2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Selam günaydın kizlar dün düsuyordum ayagim burkuldu cok agriyor hala buz koydum biraz rahatladi dikkat edin sanirim dengelee degisiyor artiik.

kızlar ay hesabı benim bildiğim mesela 21+4teyim ben = 21 hafta 21*7+4=151.gün böl 30 a(ay hesabı) 5.ay 1 gün yani daha yeni 5.aya girdim haftada 22.

kızlar sanırım yine idrar yolu enfeksiyonu oldum daha biray geçmeden tekrar yakalandım ve antibiyotik kullanmak istemşiyorum ama karın ağrım var 4 gündür bol su içmeye çalışıyorum ama geçiyor gibi :( doktora gitmeden nasıl başa çıkabilirim artık bıktım bu sebepten dolayı doktora gitmekten yada acaba gitmeli miyim ?

Bunu belki elli defa söylemiş olacağım ama normal bir durum, bende aynısını yaşadım hatta sağlık ocağına gittim kalp atışlarını dinledim demiştim belki hatırlarsın, içini ferah tut oluyor bazen öyle, ama için rahat etmezse benim gibi sağlık ocağına git kalp atislarini bi dinle...
Hiç hareket etmiyor da değil canım şimdi tepti bir defa alttan mesela :) insanoğlu işte sürekli oynasın istiyor

Haklıyız Evham yapmakta ister istemez merak ediyosun ama normalmiş benim kız geçen pazar 1 kere kıpırda ya yok tık yok dünde hiç durmadı kazağım yukarı inip çıkıyodu hareketleri düzenli olmuyo ama düzenli uykuya geçiyomuş artık alttan okuduğuma göre yediğinle yorulmanla dinlenmenle şişkinliğine göre bile değişiyo sakin olmakta fayda var tabi takip de etmek lazım
Evet canım haklısın yok aslında sakinim ama dün göbek kordonu olayı aklıma takılınca oldu biraz da

Mrb arkadaşlar beni bilenler vardır belki çok zorlu bir şekilde bu haftalara geldim ve yarın ayrıntılı ultrason var doktorum dediki bu da iyi çıkarsa artık hamileliğinin tadını cikarabilirsin dua edin lütfen yarın bi aksilik çıkmasın çok korkuyorum kaç gündür uyku bile yok bana

dualarımız seninle içini ferah tut allahın izniyle güzel haberlerini bekliyoruz.

Eki Görüntüle 1954430 kızlar banada bıkkınlık geldi anakucağı aramaktan. benim için çok önemliydi. ebebekte dün 369 tl ye görüp beğenmiştim bunu. n11 den 269 tl ye kargo ücretsiz sipariş ettim. artık aklımdan çıksın.

güle güle kullanın. çok güzel görünüyor

Kizlar bende hastanr cantami.yavastan.hazirlamayi.dusunyom.da.detayli bi liste yapsak da ona gore eksiklerimizi tamamlayip hazirlasak

ikiz bebeklere hamile olanlarda erken doğum olayı daha yaygın. benim arkadaşımın beklenen doğum 1 ekimken 29 ağustosta doğum yapmıştı. o sebeple her zaman hazırlıklı olmak lazım. gerçi bu bizler içinde geçerli.

bende hastane çantama bebek için 3 tane hastane çıkışı ,2 tane de fazladan takım koymuştum.çıtçıtlı badi, çorap, hastaneler çok sıcak oluyor bide bizim yaz olunca daha da sıcak olur. penye battaniye , yenidoğan bezi paketin yarısı kadar olabilir. ıslak mendil. biberon, emzik, alt açma,ağız bezi ,ter bezi .ben ilk giydircekleri bi bohçanın içine koymuştum çantanın en üstüne. çünkü dışardakilere birşeyi tarif etmek zor oluyor o sırada. eşime direk çantanın üstündeki bohçayı al hemşireye ver demiştim.

bizim için:
bence en az 2 takım pijama yada gecelik. bir tane şal yada hırka. çorap, ıslak mendil, iç çamaşırı , emzirme sütyeni, göğüs pedi, göğüs ucu kremi , ıslak mendil, tarak, kolanya, çıkarken giymek için kıyafet ,eğer fotoğraf çekimi olacaksa yada kendinizi iyi hissedecekseniz makyaj malzemesi ve kişisel bakım eşyalarınız, terlik, lohusa tacı (adettendir )

eğer süsleyecekseniz kapı süsü ve kapı tülü.

