2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Sen hissetmiyosundur canım biz son kontrolde nasıldık biliyomusun resmen dağa tırmanıyodu ayaklarıyla nasıl vuruyo bi görsen doktor bile şimdi ağzından çıkcak altına vuruyodur dedi ama bende tık yok çıldırdım ama 3 gündür hissediyorum artık pıt pıt atıyo. önceden hissettim dediklerim bağırsak hareketinden başka bişi değilmiş emin ol farkediceksin sende bariz bi şekilde
Benim de muayenede kıpırdıyo ama artık bende hissediyim. Her akşam yatıp dinliyorum. Karnım çıktı hafiften ama yine de kendimi hamile gibi hissetmiyorum. Sanki boşa kilo alıyor gibiyim

2016 haziran annesi olarak size nacizane tavsiyede bulunmak istiyorum.
Ben doğum yaptığımda hava biraz serinde. çok kalın giydirmedik ama ilk 10 gün uzun kollu ve uzun bacaklı giydirdik. Ondan sonra hep don atlet gezdi. Alışverişte dikkat edilebilir.
Evimize elektrikli ısıtıcı aldık. İlk günler evimiz buz gibiydi. haziran ayı boyunca bebeği yıkarken hep kullandık. Ve her gün banyo yaptırdık.
Herkes söylerdi de inanmazdım gerçekten kıyafetler hızlıca küçük geliyor. abartmaya gerek yokmuş.
bize kot pantolon gibi beli düğmeli altlar boynu fırfırlı yakalı üstler hediye geldi. bunlar acayip kullanışsız. çocuğu yakıp pişiriyor.
gaz sancısı için kiraz çekirdeği termosu harika bir ürün. gazı olunca kriaz çekirdeğini ısıttık karnına koyduk beşiğinde mışıl mışıl uyudu. kucağa alışmadı. hala kucakçı değildir.
emzirme atleti lüzumsuz. atletin çıtçıtlarını hiç kullanmadım. tepeden indirip emzirdim. bez sütyenler kullanışlı ama. eğer destekli kalıp gibi olan sütyenler kullanıyorsanız emzirme döneminde onlar çok kullanışsız oluyor. bez penye sütyen ya da memeleri toparlayan yarım atlet gibi şeyler alabilirsiniz.
bebekler için alt açma minderi gibi şeyler satılıyor ya onlar da gereksiz. hiç kullanmadım ben hediye gelmişti. kullan at alt açma bezleri çok pratik.
şimdiden bez ve ıslak mendil stoklamaya gerek yok. birer tane alırsınız doğumdan önce daha sonra kullanım kolaylığınıza göre hangisini sevdiyseniz ondan alırsınız.
müslin örtüler çok güzel. heryerde kullanrısınız. ben banyodan sorna önce ilk ıslaklığını müslinle alıyorum, sonra normal havlu ile kuruluyorum.

Kızlar benim bi kaç gündür acayip gaz şişkinlik şikayetim var gece uykumdan uyanıyorum sancıdan eşimdende çekiniyorum kalkmaya da üşeniyorum var mı benim gibi olan korkuyorum bebek sıkışcak diye sıkışırmı sizce bişey olurmu karnım patlıycak gibi oluyo

