• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
aminn canım. emiyor Allaha şükür.yarın haftalık kontrolümüz var bakalım bir de işitme testi tekrarlanacak hastanede kalmıştı.inşallah herşey yolundadır güzel haberlerle dönerim
İnşallah canım çok ürkütücü ancak güzel şeyler insalalh iyidir bebisin de sende beni korku sardi güzel haberleri beliyorujlz inşallah

belimden vurmaya başladı sırtıda var normalden bıraz fazla bır kac defa kasıklarıma ıgne batması gıbı ince ama sert geldı o kadar. karın ağrım var sanki ishal olacakmısım gibi ya da adet başlayacak gibi
Canım bi doktora gitsen iyi olur normal dogum agrıları belden baslayıp sırt ve kasıklara inebilirmiş. Aklımız sende zaten cantan da haZırdı bence bi doktoruna gozuksen iyi olur

hayır canım zaten lokal anestezi yapıyolar hiç bişey hissetmiyosun. zaten açıklık yaklaşık 10 cm olduğunda yapılıyor kasılma ağrısıyla bişey hissedilmiyor. kesi açılınca doğum zaten maksimum 3-5 dk sürüyor sürmüyor
oh iyi bari canım sancı falan aklıma gelmiyo da o kesiden korkuyodum siz atlattınız inşallah kalanlarımızın da sağlıkla kolaylıkla geçer doğumu

canm biz taburcu oldgmzda dr gobek bagi icn pansuman bide gaz ilaci burun damlasi he bide 15 gunluk olunca kullanmam gereken D3 vitamin damlasi verdi

Himm onlarimi diyorsun banada verdi cnm bn sadece burun damladini aldm ama 10 gnluk olduk daha kutusunu bile acmadim masllah burun delikleri hic tikanmadi bn gobegine ilk gun bide dustukten sonraki gn batikon surdum o yuzden bkm setinide almk istemedim gaz ilacini ilk oglm gazsizdi blki buda oyke olur die almadim d3 vitaminide saglik oc vermisti zaten ama onu aylik asisinda doktora baska mark yazdiricam saglik oc verdigi hiperaktiv ve alerji yapiyormus ilk oglmdada oranin verdigini kulkanmistim ikiside var valla o yuzden bunda kullnmiycm

Canım ne yaptın ayy cok heyecan yaptım suan cok merak ediyorum
canım cok sık kasılma ama hala düzensiz
8-7-3-5 4- en cok 10 dakıka o da evın ıcınde hareket edıyorum hem son larak bır şey unutmayayım dıye hem de hareket edeyım dıye ama hareetle henuz gecmedı. ksıklarımda baskı hıssetmeye başladım. ellerim falan aniden şişti ama bıraz telaş yaptım galıba mınık bır heyecan oldu ondna da olabiir o şişme

bilmiyorum ki

şimdi elma kaynatıyorum içmek için düzeni kaynatıyorum zaten hergun. bahcemızde uzunm falan var fırsat bulursam kompostolar yapmaya başlayacağım.

yanı aralıklı ve düzensiz olsa en azındna 20 dk falan pek telaş etmezdım ama 2 dk ya falan ınınce ne oluyor anlamadım. o kadar sey okuyoruz sık ama düzensizle ılgılı bır şey okumadım. dınlıyorum yalancı sancıları aralıklı ve duznesız dıyor

8-7-3-5 4- en cok 10 dakıka o da evın ıcınde hareket edıyorum hem son larak bır şey unutmayayım dıye hem de hareket edeyım dıye ama hareetle henuz gecmedı. ksıklarımda baskı hıssetmeye başladım. ellerim falan aniden şişti ama bıraz telaş yaptım galıba mınık bır heyecan oldu ondna da olabiir o şişme

bilmiyorum ki

şimdi elma kaynatıyorum içmek için düzeni kaynatıyorum zaten hergun. bahcemızde uzunm falan var fırsat bulursam kompostolar yapmaya başlayacağım.

