• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ölçümde karın çevresi 36 gözüküyodu canım benim

Benimde 36 cıktı. Hatta önceki hamileligimde gelişme geriliği olduğu için karşılaştırma falan yaptı. Sıkıntı olacak bisey yok dedi. Damarlara falan baktı. Artık haziran 1 de öğrenicez tam kilosunu :KK9: kötü değil kilomuz ama takma bence kafana 1 hafta gerilik sıkıntı yapmaz.

En çok ilacı ben mi alıyorum acaba? İlaç demişken decavit, demir, balık yağı, kalsiyum ve magnezyum. Bir d vitamini yok galiba. Bunları hergün almasın diyor dr um. Bu arada decavit benimde iştahımı iyi açmıştı ama son 4 haftadır vücudum alıştım galiba eskisi gibi iştahım yok.
Yoo ayni aliyoruz. Ben decavit yerine osteozinc aliyorum. Magnezyumu agrim olursa iciyorum ki son zamanlarda hemen hergun iciyorum. Bi kalsiyum almiyorum ama bende de tsh yuksek onun ilacivar. Arti d vitamini. Ev benim ilaclardan gecilmiyo

Yoo ayni aliyoruz. Ben decavit yerine osteozinc aliyorum. Magnezyumu agrim olursa iciyorum ki son zamanlarda hemen hergun iciyorum. Bi kalsiyum almiyorum ama bende de tsh yuksek onun ilacivar. Arti d vitamini. Ev benim ilaclardan gecilmiyo
Evet ya sinir oluyorum bende eşimin de vitaminleri var, talcid i var bir suru ılacı var bizim evde ilaç deposu

Canım benim de son iki haftadır hep 100 gram almıştı neden bu kadar az aldı diye uzulurken bu hafta da 200 küsür gram almış ki seninki de 3200 lu birsey olur ki o da çok iyi bir kilo, sakin kiloya takılma çok normal ilerliyor, hele normal düşünürsen bence çok ama çok iyi
Insalalh canim tesekkur ederim normal istiyorum evet daha kolay olur en azindan

Ya kızlar madem burası kalabalık bana yardımcı olacak daha fazla güzel anne var burda. Benim için iyi oldu. Şöyle ki ben yediğim herşeyden korkuyorum hatta o yüzden aç kalıyorum çoğu zaman. Her yediğim şeyde acaba bi bakteri mi var acaba bebeğe zarar verir mi diye düşünüyorum. Dışarıda zaten su bile içmiyorum. Ama bu ara evdeki şeylerden de kuşkulanmaya başladım. Mesela az önce etli kurufasulye yaptım, 2.5 saattir pişiyo fasulyeler eridi ama etler ya pişmediyse diye korkumdan yiyemiyorum. Kaç saat pişirirsem pişireyim içi hep pembe gibi geliyo. Sizce pişmiş midir kızlar ?
Bi de kayınvalidem samsundan hurma göndermiş ama geçen haftasonuna denk geldi 3 gün kargpda kaldı sıcakla bozulmuş mudur ?
Bence çok fazla kurcalama canım bu durumun çok normal olduğunu düşünmüyorum. Bunu dr unla paylaşsana. Ya da çalışıyor musun bilmiyorum kendine bir meşguliyet yaratsana. Bu kadar takılmazsın böylece. Kendini üzersin o yüzden.

Ben hiç giydirmedim zıbın kucağa alınınca yukarı çıkıyor beli karnı hep açılıyor badi ile giydiren var kat kat onları giydireceğime tek badi üstüne tulum yada alt üst takımla giydiririm Adana'da yım zaten 1-2 haftaya sıcaklar basar iyice şimdi tam havası. Ben yarım kollu badi sütüne alt üst takımlardan yada tulumlardan giydircem zaten hep battaniyeye sarılı olur yeterli siye düşünüyorum
Bana mothercare deki satıcı dediki hiç alt bile almana gerek yok. Çok sıcak oluyor buralar. Ben yinede yeni doğan bebek ne olur ne olmaz diye bir iki uzun tulum ve alt aldım hatta bu jakarlı dedijleribden delikli bir kumaş ama kafam çok karışık bu giydirme konusunda. Senin giydiğinin iki katını giyecekmiş dediler erkek bebek sıcaga gelemez dediler kimi de üşür yeni bebek diyor bakalım ne olacak

