Kızlar kendime Doğum planı hazırladım.
Sezaryen Doğum yapacaklar için örnek olabilir diye paylaşmak istiyorum.
Sevgili Doktorum ve Doğum Ekibim,
Bu benim ilk Doğumum. Aylarca olabildiğince doğal ve müdahalesiz bir Doğum yapabilmek, bebeğimle Doğum mucizesini yaşayabilmek için okudum, hazırlandım.
Fakat bebeğimizin son haftalarda bize yaptığı sürpriz sonucu sezaryen ile doğum kararını doktorumuzla birlikte aldık. Bu sebeple normal Doğum yapamasam da Anne-Bebek dostu bir sezaryen doğum olmasını çok istiyorum. Bu konuda sizlerin desteklerini bekliyor ve tıbbi bir gereksinim olmadığı sürece aşağıda yazdığım Doğum tercihlerimi göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum.
Sevgiler.
*Epidural sezaryen yapılmasını tercih ediyor ve tüm süreç boyunca uyanık olmak istiyorum.
*Eşim En büyük destekçim. Doğum süresi boyunca onun yanımda olmasını istiyorum.
*Doğum sırasında sadece gerekli personelin odada bulunmasını rica ediyor, orada olması şart olmayan hiçbir görevlinin Doğuma katılmamasını arzu ediyorum.
*Ameliyathanenin önceden ısıtılmasını ve Bebeğimin çıkarıldığı zaman Işık'ların azaltılmasını rica ediyorum.
*Bebeğin kordon bağı kesilmeden kucağıma verilmesini ve ten teması yapabilmeyi istiyorum.
*Bebeğime yalnızca anne sütü vermeyi planlıyor ve doğar doğmaz emzirmeyi istiyorum.
*Tıbbi bir gereksinim olmaması halinde bebeğime hastanede geçirdiği süre boyunca herhangi bir sıvı (mama, şekerli su ve sade su da dâhil olmak üzere) verilmesini istemiyorum.
*Yine hastanede geçirdiğimiz süre boyunca bebeğe emzik verilmesini istemiyorum.
*Bebeğin muayenesinin mümkünse benim kucağımdayken yapılmasını değilse babasının kucağında/eşliğinde yapılmasını tercih ediyorum.
*Odamıza bebeğimle birlikte çıkmayı ve altın saat uygulaması yapmayı tercih ediyorum.
*Bebeğime K vitamini aşısının oral yolla yapılmasını istiyorum.
*Yapılan müdahaleyi önceden bilmek bana güven veriyor, bu sebeple Bebeğime ve bana yapılacak her müdahalede mümkün olduğunca Doğum ekibi tarafından önceden bilgilendirilmek istiyorum.
*Bebeğimin Doğumdan hemen sonra yıkanmamasını arzu ediyorum.