2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bekci anneligi.kismen tasiyorum ben de odasini nasi ayircam.diye düşünüyorum simdiden,kalkip kalkip bakiyorum.gece bizim kusma da cok fazla korkuyorum düz yatırmaya hala gevsek kundak.gibi yapiyorum gece uykusuna yatirirken bir de ise baslama.durumu var 3saat sut izni zaten 3saat caliscam gider gelirim diyodum simdi zaman.yaklastikca rapor almanin.yolunu ariyorum:/ dogum izni 8 hafta cok az :( ben aktarmama ragmen ancak 3ayi doldurmus.olacak.bebeğim gel de bekci anne sendromuna.tutulma simdi

Bence olsa da olur seninki artık ya ikiz gibi büyüsünler :)))
Ben bugün gebelik testi aldım kocamın zoruyla adamın kaç gündür rüyalarına giriyor yapayım da kurtulsun :)) beni o kadar etkiledi ki bugün bi yere uzanırken falan dikkat ettim bel ağrısı oldu kasıklarım ağrıdı düşün yani :)))
Aaa ciddi misin o derece yani :)

Merhaba arkadaşlar ben takipçi ocak annelerindenim 93 gunluk bir oglum var yazdiklarinizi okuyorum ve her okuyusumda sadece ben degilmisin diyorum bu insana inanilmaz iyi geliyor. Bu aralar oglumda burun tikanikligi var ates ve öksürük yok burun tikanikligina serum fizyolojik dışında ne kullaniyorsunuz? Bir de son bir hafta icinde 2 kere cok keskin aglayarak uyandi kucagima aliyorum bi sey yok boyle bi sey yasayan var mi simdiden teşekkür ederim.
Çok geçmiş olsun. Biz de aynı sorunu yaşadık. Bu süreçte serum fizyolojik haricinde okaliptus özlü cold mix isimli bir ürün kullandık. Yattığı yere ya da kıyafetine 2 damla dökerek. Rahatlatıyor açıyor burnu bir miktar.

Evet ya parfum.ozellikle elini.yıkıyor her gelen ama parfuma.sinir oluyorum çocuğun kokusu değişiyor resmen bir de esim ve ben alerjik tipleriz parfum olmaz.evimizde biri parfum kullaniyosa direk belli oluyor: (

36.haftadaydim sanirim.dolgum dustu,doktor dogumu tetikler belki iğne yapmiim dogum sonrasi da 3saat emziremezsn ona.gore.gel dedi ben o gunden beri bos dolguyla geziyorum ,
biberon alacagim bu dolgu isi için

Ne kadarlık oldu bebegin cAnim seninle yakindi diye hatirliyorum benim kiz tam lafci keyfi iyiyse her konusana.gülüyor

Tabi ki ya bildigin anneee memmeee diye bagiriyorlar =)

Sut konusunda.ben de.kararsizim.ya buzluktaki sutu nasil ideal sicakliga getireceğim, nasi verecegim,biberon alinca daha kolay ama simdi verirsem şırıngayla gogsumden mi versem ki
Buzluktaki sütü akdadan buzdolabının altına indiyorum. Ordan sıck su dolu kaba koyunca içme sıcaklığına gelşyor. Nasıl vericegini en iyi sen bilirsin aslında. Ben biberon vereceksem emme pozisyonuna alıyorum bebeği öyle veriyorum :)

Kizlar günaydin kontrole gittik saglik ocagina gelisimi cok güzel ebe de sasirdi...goz muayenesini sordu ışıkla bakildi mi diye yok deyince dr a yönlendirdi dr baktı cok iyi dedi size de yapildi mi ne icin bakiliyor gözlerine acaba?
Maşallah kuzuya annesi çok güzel bakmıs :) bizden istemediler canım. 3ay bitmedi gerci daha

Maşallah kuzuya annesi çok güzel bakmıs :) bizden istemediler canım. 3ay bitmedi gerci daha
Sagol canim benim her anne güzel bakar çocuguna (istisnalar hariç)... elimizden gelenin en iyisini yapmaya calisiyoruz Rabbimin emanetlerine...Allah saglikli hayirli ömürler versin hepimizinkine de inşallah...