Haftaya belli olacak normal mi sezeryan mı olacağı da. Eğer sezeryan derse Dr , ben de genel anestezi ile olmasını istiyeceğim eğer öyle bir hakkım varsa. Eşine müsait olduğunda bir sorar mısın ? Bronşit olan biri genel anestezi olabilir miymiş?
@TuruncuHayal eşime sordum. Sıradan bir üst solunum yolu enfeksiyonunda bile genel anestezi yapmazlarmış ki bronşiti olan hastaya hiç göze almazlar dedi. Bana da sen de kendine dikkat et üşütürsen epidural olmak zorunda kalırsın dedi. Ben gece pencereyi açıp önünde yatıyorum ateş basıyor diye...

Bana mothercare deki satıcı dediki hiç alt bile almana gerek yok. Çok sıcak oluyor buralar. Ben yinede yeni doğan bebek ne olur ne olmaz diye bir iki uzun tulum ve alt aldım hatta bu jakarlı dedijleribden delikli bir kumaş ama kafam çok karışık bu giydirme konusunda. Senin giydiğinin iki katını giyecekmiş dediler erkek bebek sıcaga gelemez dediler kimi de üşür yeni bebek diyor bakalım ne olacak
Ben de dertliyim bu konuda kim ne dese aklıma yatiyor sonra başkası başka bişey diyor kimisi nasıl alistirirsan öyle gider çok giydirme diyor kimisi yenidogan çok usur ki kat giydir diyor..

kizlar bugun kontrolumuz vardi bebegim 38+1 ve kilosu 3600 cikti yine iri bebek dedi ben normal dogum istedikce bizim oglan gelmemeye israrli bu gidisle normal doguramazsin dedi doktorum riske atmaya gerek yok gerekirse sezeryan tercih edersin dedi haftada 250 -300 gram ala ala gidiyor inanin vitamin ilaclarini bile kestim su haftalarda ama yinede bi sekilde kiloyu aliyor nst de gram sancida cikmadi belliki 40 haftayi dolduracaz ve 4 kiloyu gececek oysaki kendimi oyle hazir hissediyordum ki normal doguma ...

Ben de dertliyim bu konuda kim ne dese aklıma yatiyor sonra başkası başka bişey diyor kimisi nasıl alistirirsan öyle gider çok giydirme diyor kimisi yenidogan çok usur ki kat giydir diyor..
Ayyy çok haklısın ama ben Mersinde olacağım buralar hakikaten çok sıcak. Sanırım klimaya bile alıştırabilirim.

Pazartesi günü 37+2 de 2900dü canım. Doktor zayıf diyo
Dr dan Dr a değişiyor bu. 37+1 de 3000 idi benim. Çok iyi dedi mesela. Boşver takılma hiç.

Hamilelikten önce yoktu. Hatta ben herşeyin en doğalı fikrini savunurdum topraktan gelen şeyden zarar gelmez modunda. Pazardan çilek alırdım eve gidene kadar yıkamadan yerdim. Sebzeleri suyun altına öyle bi tutar geçerdim. Eti de az pişmiş severdim hiç takılmazdım böyle şeylere. Hala kendim için korkum yok bebeğime zarar vericek diye korkuyorum
Hamilelik Öncesi yoksa belki de geçer ya dur bakalım. Hele bir doğur da hayırlısıyla.

