lilipit
canım sen daha çok tecrübelisin bu konuda :)kendi tecrübe mi yazayım evde durup sancı çekmenin faydası çok oldu bana. O gün evi temizledim eşim süpürdü ben sildim arkamda kafama takacak hiç bişey bırakmadım. Kafa rahatlığı önemli sanırım tedirgin olmadım hiç bi konuda :)
O gün saat 4 te sabaha karşı sancım gelmeye başladı hafiften. Ilk oğlumdaki gibi bi sancıydı bunun tarifini biliyordum. Lekem sonra gelecekti ve öyle de oldu saat 3 te Lekem geldi. Daha sonra sancı aralığını takip ettim ama çokta önemsemediim ev işine yoğunlaştım kafamı başka şeyle meşgul ettim ağrıya yoğunlaşmadım.
Sonra saat 7 buçuğa geliyordu sanırım hastanenin bahçesindeydik eşimle. Hastanenin bahçesinde yürüdüm sancım geldikçe duraksadım geçince tekrar yürüyüşe devam ettim. Eğer ki ani bi durum olursa hemen acilden giriş yaptıracaktım. Bunun rahatlığı da oldu.
Daha sonra hastaneye girmek için kendimi hazır hissedince girdim içeri 4 cm olmuş açıklık üzüldüm biraz daha dursaydım dışarı da diye eşime sardım :)
Neyse sancı odasında benim sancı lar daha çok arttı canım ve sonra kontrol için bi defa geldiler onda da suyumu patlattılar ve açılmam çok güzel ilerlemiş kesik atmadan devam Edelim diye konuştular., sonrası doğum başladı ve çok şükür kesik olmadı ama yırtıklarım oldu onları diktiler. Doğumdan sonra oğlumu giydirdim kendimi hallettim çok rahattım hiç doğum yapmamış gibiydim. Acım sızım hiç olmadı neredeyse. Rabbim herkese nasip etsin inş
Ayrıntılarım böyle işte canım :)