Ben doğum yaptığımda hava biraz serinde. çok kalın giydirmedik ama ilk 10 gün uzun kollu ve uzun bacaklı giydirdik. Ondan sonra hep don atlet gezdi. Alışverişte dikkat edilebilir.
Evimize elektrikli ısıtıcı aldık. İlk günler evimiz buz gibiydi. haziran ayı boyunca bebeği yıkarken hep kullandık. Ve her gün banyo yaptırdık.
Herkes söylerdi de inanmazdım gerçekten kıyafetler hızlıca küçük geliyor. abartmaya gerek yokmuş.
bize kot pantolon gibi beli düğmeli altlar boynu fırfırlı yakalı üstler hediye geldi. bunlar acayip kullanışsız. çocuğu yakıp pişiriyor.
gaz sancısı için kiraz çekirdeği termosu harika bir ürün. gazı olunca kriaz çekirdeğini ısıttık karnına koyduk beşiğinde mışıl mışıl uyudu. kucağa alışmadı. hala kucakçı değildir.
emzirme atleti lüzumsuz. atletin çıtçıtlarını hiç kullanmadım. tepeden indirip emzirdim. bez sütyenler kullanışlı ama. eğer destekli kalıp gibi olan sütyenler kullanıyorsanız emzirme döneminde onlar çok kullanışsız oluyor. bez penye sütyen ya da memeleri toparlayan yarım atlet gibi şeyler alabilirsiniz.
bebekler için alt açma minderi gibi şeyler satılıyor ya onlar da gereksiz. hiç kullanmadım ben hediye gelmişti. kullan at alt açma bezleri çok pratik.
şimdiden bez ve ıslak mendil stoklamaya gerek yok. birer tane alırsınız doğumdan önce daha sonra kullanım kolaylığınıza göre hangisini sevdiyseniz ondan alırsınız.
müslin örtüler çok güzel. heryerde kullanrısınız. ben banyodan sorna önce ilk ıslaklığını müslinle alıyorum, sonra normal havlu ile kuruluyorum.
çok yararlı bilgiler paylaşmışsınız teşekkürler:KK200:

Kızlar benim bi kaç gündür acayip gaz şişkinlik şikayetim var gece uykumdan uyanıyorum sancıdan eşimdende çekiniyorum kalkmaya da üşeniyorum var mı benim gibi olan korkuyorum bebek sıkışcak diye sıkışırmı sizce bişey olurmu karnım patlıycak gibi oluyo

Aynı benim de öyle canım ya gece yatmadan önce inanılmaz şiş bir karınla yatıyorum ki yemeği 3 saat önce falan yediğim halde.Bebek sıkışmaz ama bize sıkıntı veriyor işte bazen nefesim kesiliyor.Normal sanırım hamilelikte şişkinlik gaz napalım çekecez :(

Hiç korkma. Bende öyle patlıcak gibi oluyorum. Resmen balon gibi. Cocuk rahatsız oluyomudur diye düşünüyorumda, bu sadece benim başıma gelen bişey deil diyorum kendı kendıme bütün hamilelerde var bu gaz şişkinlik olayı. E artık kiloda alıyoruz, midemiz genişliyo bebeğimiz büyüyo bağırsaklar kendıne kaçıcak yer arıyo :) Her organ kendıne göre haklı tabi

Kizlar ben tecrubelilerden bilgi almak.istiyorum.byk.ihtimal benim sezeryan olcak ikiz oldugu.icin.. Pijama olarak 3 takım aldim.lohusa pijamasi seklinde ince püfür püfür..ama sezeryan da kullanabilir miyim acaba yoksa boydan gecelik seklinde de almak lazim.mi.bilginiz var mi

Kilo ile alakası varmıdır bilmemki. Akşamları muz ye çikolata ye sonra yat, biraz zaman gecince baslıyor vurmaya. Ben erken hissedenlerdenim ilk bebeğim olmasına rağmen.
Evet Gerçekten Öyle şekerli şeyler işe yarıyo çok eşşekler hissetmek isteyince lokum yiyip oturup ayaklarımı uzatayım uzaniyim yarım saat sonra atıyo dinlenmeyi istiyo

Kizlar ben tecrubelilerden bilgi almak.istiyorum.byk.ihtimal benim sezeryan olcak ikiz oldugu.icin.. Pijama olarak 3 takım aldim.lohusa pijamasi seklinde ince püfür püfür..ama sezeryan da kullanabilir miyim acaba yoksa boydan gecelik seklinde de almak lazim.mi.bilginiz var mi
Slm. Benim 3 yakınım Sezeryan oldu ve gecelik giydi. Sezeryan olunca pijama sıkıntı oluyormuş. Gecelik tavsiye ediyorum kesinlikle. Yanına ikisini de al sen yine de.

