• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bundan sonra o kadar kilo almaz cnm
Bende oglumun dogumunda ayni senin gibiydim
Persembe gitmistim, sali gelirsindemisti, pazartesi dogurmustum:anne:
Her an hersey olabilir artik, ama icimden bi his sende 40 doldurursun gibi
Bende yine doldururum diye dusunuyrm
Aslinda 40 hafta olagan surec, hep erken gelen bebekler yuzunden sartliyoruz kendimizi:)
Kesinlikle katılıyorum eskiler ne gaz sancısından bebek ağlamasını biliyor ne sindirim problemi ne alerjik durum. Hep erken alındığı için bebekler. Gel gör ki benim bebik de erkenci olacak :(

A Acemianne42 canim maşallah ya kavustun kuzuna ne gzl. sonuc odaklı konuşuyorum suan sadece. Çünkü artık normal mormal diye bi seçenek kalmadı. Hangisi gerekiyorsa o olsun. Yeterki sağlıklı kucagimiza gelsinler. Allah ayirmasin sizi.

Canım hiç öyle korkma, biliyorsun son zamana kadar bizde normali çok istedik ama olmayınca olmuyor, birde ben epidural sezeryan oldim, cok sukur şimdilik bir sıkıntı olmadı, bugün de eve ciktik ağrı var ama dayanilmayacak gibi değil, bir de benimkinin eşi yani plesentası aşağıdayimis doğum anında doktor bak birde bu çıktı iyi karat vermisiz dedi, rabbim hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin

İşte ağrı sancı yokken bebek doğmaya hazır değilken suni sancı vermek saçma dedi doktor bana. Boşuna uğraşmış oluruz.sezaryen yapalım o zaman daha iyi demişti.
Boylu poslusun normal her zaman ilk önceliğim dedi ama :KK70: gelde evlatcığıma anlat.
Bende boy da posda yok :)) ama bir arkadasım suni sancı ile yaptı Doğum onunda 40 haftası dolmuştu uzun süre sancı cekti ama oldu yani :))

Kızlar nolur yardım edin bana :KK43: bebeğimin 3. Günü bugün dünyaya geleli.. sürekli uyuyor.. uyandırmak için soyuyorum ayaklarının altına vuruyorum topuklarına vuruyorum.. burnunu sıkıyorum yok uyanmıyor.. az çok sütüm geliyor.. ama bi iki çekince hemen uyuyakalıyor..annem şekerli su vermek istedi karşı çıktım ama doktor sarılık başladığını söyledi.. doktora kalsa sürekli emzir diyor ama emmiyor napayım :KK43: sütümü sağıp kaşıkla mı versem ağzına bi de şekerli su mu versem bi yardım edin :KK43:

Canım ben de tecrübeli anne değilim ama, şimdiye kadar buradaki tecrübeli annelerden duyduğum okuduğum kadarıyla ben olsam, yorulduğundan dolayı ememiyorsa azıcık güçlenene kadar sağıp kaşıkla takviye verirdim sütümü. Sonuçta sütüm yok dememişsin. Maşallah sütün varsa bebeğinin başka bişeye ihtiyacı olmaz bence. Emzir, yorulup yeterince emmiyorsa emzirdikten sonra kaşıkla da ver sütünü. Canını sıkma hiç daha 3 gün olmuş doğalı, güçlenecek daha, kendi kendine emecek annesi.
Bir de buradaki arkadaşlardan ve annemden duyduğum birşey var. Yanlış söylüyorsam düzeltsin tecrübeli anneler. Bebek ilk doğduğunda güçsüz olduğu için emerken işaret parmağınla çenesine az destek olursan çenesi daha az yorulurmuş, böylece daha çok emebilirmiş.

