2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Günaydın kızlar..8 kilo aldım toplamda.. bu tabloya göre normalmiş. :) 15 kiloyla tamamlasam öpüp başıma koyarım :) Ama sanki son aylarda daha fazla alınır gibi geliyor bana. Şimdiden kendimi davul gibi hissediyorum ben..Çok sıcak havalarda nasıl olacak bilmiyorum.. Birde akşama kadar işyerinde oturyorum çok şişecek gibi hissediyorum kendimi :)
Ben de 7 kilo almışım. Bu kadar yemeğe nasıl bu kadar almışım şaşırdım gerçekten

İlk gebelikte 18 kilo aldim son ay dikkat ettigim galde. 3200 gr dogdu. Bunda daha dikkatliyim. Kilo olarak ayni gidiyorlar hemen hemen ve ben az kilo aldim. Gerek yok hic kiloya hantallik. Dogum sonrasi bide kilo aldim sut olsun diye yedim. 66 kilo oldum. Vucut alisik degil. Otururken kalkarken zirlaniyirdum dizlerim agriyirdu. Ortapediye gittim kilo vermemi istedi. Bindan sonra akacagiz. Son aylar yetmiyor cunku buyuyor. Arada karbonhidrat yiyordum ancak doyuyordum. Enerjiyede ihtiyacimiz var. Eski agrilari yasamak istemiyorum.
Kesinlikle katılıyorum canım.
Ama basaramiyorum :(

Ya ben aşırı yemek yemeye başladım engel olamıyorum umarım bi kilo patlaması yaşamam şu son 3 ay da
Aslında ben herzaman (hamilelik oncesinde) yediğim kadar yiyorum canım.
Ama hamileyken kilo alıyorum.
Etrafta beni tanıyanlar guzellestigimi, tanımayanlar neguzel zayıf bir hamile olduğunu söylüyor :)
Ama ben emzirme dönemlerinde kilo almıyorum. Süt olsun diye yediklerim sadece incir, hurma, yoğurt, nohut, bulgur pilavı, vb... Ictiklerimse su, süt ve cay.

Kuzularimiza sağ salim kavusalim da canim veririz elbet...
Bence hamilelikten sonra alınan kilolar gitmiyor.
Bir de ben kan sulandirici iğne oluyorum. Onun da etkisi var mi kilolarimda bilmiyorum :)
bencede sanırım dediğin gibi süt olsun diye yenilenler kilo olarak kalıyor.. Bi yerde okumuştum hamileyken çok kilo alanlar yeterince süt için depo yapıyormuş zaten normal yemeye dönüldüğünde emzirerek kilolar gidiyor,bebek doğduktan sonra ekstra süt olsun diye yememek gerek..

bencede sanırım dediğin gibi süt olsun diye yenilenler kilo olarak kalıyor.. Bi yerde okumuştum hamileyken çok kilo alanlar yeterince süt için depo yapıyormuş zaten normal yemeye dönüldüğünde emzirerek kilolar gidiyor,bebek doğduktan sonra ekstra süt olsun diye yememek gerek..
Süt olsun diye yemeli ama lüzumsuz kilo aldıracak şekerli, yoğun karbonhidratli, aşırı yağlı yiyeceklerden sakinmali canım
Miktarını arttırmak için so içiliyor, kalitesi için de incir ve hurma...
Bunun dışında bebislerimize dayanılmaz şekilde gaz yapmayacak sağlıklı şeylerden yeriz :)

Son düzenleme:
Az yiyerek mi aldın çok yiyerek mi onu anlamadım :)
Çok yiyerek yine de normal sınırlarda aldım. Tabii daha az alanlar da vardır. Doktorum ayda en fazla 2 kilo dedi. Kiloyu veririm benim derdim o değil de hamilelik sürecini sağlıklı geçirmek için kilo alımını önemsedim. Bazı risklerim var. Fazla kilo alımı tetikliyor bunu maalesef. Zaten doktorlar da bu sebeple kilo konusunda bu kadar takıntılı oluyor :işsiz:

