- 17 Aralık 2016
- 3.321
- 5.957
- 158
- 40
Canım resmen bu hafta benim yaşadığım şeylerin aynısını yaşamazsın. Öyle bi akıntım var ki mantar mı oldum acaba dedim her ayağa kalkışımda bütün çamaşırımı ıslatıcak kadar bi akıntı geliyo ve bütün gün bu şekilde devam ediyo. Dediğin gibi benim de bebeğim 1 haftadır geceleri inanılmaz hareketli durmuyo hiç ben de korkuyorum bişey mi oldu diye çünkü baya çırpınıyo gibi hareket ediyo. Bazen gece kasılmalarım oluyo düzenli ama uyuduktan sonra geçiyo. Bi de vajinamın içinde batma gibi ağrılar oluyo biri iğne batırıyo gibi, ama bebeğim kanala inmemişti geçen haftaki kontrolde. Bugun gidicem kontrolüm var 1 saat sonra. Doktora sorucam bunları yazarım sana gelince
Canım bizi de bilgilendir mutlaka merak ederiz. Bu arada akıntı bende de çoğaldı. Herşeyden evham yapmak istemiyorum ama elimde değilDün başladı, yumurta beyazı şeklinde bende burda okuduklarimdan suyum azalmaya başlamış diye düşünmüştüm zaten, asıl kontrol günüm çarşamba ama dediğin gibi telle arayıp bilgi vereyim doktoruma en azından önemli haftalardayiz belki gelmemı ister, sagolsin bilgi verdiğin için
Cnm ilk olcumun yanlis olabilir neden biliyor musun? Pilav ve kuru fasulyede seker var, dehset seker yukseltiyor, ben yediklerinle alakali oldugunu dusunuyrmlilipit
Yani şöyle oldu ;
Yarım porsiyon mercimek çorba
3-4 kaşık pilav yanına
3-4 kaşık kuru fasulye
Yoğurt
1 saat sonra şeker 135 çıktı.
Aradan 1 saat daha geçti ve eşim bişiler yiyelim dedi çay yanında. Dedim ni bakim 100 altı çıkarsa bende yerim dedim. Bi ölçtüm şok oldum.
Çünkü 1 . Saat çıkan değerden 2 . Saat çıkan değerin az olması gerekir mantıken. Benim 150 lerde çıktı.
Eşim yanlış ölçmüştür dedi. Birkaç kez tekrarladım yok anam doğru sonuç.
Parmaklarım delik deşik oldu acıyor artık ya.
Neden böyle oldu ki ?
Yeminle son sabırlarımı çekiyorum.
İnançlı biri olmasam bol bol küfredecem bu gebelik şekerine.
ne olur bana yardim edin tecrubelerinizi paylasin suan doktordayim 38+4 olduk bebegin suyu durumu gayrt iyi kilosu 3770 olmis cati muaynem yapildi 3-4 cm acikligim varmis doktor istersen bekle istersen bugun suni sanci verip alalim dedi durdukca bebegin kilosu artiyor ve ben korluyorum dogum sirasinda kilodan kaynakli bi sikinti olursa diye doktor catin musait dedi ama yinede cok korkuyorum bebegim sikisir ters birsey olursa diye yani bu hafta kendiliginden sancim tutar dogurursam normal olacak yoksa kilosu 4 u gecer haftaya kalinca yada bugun yarin suni sanci verip alacak yada zaman ilerledikce sezeryan olacak kizlar ne diyorsunuz ne olur fikirlerinizi paylasin benimle hic riske atmayip gunumu doldurmayi bekleyip sezeryan mi olsam yoksa suni sanciya razi mi olsam normal dogumda kac kiloya kadar doguran var aranizda doktortamamen bana birakti ama ben karar veremiyorum
Çok geçmiş olsun canım bebeğin nasıl olduKizlar gece kizimin sariligi yukseldi acile geldik degeri 19 olmus fototerapi dediler.simdi fototerapiye aldilar.ben disarda bekliyorum.butun gun burda olacak.kizimi orda birakip disarda beklemek cok zor ama dayanacagim.onun sagligi icin.
Canım cok cok gecmiş olsun. İnş hemen atlatırsınız. Hiç üzme kendini. Bende sürekli anneme rengini soruyorum bebegin. Anne yüzü sarımı anne gözleri sanki sararmış. Kadın sinirden kafayı yicek sayemde. Sen nasıl farkettin canım yükseldiginiKizlar gece kizimin sariligi yukseldi acile geldik degeri 19 olmus fototerapi dediler.simdi fototerapiye aldilar.ben disarda bekliyorum.butun gun burda olacak.kizimi orda birakip disarda beklemek cok zor ama dayanacagim.onun sagligi icin.