birde büyük sopa diycem ne alaka diyceksiniz. işin şakası tabi. benim ilk akşam hastanede yanımda eşimle kv de kalmıştı. ikiside horul horul uyuyorlardı. tuvalete kalkmam lazım emzirmem lazım sesleniyorum sesleniyorum uyanmıyorlar. kendimde kalkamıyorum . işte o an uzun birşey olsada eşimi dürtsem dedim. o an aklıma geldi. :KK70::KK70::KK70:

Ayy karisan olmaz mi cnm
Ama tinlama:) cok bilirsen kimse agzini acamiyor
Ben cok bilmisim cunku sagdan soldan duyacagima okudum arastirdim hep
Biri bisey dediginde ne kadar yanlis oldugunu yapistirdimda sesleri cikmiyordu:)
Cogu kisi cok bilgisizce hareket ediyor
Bak bir annenin bu forumda olmasi bile ne kadar ozenli oldugunu gosterir
:)
Gerekrise sen ukalalik yapcan hhiiih :))

çok doğru söylüyorsun o dönemde nedense herkes bi ahkam kesiliyorki sorma. lohusaya davranmaları gerektiğinin tam tersi davrananlar var . bende kv ye kızmıştım benim kızım çok ağlıyor birde emme sorunu vardı ben susturmak için uğraşıyorum falan bu gezip gezip geliyor sürekli ben yapamıyormuşum gibi ver ver sürekli bebeği elimden almaya çalışıyor. en son bi dellendim al çocuğu bak ben uyumaya gidiyorum dedim. gücenmiş kendileri yememiş içmemiş bi sonraki günn annemi kenara çekip beni şikayet etmiş. bunu yapan 2 çocuk annesi bi kadın şikayet ettiği daha dün doğum 2 gün önce doğum yapmış lohusa bi anne. birde dün yazmıştım ben lohusayken 3-4 defa karabasan olayı yaşadım diye eşimi doldurup benim yaşadıklarıma inanmadılar. benim annem biraz eskilerin sözlerine fazla inanan biri beni o dolduruyormuş ben ondan bu olayları yaşamışım eşim bana bunu söyledi.

kusura bakmayın sanırım bu konuda asla kv yi anlayamadığım ve affedemediim için bu kadar doluyum.@lilipit e katılıyorum tavrınızı koyarsanız siz daha rahat edersiniz. aman o üzülmesin aman o kırılmasın olayına girerseniz emin olun üzülen siz, ben sırf bu sebeple sütünüz azalırsa aç kalan bebeğiniz olur.

Bundan vermezsek nereye koyucaklar :KK70: cahilliğimden soruyorum valla

sepet gibi birşey getiriyorlar. onun içinde bi örtü var. ben ilkinde hiç düşünmemiştim hijyenikliğini . bu sefer bende o alt açmalardan koyayım yanima.

İyi akşanlar sormak istediğim birşeyler var. Annem dedi ki bebeğin kıyafetlerini arap sabunu ile yıkarız. Bana mantıklı geldi ama sürekli bununla nasıl uğraşılır ben de uniden deterjan ve yumuşatıcı aldım. Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz ya da hangi markayı kullanmayı. Bilginiz var mı?

ben hacişakir granül sabun ve roxy dalan kullanmıştım. bu sefer baby me granül sabun aldım. arap sabunu ile falan yıkamak belki daha sağlıklıdır ama o kadar çok bebek çamaşırı çıkıyorki uğraşman mümkün bile olmaz.

kızlar sanırım yine idrar yolu enfeksiyonu oldum daha biray geçmeden tekrar yakalandım ve antibiyotik kullanmak istemşiyorum ama karın ağrım var 4 gündür bol su içmeye çalışıyorum ama geçiyor gibi :KK43: doktora gitmeden nasıl başa çıkabilirim artık bıktım bu sebepten dolayı doktora gitmekten yada acaba gitmeli miyim ?

Geçmiş olsun arkadaşım.Bence doktora git mutlaka kendi kendine geçip geçmediğini anlayamazsın.Kültür falan ver.Allah korusun enfeksiyon keseye zarar verebilir.Monurol veriyorlar genelde idrar yolu enfeksiyonu için hemen de geçiriyor.Belki ondan verir doktorun

Selam günaydın kizlar dün düsuyordum ayagim burkuldu cok agriyor hala buz koydum biraz rahatladi dikkat edin sanirim dengelee degisiyor artiik.

