- 23 Ağustos 2011
- 5.411
- 9.343
- 148
Bügün tahminimce 30 haftalik hamile bir kadini gördüm ve adeta kiskandim. Keske bende o asamada olsam ve böyle korkmasam. En azindan bebisini hisediyorsun
Allah yardımcın olsun. Rabbim tez zamanda sağlıklı bır bebek nasip etsin canım.Canlarım ben size ufak bir bildirimde bulunmak istedim. İlk gebeliğim ve ilk düşüğüm olduğu için yaşadıklarımı paylaşmak istedim. 10 haftalık olması gereken bebeğimin 6 haftalıkken kalbi durmuş bu yüzden kürtaj için devlet hastanesine gittim. Orda kürtajdan önce düşük yapmanı sağlıyorlar. Bana ağızdan ve vajinadan hap verdiler sancı başlattışar. 14 saat ( bu saat olayı aynı doğum gibiymiş herkeste farklılık gösterebiliyor) doğum sancısı çekerek düşük yaptım bildiğin ölü bebeği doğurdum sonrasında full anesteziyle kürtaj yapıp içimde parça kalmasını önlemek amacıyla içimi temizlediler. İnsanın psikolojisi zaten altüst haldeyken bunları yaşamak çok zor allah düşman başına vermesin inanın şimdilik hamile kalmayı düşünmüyorum. Tekrar düşük olayını kaldıramam diye düşünüyorum ama Rabbim çekemeyeceğin acı vermezmiş. Çevremde hep duyardım onun çocuğu karnında ölmüş şu düşük yapmış bu kürtaj olmuş diye ama insan hiç kendine yakıştıramıyor yazık diyip geçiyorsun ama herkesin başına gelebilecek bişey. Siz kendinize ve bebeğinize çok iyi bakın can sıkıntısı bebeğe iyi gelmez boş boş sıkıntı yapmayın kendinize, booool boool dinlenin her ufak şeyden sonra bi yatın benim size tavsiyem. 4-5 aylıkken de kanamanız olup düşük riskiniz olabilir hastanede çoook var sizde bunlardan olmayın. Birde kesinlikle ve kesinlikle 7 ayınızdan önce bebeğe sair bişey almanızı tavsiye etmiyorum bişey olacak diye değil ama ya olursa hani çok fazla üzülmeyin diye. Öpüyorum hepinizi bebişlerinizle birlikte sağlıkla kalın
Geçmiş olsun bende 2 ay önce aynı şeyleri yaşadım Rabbim sabir versin yasatmasin kimseye ama bunada şükür bizede bişey olabilirdi bende 16 haftalik bebegimin gelişiminin 13 haftalik ta kaldığını öğrendim 3 hafta ölüsüyle yasamisim 8 saat sancı çektim bende el büyüklüğünde yavrumun ölüsünü doğum yaptım çok dikkatli olun kızlar herseyinizi sorun dr unuza kusura bakmayin çok uzun oldu arkadaşı okuyunca bende yazmak istedim Rabbim hepinize sağlıcakla kucaginiza almayi nasip etsin inşallahCanlarım ben size ufak bir bildirimde bulunmak istedim. İlk gebeliğim ve ilk düşüğüm olduğu için yaşadıklarımı paylaşmak istedim. 10 haftalık olması gereken bebeğimin 6 haftalıkken kalbi durmuş bu yüzden kürtaj için devlet hastanesine gittim. Orda kürtajdan önce düşük yapmanı sağlıyorlar. Bana ağızdan ve vajinadan hap verdiler sancı başlattışar. 14 saat ( bu saat olayı aynı doğum gibiymiş herkeste farklılık gösterebiliyor) doğum sancısı çekerek düşük yaptım bildiğin ölü bebeği doğurdum sonrasında full anesteziyle kürtaj yapıp içimde parça kalmasını önlemek amacıyla içimi temizlediler. İnsanın psikolojisi zaten altüst haldeyken bunları yaşamak çok zor allah düşman başına vermesin inanın şimdilik hamile kalmayı düşünmüyorum. Tekrar düşük olayını kaldıramam diye düşünüyorum ama Rabbim çekemeyeceğin acı vermezmiş. Çevremde hep duyardım onun çocuğu karnında ölmüş şu düşük yapmış bu kürtaj olmuş diye ama insan hiç kendine yakıştıramıyor yazık diyip geçiyorsun ama herkesin başına gelebilecek bişey. Siz kendinize ve bebeğinize çok iyi bakın can sıkıntısı bebeğe iyi gelmez boş boş sıkıntı yapmayın kendinize, booool boool dinlenin her ufak şeyden sonra bi yatın benim size tavsiyem. 