Benim arkadaşım 1 cm açıklıkla gitmişti doktora o günün gecesi doğum yaptı. O gün doktor o günün gecesi yada ertesi sabah gelir demiş. 4cm açıklık bayağı iyi gibi geldi bana. Doktorun bu şekilde bilgi vermedi mi?ne olur bana yardim edin tecrubelerinizi paylasin suan doktordayim 38+4 olduk bebegin suyu durumu gayrt iyi kilosu 3770 olmis cati muaynem yapildi 3-4 cm acikligim varmis doktor istersen bekle istersen bugun suni sanci verip alalim dedi durdukca bebegin kilosu artiyor ve ben korluyorum dogum sirasinda kilodan kaynakli bi sikinti olursa diye doktor catin musait dedi ama yinede cok korkuyorum bebegim sikisir ters birsey olursa diye yani bu hafta kendiliginden sancim tutar dogurursam normal olacak yoksa kilosu 4 u gecer haftaya kalinca yada bugun yarin suni sanci verip alacak yada zaman ilerledikce sezeryan olacak kizlar ne diyorsunuz ne olur fikirlerinizi paylasin benimle hic riske atmayip gunumu doldurmayi bekleyip sezeryan mi olsam yoksa suni sanciya razi mi olsam normal dogumda kac kiloya kadar doguran var aranizda doktortamamen bana birakti ama ben karar veremiyorum
Kontrol günüm çarşamba, ama yine de telle bir arıyim diyorum, öyle aman aman sular Seller olmuyor ama bildiğin bazen adete yakında olurdu ya yumurta beyazı gibi sulu akintimiz artardı öyle suan, onun dışında kasiktaki batmalarım devam ediyor, inşallah senin dediğin gibidir yavaştan acilmam baslamistir, ama benim ve @Sosyologg_anne nin dediği gibi suda sızıntı baslamissa o biraz sıkıntılı biliyorsun, öğlen gebelik okulum biraz daha kendimi takip edeceğim akinti devam ederse doktorumu arayacagim...
ne olur bana yardim edin tecrubelerinizi paylasin suan doktordayim 38+4 olduk bebegin suyu durumu gayrt iyi kilosu 3770 olmis cati muaynem yapildi 3-4 cm acikligim varmis doktor istersen bekle istersen bugun suni sanci verip alalim dedi durdukca bebegin kilosu artiyor ve ben korluyorum dogum sirasinda kilodan kaynakli bi sikinti olursa diye doktor catin musait dedi ama yinede cok korkuyorum bebegim sikisir ters birsey olursa diye yani bu hafta kendiliginden sancim tutar dogurursam normal olacak yoksa kilosu 4 u gecer haftaya kalinca yada bugun yarin suni sanci verip alacak yada zaman ilerledikce sezeryan olacak kizlar ne diyorsunuz ne olur fikirlerinizi paylasin benimle hic riske atmayip gunumu doldurmayi bekleyip sezeryan mi olsam yoksa suni sanciya razi mi olsam normal dogumda kac kiloya kadar doguran var aranizda doktortamamen bana birakti ama ben karar veremiyorum
Cnm 3-4 cm acikligin varsa bi hafta beklemez diye dusunuyrmne olur bana yardim edin tecrubelerinizi paylasin suan doktordayim 38+4 olduk bebegin suyu durumu gayrt iyi kilosu 3770 olmis cati muaynem yapildi 3-4 cm acikligim varmis doktor istersen bekle istersen bugun suni sanci verip alalim dedi durdukca bebegin kilosu artiyor ve ben korluyorum dogum sirasinda kilodan kaynakli bi sikinti olursa diye doktor catin musait dedi ama yinede cok korkuyorum bebegim sikisir ters birsey olursa diye yani bu hafta kendiliginden sancim tutar dogurursam normal olacak yoksa kilosu 4 u gecer haftaya kalinca yada bugun yarin suni sanci verip alacak yada zaman ilerledikce sezeryan olacak kizlar ne diyorsunuz ne olur fikirlerinizi paylasin benimle hic riske atmayip gunumu doldurmayi bekleyip sezeryan mi olsam yoksa suni sanciya razi mi olsam normal dogumda kac kiloya kadar doguran var aranizda doktortamamen bana birakti ama ben karar veremiyorum
Canım biz senin adına karar veremeyiz ki şimdi ne desek olmaz, senin kalbinden nasıl geçiyor annesi sen bilirsin bebeğin için doğrusunu. Ben şuan doktor gel alalım dese tamam diyecek duruma geldim ama gerçekten dese bi düşünürdüm herhalde. Ama zaten açıklığın var, bebeğin haftadı kilosu iyi yani bugun doğsa da sıkıntı olmaz beklesen de sorun olmaz bence 4 kilo da normal doğuran var çatın müsaitse. Önemli olan senin kendini hazır hissedip hissetmeidğinne olur bana yardim edin tecrubelerinizi paylasin suan doktordayim 38+4 olduk bebegin suyu durumu gayrt iyi kilosu 3770 olmis cati muaynem yapildi 3-4 cm acikligim varmis doktor istersen bekle istersen bugun suni sanci verip alalim dedi durdukca bebegin kilosu artiyor ve ben korluyorum dogum sirasinda kilodan kaynakli bi sikinti olursa diye doktor catin musait dedi ama yinede cok korkuyorum bebegim sikisir ters birsey olursa diye yani bu hafta kendiliginden sancim tutar dogurursam normal olacak yoksa kilosu 4 u gecer haftaya kalinca yada bugun yarin suni sanci verip alacak yada zaman ilerledikce sezeryan olacak kizlar ne diyorsunuz ne olur fikirlerinizi paylasin benimle hic riske atmayip gunumu doldurmayi bekleyip sezeryan mi olsam yoksa suni sanciya razi mi olsam normal dogumda kac kiloya kadar doguran var aranizda doktortamamen bana birakti ama ben karar veremiyorum
Ayy canım inan aynı seyleri yasıyoruz. Altı yasında kızım var ve yalnız bırakamıyorum ikşsşni. Suan esim ve annem var fakat annem bugun ewine dönecek eşimde cuma işe başlayacak. Afedersin tuvaletim gelse nasıl gidicem diye kara kara düşünüyorum cünkü kızım hep kucaga alma derdinde. Anlatıyorum güzelce ama surat asıyo amaKızlar günaydın mutlu sabahlar, mutlu günler, güzel haberlerle dolu bir hafta diliyorum..