Canim ayni durum bizdede vardi ilk 3 4 gun hep uyuyordu annem kasikla zorla minciklayip verdi sütümü bi kac kerede biberonla verdk sariligin kiyisindn döndk kasikla verebilirsn
Bi kaşık şekerli su verdik .. annemin ısrarı üzerine :( sonra sağdım ve 4-5 kaşık süt verdik yine uyudu :(
Canim ayni durum bizdede vardi ilk 3 4 gun hep uyuyordu annem kasikla zorla minciklayip verdi sütümü bi kac kerede biberonla verdk sariligin kiyisindn döndk kasikla verebilirsn

Canım ben de tecrübeli anne değilim ama, şimdiye kadar buradaki tecrübeli annelerden duyduğum okuduğum kadarıyla ben olsam, yorulduğundan dolayı ememiyorsa azıcık güçlenene kadar sağıp kaşıkla takviye verirdim sütümü. Sonuçta sütüm yok dememişsin. Maşallah sütün varsa bebeğinin başka bişeye ihtiyacı olmaz bence. Emzir, yorulup yeterince emmiyorsa emzirdikten sonra kaşıkla da ver sütünü. Canını sıkma hiç daha 3 gün olmuş doğalı, güçlenecek daha, kendi kendine emecek annesi.
Bir de buradaki arkadaşlardan ve annemden duyduğum birşey var. Yanlış söylüyorsam düzeltsin tecrübeli anneler. Bebek ilk doğduğunda güçsüz olduğu için emerken işaret parmağınla çenesine az destek olursan çenesi daha az yorulurmuş, böylece daha çok emebilirmiş.
Canım çok saol .. az önce annemin artık ısrarlarından usanıp verdik şekerli su bir kaşık :( sütü sağdık dediğin gibi kaşıkla verdik .. sonra yine uyudu.. inşallah güçlenir ve düZelir herşey :(

Merhaba bayanlar bugün 37.haftama girdim calisamaz raporumu aldım.iki gündür rahmimde yani bikini bölgemde siddetli agrilar var bu neden olabilir.yaşayan var mı böyle bir ağrı.
Merhaba aynıyız srninle bugun bende izine ayrıldım. O dediğin agrı benim 3-4 gun once gecti ve 3-4 gun surmustu. Gecen haftaki kontrolümde dr a bu çatı agrısı mı dıye sormuştum, aman olmasın kanala girmesin demişti ve muayenede kolunu ve omzunu o bölgeme dayadığı için oldugunu soylemişti. (Benim sağ taraf agrıyordu sadece) sanırım pozisyon degıstırdı su an agrım yok.

Allah sifa versin.
Bana yenidogan hemsiresi olan bir akrabam sekerli su ver dedi.
Onceleri cesaret edemedim ama sonunda meme ucuna surdum bir iki kere ikide cay kasigi ucuyla agzina verdim.
Kesinlikle bal pekmez denemeyin.bilmiyorum cunku.
Ama cay tabagina azcik suazcik seker katip karistirdim verdim.
Hepsini de 1 defada yapmayin yinede.
Mesela once agzina verin kasikla
Ertesigun meme ucuna surun
Canım dayanamadım verdim zaten bugün annem de çok ısrar etti şekerli su konusunda :( ama öyle mutsuz oluyorum ki yavrum orda öyle uyuyup dururken.. kendimi eksik anneliği becerememiş gibi hissediyorum:( stresli ve gergin olup sürekli eşime ve anneme sataşıyorum :( inşallah geçer bu zor günler :(

Canım 7/24 emzirmeye çalış. Sütünü sağ, kaşıkla ver. Bütün işin gücün emzirmeye çalışmak olsun. Ağlamasından korkma. Olmazsa Şekerli su yerine, kaşıkla mama vermeyi dene. Allah kolaylık versin.
Sütü sağıp verdik bi kaç kaşık canım .. ama annem zorla şekerli su da verdi .. karşı koysam bile muhtemelen benden gizli yine de verecekti :( o yüzden karşı koyamadık artık :(

Canım çok saol .. az önce annemin artık ısrarlarından usanıp verdik şekerli su bir kaşık :KK43: sütü sağdık dediğin gibi kaşıkla verdik .. sonra yine uyudu.. inşallah güçlenir ve düZelir herşey :KK43:

Düzelir düzelir merak etme. Sezaryenle olan bebekler genelde biraz önce alındığı için, içerde geçireceği süre kadar dışarıda uykucu oluyorlar diyorlar. Sizin sezaryen mi oldu bilmiyorum ama o sebepten bile olsa çok uzun sürmez merak etme canım. Kuzenimin bebeği de öyleydi ilk doğduğunda, birkaç güne toparlanır. Gününden çok önce de gelmemiş zaten bebeğin. Hiç canını sıkma canım. Zorla da olsa uyandır sen yine, emzirebildiğin kadar emzir sonra da kaşıkla ver.

