• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar dun saat 9 da muayeneye geldim. 3 cm açıklık vardı. Yatış yaptılar. Öğlenden sonra arttı biraz sancı. İkindiden sonra daha da dayanılmaz hale geldi. Aksam ezaniyla suyum patladı. Çok çektim kızlar çok zor oldu doğumum aşırı zordu. Vajina yağlıymis. Doktorum dan Allah razi olsun. Bana dedi kimse yaptiramazdi dedi sezeyana alırdı dedi. Tek sıkıntı doğumdan beri çişim gelmiyor bide kuyruk sokumu ağrısı var.buarada saat 1 de dogdu bebek gece. Kuveze aldılar doğum zordu bebek ilk aglamadi uyarınca ağlamaya başladı. Dua edin çıkalım ikimizde bugün. Epidural şansı olan varsa yaptırsin. Benim o cmdem sonra istediğim için yapmadılar. doktor neden epidural yapmadiniz dedi yanındakilere. Dualarim sizinle hayırlı sıyla alin kucağınıza inşallah. Mevlam çok büyük güç veriyor. O bebek çıkınca bebek değil siz yeniden doguyorsunuz
Hayırlı olsun, geçmiş olsun. İnşallah küvezde fazla kalmaz da bugün çıkarsınız evinize cnm..

Kızlar kırkıncı haftasını dolduranlar ne yapıyorsunuz doktorunuz ne diyor?? Dün itibariyle 40. Haftam doldu ve ben yaklaşık bir haftadır ağlıyorum yaaa neden doğuramıyorum diye her sabah kalktığım da sancım yok diye üzülüyorum psikolojim hiç iyi değil :deli:

Yirtiklar icerde mi?bebek mi yapiyor bu yirtiklari yoksa. Doktor mu el atinca yapiyor cocuk rahat ciksin diye?
Bebek çıkarken kendi yırtılıyo canım. Ama kesikten daha iyi yırtıklar.şu an hiç doğum yapmamış gibiyim. Ilk te kesiğim vardı daha farklıydı

Canım benim kuzuda öyle. Resmen günlerce ac kalmış gibi saldırıyo. Emiyo iyice sonra uykuya dalıyo memede,sonra gazını çıkarmaya calısuçırken hafiften uyanıyo tekrar agzını acıp deli gibi meme istiyo. Gazı olan bebek hep emmek istermiş. Benimki zaten gaz bombası.
Bugunde kayınvalidem geldi bir günlügüne. Aman yarabbim kafayı yemek üzereyim. Sürekli bu çocuk aç diyo. En sson yalan söylemek zorunda kaldım; doktora götürdük gazı oldugu için hep agzı acık meme arıyo,her öyle yapmasında meme vermeyin cünkü kusar dedi dedim:)). Hos anladımı tabikşde hayır
O kayınvalidelere göre bebekler hep aç zaten. Minicik midesi var bebenin nasıl içsin o kadar sütü

@lilipit canım sen daha çok tecrübelisin bu konuda :)kendi tecrübe mi yazayım evde durup sancı çekmenin faydası çok oldu bana. O gün evi temizledim eşim süpürdü ben sildim arkamda kafama takacak hiç bişey bırakmadım. Kafa rahatlığı önemli sanırım tedirgin olmadım hiç bi konuda :)
O gün saat 4 te sabaha karşı sancım gelmeye başladı hafiften. Ilk oğlumdaki gibi bi sancıydı bunun tarifini biliyordum. Lekem sonra gelecekti ve öyle de oldu saat 3 te Lekem geldi. Daha sonra sancı aralığını takip ettim ama çokta önemsemediim ev işine yoğunlaştım kafamı başka şeyle meşgul ettim ağrıya yoğunlaşmadım.
Sonra saat 7 buçuğa geliyordu sanırım hastanenin bahçesindeydik eşimle. Hastanenin bahçesinde yürüdüm sancım geldikçe duraksadım geçince tekrar yürüyüşe devam ettim. Eğer ki ani bi durum olursa hemen acilden giriş yaptıracaktım. Bunun rahatlığı da oldu.
Daha sonra hastaneye girmek için kendimi hazır hissedince girdim içeri 4 cm olmuş açıklık üzüldüm biraz daha dursaydım dışarı da diye eşime sardım :)
Neyse sancı odasında benim sancı lar daha çok arttı canım ve sonra kontrol için bi defa geldiler onda da suyumu patlattılar ve açılmam çok güzel ilerlemiş kesik atmadan devam Edelim diye konuştular., sonrası doğum başladı ve çok şükür kesik olmadı ama yırtıklarım oldu onları diktiler. Doğumdan sonra oğlumu giydirdim kendimi hallettim çok rahattım hiç doğum yapmamış gibiydim. Acım sızım hiç olmadı neredeyse. Rabbim herkese nasip etsin inş