4-5 aylıkken de kanamanız olup düşük riskiniz olabilir hastanede çoook var sizde bunlardan olmayın. Birde kesinlikle ve kesinlikle 7 ayınızdan önce bebeğe sair bişey almanızı tavsiye etmiyorum bişey olacak diye değil ama ya olursa hani çok fazla üzülmeyin diye. Öpüyorum hepinizi bebişlerinizle birlikte sağlıkla kalın
Benimki yılda 2 kez canım .yani 6 ayda kontrol ama tedavi suan görmüyorum 5 sene önce bıçak saplanmasiyla gittim sıkışma oluyordu şimdide merdiven çok zor cikiyorum nefes nefese kalıyorum, evet kalp kapağı kan kaçırıyor oda kapakta kireçlenmeye sebeb olmuş dedi tedavi uygulamadır için bende 9 aydır gerek duymadım gitmedim yılda bir gideyim dedim öyle .ama öyle anlar oluyor ki kalp krizi geçirecem saniyorum ağrıdan anlık bağırıyorum sanki kramp giriyor kasiliyor gibi sonra 10 dk dinleniyor geçiyor böyle işte .geçmiş olsun sanada .Doğum sonrası oluştuysa geriliyor da, ilerliyor da... Çoğunlukla kayboluyor ama. Kalp kapağında kaçak dediğin muhtemelen mitral kapak yetmezliği ve buna bağlı kalbe kan sizintisi olması. Minimal seviyedeyse aritmi yapar sadece başka sıkıntısı olmaz. (2 yılda bir kontrol dediğine göre öyle muhtemelen) Benim sadece bu değil. Benim kalbim delik doğuştan. Kapanmadı. Mitral kapak yetmezliği, kapakcikta kalinlasma ve romatizma ve tüm bunlara bağlı ileri derecede ritim bozukluğu da var kalpte. Benim kontrollerim 3-6 ay arasında değişiyor. Hiçbir şekilde solunum yolu enfeksiyonu, yüksek ateş geçirmemem gerekiyor ve bunun için her sene grip aşısı, 5 yılda bir de delik için iğne vuruluyorum.
Kızlar kusura bakmayın da neden bu kadar karamsar çoğunuz.. Yok kalbimi durdu yok Düşüyor mu yok bişey mi oldu. Yok 7.aya kadar birşey almayın... Ben alışverişe 8.ayda başladımda ne oldu 39haftalıkken dünyaya getirdiğim sapasağlam bebeğimi 5günlükken sebepsiz kaybettim.yani olacağı varsa oluyor. O Yüzden rahat olun tadını Çıkarın gebeliğin güzel düşünün.kendinize eziyet etmeyin. Ben bu acıylayken bile aklıma bunları getirmiyorum çünkü bu dünyaya nasibi olan gelir ve nasibi olan büyür. Hepimiz pozitif olalım
Amin canım inşallah.evet 8.haftadayım bende.Katılıyorum sana arkadaşım bende çok sinirleniyorum .. Allahım saglıklı sihhatli bebekler dogutmayı büyütmeyi nasip etsin inşallahh .. başın sagolsun arkadaşım eger hamileysen Allahım saglıklı sihhatli dogurmayı büyütmeyi nasip etsin..
ya yapma Allah aşkına iyi bebislerimiz bence lutfen kötü düşünmeyelim bebislere de bize de yazıkmavili33
Cook tesekkür ederim kizlar. Evet cenemi tutamadim ve banliydim. Pazartesi doktor randevum var, ultrason ile bakacaklar. Öyle bir korkuyorum ki, özelikle burdaki üyenin hikayesini okuduktan sonra. Bebis karninda ölmüs fakat hicbir belirti yokmus.
