günaydın kızlar inşallah güzel haberler alabilceğimiz bi hafta olur hepimiz için.
bizimde cumartesi günü şeker yüklememiz vardı şekerim 186 çıktı ki normalde 130 un altı olması gerekiyordu. doktor dahiliye ye gönderdi. o da diyet verdi bi haftalık birde bir hafta sabah akşam aç tok ölçüm yapıcağım.
lilipit
canım sana birşey sorucam sen ölçüm yaptığın için özellikel sana sormak istedim. sabah aç karnına 4 kere ölçüm yaptım dördüde farklı sonuçlar çıktı. neden böyle oluyor. makine ile mi ilgili dir yoksa başka bi sebep olabilir mi?
dahiliye doktoru son 3 aylık şekerin iyi demekki sen şeker hastası değilsin ama sadece hamileliğe mahsus şekerin var dedi. ama ölçüm değerlerim yüksek çıkarsa insülin başlanabilirmiş. dünden beri diyetteyim ama açlık şekerim hala yüksek çıkıyor anlamadım gitti. eşim bile şaşırıyor sen birşey yemedin ki ne şekeri diyor.
doktor kontrolünde de çok şükür bebeğim iyiymiş. ben hareketlerini az hissettiğimi söyleyince günde 10 tane hissetmen lazım bu haftalarda dedi. idrar yolu enfeksiyonu çıktı idrar kültürü istedi ona göre ilaç vericek. ama ondan önce tek kullnaımlık toz olan ilaçtan verdi.
çok nefes nefese kaldığımı söyleyince reflü olabilir dedi. reflü kalp hastalıklarını taklid edermiş. bu arada 5,5 kilo almışım hamileliğin başından beri. aslında normal ama ben 77 ile hamileliğe başlayınca çok dedi. bir sonraki kontrolde 1 kilodan fazla asla istemiyorum dedi. gerçi kilo artışı şekere de bağlıymış.
bizde haberler böyle ilk hamileliğimi diyetle tamamladım bakalım bu hamileliğimde durum ne olacak. insüline gerek kalmasında napalım kızım için bu seferde diyete razıyım.