Ayrıntılarım böyle işte canım :)
merhaba öncelikle hayırlı olsun Allah herkese böyle kolay olmasını nasip etsin ben 32 haftalık hamileyim.halsizlik ve tansiyon problemim cok olduğu için çok yürüyüş yapamıyorum.Normal doğumda istiyorum ama herkes yürüyüş çok önemli diyor.sen çok yürüyüş yapmışmıydın yada başka önerin var mı bize

Tecrübeli anneler benim bebek çıldırmış gibi emmek istiyor bazen. Bir saate yakın emdi ama hala aç gibi hareketler yapıyor. Mama vermek zorunda kaldım onu da içti ve hemen uyudu. Acaba sütüm yetmiyor mu dicem diğer emzirmelerde resmen süt akıyor geceye doğru mu bitiyor ? 3. Kez böyle oldu. O kadar saldırgan bi şekilde emmek istiyor ki anlam veremedim.

Canım ben de acemi anneyim ama benimkinin gazi olunca öyle saldırgan emiyor, büyük ihtimal seninkinde de durum aynıdır

Tecrübeli anneler benim bebek çıldırmış gibi emmek istiyor bazen. Bir saate yakın emdi ama hala aç gibi hareketler yapıyor. Mama vermek zorunda kaldım onu da içti ve hemen uyudu. Acaba sütüm yetmiyor mu dicem diğer emzirmelerde resmen süt akıyor geceye doğru mu bitiyor ? 3. Kez böyle oldu. O kadar saldırgan bi şekilde emmek istiyor ki anlam veremedim.

Canım ben de acemi anneyim ama benimkinin gazi olunca öyle saldırgan emiyor, büyük ihtimal seninkinde de durum aynıdır

Kızlar dun saat 9 da muayeneye geldim. 3 cm açıklık vardı. Yatış yaptılar. Öğlenden sonra arttı biraz sancı. İkindiden sonra daha da dayanılmaz hale geldi. Aksam ezaniyla suyum patladı. Çok çektim kızlar çok zor oldu doğumum aşırı zordu. Vajina yağlıymis. Doktorum dan Allah razi olsun. Bana dedi kimse yaptiramazdi dedi sezeyana alırdı dedi. Tek sıkıntı doğumdan beri çişim gelmiyor bide kuyruk sokumu ağrısı var.buarada saat 1 de dogdu bebek gece. Kuveze aldılar doğum zordu bebek ilk aglamadi uyarınca ağlamaya başladı. Dua edin çıkalım ikimizde bugün. Epidural şansı olan varsa yaptırsin. Benim o cmdem sonra istediğim için yapmadılar. doktor neden epidural yapmadiniz dedi yanındakilere. Dualarim sizinle hayırlı sıyla alin kucağınıza inşallah. Mevlam çok büyük güç veriyor. O bebek çıkınca bebek değil siz yeniden doguyorsunuz

Canım sıkıntılı bir doğum olmuş ama rabbim seni meleğiné kavuşturmus, şimdi de tez zamanda yavrun ile çıkarsın inşallah hastaneden.