Bende korkuyorum ki doktor diyecek "bu bebis gecen hafta ölmüs, artik yapacagimiz birsey yok diye
aaaa aynı beeeen ☺Warrrrr basida ben cekiyo olabilirimhamile degilim hastayim bnce. oyle kotu geciyo ki birde yatiyorum surekli ewde 20 saat tekim.benim birde beklemedgim bi gebelik bir anda alt ust oldum.su 7 ay sag salim gecsin diye dua ediyorum
bunlari yazmayaydin iyiydi bana zorunlu sezeryan yapacaklar zaten korkuyorum iyice korktumSezaryen bana göre normal doğumdan katbekat zor. Onu diyenler halt yemiş. Ben çocuk sayılırdım, halamın kızı büyük çocuğunu sezaryenle doğurmuştu. Ameliyathaneden çıktığı anı hiç unutmuyorum. 1 haftaya yakın yoğun bakımda yattı aşırı kan kaybından. Beni çok etkilemiştir bu mesela.
Ben epizyodan değil de, epizyonun uyuşturmadan yapılmasından çekiniyorum da gerçi o da o sancı içinde sinek ısırığı gibi kalır herhalde.
Hayır canım Sezeryan kadar rahat bi doğum yok .1. Yavrum gene anestezi ile dünyaya getirdim evet gerçekten kötüydü ve sanki karnına ateşten koz koymuşlar gibiydi yanıyorumdum uyandığında , bağırıyorduum sanki dikmemislerde açık birakip uyandirmislardi, psikolojik baya etkilendim ama sadece ilk saatlerdi ağrı kesici ve serumlar takıldım sonra bitti cok sukur .ama sonraki dogumjm resmen dış dolgusu gibiydi belden iğne vuruldum spinal sezeryandi çok rahat gecirdim korku çok olunca kendimi ameliyat başlamadı diye telkin ediyordum fakat başlamıştı kalem gibi bişi gidiklayinca anlamıstim caktirmiyordum kendim e korkudan tansiyon düştü Dr bişi vurun dedi sonra oluyorum .... dr bey dedim bişi vurdular serum a okadar iyi geldik i sanki disci koltugunda gibi oldum rahatladim bu saydığım ilk 5 dakika canım vurulan iğne sayesinde normale dönmüştüm zaten. Dr um ne olmesi koca kafan çıkıyor bak dedi ve ağladı bebeğim aman yarabbim bu nasıl bi duyguydu ne acı var ne bişi bebegimi yanıma getirdiler .ve biranda hastayı kalldirin dediler ne , ne oldu bişi mi var dedim bitti dediler şakamı dedim yaaa Hâlbuki bebeğim çıktıktan sonra o 40 dk nasıl 2 dk gibi geçmiş hala anlamış degilim ,dışarı çıktığımız da eşim nasıl korkula bekliyor bi görseniz yuzunu ben bi kahkaha atıyorum ama görmeniz lazım aşkım bitti diye gülüyorum eşim nasıl sevindi öptü ameliyathane onunde elimi tutarak odama goturduler eşim çok sevindi korktum diğeri gibi zor olacak diye dedi maşallah iyi gorunuyon aşkım dedi .evet bebeğin ilk sesini duydugumda hersey bitmişti benim için zorlukları, birde doğru mu bilmiyorum ama çok ağlayıp anestezi cesaret gibi bişi vururuz korku kalmaz demişti acaba doğrumuydu beni cesaretlendirmek için yaptılar belkide.anlayacağınbunlari yazmayaydin iyiydi bana zorunlu sezeryan yapacaklar zaten korkuyorum iyice korktum