yanı aralıklı ve düzensiz olsa en azındna 20 dk falan pek telaş etmezdım ama 2 dk ya falan ınınce ne oluyor anlamadım. o kadar sey okuyoruz sık ama düzensizle ılgılı bır şey okumadım. dınlıyorum yalancı sancıları aralıklı ve duznesız dıyor

Cnim bi uzansan soyle dinlensen acaba gecicekmi gene gecmezse dogum sancilarin basladi demktir hastanende yakin deilmis

bilmiyorum ki

Kasılmalarla birlikte agrın oluyormu canım ? Sen yine takıpte kal birde kagıt kalemle süreyi tutmak zor olur telefonunda kasılma sıklıgı uygulaması tutsan saha kolay olur bence , varmı kullandgın uygulama? Yoksa dr banu çiftçi nin uygulamasında var tavsiye ederim.

Kızlar alıntı yapamadım hepinize çok tskler.. ben doğum yaptım doğumum guzel geçti..normal doğum yaptım.hastsneye geldiğimde 6 cm açılmam vardı..darisi başınıza kizlar.

Canım Allah sağlıkla büyümesini nasip etsin inşallah sizlere bağışlasın bol bol sut nasipe eylesin . Acilman olana kadar nasil belirtilerin oldu . Suyun nisanın geldi mi ağrı sancı ben çok korkuyorum da anlamam diye çok tecrübesiz hissediyorum kendimi

Çok hafif sancilarim var gibi emin değilim ve eşim gece çalışacak. İşe gitmeden bi hastaneye gidelim diyor ama sanci olup olmadigindan emin olamıyorum. Gaz da olabilir. arada bebegim de bir tarafa toplanıyor o sanci sırasında. Kafam çok karışık.

