftalar arasında değil miydi? Sizin tarihler ne zamana? Daha önce gitmeyi düşünüyorum özel sigorta süresi bitmek üzere cünkü
ben 2!+5 te gittim yanı 22 hafta olmustu ve bılerek 1 hafta gecmesını bekledım

EBennet EBennet ben ayrıntılıya 20+3 te gittim. Belki yoğunluktan öyle vermişlerdir ama durumu izah edersen yardımcı olurlar belki

mecburen uyur canım bebek cabuk yorulur emerken bıle yorulur
anne memesine benzeyen ve yenidoğan dersen en saglıklısını verin dersen verirler zaten kafanın karısmasına gerek yok canım . mesela chicco alabilirsn iyi bir marka anne memesine benzer uclu emzigi var

Chicco ve avent en kalitelisi sanırım.
Anne memesine uygun olması çok iyi.
mantardan şüphelenırse smear alır gıbı küültür alabilir benım doktorum öyle yapmıstı
Doktor fitil verdi geçmedi ama dünden itibaren sirkeli suyla taharet alıyorum müthiş fayda etti.

ben 2!+5 te gittim yanı 22 hafta olmustu ve bılerek 1 hafta gecmesını bekledım
19. Hftadan baslıyormus ayrıntılı ultrason kızlar ayrıntıları ekte paylasıyorum

Eklentiler

• IMG_8886.webp
    IMG_8886.webp
    8,7 KB · Görüntüleme: 26
Sallamak konusuna deginilmis. Kimse uyuyan bebegi uyandirip sallamaz zaten. Bebegi alistirmadim diyenler de zaten bebek rahat uyuyordur. Bebegin ihtiyaci yoktur. Bebek kolikse kabizsa sallasan bile uyumuyor. Bunu en iyi basina gelen bilir. . Bu konudada tersini soyleyenler var tabiiki. Kolik bebek sallanarak uyumasi gerekir diyen drlar var. Basina gelince aglamaktan morarinca cozum ariyorsun. Yatiriyim morarirsada morardin aglasin sabahlara kadar diyemiyorsun. Sallanmak bagirsaklari rahatlatir. Bizim karin agrimiz sancimiz olunca yatip uyuyabilir miyiz ki bebek uyusun. Hersey kitaptaki gibi olmuyor. Benim bebegim kabuzdi kolikti . Sallanarak bile uyumuyordu. Beyaz gurultu dinletiyorduk. Battaniye arasinda saatlerce sallaniyordu. Hatta bunlarin ise yaramadigi ve gece yarisi bebegini arabayla dolastiran bile taniyorum. Sadece Annesutu alanda gaz olmuyor genelde. Emerek yoruluyor uyuyor. Anne sutu kolay sindiriliyor . Tersi olsnda var. Sezeryan ve erkek bebeklerde gaz oluyor bide. Sezeryanda yararli bakterileri vucudu almiyor. Sezeryan olmus gazi olmayanda var tabii. Her seyin istisnasi oluyor.

Kizlar ya ben artk nefes alamayck kadar kötuym hic bi is yapamiym hep nefes nefese kaliyom belim cok agriyo daha üc ayim var simdidn boyleysm sonrasini hic dusunemiym

Kizlar ya ben artk nefes alamayck kadar kötuym hic bi is yapamiym hep nefes nefese kaliyom belim cok agriyo daha üc ayim var simdidn boyleysm sonrasini hic dusunemiym
Bel değilde bu nefes sorunu bende de var üstüne öksürük var gündüz dediğin gibi az işte nefes nefese kalıyorum yine Gündüz iyi gece ilk uykuya dalamıyorum sanki nefesim kesiliyor :(((

Kızlar bu bebişler ne iş dün markette yürürken o kadar aşşa da vuruyodu ki sanki çıkacak şimdi oturuyorum diye mi gögsümün hemen altında baya yukardan vurdu ilk defa baya da sert vurdu büyümüş paşam 5 günüm kaldı görmeye :))

Kızlar bu bebişler ne iş dün markette yürürken o kadar aşşa da vuruyodu ki sanki çıkacak şimdi oturuyorum diye mi gögsümün hemen altında baya yukardan vurdu ilk defa baya da sert vurdu büyümüş paşam 5 günüm kaldı görmeye :))
benim de bazen ust taraftan bide alt taraftan ayni anda vuruyo artk tekme tokat daliyo bebişler :) ama cok komik boyle ya :)

Back
X