• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Dogum yapan bi arkadasim bebegin sarilik olmamasi icin dogdugunda sekerli su verilmesi gerektigini soyledi. Hic duymamistim bilen var mi boyle biseyi ?
Hiç bir işe yaramaz. Hatta daha kötü olur. Bebeğin kan şekerini birden yükseltip düşürür. Sarılık olmamasının tek çaresi var. Bol bol emzirmek. Olmadı süt sağıp vermek. Bol bol idrarını yapıp atıyor sarılığı

Aslinda kndim seker kullanmazken o minicik bedene seker vermek bana da mantikli gelmedi ama dogum yapan herkesin heemn bol bol sutu olmayabiliyor. O zaman ne yapilmali
Gelen süt bebeğin ihtiyacı kadar oluyor zaten. Mesela benim bebeğim küçük doğduğu için kuvvetli çekemedi. Doktorun önerisiyle önce emzirdim, sonra sağdığım sütle takviye yaptım. Bikaç kere de mama verdik. Şimdi kuvvetlendi çok şükür günde bir kere sağıp buzluğa atıyorum onu da. Yani şekerli suya gelene kadar çok yol var.

Eccoomm Eccoomm canım senin bebeğin miydi emerken tıkanan. Bizde de aynı problem var. Naptınız çözebildiniz mi
canm benm bebegm memeyi pek birakmak istemiyo ve emerken hep durakliyo ve her emzirdgmde sut genzine kaciyo en cok o beni korkutuyo annm büyüdkce gecer dio ama yinde korkmadn edemium bide canm benim bebegim biraz kendini toparladi seninki nasil bakildignda anlasilack kadar toparladi mi

Saat bu saat oldu hala uyuyamadım sinirlerim bozuldu yakın arkadaşlarımızda kahvaltıya gelecekler bakalım nasıl bir ğün olucak

Canım hiç bir mamada ilave şeker yok ki sadece laktoz var o da anne sütünde de var zaten. Yani humana nın özelliği ne ki ?
Cocuk doktorum onermisti ilk oglumda humananin icinde ki tadin digerlerine gore daha az ltatli oldugunu ve bi sayede anne sutunu birakmadigini ki ilk oglumda sariligimiz 19 olunca mecbur mamada verin dediler cocuk doktorumuzda himanaya yoneltti bizi

nemli tutmadın mı peki ? krem yag vs bırakmısmıydın yoksa hiç mi kulanmadın
biraz genetikle ilgili bence ben bu hamileliğimde sadece 1 kutu mustela bitirdim düşünün amca haftada bir falan sürdüm sürmedim ama hiç çatlamadım. annemde halam da hiç çatlamamış niye halayı yazdım bizde kız halaya çeker derler

Doktora diyoruz siz vaktini beklemiceğe benzıyor demiytiniz diye heveslendik doktor diyo yok yok bunun keyfi gayet iyi gayet beklicek kafasını kanala tam dayamamış bile saglıkla Gelsinlerde fark etmez doktor öyle diyince evde yapılcak tüm işlerili bitirdim eşimede dedim doktor böyle söyledi ama bak gör vaktini bile geçiricek sırf şimdi annesi işleri bitirsin diye böyle yaptı kı annesi uzanıp dinlenecek vakit bulsun
canım ben de öyleydim ya erken gelecek diye diye 40. haftada doğurdum o da biraz zorlama usulü: hurmalar yürüyüşler...

Selam kizlar :) artik hepimizin sayili gunu kaldi tabii.. rabbim sag saglim bebelerimizi kucaklamayi nasip etsin insallah. Cumartesi gunu sezeryan olucam yavas yavas stres yapiorum 3. Bu ama bilerek gitmekte bi tuhaf :) havalarda serin gider artik insallah resmen buharlastim bu yaz ☹️