sağolasın canım rahatladımHayır canım Sezeryan kadar rahat bi doğum yok .1. Yavrum gene anestezi ile dünyaya getirdim evet gerçekten kötüydü ve sanki karnına ateşten koz koymuşlar gibiydi yanıyorumdum uyandığında , bağırıyorduum sanki dikmemislerde açık birakip uyandirmislardi, psikolojik baya etkilendim ama sadece ilk saatlerdi ağrı kesici ve serumlar takıldım sonra bitti cok sukur .ama sonraki dogumjm resmen dış dolgusu gibiydi belden iğne vuruldum spinal sezeryandi çok rahat gecirdim korku çok olunca kendimi ameliyat başlamadı diye telkin ediyordum fakat başlamıştı kalem gibi bişi gidiklayinca anlamıstim caktirmiyordum kendim e korkudan tansiyon düştü Dr bişi vurun dedi sonra oluyorum .... dr bey dedim bişi vurdular serum a okadar iyi geldik i sanki disci koltugunda gibi oldum rahatladim bu saydığım ilk 5 dakika canım vurulan iğne sayesinde normale dönmüştüm zaten. Dr um ne olmesi koca kafan çıkıyor bak dedi ve ağladı bebeğim aman yarabbim bu nasıl bi duyguydu ne acı var ne bişi bebegimi yanıma getirdiler .ve biranda hastayı kalldirin dediler ne , ne oldu bişi mi var dedim bitti dediler şakamı dedim yaaa Hâlbuki bebeğim çıktıktan sonra o 40 dk nasıl 2 dk gibi geçmiş hala anlamış degilim ,dışarı çıktığımız da eşim nasıl korkula bekliyor bi görseniz yuzunu ben bi kahkaha atıyorum ama görmeniz lazım aşkım bitti diye gülüyorum eşim nasıl sevindi öptü ameliyathane onunde elimi tutarak odama goturduler eşim çok sevindi korktum diğeri gibi zor olacak diye dedi maşallah iyi gorunuyon aşkım dedi .evet bebeğin ilk sesini duydugumda hersey bitmişti benim için zorlukları, birde doğru mu bilmiyorum ama çok ağlayıp anestezi cesaret gibi bişi vururuz korku kalmaz demişti acaba doğrumuydu beni cesaretlendirmek için yaptılar belkide.anlayacağın
Şimdiki teknolojiyle sezeryan kadar rahat doğum yok .zaten 5 saat bel asagisi beton gibiydi 5 saat boyuna iğneler serumlar beni iyilestirmisti zaten yurudugumde çok az acı vardı oda normal 4 . Gun Bişi kalmiyör zaten.ben normal yapipta 6 ay tuvalet e oturamayan dikişler i patlayan çok gördüm duydum sezeryandi en güzeli en konforlusu canım
Aman onlar da neymiş. Allah korusun .tabiki her normal doğum yapanın çocuğu sağlıklı olacak diye bir şey yok ama istatistikler bu şekilde belirlemiş. Sezaryen bir ameliyattir ve zorunlu olmadıkça uygulanmamalidir. Tabi kişiler istediklerini uygulamakta özgür üstelik ülkemizdeki drlar bu kadar arkqlarindayken. Ben de normal yaptım 2 .5 yıl emzirdim Allah a şükür hiç sorunu olmadı. Arkadaşım da aynı anda yaptı.çocuk ne uyudu ne hastanelerden çıkabildi.bunların doğum şekliyle alakası var mıdır uzman değilim yeterli bilgim yok.ama Allah bu şekilde yarattıkları en güzeli budur diye düşünüyorum. Allah o bebise de şifa versin.Ben Sezeryan doğum yaptım kızım 3 ay anne sütü aldı sadece 3 yaşında ama bi kaç kez kulak emekliyormuş dışında ciddi bi sıkıntı hiç olmadı. Görümcem 2 yıl emzirdi normal doğurdu egzamadan alerjik astıma madalyon hastalığına ne ararsan çıktı yavrucumda.