Of uyku tutmadi beni
Agrimda var
Uyumak istiyorum:KK43:
Ne zaman dogurcam cok merak ediyrm
Baya azaldik ve doguran genelde kayboluyor
@KIRMIZILIKUCUKKIZ @efsunsuz merak ediyrm
Gecede kv geldi bnm, ben yatiyrdum, esim sen yat rahatsiz olma dedi, sagolsun
Kv gelir gelmez bisiler hazirladi sahur yaptilar seslerini duydum, aslinda esime ayip olur siz gelesiye (havalimanından) ben sahur hazirlayayim dedim, yorma kendini dedi
Kadina uyandığında diyim, anne kusura bakma kalkamadım diye
İcim rahat etmiyor hic
O da dogum yapmış halden anlar muhakkak, ama sen söyle benim de içim rahat etmez böyle durumlarda.

Başta bende de aynıydı emiyordu bırakıyordum eller yine ağızda ve sürekli bir hareketlilik hali vardı aynı şekilde mama veriyordum hemen uyuyordu. Sütüm yetmediği için olduğunu düşünüyorum çünkü yutkunma seslerini hiç duymuyordum şimdi lıkır.lıkır yutkunma sesi duyduğum için süt geldi diyebiliyorum ve o hareketliliği yapmıyor hemen uykuya geçebiliyor. Süt olmadığı zamanlarda aynı hareketi yine yapıyor. Süt için beslenmenin yanında uyku çok önemli azıcık da olsa uyusam süt geliyor uyumazsam ne kadar beslenirsem besleneyim süt olmuyor. Bol su tüket ve yat uyu farkı göreceksin ben yaklaşık 4,5 lt su tüketiyorum 24 saatte ve bunun yanında humana rezene ve hoşaf suları hariç
Ben gündüzleri hiç uyuyamam ki eyvah eyvah

Çok geçmiş olsun. Tebrik ederim.

Of kızlar 37. Haftamdayım aslında rahat geçen bir hamilelik ama artık zorluyor özellikle geceleri. Çok çabuk yoruluyorum, dizlerimin bağı çözülüyor hemen.. 40. Hafta da olanları gönüldeb tebrik ediyorum. Allah bir an önce kurtarsın hepinizi.. bence bol bol dua edin Allah Kabul eder bu dönemde.

Sadece sağdan sola dönüp tuvalete gitmeye çalışıyorum..
Ters dönmüş kaplumbağa gibiyim...
Kıyıya vurmuş balina da olabilir...
Günaydınlar, benimde yarın 37. hafta ve gerçekten artık dayanılcak gibi gelmiyor. Gece 6-7 defa kalkıyorum sürekli dönüyorum. Kalkarken bende çok zorlanıyorum bebeğe zarar veririm diye korkuyorum. Bir de 3-4 gündür feci bir ödem oldu, ayak bileğim hamur gibi parmağımla bastırınca izi kalıyor bir süre.. karnımın şeklide bir garipleşti eskisi gibi yuvarlak değil, bir yamuldu sanki :)
kemiklerini fln hissetmeye başladım, korkuyorum bazen

Günaydınlar, benimde yarın 37. hafta ve gerçekten artık dayanılcak gibi gelmiyor. Gece 6-7 defa kalkıyorum sürekli dönüyorum. Kalkarken bende çok zorlanıyorum bebeğe zarar veririm diye korkuyorum. Bir de 3-4 gündür feci bir ödem oldu, ayak bileğim hamur gibi parmağımla bastırınca izi kalıyor bir süre.. karnımın şeklide bir garipleşti eskisi gibi yuvarlak değil, bir yamuldu sanki :)
kemiklerini fln hissetmeye başladım, korkuyorum bazen
Aynen bende de var dediklerinden yamuk yumuk bir karın oluyor iöeride break dans yapan bir şey. Sağdan sola dalga dalga hareketler ben korkmuyorum ve hoşuma gidiyor, bir anda garip bir yerden ah sesimle bir çıkıntı beliriyor. "Geliyooorum diyor" muhtemelen. Ama tuvalet ihtiyacım varken o yataktan kalkmak işkence sağ elimle yatagın solumdaki kenarını tutup, güç kazanıp kendimi çekip bacağımı atıyorumki eşim gülmekten yerlere yatıyor. Az kaldı dayan diyor.
Hiç ödem sıkıntım olmamıştı ve tuz da pek tüketmiyorum ama bende şişmeye başlafım sanki yüzüm şişti, dedipin gibi bacağıma dokununca beyaz beyaz iz kalıyor. Annem çok normal diyor olacsk bunlar bevek buyuyor bacağa giden damarları sıkışıyor ve şişiyorsun. :(

