2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Kizlar merhaba, bebekeriniz uyanikken nasil oyaliyorsunuz? Yatmıyor benimki ya tvye bakıcak ya kucakta gezicek sabahtan beri anca uyudu acayip huysuz birde bazen sıcak geliyor olcuyorum koltukaltından 36,8 37 cıkıyor

Oyalayabilmek ne mümkün. Durmuyor ki sürekli mızıldanıyor. Ana kucağı aldık oyun halısı aldık yok hiç durmuyor. Bazen kucakta bile ağlıyor, ne yapacağımı şaşırdım ben de :/

Kızlar bugün diyetisyene gittim. Biliyorsunuz emziren anne listesi vermişti. Uyarsan 3-4 kilo verebilirsin dedi.

Ben arada hergün çikolata yedim. Bayramda sarma yedim. Yan azar azar kaçamaklar yaptım. Veee buna rağmen 20 günde 4.800 kg vermişim :) çok mutluyum....

Tatile kadar baya vereceğim inşallah. Sırf bu yüzden tatili erteletiyorum eşime :)

Kızlar bugün diyetisyene gittim. Biliyorsunuz emziren anne listesi vermişti. Uyarsan 3-4 kilo verebilirsin dedi.

Ben arada hergün çikolata yedim. Bayramda sarma yedim. Yan azar azar kaçamaklar yaptım. Veee buna rağmen 20 günde 4.800 kg vermişim :) çok mutluyum....

Tatile kadar baya vereceğim inşallah. Sırf bu yüzden tatili erteletiyorum eşime :)

Ay cok güzel ya adina cok sevindim :) listeyi tekrar paylasabilirmisin canim ben görmedim bakdimda baya olmus herhalde paylasman bulamadim

Bize de liste atar mısınoz

Selam kızlar yedi Nisan dpğumlu oğlum beni de yazar mısınız baştaki listeye Emziriyorum ve sütüm azalmaya yakın kilom sabit kaldı karnım kaldı kendimi beğenmiyorum Doğumdan sonra bel ağrım gitmedi fıtık olmuşum bacaklarım morarıyor sebepsiz iki gündür çok fazla barların dahiliyeye gidicem inşallah bir şey çıkmaz ben daha toparlanamadım ya üçayoldu oğlumun kilosu beş dokuz yüz oruç tuttuğum be kilo alması boy altmış santim siDe durumlar nasıl

Bizimki şu 2-3 gün öncesine kadar 7-8 kere yapıyordu ama bu günler 3-4 kere yapıyor emziğe alıştırdım emmiyor beni artık çok fazla ona bağlıyorum inşaallah kilo alımıetkilenmez :KK43:
Emziğe nasıl alıştırdın acaba? Bir ara tuttu emziği diye sevindim. Sanırım kendim nazar ettim bir daha tutmadı.

Harikasın canım,darısı benim başıma.

Ay süper ya :) nasıl moral olmuştur şimdi sana :) senşn listeyi yazmıştım ben yapabilirmiyim acaba denemek istiyorum ama bakalım.

Ayy süperr ya darısı başımıza. Ben listeyi görmedim canım paylaşabilir misin ?

Selam kızlar yedi Nisan dpğumlu oğlum beni de yazar mısınız baştaki listeye Emziriyorum ve sütüm azalmaya yakın kilom sabit kaldı karnım kaldı kendimi beğenmiyorum Doğumdan sonra bel ağrım gitmedi fıtık olmuşum bacaklarım morarıyor sebepsiz iki gündür çok fazla barların dahiliyeye gidicem inşallah bir şey çıkmaz ben daha toparlanamadım ya üçayoldu oğlumun kilosu beş dokuz yüz oruç tuttuğum be kilo alması boy altmış santim siDe durumlar nasıl

bende hamile kaldigim kilodayim ama gobek 4 aylik gibi duruyooo fitik bendede cikti agri cekmekten biktim artik.bende sut strese girince kesiliyo mutluysam sakinsem sutum oluyo

Kızlar teşekkür. Acayip moral oldu hemde. Daha çok gaza geldim. Çok eğlenceli oldu. Bence yapın. Hem süt arttirici etkisi var. Hem sağlıklı besleniyor sun. Hemde emzirdigimiz için daha çabuk kilo veririz. Ben korkuyorum kilolarin yerleşmesinden. Kıyafet bile almadım. Eşime dedim kıyafete vereceğim parayı diyetisyene veririm hiç olmazsa kedime güvenim olur :)

Kızlar diyet listemi açıklıyorum. Bugün ilk günümdu. Fena değildi.

08.00
ılık 1 bardak su. Kuru incir. Tekrar ılık 1 bardak su.

08.30-09.00
Kahvaltı
2 tane haşlanmış yumurta. Üzerine Kimyon ve limon.
6 yeşil zeytin. 2 siyah zeytin.
Bol dere otu ve bol domates salatalık.
2 dilim ekmek. İsirgan otu çayı.