Çok geçmiş olsun. Biz de aynı sorunu yaşadık. Bu süreçte serum fizyolojik haricinde okaliptus özlü cold mix isimli bir ürün kullandık. Yattığı yere ya da kıyafetine 2 damla dökerek. Rahatlatıyor açıyor burnu bir miktar.
teşekkür ederim sanırım bizi kalerifer kurutuyor gunduz bir sey yok gece tikaniyoruz su koyacagim artik peteklere bu da cozum olmazsa bir de cold mix deneyecegim

Bekci anneligi.kismen tasiyorum ben de odasini nasi ayircam.diye düşünüyorum simdiden,kalkip kalkip bakiyorum.gece bizim kusma da cok fazla korkuyorum düz yatırmaya hala gevsek kundak.gibi yapiyorum gece uykusuna yatirirken bir de ise baslama.durumu var 3saat sut izni zaten 3saat caliscam gider gelirim diyodum simdi zaman.yaklastikca rapor almanin.yolunu ariyorum:/ dogum izni 8 hafta cok az :KK43: ben aktarmama ragmen ancak 3ayi doldurmus.olacak.bebeğim gel de bekci anne sendromuna.tutulma simdi
Bitmedi mi senin iznin hala?
Benim 2 hafta oldu ve dedigin gibi son ana kadar calistim. 17 gun vardi ayrildigimda, resmi sınırların bile disina ciktim yani.
, 3.ayin doldugu gun işbaşı. Devlet annelere karis cok ama cok acimasiz. 3 saat calisirim diyorsun mesela ama 2 saat yol gidip gelen var. Resmen sut hakki elinden aliniyor bebegin.
Neyse sonuc olarak izne ayrildim ben.

Kizlar kaka lekelerine karsi bir oneriniz var mi?
Kizimda da Dalan roxy kullandim. Onun kiyafetlerinde de leke var, citcitli badileri oglana giydiriyorum. Ama oğlumun kakali kiyafetleri hic yikanmamis gibi cikiyor giydiremiyorim. Erkegin kakasi daha mi farkli ne :)
Yepyeni badiler kaldi oyle cok kotu cunku rengi bile acilmamis lekelerin.
Var mi doğal bir leke cikarici sizin kullandiginiz?
Beyaz sabun çok iyi ben onun için bi sabun ayırdım çitileyip atıyorum leke falan kalmıyor

Bitmedi mi senin iznin hala?
Benim 2 hafta oldu ve dedigin gibi son ana kadar calistim. 17 gun vardi ayrildigimda, resmi sınırların bile disina ciktim yani.
, 3.ayin doldugu gun işbaşı. Devlet annelere karis cok ama cok acimasiz. 3 saat calisirim diyorsun mesela ama 2 saat yol gidip gelen var. Resmen sut hakki elinden aliniyor bebegin.
Neyse sonuc olarak izne ayrildim ben.
Benim.ocak.sonu dogum oldu o yuzden son.günlerdeym 27nisan baslangic da mayisa kadar 2 gun rapor alirim muhtemelen sonrasını dusunuyrm ..cok.haklisin benim okul eve 10dakika böyleyken düşünüyorum uzak.olsa.kesin ayrilirdim ucretsiz izne ben de ,sanirim mayis ortasina kadar alabiirsem rapor alip 15mayisda baslicm gibi duruyor

Eşim bikaç gündür evde yoktu işyerinde eylem yapıyolardı aksam geldi benim oglan nasıl gülüyo babasına kahkaha atıyo ben güldürmeye calıştıgımda böyle gülmüyo çok kıskandım :) gecen gün arkadaşa gittim arkadaşın çocugu agladıgında buda agladı en ufak sese hemen dudaklarını büzüp aglamaya başlıyo
Ay benim sıpada öyle babaya ağzı ayrılıyor. 2 gündürde babasının sakalına dokunup gülmeye başladı.

teşekkür ederim sanırım bizi kalerifer kurutuyor gunduz bir sey yok gece tikaniyoruz su koyacagim artik peteklere bu da cozum olmazsa bir de cold mix deneyecegim

Aaaaaaa evet o çok önemli. Islak havlu veya su koyuyorum ben de sürekli . Nemi takip eden birşey kullanırsan içinde rahat eder . E bebekten weewell in almıştım termometre ve nem olcer.

Eşim bikaç gündür evde yoktu işyerinde eylem yapıyolardı aksam geldi benim oglan nasıl gülüyo babasına kahkaha atıyo ben güldürmeye calıştıgımda böyle gülmüyo çok kıskandım :) gecen gün arkadaşa gittim arkadaşın çocugu agladıgında buda agladı en ufak sese hemen dudaklarını büzüp aglamaya başlıyo
Bızımkıde ani seslerden korkmaya başladı

Back
X