kelebekmrve kelebekmrve Kuzum belli ki lohusa depresyonuna şöyle bir bakış atmaya başlamışsın. Hayatın yükü çok zor, seninki de ağır. Geçecek bu günler ama işte bizden de birşeyler götürecek.
Umarım en kısa zamanda bugünlere gülüp geçecek kadar güzel şeyler olur.
Sevgiler

Son düzenleme:
Az once uyandim baktim elime kan bulasmis. Burnum kanamis. Daha once hic bilmem kanadigini. Tansiyonu olctum normal. Onemli bisey midir acaba yasayan var mi
Benim de oldu 2 kez, ödemden ve hormonlardan kaynaklanıyor, olabilirmiş

Umarım çabuk atlatırsın, zaten zor extra bir rahatsızlık daha da zor...

Saolasın. Umarım hepimiz bedenen ve ruhen en az hasarla tamamlarız bu süreci :KK19:
Gözün aydın, geçmiş olsun :KK54: Tez vakitte kuzucukla evinize dönün insallab

Günaydın hanımlar. Halsizlik yorgunluk bende de var ama biliyorsunuz son 3 haftadır böyleyim, meğer kan değerlerim düşmüş.
Ben de sabah kalktım, sezaryanda ölürüm filan diye, kredi kartımı önceden ödedim, dağınık çanta ve çekmecelerimi topladım. Eve gelen yardımcım için ben yokken de gelmesi için birkaç aylık para ayırdım ve bir yere koydum.
Kardeşim, annem için mücevherlerimi toparladım, eşimin eşyalarını elden geçirdim.
Sonra bunun lohusalık manyaklığı olduğuna karar verdim, biraz ağlar gibi oldum.
Şimdi şimdi kendime geliyorum. Her ihtimale karşı hazırlanma takıntım beni biraz yoruyor sanırım.
Hepimiz aklımızı koruyarak şu günleri atlatsak iyiydi :KK70:

Aynen bende de var dediklerinden yamuk yumuk bir karın oluyor iöeride break dans yapan bir şey. Sağdan sola dalga dalga hareketler ben korkmuyorum ve hoşuma gidiyor, bir anda garip bir yerden ah sesimle bir çıkıntı beliriyor. "Geliyooorum diyor" muhtemelen. Ama tuvalet ihtiyacım varken o yataktan kalkmak işkence sağ elimle yatagın solumdaki kenarını tutup, güç kazanıp kendimi çekip bacağımı atıyorumki eşim gülmekten yerlere yatıyor. Az kaldı dayan diyor.
Hiç ödem sıkıntım olmamıştı ve tuz da pek tüketmiyorum ama bende şişmeye başlafım sanki yüzüm şişti, dedipin gibi bacağıma dokununca beyaz beyaz iz kalıyor. Annem çok normal diyor olacsk bunlar bevek buyuyor bacağa giden damarları sıkışıyor ve şişiyorsun. :KK43:
Gece 7 defa kalkıyorsam 2 defa wc için gerisi bacaklarda ki uyuşukluk hissi için. Sanki kan gitmiyor çok gıcık ediyor beni. Sırf kalkıp yürümek için wcye gidiyorum. neyse allahtan az kaldı, biraz daha sabır sağ salim kavuşalım yeter

Back
X