Hayırlı olsun canım:) nasıl geçti süreç anlatırmısın ilk cocukmuydu. Bende normal dogumu bekliyorum darısı bizim başımıza :)
Çok sağolun :) evet ilk çocuk. Benim hastane kocaelideydi ben Kurtköy de oturuyorum. Suyum azaldı diye bahsetmiştim burada zaten, neyse rutin bir kontrole gittik yine. Hafif hafif sancılarım vardı doktorum kararı bana bıraktı istersen bekleyelim en kötü yarın ya da sonrasında riski yoğun gördüğümüz Birgün alırız Dedi evet bekleyelim dedim kendi sancım olursa düzenli en azından suni sancıya cevap verme şansım daha çok olurdu normal Doğum denerim en azından diye . Doktorum da kendi sancın var ama düzenli değil dedi. Sonra o gün annemlere geçtik Kocaeli de oturdukları için onlar da, yanımda kayınvalidem ve arabamız kızımın eşyalarıyla dolu tabii :) annem de yarın zaten yine burada doktorunuza geleceksiniz hem Bayram kalın burada dedi. Kaldık. 31 Ağustos günü sancım vardı hafif hafif eşimle annemleri çay bahçesinde bırakıp 2 saat sohbet ede ede yürüdük yolda bulduğumuz merdivenlerde step yaptık. Çok istiyordum normal Doğum o da bana destek oluyordu sağolsun. Neyse sonra akşama doğru sancım arttı hatta şakalar yaptım suniye gerek kalmayacak bence diye. Ve gece 12.05 gece sancılarımın düzenli olduğuna karar vermiştik. O gece saat 3 e kadar dayanabildim o saatlerde hastaneye gittik ve nöbetçi doktor bana sancın var ama Doğum başlamamış daha Dedi sinir oldum çünkü sancım yolda gerçekten şiddetini az da olsa yitirmişti. Neyse muayene etti 2 cm Dedi. Sonra istersen yatış yapalım bir iki günü de bulur ilk gebeliğin Dedi, damar yolu ve lavman için hemşire geldi bu ne istemiyorum dedim yapmak zorundayız yatış yapıyorsanız Dedi ben de imza attım çıktım hastaneden. Tabii içimde bir korku son dk böyle şeyler yaşayıp nöbetçi doktoru da sevmeyince Neyse sabah 5 oldu ve ben artık çok afedersiniz hem altıma yapmaya başladım hem kusmaya annem babam eşim kız kardeşlerim de çok destek oldular. Hastaneye gittik acil bi muayene tabii nöbet saati değişmemiş yine aynı doktor :)) bi baktı ooo 8 cm açıklık var silinme %80 hemen arayalım hocamızı Dedi, o sırada epidural yapın ne olur diye yalvarmalar mı dersin, nöbetçi doktor bu saatten sonra yapamayız dedi iyi ki de olmamış. Zaten sezaryene alın beni bile dedim ama önceden tembihlemiştim annemle eşimi sakın beni dinlemeyin elbette pes edeceğim anlar olacak. Nöbetçi doktor kendi doktorumu aradı sancılarım git gide sıklaştı Doğumhaneye aldılar giydirdiler nefes almamı söylüyorlar ama sancı esnasında bazen düzenli nefeslerimi kaybediyordum. Annem eşim doğumhanede yanımdaydılar. Kendi doktorum çok geç geldi :) bi ara yetişemeyecek sandık, taçlanma başladı Dedi ebe ıkınma dedi ama dayanamıyorum ıkınma hissine karşı koyamıyorum. Annem görmüş Saçları görünüyor dedi o sırada doktorum geldi. Hadi başlıyoruz sadece sancın olunca ıkın geri kalan aralarda nefes alacağız Dedi. 3. Kuvvetli ıkınmamda kızımın ılık bedeniyle kavuştum, rüyalarımı süsleyen güzel meleğim kollarımdaydı. Yapamıyorum dediğim çok an oldu ama öyle güzel ki doktorun onu göğsüme doğru artığı o an, teninin o an ki kokusu, küçük bir mucize adeta, öyle öpmek istedim ki. Geri kalan hiçbir şeyi görmedim hissetmedim bile bebeğimi muayene ediyorlardı eşim ve annem ağlıyordu beni öpüyorlardı. Bebek hemşireleri de saçları hakkında espriler yapıyordu :) doktorum dikiş atılacak bir şey yok dedi ve sonrasında odaya aldılar beni güzelce giyindim kızımı getirdiler aldım koynuma. Mükemmel bir şeydi. Kızlar sağlık sorunları olanları anlarım ama bu mucizeyi gerçekten yaşayın, çok başka. Allah isteyene yaşatsın inşallah. İyi ki normal Doğum oldu diyorum şimdi de pek bir şeyim kalmadı sütümle uğraşıyorum biraz :) ancak yazabildim :)
Hayirli olsunnn canim benimm saglikla hayirli omurleri olsun sizlerle birliktee :) sira bizlerde ikinci dogumum olucak ama ne bekliyor bilmemek hafif heyecan yapiyor , ilk bebegim normal dogumla oldu 2870 gr ile erken dogmustu , bu ise bir hafta once 3500 gr cikti ve kilosu arttiysa bu biraz dusundurmeye basladi beni cunku normal dogumda 4 kilo ve ustu istenmiyor sanirim