Kimse kimseye fikir vermiyor hanımefendi. Kimsenin olumsuz yazdığı da yok bence siz art niyetli okumussunuz farkindaysaniz herkes kendi deneyimini paylaştı.kimse kimseye karisamaz düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilir.tekrar ediyorum normal doğum yapan annenin sezaryen doğum yapan anneye üstünlüğü yoktur. Sezaryen yapıp aylarca kalkamayan da var normal doğum yapıp çeşitli komplikasyonlara maruz kalan da.siz bu konudan neden bu kadar rahatsız oldunuz anlayabilmiş değilim. Burda bu şekilde konuşuldu diye alınan sezaryen tarihinden vazgeçecek değil kimse ve ya sezaryen cok rahatmis o zaman normal yapmayim demeyecek.ama ortada sebep yokken yok burcu şu olsun bu olsjn gibi sebeplerle sezaryen olunmasına açık ve net karşıyım. Bu da benim düşüncem sizi ilgilendirmez.Yok ya Ocak anneleri illaki yazacak kötü birsey buluyor :) normal yada sezeryan hiç bir Önemi yok.o çocuk bir şekilde çıkacak içerden.sağlıkla gelsin de ne Önemi var doğum ne şekilde oldu. SeZeryan olan normal doğuma bok atıyor normal olan sezeryana. Lütfen bu tarz kötü deneyimlerinizi kendinize saklayın ve kimseye doğum konusunda fikir vermeyin. Her bünye farklı nihayetinde. Illaki ikisi arasındaki farkı merak eden varsa bu tarz konular var sitede .girip okuyun
aynen sana katılıyorum bende ilk doğumumu genel anestezi ile yaptım çok zor oldu ama ikinci doğumum spinal sezeryan oldu çok rahat ettim.sezeryan olacak arkadaşlara da tavsiye olunur kesinlikle genel anestezi ile olmayınHayır canım Sezeryan kadar rahat bi doğum yok .1. Yavrum gene anestezi ile dünyaya getirdim evet gerçekten kötüydü ve sanki karnına ateşten koz koymuşlar gibiydi yanıyorumdum uyandığında , bağırıyorduum sanki dikmemislerde açık birakip uyandirmislardi, psikolojik baya etkilendim ama sadece ilk saatlerdi ağrı kesici ve serumlar takıldım sonra bitti cok sukur .ama sonraki dogumjm resmen dış dolgusu gibiydi belden iğne vuruldum spinal sezeryandi çok rahat gecirdim korku çok olunca kendimi ameliyat başlamadı diye telkin ediyordum fakat başlamıştı kalem gibi bişi gidiklayinca anlamıstim caktirmiyordum kendim e korkudan tansiyon düştü Dr bişi vurun dedi sonra oluyorum .... dr bey dedim bişi vurdular serum a okadar iyi geldik i sanki disci koltugunda gibi oldum rahatladim bu saydığım ilk 5 dakika canım vurulan iğne sayesinde normale dönmüştüm zaten. Dr um ne olmesi koca kafan çıkıyor bak dedi ve ağladı bebeğim aman yarabbim bu nasıl bi duyguydu ne acı var ne bişi bebegimi yanıma getirdiler .ve biranda hastayı kalldirin dediler ne , ne oldu bişi mi var dedim bitti dediler şakamı dedim yaaa Hâlbuki bebeğim çıktıktan sonra o 40 dk nasıl 2 dk gibi geçmiş hala anlamış degilim ,dışarı çıktığımız da eşim nasıl korkula bekliyor bi görseniz yuzunu ben bi kahkaha atıyorum ama görmeniz lazım aşkım bitti diye gülüyorum eşim nasıl sevindi öptü ameliyathane onunde elimi tutarak odama goturduler eşim çok sevindi korktum diğeri gibi zor olacak diye dedi maşallah iyi gorunuyon aşkım dedi .evet bebeğin ilk sesini duydugumda hersey bitmişti benim için zorlukları, birde doğru mu bilmiyorum ama çok ağlayıp anestezi cesaret gibi bişi vururuz korku kalmaz demişti acaba doğrumuydu beni cesaretlendirmek için yaptılar belkide.anlayacağın
Şimdiki teknolojiyle sezeryan kadar rahat doğum yok .zaten 5 saat bel asagisi beton gibiydi 5 saat boyuna iğneler serumlar beni iyilestirmisti zaten yurudugumde çok az acı vardı oda normal 4 . Gun Bişi kalmiyör zaten.ben normal yapipta 6 ay tuvalet e oturamayan dikişler i patlayan çok gördüm duydum sezeryandi en güzeli en konforlusu canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?