Aslında ben herzaman (hamilelik oncesinde) yediğim kadar yiyorum canım.
Ama hamileyken kilo alıyorum.
Etrafta beni tanıyanlar guzellestigimi, tanımayanlar neguzel zayıf bir hamile olduğunu söylüyor :)
Ama ben emzirme dönemlerinde kilo almıyorum. Süt olsun diye yediklerim sadece incir, hurma, yoğurt, nohut, bulgur pilavı, vb... Ictiklerimse su, süt ve cay.
Bende ayni seyleri yedim. Zaten en az uc litre su icince yer kalmiyor yemege. Ama sut cok olmadi kilo olarak bana donusu oldu. Ve zor verdim 18 kilodan 6 kilo verdim sadece. Kaliyor kolay gitmedi. Allahtan zayiftim. Sut te bunyeye gire degisiyor. Onemsemeyen yemek su icmeyen savahtan aksama kadar sigara icen hala emziriyor. Bdn o kadar ozendim olmadi . Bunye meselesi.

Kızlar selamlar,

Benımde 5 bucuk ayım tamamlandı,ancak ayaklarım hem sısıyor hemde agrı yapıyor sızde oluyormu ,tuzluda yemıyorum anlayamadım gıttı:(

hamilelikte-gebelikte-kilo-alimi.jpg
Oo bunun kilo aralığı epey genişmiş içim rahatladı:halay:
Ben bu ara çok hızlı kilo alıyorum,son on günde yaklaşık 3 kilo almışım,genel toplamda 5kilo aldım. Hep pide yüzünden dayanamıyorum iftarda eşimle de yiyorum.Yediklerime dikkat edicem artık

Kızlar selamlar,

Benımde 5 bucuk ayım tamamlandı,ancak ayaklarım hem sısıyor hemde agrı yapıyor sızde oluyormu ,tuzluda yemıyorum anlayamadım gıttı:KK43:
En az iki litre su ic canim. Ve ayagini uzat firsat bildukca. Oturarak is yapiyorsan ayagini bilekten kirarak yukari ve duz hareket ettir aklina geldikce. Kani yukari vermis oluyorsun dolasimi sagliyorsun. Kan asagida gollendikce odem yapar. Aklima gelen bunlar canim

Günaydın kızlar..8 kilo aldım toplamda.. bu tabloya göre normalmiş. :) 15 kiloyla tamamlasam öpüp başıma koyarım :) Ama sanki son aylarda daha fazla alınır gibi geliyor bana. Şimdiden kendimi davul gibi hissediyorum ben..Çok sıcak havalarda nasıl olacak bilmiyorum.. Birde akşama kadar işyerinde oturyorum çok şişecek gibi hissediyorum kendimi :)
Sıcaklar beni şimdiden kötü etkiliyor.haftasonu dışardaydım zor dayandım Allah şimdiden yardımcımız olsun. Ben de masa başı çalışıyorum.ayak bileklerim şişmeye başladı.inşallah ödem olmayız

canım ben 4 kilo aldım toplamda bende kendimi çok şiş hissediyorum yatarken kolay doğrulamıyorum bakalım nasıl olacak daha da büyüyünce

Kızlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum doğumum yaklaşık Bayram'dan 10gün önce faln olacak kısmetse , iki taraf da şehir dışında ,annemler doğuma gelecek inşallah, kaynanamlar da gelmeyi düşünüyor ama iki taraf birden çok kalabalık olacak gibi 10kişi olacak evde ben de kalabalığı pek sevmem bir de kaynanam da genç ama pek işe girişmeyi sevmez annem varken hele hiç yapmaz her iş yemek faln anneme bakar kesin, ben de iyice sinir olurum, daha önce bir kere birlikte bizde olmuşlardı annem her işi yaptı kaynanam misafir gibi oturdu ordan tahmin ediyorum, bir de kurbanı bizim orda kesmeye kalkarlarsa iyice curcuna olur kaynanam görğmcemleri falan da çağırır oldu mu16kişi..o yüzden annem doğuma gelsin bana baksın biraz kaynanam da Bayram'dan sonra gelsin istiyorum ikisi aynı anda olmamış olur hem, kaynanama farklı Zaman'larda gelin bana da iyi olur yemek yaparsınız faln desem alınır mı sizce, kabul eder mi acaba? Mantıklı mı sizce bu fikrim bu işler Nasıl oluyır hiç bilmem, lohusa lohusa kafama takacak bişey olmasın diye Böyle olması daha mantıklı gibi..