Kızlar tek tek yazamadım affedin. Allah razı olsun Çok sağolun :) Hızlıca anlatmak istedim. Benim hastane kocaelideydi ben Kurtköy de oturuyorum. Suyum azaldı diye bahsetmiştim burada zaten, neyse rutin bir kontrole gittik yine. Hafif hafif sancılarım vardı doktorum kararı bana bıraktı istersen bekleyelim en kötü yarın ya da sonrasında riski yoğun gördüğümüz Birgün alırız Dedi evet bekleyelim dedim kendi sancım olursa düzenli en azından suni sancıya cevap verme şansım daha çok olurdu normal Doğum denerim en azından diye . Doktorum da kendi sancın var ama düzenli değil dedi. Sonra o gün annemlere geçtik Kocaeli de oturdukları için onlar da, yanımda kayınvalidem ve arabamız kızımın eşyalarıyla dolu tabii :) annem de yarın zaten yine burada doktorunuza geleceksiniz hem Bayram kalın burada dedi. Kaldık. 31 Ağustos günü sancım vardı hafif hafif eşimle annemleri çay bahçesinde bırakıp 2 saat sohbet ede ede yürüdük yolda bulduğumuz merdivenlerde step yaptık. Çok istiyordum normal Doğum o da bana destek oluyordu sağolsun. Neyse sonra akşama doğru sancım arttı hatta şakalar yaptım suniye gerek kalmayacak bence diye. Ve gece 12.05 gece sancılarımın düzenli olduğuna karar vermiştik. O gece saat 3 e kadar dayanabildim o saatlerde hastaneye gittik ve nöbetçi doktor bana sancın var ama Doğum başlamamış daha Dedi sinir oldum çünkü sancım yolda gerçekten şiddetini az da olsa yitirmişti. Neyse muayene etti 2 cm Dedi. Sonra istersen yatış yapalım bir iki günü de bulur ilk gebeliğin Dedi, damar yolu ve lavman için hemşire geldi bu ne istemiyorum dedim yapmak zorundayız yatış yapıyorsanız Dedi ben de imza attım çıktım hastaneden. Tabii içimde bir korku son dk böyle şeyler yaşayıp nöbetçi doktoru da sevmeyince Neyse sabah 5 oldu ve ben artık çok afedersiniz hem altıma yapmaya başladım hem kusmaya annem babam eşim kız kardeşlerim de çok destek oldular. Hastaneye gittik acil bi muayene tabii nöbet saati değişmemiş yine aynı doktor :)) bi baktı ooo 8 cm açıklık var silinme %80 hemen arayalım hocamızı Dedi, o sırada epidural yapın ne olur diye yalvarmalar mı dersin, nöbetçi doktor bu saatten sonra yapamayız dedi iyi ki de olmamış. Zaten sezaryene alın beni bile dedim ama önceden tembihlemiştim annemle eşimi sakın beni dinlemeyin elbette pes edeceğim anlar olacak. Nöbetçi doktor kendi doktorumu aradı sancılarım git gide sıklaştı Doğumhaneye aldılar giydirdiler nefes almamı söylüyorlar ama sancı esnasında bazen düzenli nefeslerimi kaybediyordum. Annem eşim doğumhanede yanımdaydılar. Kendi doktorum çok geç geldi :) bi ara yetişemeyecek sandık, taçlanma başladı Dedi ebe ıkınma dedi ama dayanamıyorum ıkınma hissine karşı koyamıyorum. Annem görmüş Saçları görünüyor dedi o sırada doktorum geldi. Hadi başlıyoruz sadece sancın olunca ıkın geri kalan aralarda nefes alacağız Dedi. 3. Kuvvetli ıkınmamda kızımın ılık bedeniyle kavuştum, rüyalarımı süsleyen güzel meleğim kollarımdaydı. Yapamıyorum dediğim çok an oldu ama öyle güzel ki doktorun onu göğsüme doğru artığı o an, teninin o an ki kokusu, küçük bir mucize adeta, öyle öpmek istedim ki. Geri kalan hiçbir şeyi görmedim hissetmedim bile bebeğimi muayene ediyorlardı eşim ve annem ağlıyordu beni öpüyorlardı. Bebek hemşireleri de saçları hakkında espriler yapıyordu :) doktorum dikiş atılacak bir şey yok dedi ve sonrasında odaya aldılar beni güzelce giyindim kızımı getirdiler aldım koynuma. Mükemmel bir şeydi. Kızlar sağlık sorunları olanları anlarım ama bu mucizeyi gerçekten yaşayın, çok başka. Allah isteyene yaşatsın inşallah. İyi ki normal Doğum oldu diyorum şimdi de pek bir şeyim kalmadı sütümle uğraşıyorum biraz :) ancak yazabildim :) yanınıza kesinlikle hoşaf tarzı şeyler alın normal Doğumdan sonra annenin tuvaleti bekleniyor sizin için de rahat olur hem. Allah yardımcınız olsun hayırlı haberleriniz gelsin inşallah. Benimle benden sonra doğuranlar olmuştur okuyamadım Rabbim herkesin evladını anasına babasına bağışlasın Allah sağlık sıhhat şifa versin :)