Ah ben de deli gibi yiyorum gece gündüz açım açım diye geziyorum hiç böyle olmamıştım diğer gebeliklerde bunda gece kalkıp yemek hazırlıyorum eşim gülüyor sinsi sinsi İnş 100 kilo olmam

canım zaten stresten kilo alamamıştın bu ay için 5 kilo almamız ideal...
ben fazladan 2 kg almışım işte..şimdi de bebek beslenemez geri kalır diye kısamıyorum..
neyse onlar sağlıklı olsun da veririz inşallah

Çok güzel teşekkürler canım

Valla canım ilk 2 hafta 2 katı oluyor sütyen çok takılmıyor tani ben takmadım 2 sinde de çünkü çok ağrıyor kollara falan vuruyor 3 hafta 1 beden büyük kullandım ben şimdide aldım öyle yapıcam birde yaz bebişi çamaşır dayanmaz bize süt oluyor yatak bile bi kalkıyordum akıyoooo ohhh şelale

maşallah canım keşke okadar sütüm olsa...kalkan kullananlar diyor ki süt onun içinde birikiyormuş...
biberona doldurabiliyormuşsun
ben de süt pompası alacağım..bir de süt saklama poşetleri ve kapları aldım inşallah hepimizin bol bol sütü olur kuzucuklarımız mama kullanmaz

Hanimlar 93 kilo ile hamile kaldim 5. Ayim 106 kiloyum cok korkuyorum hic bu rakamları görmemiştim su cok tuketiyorum vucudum tutuyor sizce ne yapmalıyım

arkadaşım biraz fazla almışsın...Şeker için de tehlikeli bu kadar kilo almak ben 7 kg aldım..ama şekerden çekindiğim için diyete uymaya çalışıyorum..Bence bir diyetisyene gitmekte fayda var.. ama bu ödem de olabilir..ayaklarından yüzük taktığın parmaktan anlarsın zaten

Tatli birseyler yesen dinlesen biraz
Tatli yiyince hemen etki gosteriyor:)
Kizlar birsey daha diyecegim
Ilk gebeligimde bu zamanlar esim goreve gitmiste dort ay, bende annemde kaldim, aksamlari musait olyyordum, haftasonu falan Kuran dinliyordum
Hem bana manevi olarak iyi geliyordu hemde bebegim sakin bir bebek oldu
Ben etkisi olduguna inaniyrm
Hircin bir cocugum yok, uysal bir cocuk, bebekkende iyiydi,
Ben tavsiye ediyrm:)

Kuran dinletme konusunda bir deney vardı..
ilkinde anne babayı kavga ettiriyorlar...birbirine bağırıyorlar ultrasonla bebeğe bakıyorlar içerde büzülmüş kaskatı olmuş
sonra açıp Kuran dinletiyorlar bebek sakinleşiyor geriliyor hareket etmeye başlıyor...
ben de olumlu etkisi olduğunu düşünüyorum

Cnm pijama bana kullanissiz geliyor
Hele ki sezeryanda giymek zor olur gibj
Ben normal dogum yapmama ragmen, hasta bakici bezimi ( cok kanama oluyor dogum sonrasi bez bagliyorlar) degistirirken bile bacagimj oynatamadim acidan
Iyiki gecelkk almisim
Uc takim gecelik bir sabahlik aldim
Hemen ciktigim icin ikisini kullandim
Ama evde ucunude bol bol giydim
Emzirirken rahat oluyor
Ayrica ince askili atletlerde lohusalikta kullabilir asagi rahat siyriliyor ancak emzirme atletlerinin kubu oldugu icin sut aktiginda ped koyuyorsunuz guzel oluyor
Mesela birini emzirirken digerinden sut akiyor
Ancak bu dedigim ilerleyen haftalarda
Hemen okadar bol sut olmuyor
Ay bende anlattikca anlatiyrm :)

Back
X