@TuruncuHayal eşime sordum. Sıradan bir üst solunum yolu enfeksiyonunda bile genel anestezi yapmazlarmış ki bronşiti olan hastaya hiç göze almazlar dedi. Bana da sen de kendine dikkat et üşütürsen epidural olmak zorunda kalırsın dedi. Ben gece pencereyi açıp önünde yatıyorum ateş basıyor diye...
Deme ya. Ben ne yapacağım degemen. Epidural felan ben düşünemem ki çok evhamlıyım kesin kalpten giderim. Normal doğuma kendimi o kadar şartlamışım ki farkında olmadan. Şimdi dün itibariyle sezeryan olacağım fikrine alışmaya çalışıyorum. Ama ben mümkün değil sezeryanı canlı canlı olamam ki. Bende geçmeyen bir bronşit var. Çocukken üşütmüşüm iğne vermiş Dr. Babam almamış mı ya da ben mi vurdurmamışım orası belli değil ama tedavi olmadığım için kalıcı bronşit olmuşum. Mesela şöyle tarif edeyim ben öksürürken hort hort diye ciğerlerimden ses çıkıyor. Ayyyy sence bunu anestezi Dr undan gizlesem genel anestezi almak için nolur ki ? Çok korkuyorum ne olur kızlar bana kızmayın bu düşüncemden dolayı lütfen. Normal doğum olur umarım dicem ama suyum adla dayanmaz. Suni sancı isticem cumartesi bakalım esma gibi.

Bebek isim: Uzay
Kacinci cocuk: 1
Bdt: 15.06.2017
Dogum sekli: Sezeryan
Anne baslangic kilo/boy: 54/162
Anne guncel kilo: 68
En son kontrol: 25 may
Kontrol bebek hafta/boy/kilo: 35+5 / 49 cm / 2750 g
Bir sonraki kontrol tarihi: 02.06.2017
Ozel durumlarim: Ivf bebek

Dr dan Dr a değişiyor bu. 37+1 de 3000 idi benim. Çok iyi dedi mesela. Boşver takılma hiç.

Hamilelik Öncesi yoksa belki de geçer ya dur bakalım. Hele bir doğur da hayırlısıyla.

Deme ya. Ben ne yapacağım degemen. Epidural felan ben düşünemem ki çok evhamlıyım kesin kalpten giderim. Normal doğuma kendimi o kadar şartlamışım ki farkında olmadan. Şimdi dün itibariyle sezeryan olacağım fikrine alışmaya çalışıyorum. Ama ben mümkün değil sezeryanı canlı canlı olamam ki. Bende geçmeyen bir bronşit var. Çocukken üşütmüşüm iğne vermiş Dr. Babam almamış mı ya da ben mi vurdurmamışım orası belli değil ama tedavi olmadığım için kalıcı bronşit olmuşum. Mesela şöyle tarif edeyim ben öksürürken hort hort diye ciğerlerimden ses çıkıyor. Ayyyy sence bunu anestezi Dr undan gizlesem genel anestezi almak için nolur ki ? Çok korkuyorum ne olur kızlar bana kızmayın bu düşüncemden dolayı lütfen. Normal doğum olur umarım dicem ama suyum adla dayanmaz. Suni sancı isticem cumartesi bakalım esma gibi.
Canım sen durumunu izah edersin. Anestezi uzmanı sedasyon verir sana... yani tam kendinde olmazsın da hafif leyla kıvamında olursun... bence saklama doktordan allah korusun olumsuz durumlara neden olursa kendine kötülük etmiş olursun...

Ayyy çok haklısın ama ben Mersinde olacağım buralar hakikaten çok sıcak. Sanırım klimaya bile alıştırabilirim.
Ben de diyarbakırda yaşıyorum burası da çok sıcak ama kırkı çıkmadan kısa kol ve bacaklı giydirmem diye düşünüyorum. Hele ki klima çalışacaksa hiç olmaz... aklıma gelmişken klimalar bakteri üretiyor ve özellikle yenidoğan bebeklerde zatürreye neden olabiliyor tabii yetişkinlerde de...Biz doğumdan önce servis çağırıp temizliğini yaptıracağız. Aslında filtre temizliğini kendimiz yapıyorduk ama bu defa daha derinlemesine bir temizlik yaptırmalıyız. Klima kullanacaklara hatırlatma olsun...

Back
X