2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Ay hayalimdeki bebek beşiğe koyunca uyuyan bebek.alışacak gibiyse hiç duygusal davranma.memede uyumaya alışan bebeklerin gece uykusu gitgide kötüleşiyor.ilk kızımda başa çıkamamıştım yanıma aldım memem açık o emerken ben uyuyordun m artık.bu da öyle olacak gibi.ya meme ya sallanmak istiyor.
Aslında doğru olanın o şekilde uyuması olduğunu biliyorum ama içim rahat etmiyor işte galiba kızdan önce benim alışmam gerekecek

Yemene dikkat etmediğin içinde olabilir. Ben uyutunca bebişi hemen hızlıca kahvaltı yapıyorum. Çay falan unuttum sütle yapıyorum kahvaltıyı. Laktozsuz süt içiyorum. Öğlenleri genelde çorba içiyorum. Akşamdan çok yapıyorum çorbayı öğle yemeklerini öyle geçiştiriyorum. Akşamlarıda ya eşim yapıyor ya da dışarda yiyoruz ama mutlaka salata yiyorum. Yeşillik yemek lazım. Kızın hiç izin vermiyorsa sling al bence. Benim çok huzursuz olduğu zaman evde slingle geziyoruz

Evet sling yada kanguru almayı düşünüyorum. Sırf kızım durmuyor hep ağlıyor diye eşim çalışma saatlerini değiştirdi iyi de oldu. Sabah 10 akşam 8 çalışıyor. Çokta çok bizde hazır yiyoruz yada eşim hazırlıyor gelince. Eşim çocukla ilgilenirken ben yapıyorum yemekleri fazla fazla iki üç gün yemek düşünmeyeyim diye. Böyle böyle idare ediyoruz işte. Dün ana kucağı aldık. Oyalanır belki diye. Koyuyoruz en fazla on dk duruyor sonra yine kucak. İnşallah alışır zamanla. Ben çok stresli bir hamilelik geçirdim, kızım acaba ondan mı böyle oldu huzursuz ağlayan bir bebek. Çok sık gülmüyor kaşlar hep çatık :))

Ben devam ediyorum.doktorum demir hapını iki ay her sabah decaviti ara ara iç dedi.ama ben demir hapı kabız yaptığı için her sabah içemedim.
Bende onun için sormuştum aslında demir ilacından dolayi kabız oluyorum bebeğimde zorlanıyor yaparken bende bıraktım o yüzden .bugün öyle tazyikli yapki altını açtiğimda heryer kirlendi üstün başim kanepe örtüsü ama okadar mutlu oldum ki rahat yaptı diye annelik böyle birşey işte yeterki rahat yapsın ağlamisin biz mutlu oluyoruz zaten

Hayır yeterince kilo kaldı daha fazlasına gerek yok
Benimde hala 6 kilo fazlam kaldı ama bizde emziriyoruz vitamin lazım ben aciktigimda başim dönüyor eskiden olmazdı hiç çok çabuk midem kazınıyor birde .gaz yapacak diye herşeyden yiyemiyorum canım gazoz çekiyor icemiyorum .

Evet sling yada kanguru almayı düşünüyorum. Sırf kızım durmuyor hep ağlıyor diye eşim çalışma saatlerini değiştirdi iyi de oldu. Sabah 10 akşam 8 çalışıyor. Çokta çok bizde hazır yiyoruz yada eşim hazırlıyor gelince. Eşim çocukla ilgilenirken ben yapıyorum yemekleri fazla fazla iki üç gün yemek düşünmeyeyim diye. Böyle böyle idare ediyoruz işte. Dün ana kucağı aldık. Oyalanır belki diye. Koyuyoruz en fazla on dk duruyor sonra yine kucak. İnşallah alışır zamanla. Ben çok stresli bir hamilelik geçirdim, kızım acaba ondan mı böyle oldu huzursuz ağlayan bir bebek. Çok sık gülmüyor kaşlar hep çatık :))

Hamilelikte yaşananlar etkiliyo bebeği derlerde ne kadar doğru bilmiyorum. Sen sık sık emzir sonra mamayı ver hatta mamayı daha az verip tekrar emzirsen. Pompan varsa emzirdikten 15 dk sonra sağ sütünü.

Bende onun için sormuştum aslında demir ilacından dolayi kabız oluyorum bebeğimde zorlanıyor yaparken bende bıraktım o yüzden .bugün öyle tazyikli yapki altını açtiğimda heryer kirlendi üstün başim kanepe örtüsü ama okadar mutlu oldum ki rahat yaptı diye annelik böyle birşey işte yeterki rahat yapsın ağlamisin biz mutlu oluyoruz zaten
Zaten annelik öyle enteresan bir duyguki çocuğunun kakasına gaz çıkarışına mutlu oluyorsun:)

Bu arada ben ilacı içerken bebeğimi kabız yapmadı hiç.beni kötü etkiliyor sadece.