@eshma canım çok geçmiş olsun. Bebeğin çok tatlıdır nazar olmuştur.En kısa sürede kucağına alırsın inşallah annesi.
Doğum yapan arkadaşlar nasıl gidiyor ilk günler. Biz kızımın huyunu çözmeye çalışıyoruz. Emzirme saatlerini düzenlemeye çalışıyoruz. Ama ilk günden göğsüm yara oldu. Sürekli her emzirmemde lansinohu sürüyorum. İyileşmek üzere gibi.
Bugün banyo yapabileceğim. Bandajı çıkaracağım.
Gecelerimiz uykusuz olsada sağlığımız yerinde olsun çok şükür diyorum.
Gelen giden oluyor. Abisi abilik yapmak istiyor, ablası ablalık yapmaya çalışıyor. Tek bırakamıyorum.
Eşim oruçlu iftara yemek bekliyor. Annem gelmese halim harapmış.
Hepinize kolaylıklar diliyorum kızlar. Miss kokulu, midesi sütünüzle dolu, gülücüklü bebekleriniz olsun inşaallah..
Olsun canım zorlama kendini her iş hallolur, eşinde destekler. Yeterki sağlık olsun. Bugünümüze binlerce kere şükürler olsun. Şu kızların hepside kurtulsaydı hayırlısıyla. Aklım hep sizde.Sanada merhaba guzel anne:) benimde oglumla bugun 13. Gunum:) boncuk boncuk gözleriyle bana bakiyor:) bizde huyunu cozmeye calisiyoruz. Emmesi normale dondu gibi bazen ofkeleniyor reddediyor memeyi sakinleştiriyorum anca oyle aliyr. Cumadan beri yalnizim annem gitti mecbur
Doktoruna güven bence. Devlet hastanesinde kolay kolay sezeryan demezler öyle dediyse vardır bir bildiğiKizlar nst deyim bebek 3900 gram görünüyor doktor riske atmayalım sezeryan yapalım diyor çok kararsız kaldım bu arada devlet hastanesi.. lütfen fikirlerinizi söyler misiniz.. karar vermem gerek
Her doğumda doktorlar neden normal doğum olmadı diye savunma veriyor. Devlet hastahanesinde özellikle her sezaryen için doktorlar hesap veriyor. Buna rağmen sezaryen diyorsa, vardır bir bildiği.Kizlar nst deyim bebek 3900 gram görünüyor doktor riske atmayalım sezeryan yapalım diyor çok kararsız kaldım bu arada devlet hastanesi.. lütfen fikirlerinizi söyler misiniz.. karar vermem gerek
Evet Tomris in emzırme notları cok faydalı. Lisede benim üst dönemim olan bir arkadaş. Ayrıca dacebook ta "beşer yapım bakım onarım" dan da ulaşabilirsiniz. BYBO diye..Günaydın tatlı anneler,
Özellikle ilk bebeğini bekleyen arkadaşlara bir tavsiyem var naçizane, Google'da Tomrisin emzirme notlarını bulun, okuyun, ilk bebeğimde çok yol gösterici olmustu... aklınızda bulunsun istedim...
Herkese güzel bir hafta diliyorum:)
Önemli bir karar canım eşinle karar versen daha iyi olur. Hakkında hayırlısı olsun inşaallah.Kizlar nst deyim bebek 3900 gram görünüyor doktor riske atmayalım sezeryan yapalım diyor çok kararsız kaldım bu arada devlet hastanesi.. lütfen fikirlerinizi söyler misiniz.. karar vermem gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?