11.00
Rezene çayı
3 hurma
2 ceviz.

13.30
2 kepçe çorba. (Hiç yag olmayacak)
3 köfte/ biftek / balık (ızgarada yada fırında)
Bol yeşillikli salata (1 tatli kaşığı zeytinyagi)
1 dilim ekmek

16.30
1 bardak süt
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
3 tane hurma (minik minik dogranacak)
Tarçın
(İstenirse kakao da atılabilir)
Bunlar ocakta pisecek macun kivaminı alacak.

İsirgan otu çayı

19.00
Etli sebze yemeği (1 kg sebzeyi 200 gr)
Yogurt corek otu ve Kimyon karışımı
(Corek otunu evde ogutecegiz)
1 dilim ekmek

Balık yağı hapı
Rezene çayı

21.30-22.00
1 porsiyon meyve
1 bardak kefir
6 çiğ badem

Yogurt evde mayalanmis ve kaymaksız olacak.
Ekmekler buğday çavdar vs dönüşümlü tüketilebilir
Çorbalara salça baharat serbest
Tuz serbest
Kefir hazır olabilir
Ve ayrıca probiyotik verdi kefire katacagim ben.

İşte böyle kızlar. Bakalım 20 gün sonra kontrol. 4 kilo hedefimiz.

Deneyen olursa yazın mutlaka

Resim ekleyemedim ama mesajı buldum.

Çok isterdim bu diyeti yapmayı ama süt ürünleri yumurta ve kuruyemişlere alerjisi var benim bebeğimin :KK43: kalanlarla da nasıl diyet yapıcam bilmiyorum
Canım ben de sana yazacaktım. Alerji kesinleşti mi? Önce süt ürünleri yapıyordun sonra mı diğerleri çıktı? Süreç nasıl oldu? Ben de şimdi süt diyetindeyim de nasıl ilerleyeceğiz merak ediyorum

Merhabalar 20+4 gunlugum ellerim devamlı uyuşuk, parmak uçlarımı hiç hissetmiyorum devamlı bır karıncalanma ve agrı var, sabahları uyandıgımda hareket ettirmekte zorlanıyorum ve güçsüzlük oluyor. Doktorum magnesium ve b vitamını verdi ek olarak ama fayda etmedi, benim gibi başına gelen ve bir çare bulan var mı yardım edersenız sevınırım.
GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) ELLERDE UYUŞMA (KARPAL TÜNEL SENDROMU)

HAMİLELİKTE ELLERDE UYUŞMA, KARINCALANMA, HİSSİZLİK, GÜÇSÜZLÜK

Gebelikte zaman zaman ellerde uyuşma, karıncalanma, yanma, ağrı, sızlama hisleri olabilir hatta daha ileri derecede olursa güçsüzlük, hissizlik gibi şikayetler de eşlik eder. Hasta özellikle başparmak ve yüzük parmağı arasındaki parmaklarda bu şikayetlerin olduğunu ifade eder, bir eşyayı tutarken zorlandığını hatta elinde düşürdüğünü söyler. Bu şikayetler Karpal Tenül Sendromu denilen el bileğinde sinir sıkışması durmuna bağlı gelişir. Karpal tünel sendromu sadece hamilelerde görülmez, herkeste oluşabilir özellikle elini ve el bileğini sürekli tekrarlayan hareketlerle çalıştıran kişilerde (sürekli bilgisayar, daktilo kullanmak gibi) görülür. Gebelikte özellikle 5. aydan sonra görülür çünkü bu aylardan sonra vücutta kilo artması, su tutulması, şişme (ödem) artar. Hamile bayanların yaklaşık %20'sinde karpan tünel sendromuna rastlanır. Doğumdan sonra çoğunlukla şikayetler geçer.

Karpal tünel sendromu el bileğinden geçen median sinirin sıkışmasına bağlı gelişen ellerde uyuşukluk, karıncalanma, güçsüzlük gibi şikayetlerle karakterize bir durumdur. Median sinirin el bileğinden geçtiği tünel benzeri oluşuma karpal tünel denir. Gebelikte vücutta su tutulumunun artmasıyla ve kilonun artmasıyla bu sinir sıkışabilir. Median sinir başparmak, işaret parmağı ve orta parmağın tamamında ve yüzük parmağının yarısında hissetme duyusunu sağlar. Ayrıca başpağın içe kapanma fonksiyonunu sağlayan kası da median sinir besler. Bu nedenle median sinir sıkıştığında bu parmaklarda duyu kaybı olur, başparmakta güçsüzlük olur. Elin diğer parmakları etkilenmez çünkü onları başka sinirler besler.

Tanı ve tedavisi ortopedi uzmanlarınca yapılır. Tedavide el bileğini düz pozisyonda tutmak için bandaj, atel gibi uygulamalar yapılır. Bazen el bileğine steroid ilaçlar enjekte edilir. Bu yöntemlerle düzelme sağlanamayan ciddi vakalarda el bileğine yapılan küçük bir cerrahi operasyon ile sinir sıkışmaktan kurtarılır.

Gebelikte karpal tünel sendromundan kaçınmak için vücutta su tutulumunu azaltmak ve tuzu azaltmak gerekir. Aşırı kilo almaktan kaçınmak gerekir. El bileğini sürekli çalıştıran bir iş yapılıyorsa ara sıra dinlendirmek gerekir. Ellerin üzerine yatmaktan kaçınmak gerekir.

Back
X