Iyi aksamlar hanimlar benim dogum hikayemde soyle oldu:
03/09/2017 de sabah 03:30 gibi suyum gelmis tabi ben anlamadim sonra dusa girdim ciktim o ara esimde uyanmis tesadufen sonra kaynanami aradik 3 umuz hastaneye gittik. Direk beni dogumhaneye aldilar bu arada saat 6:30 civari oldu muayene edip beni sanci odasina aldilar. Doktorum izinde olacakti Allahtan o gitmeden yetistik sonra geldi bakti bana hemen suni sanci verdiler suyum geldgi icin saat 10 a kadar sanciyi cektim 10 da beni masaya aldilar ama bebek yukarda olsugu icin geri odaya geldim odada sanci geldikce ben ikindim kaynanamda karnima bastirdi bebek insin diye. 10 bucugu gecerek doktor gelip tekrar masaya aldi ve doguma gidiyormusum haberim yok :) sonrasinda iki guclu ikinma ve 11 e 10 vardi oglum dogdu. Dogum 10 dk kadar surdu yani kizlar imkaniniz varsa normal dogumdan korkmayin derim benim ilk dogumumdu ama cok da zor olmadi bu arada oglum 3900 dogdu 50 cm bu yuzden dikisim biraz fazla ama bebek ciktigi an buyuk rahatlik epidural istedim yapmadi doktorum

Canım hayırlı olsun sana da aramızda 2 gün var senin Doğum yaptığın gün çıktım ben de hastaneden günlerimiz aynıydı :) Allah analı babalı sağlıkla büyütsün inşallah.