Geçmiş olsun canım aman dikkat edelim.Artık ağırlık merkezimiz topuklardan göbeğe kaydı.Hele havalar da soğuk gidiyor buz falan olur yerde Allah korusun

bende dün işten bi saat erken çıkıp kızımı alıp avm ye gittim. biraz alışveriş yaptık. haftasonu çok kalabalık oluyor hiç rahat olamıyorum sakinken oh ferah ferah iyi oldu. tabi ilk önce kızımın gönlümü yaptım ki kardeşine aldıklarında arıza çıkarmasın. sonra lcw den bebek için bi banyo havlusu ve nevresim takımı aldım. lcw den ev tekstili ilk defa aldım ama ben orda çalışma geçmişim olduğundan ürünlerin güvenilirliğini biliyorum.
tabi nevresim takımını ablamıza seçtirdik. birkaç tane pijama takımı ile çok güzel tüllü beyaz bi elbise aldım. mevlüt kıyafeti olarak giydirmek için. büyük kızımda da almıştım takım olarak ama bunda takıma gerek yok. zaten lohusa terlik taç takımları varya anne ile bebek uyumlu ondan almak istiyorum. onun içindeki patik ve saç bantını bu elbisesiyle takarım allah kısmet ederse.

english home da da çok indirm vardı . ordaki bebek ürünleri de çok güzel. ordanda indirimde bi tane bebek havlusu aldım. bebek havlusunun birinin içine kumaşcıdan bi metre mermerşah bezi alıcam annem dikecek. hem daha yumuşak olsun hemde suyu daha iyi çeksin diye. english home un nevresim takımları, pijama takımları , penye battaniyeleri .çıtçıtlı badileri de çok kaliteli. şu an bayağı bir indirim var internettede aynı ürünlerden var

real de de tesadüfen bebek giysilerinin olduğu reyonu farkettim 2 tane penye yelek ile bi tane penye hırka aldım. fiyatlarıda kumaşlarıda çok uygun. hatta tulumlar,zıbın takımları falan da vardı hem kumaşlar yumuşacık hemde fiyatlar çok uygundu.

kendim için o kadar yer gezdim ama hiçbir yerde istediğim gibi gecelik bulamadım. sanırım onun için bir eminönü turu yapmam gerekecek.

Geçmiş olsun arkadaşım.Bence doktora git mutlaka kendi kendine geçip geçmediğini anlayamazsın.Kültür falan ver.Allah korusun enfeksiyon keseye zarar verebilir.Monurol veriyorlar genelde idrar yolu enfeksiyonu için hemen de geçiriyor.Belki ondan verir doktorun
sağol canım bakalım işteyim öğleden sonra izin alabilrsem gideyim :(

Siz ne güzel kıpırdaduklarını duymuşsunuz ..ben daha giç hissetmedim iyice korkmaya başladım her yolu denedim tık yok:KK43:yarın kontrol var.bakalım inşallah bir sorun çıkmaz kızlar
Canım benim yaa bende senin gibiydim şaka gibi doktor ultrasonda bak şimdi vuruyo hissedersin diyodu bende tık yok bi gün işten eve giderken bi baktım pıt pıt etti 2 haftadır kıpırdıyo benim miniğim sanada bugünlerde sürpriz yapabilir hazırlıklı ol

Kizlar toker de sevi bebenin banyo seti var 5 li.bakabilirsiniz;)

Eklentiler

• Screenshot_2017-02-16-11-16-39.webp
    Screenshot_2017-02-16-11-16-39.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 73
Size yine kayinvalideniz bakamıyor gibi davranmış. Gelişme geriliğinden küçücük doğdu kızım birde üstüne sarılık oldu hep halsizdi. Ağlamaya bile hali yoktu kuzumun. Benim kv gece ben uyurken kaldırdı bu bebek nefes almıyor kalk da bak diye. Ölüyorum sandım sırtımdan ılık ılık bişeyler aktıgini hissettim. Hemen eşimi kaldırdım. O bakabildi. Allah'tan beni kimseye ezdirmez önce hep beni dinler de o konuda rahatim. Bunu hiç unutmam.

Siz ne güzel kıpırdaduklarını duymuşsunuz ..ben daha giç hissetmedim iyice korkmaya başladım her yolu denedim tık yok:KK43:yarın kontrol var.bakalım inşallah bir sorun çıkmaz kızlar
gayet saglıklıdır cnm merak etme stres yapma benimki çok kıpırdar ama dün bir kere felan hissettim bugün yine kıpır kıpır ve kimileri biraz geç hissdermiş sen hareketliyken ediyordur ama anlamıyorsundur üzülme

Back
X