Canhayat80 Canhayat80 uzines uzines kızlar bende 37+1 im 13 gündür alt karında ve ara ara kaşıklarımda ağrı hissediyorum 8 gün önce doktor açılmamın başladıgı söyledi.ama hala tık yok.agrılar sıklaştı ama düzenli değil :(

Kızlar aranızda ya da çevrenizde bebeğinin değerleri 2-3 hafta geri gözüken var mı ? Ben 39. Haftamdayım ama bebeğin değerleri 35 gözüküyor. Doktor pazartesiye kadar bekleyelim dedi. Bebek doğunca sıkıntı olur mu korkuyorum

Yine bennnn. Kızlar önceki sezaryenimle hiç alakası yoktu. Çok az sızı şeklinde ağrım oldu ilk yarim saat. Sonra şükür ki dipçik gibiyim. Yürüyorum oturuyorum bebişime bakıyorum. Hicbir sıkıntı çekmedim. Sürekli de doktorum geldi hep durumumu takip ediyor. Hemşireler çok çok iyi. Daha ne istiyim. Darısı bekleyen tüm annelere.

Hayırlı olsun arkadaşım sen tecrübeli anneymissin ve gruptaki tüm tecrübeli annelere sorayım, en çok konuşulan konulardan biri ama bir kez daha hatırlatin bana ya benim süt tam olarak ne zaman gelir ve arttırmak için ne yapmaliyim

KIRMIZILIKUCUKKIZ KIRMIZILIKUCUKKIZ ve burcusenk burcusenk Allah analı babalı büyütsün. Ne güzel kurtuldunuz darısı bana.

Bugün iznimi aldım bende güya erken çıkıyordum 5 e kadar çalıştım. Hala da eksikler var imzalar falan ara ara ugrayacagım. Karne dagıtmayı gitmeyi dusunuyorum benim bıdıklara. Yarın kep töreni var akşam gitmeyi planlıyorum. Benim işlrt gaftayı bulur belli sonra da doğum inşallah. Ayyy zamanım azalıyor yupppiii

Canhayat80 Canhayat80 uzines uzines kızlar bende 37+1 im 13 gündür alt karında ve ara ara kaşıklarımda ağrı hissediyorum 8 gün önce doktor açılmamın başladıgı söyledi.ama hala tık yok.agrılar sıklaştı ama düzenli değil :KK43:
Bende açılma yoktu canım ve kanala girmemişti. Benim ağrım sağ kasıkta hamlama varmış gibi. Bacağımı kaldıramıyordum, adım atamıyordum solla adım atıp sağ bacağı sürüklüyordum o şekilde yani. Ama geçti yarın yine kontrol var bakalım ne durumdayım. Yarın 36+6 oluyorum bende

Kızlar aranızda ya da çevrenizde bebeğinin değerleri 2-3 hafta geri gözüken var mı ? Ben 39. Haftamdayım ama bebeğin değerleri 35 gözüküyor. Doktor pazartesiye kadar bekleyelim dedi. Bebek doğunca sıkıntı olur mu korkuyorum
efsunsuz efsunsuz Arkadaşımız yeni doğum yaptı, onun ölçümlerinde hep geri çıkıyordu, bebeği sapasağlam:KK200:
Onun eski mesajlarını aratıp oku istersen.

B Bsyo düşün nasıl geçmiçşe ağrı dün işten çıktıktan sonra 2 bucuk 3 saat avm de gezdim. Eve geldim soğuk suyla yıkadım bacaklarımı biraz kaldırarak uzandım ve iyiydim :)

Back
X