Bayadir giremiyorum kizlar, dogum yapan herkesi kutluyorum. Benim oglumda dun geldi :)
Dogumu anlatmicam cunku butun terslikler beni buldu ama onemli olan karanliktan sonraki aydinlik. Simdi toparlanmaya calisiyorum, tansiyonum cok dusuk dogumdan beri, iki gun yataktan kalkamadim.
Daha dogumu bekleyen herkes icin dua ediyorum, herzaman hayirlisini isteyin, ben hep gelsin diye dua ettim ama gelmeninde yollari var :)
hayırlı olsun kızlar

bu mide yanmaları ne zaman bitecek acaba artık o kadar yoruldum ki anlatamam ne gece uyku uyutuyor ne gündüz rahat ettiriyor :( bir de son haftalar bebek aşağı indikçe geçer diyorlardı 40. haftaya girdim hala geçmedi :( mide yanması şikayeti olanlar var mı pratik önerebileceğiniz çözümleriniz?

bu mide yanmaları ne zaman bitecek acaba artık o kadar yoruldum ki anlatamam ne gece uyku uyutuyor ne gündüz rahat ettiriyor :KK43: bir de son haftalar bebek aşağı indikçe geçer diyorlardı 40. haftaya girdim hala geçmedi :KK43: mide yanması şikayeti olanlar var mı pratik önerebileceğiniz çözümleriniz?
Dungece uyuyamadım saatlerce.. gecmıyor surup hafifletiyor ama bitmiyor

Ayy cnim ya güldürdün beni :) bnimkide çok tosun ve hep topalniyodu demek ondan catladim cok :)

Sen yine sakin karşılamışsın ben çığlık çığlığa ağlamıştım annem alt kattan sesimi duyup fırlamıştı :) ve her yeni bi çatlakta agliyodum. :)

Ben catlamayi ona bagladim :)) ne kadar dogru billemiyorum:)
senin tepki baya buyuk olmus :KK49:

Biz de maça gidecektik sonra vazgeçtik iyi ki gitmemişim. Ama ben yine de bir anda çatladığını düşünmüyorum belki de önceden başladı ama o an ortaya çıktı.

Iyiki gitmemissin bence de catlaklarin tum sebebi o degildir ama bebegimin sesten rahatsiz oldugunu dusununce uzuldum sonradan

Yatağa gelene kadar oturduğum yerde uyukluyorum eşime hadi uyuyalım cok uykum geldi diyorum hop yastığı görünce uyku kaçıyor. Mide desen normalde gastrıt vardı bu zamane baya iyi gelmiştim derken bu hafta zindan oldu gece olunca Ağrı'larım tavan yapıyor

Canim yatak konusunda ben de ayniyim. Nerdeyse her gece yataga gelip tekrar kalkiyorum. Senin. Yine az kalmis benim baya var. Allah guc versin hepimize

ben de özellkle 3-4 aydır daha sıklıkla daha dogrusu aklıma geldıkce bebe yagı kulandım. sebamed yagını. bırde aşrı gerılmelerde fısfıs bır kaba temız su koydum karnıma sıktım bol bol yanı nemlı ıslak tıtum nasılsa yazdı hava zaten sıcaktı . hiç çatlamadım ben şu ana kadar . galiba ten ile de ilgili ya tabi nem aşırı nemli

Tamamen senin yapinla alakali bence. Insallah catlamadan atlatirsin canim :)

galiba salı herkesin kntrolü var benim de var

Sali benim de var sabah 8:00'de. Ilk kez nst ye girecegiz bakalimmmm:KK49:

yinede erken iken catlaklar taze ıken tedavı edıcı bir şeyler kulansan belki haffler derinleşmez.
bım kolumda kesik olmustu contractubeks dıye bır jel var organık onu lullandım ilaç çok iddialı ama acaba onu kulanmasam daha mı cok iz kalırdı bilemiyorum sonucta tamamen gıtmedı aşırı belırgın degıl ama yinede 6 ay sureklı ve duznelı kulandım bazıları cok memnun mesela

6 ay da onun icin ugrasabilecegimi sanmiyorum :) olan oldu artik onumuzdeki catlaklara bakacagiz:)

biraz genetikle ilgili bence ben bu hamileliğimde sadece 1 kutu mustela bitirdim düşünün amca haftada bir falan sürdüm sürmedim ama hiç çatlamadım. annemde halam da hiç çatlamamış niye halayı yazdım bizde kız halaya çeker derler
ben de aslında oyle kucuk boy bır yag bıtırdım o kadar ılk zamanlar pek dıkat etmedım surme sebebımde catlaktan cok kasıntı ve yanma hıssı yuznden dı. 38+5 teyım insallah catlamam artık

Back
X