Demir ilaçı çok kötü Benide aynı şekilde etkiliyor allahtan bir kutu vermişti bitti. Kan ilaçı yüzünden zaten baya şiştim ama mecbur kullandım. Başım çok dönüyordu kansızlıktan kayısı yiyorum bu ara bebeğe baya etki ediyor bende

kizlar bugun ilk aşımız vardi saglik ocagindaki doktr benide muane etti sikayetlerimi dinleyip kemik yumusamasi varmis bilmem kac lohusadan birinde gozukuyormus. demir ilaci verdi. oglum gayet saglikli sukur kalca ult temiz cikti yuzundeki ergen gibi cikan sivilcelerine krem birde gazilaci verdi dr. canim cikiyo bel ve bacak kemigi agrisindan galiba hamilelikte son gune kadar calistigimin acisi cikiyo :(

kizlar bugun ilk aşımız vardi saglik ocagindaki doktr benide muane etti sikayetlerimi dinleyip kemik yumusamasi varmis bilmem kac lohusadan birinde gozukuyormus. demir ilaci verdi. oglum gayet saglikli sukur kalca ult temiz cikti yuzundeki ergen gibi cikan sivilcelerine krem birde gazilaci verdi dr. canim cikiyo bel ve bacak kemigi agrisindan galiba hamilelikte son gune kadar calistigimin acisi cikiyo :KK43:

Acısı çıkmaz mı canım son güne kadar çalışmak ne demek. Vallahi çok güçlü kadınsın ben iki adım atamıyordum. Bundan sonra bir süre dinlen bari, yavrunla vakit geçir, bu senin en doğal hakkın..

Sabah sabah kızım bir güzel çıkardı. Allahım ne zman bitecek bu kusmaları benim içim acıyor o zaman

Acısı çıkmaz mı canım son güne kadar çalışmak ne demek. Vallahi çok güçlü kadınsın ben iki adım atamıyordum. Bundan sonra bir süre dinlen bari, yavrunla vakit geçir, bu senin en doğal hakkın..

haklisin lakin halen geliyorum esime destege napim cocugumun rizki icin deyip susuyorum

A
kizlar bugun ilk aşımız vardi saglik ocagindaki doktr benide muane etti sikayetlerimi dinleyip kemik yumusamasi varmis bilmem kac lohusadan birinde gozukuyormus. demir ilaci verdi. oglum gayet saglikli sukur kalca ult temiz cikti yuzundeki ergen gibi cikan sivilcelerine krem birde gazilaci verdi dr. canim cikiyo bel ve bacak kemigi agrisindan galiba hamilelikte son gune kadar calistigimin acisi cikiyo :KK43:
Yy canım çıkmaz mı Allah sabır versin sana ekmek kapısı olunca bişey denmiyor işte

Kizlar bebeginiz ayda kac gr aliyor. Benim bebegim ilk ay 1 kg civarinda aldi. Simdi ama ikinca ay 500 gr aldi. Sizde durum ne 2 ay az almis degil mi

Kizlar bebeginiz ayda kac gr aliyor. Benim bebegim ilk ay 1 kg civarinda aldi. Simdi ama ikinca ay 500 gr aldi. Sizde durum ne 2 ay az almis degil mi

Benimki ilk ay 1200 gram almis gecen gittim 45 günlükken 1100 gram almis daha iki aylik kontrolle gitmedik. Benimkine doktor sisko diyor seninki normalmi bilmiyorumki

Doktorlar ayda en az 600 gram alımı normal kabul ediyor ilk aylarda.ama sonra değişiyor tabi.her ay 1 kilo alsa çocuk yaşında 3-4 yaş çocuğu kadar olur herhalde.doktorun ne dedi?birde başka çocuklarla kıyaslama.benim kızım ilk ayda 1400 g aldı.ilk kızımın kilo boy alımını 2 yaşına kadar kaydetmiştim.geçen gün ona baktım.o ilk ayda 800 g almış mesela.ikiside aynı memeden beslendi sonuçta:))

haklisin lakin halen geliyorum esime destege napim cocugumun rizki icin deyip susuyorum
Dikkat et kendine sen daha yeni Doğum yaptın. Hamileliği Yen'i atlattın. İnsan mecbur kalınca çalışıyor.

Canm üzülme bana Dr her beslenmeden sonra kusmuyorsa sorun yok dedi. Fazla emiyordur muhtemelen.
Banada aynı şeyi dedi normalde az az kusuyordu bu sefer sıvıydı ablam göğsün açıkta kalıp vermişsindir diyor soğuk süt içmiştir Bebek ondan diyor siz duydunuz mu böyle birşey
Benim kızımda kusuyor artık takmıyorum doktora götürdüm gereken yapıldı içim rahat başkada yapacak bişey yok
benimd dr normal dedi işte kustuktan sonra böyle bir halsiz oluyor

Dikkat et kendine sen daha yeni Doğum yaptın. Hamileliği Yen'i atlattın. İnsan mecbur kalınca çalışıyor.

Banada aynı şeyi dedi normalde az az kusuyordu bu sefer sıvıydı ablam göğsün açıkta kalıp vermişsindir diyor soğuk süt içmiştir Bebek ondan diyor siz duydunuz mu böyle birşey
benimd dr normal dedi işte kustuktan sonra böyle bir halsiz oluyor

Yok ben öyle bir şey duymadım. Ben hep göğsüm açıkta emziriyorum. Tabii kendi evimde :) Daha düne kadar kombi açıktı yeni kapattık petekleri. Haliyle ev sıcak oluyordu ben de baya bir rahat emziriyordum yanii :)

deli_mavi_59 deli_mavi_59 sen 2. ay aşısını yaptırdın mı? Bizi pazartesi çağırdı hemşire. Ateş yapmaz dedi. Geçen ayki aşıda da bişey olmaz dedi oğlan bütün gece huzursuzdu uyumadı. İnşallah ateş yapmaz ya.

Back
X