Çok sağolun :) evet ilk çocuk. Benim hastane kocaelideydi ben Kurtköy de oturuyorum. Suyum azaldı diye bahsetmiştim burada zaten, neyse rutin bir kontrole gittik yine. Hafif hafif sancılarım vardı doktorum kararı bana bıraktı istersen bekleyelim en kötü yarın ya da sonrasında riski yoğun gördüğümüz Birgün alırız Dedi evet bekleyelim dedim kendi sancım olursa düzenli en azından suni sancıya cevap verme şansım daha çok olurdu normal Doğum denerim en azından diye . Doktorum da kendi sancın var ama düzenli değil dedi. Sonra o gün annemlere geçtik Kocaeli de oturdukları için onlar da, yanımda kayınvalidem ve arabamız kızımın eşyalarıyla dolu tabii :) annem de yarın zaten yine burada doktorunuza geleceksiniz hem Bayram kalın burada dedi. Kaldık. 31 Ağustos günü sancım vardı hafif hafif eşimle annemleri çay bahçesinde bırakıp 2 saat sohbet ede ede yürüdük yolda bulduğumuz merdivenlerde step yaptık. Çok istiyordum normal Doğum o da bana destek oluyordu sağolsun. Neyse sonra akşama doğru sancım arttı hatta şakalar yaptım suniye gerek kalmayacak bence diye. Ve gece 12.05 gece sancılarımın düzenli olduğuna karar vermiştik. O gece saat 3 e kadar dayanabildim o saatlerde hastaneye gittik ve nöbetçi doktor bana sancın var ama Doğum başlamamış daha Dedi sinir oldum çünkü sancım yolda gerçekten şiddetini az da olsa yitirmişti. Neyse muayene etti 2 cm Dedi. Sonra istersen yatış yapalım bir iki günü de bulur ilk gebeliğin Dedi, damar yolu ve lavman için hemşire geldi bu ne istemiyorum dedim yapmak zorundayız yatış yapıyorsanız Dedi ben de imza attım çıktım hastaneden. Tabii içimde bir korku son dk böyle şeyler yaşayıp nöbetçi doktoru da sevmeyince Neyse sabah 5 oldu ve ben artık çok afedersiniz hem altıma yapmaya başladım hem kusmaya annem babam eşim kız kardeşlerim de çok destek oldular. Hastaneye gittik acil bi muayene tabii nöbet saati değişmemiş yine aynı doktor :)) bi baktı ooo 8 cm açıklık var silinme %80 hemen arayalım hocamızı Dedi, o sırada epidural yapın ne olur diye yalvarmalar mı dersin, nöbetçi doktor bu saatten sonra yapamayız dedi iyi ki de olmamış. Zaten sezaryene alın beni bile dedim ama önceden tembihlemiştim annemle eşimi sakın beni dinlemeyin elbette pes edeceğim anlar olacak. Nöbetçi doktor kendi doktorumu aradı sancılarım git gide sıklaştı Doğumhaneye aldılar giydirdiler nefes almamı söylüyorlar ama sancı esnasında bazen düzenli nefeslerimi kaybediyordum. Annem eşim doğumhanede yanımdaydılar. Kendi doktorum çok geç geldi :) bi ara yetişemeyecek sandık, taçlanma başladı Dedi ebe ıkınma dedi ama dayanamıyorum ıkınma hissine karşı koyamıyorum. Annem görmüş Saçları görünüyor dedi o sırada doktorum geldi. Hadi başlıyoruz sadece sancın olunca ıkın geri kalan aralarda nefes alacağız Dedi. 3. Kuvvetli ıkınmamda kızımın ılık bedeniyle kavuştum, rüyalarımı süsleyen güzel meleğim kollarımdaydı. Yapamıyorum dediğim çok an oldu ama öyle güzel ki doktorun onu göğsüme doğru artığı o an, teninin o an ki kokusu, küçük bir mucize adeta, öyle öpmek istedim ki. Geri kalan hiçbir şeyi görmedim hissetmedim bile bebeğimi muayene ediyorlardı eşim ve annem ağlıyordu beni öpüyorlardı. Bebek hemşireleri de saçları hakkında espriler yapıyordu :) doktorum dikiş atılacak bir şey yok dedi ve sonrasında odaya aldılar beni güzelce giyindim kızımı getirdiler aldım koynuma. Mükemmel bir şeydi. Kızlar sağlık sorunları olanları anlarım ama bu mucizeyi gerçekten yaşayın, çok başka. Allah isteyene yaşatsın inşallah. İyi ki normal Doğum oldu diyorum şimdi de pek bir şeyim kalmadı sütümle uğraşıyorum biraz :) ancak yazabildim :)
Ne kadar güzel bir deneyim olmuş. Bebeğin Sağlıkla analı babalı büyüsün inşaAllah. MaşaAllah

canım dikişlerle tuvalet kısmı aynı yerde değil hiç problem olmuyor merak etme korkmadan git tuvalete. yalnız sonrasında mutlaka batikonla pansuman yap o bölge kuru kalmalı. benim de hala dikişlerim ağrıyor oturamıyorum tam. zamanla geçecek
Kızlar doktorunuza söyleyin jel yazsın vajenden makat kısmına doğru kullanılan jeller var. Bir de komposto tükettiniz mi çok rahat yaparsınız. Ben de 3 gün oluyor Doğum yapalı sürekli böyle yapıyorum zaten sütüm çok yok sürekli sıvı tüketiyorum :( 30 ml yi geçemiyorum sütte. Ne yapmam lazım ya. Kızım da sürekli emmek istiyor ama memeyi kavrayamıyor öyle hemen

canm biz taburcu oldgmzda dr gobek bagi icn pansuman bide gaz ilaci burun damlasi he bide 15 gunluk olunca kullanmam gereken D3 vitamin damlasi verdi
Öyle mi seninkiler hazır olmuş o Zaman. Bize göbek için bir şey kullanmayın dedi. Çok şükür düştü zaten. Diğerleri de gerekli olursa alırız artık.

Back
X