kızlar merhaba eylül anne adayı olarak yeni geldim bu başlığa, aşırı bir bel ağrısı olmaya başladı bende özellikle ayakta kalıp iş yapınca fln kırasım geliyr resmen belimi sizde de var mı bel ağrısı
Hoş geldin canım Allah sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin.internette okudum bu haftalardan itibaren bel ağrıları normalmiş canım.çoo rahatsız ediyorsa doktoruna danışabilirsin.

Kızlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum doğumum yaklaşık Bayram'dan 10gün önce faln olacak kısmetse , iki taraf da şehir dışında ,annemler doğuma gelecek inşallah, kaynanamlar da gelmeyi düşünüyor ama iki taraf birden çok kalabalık olacak gibi 10kişi olacak evde ben de kalabalığı pek sevmem bir de kaynanam da genç ama pek işe girişmeyi sevmez annem varken hele hiç yapmaz her iş yemek faln anneme bakar kesin, ben de iyice sinir olurum, daha önce bir kere birlikte bizde olmuşlardı annem her işi yaptı kaynanam misafir gibi oturdu ordan tahmin ediyorum, bir de kurbanı bizim orda kesmeye kalkarlarsa iyice curcuna olur kaynanam görğmcemleri falan da çağırır oldu mu16kişi..o yüzden annem doğuma gelsin bana baksın biraz kaynanam da Bayram'dan sonra gelsin istiyorum ikisi aynı anda olmamış olur hem, kaynanama farklı Zaman'larda gelin bana da iyi olur yemek yaparsınız faln desem alınır mı sizce, kabul eder mi acaba? Mantıklı mı sizce bu fikrim bu işler Nasıl oluyır hiç bilmem, lohusa lohusa kafama takacak bişey olmasın diye Böyle olması daha mantıklı gibi..
Dogumdan sonra annem benimle kaldi. Hafta sonu donusumlu bir iki yakinimiz geldi. Bize yardima. İnan ancak bebekle evle ilgilendik. Kv is yapmiyorsa annen hem onlara hizmet edip hem bebege yardim edecek . Yipranir oda. Sende lohusa en ufak hareketleri batar. O donemde ise y arar kisi yaninda olsun. Fazla kisi olmuyor. Sen zaten sut arttirma derdinde bebek telasi olacak. Annen ev yemek ve sana yardim edecek. Bide ben gibi evhamliysan annen bile olsa gozun hep uzerlerinde birsey olacak diye tedirgin oluyordum. Bence soyle bebegin ve sen onemlisin. Bazilari demeden birsey yapmiyor.

Kızlar selamlar,

Benımde 5 bucuk ayım tamamlandı,ancak ayaklarım hem sısıyor hemde agrı yapıyor sızde oluyormu ,tuzluda yemıyorum anlayamadım gıttı:KK43:
Benim bileklerim şişmeye başladı.masa başı çalışıyorum.ayaklarımı uzatacağım alçak bir taburem var işte onu kullanıyorum.evde altına yastık koyup devamlı uzatıyorum.
Ağrı ayaklarında mı bacaklarında mı?su tüketimine de dikkat et.ama olacak olan oluyor.anne olmak kolay değilmiş

Kizlar bgn kontrolm vardi ya ben kesin agustos annesi olucam benim sezeryan oldugu icn dr 20 agustosta olur dedi buraya eylul annelerine cok aliştm nasil birakcm burayi bilmiyorm :KK43:
39. Haftami sezeryan tarihin benimde 39. Hafta sezeryan erken gelirse agustos olma durumu olur tabii bizimde eylul baslarina denk gelenlerin. Hayirlisi olsun. Burda devam et. Bende alistim burdakilere. On gun den ne olacak.

Back
X