- 2 Mayıs 2009
- 414
- 108
- 323
- 40
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canim benim kalp kapağında kaçak ve kireçlenme var fakat der yılda 2 kez kontrol istedi başka bişi demek için erken dedi canım senin neyin var ilerlermi benimki.
Benim kayinvalidem de aynı rahatsızlık var canim ona özellikle normal doğum yaptirmislar.valla bizde de aynı durum var elimden geleni yaptım iri olmasın diye ama herseye rağmen 4 kilo doğdu. Benim sancim da çok azdı 1 ay sürekli sürdü artık doğum olmayınca hastanede müdahale ettiler.3 gün sürdü tam.ama şükür oğlum sağlıcakla doğdu. Burnunda ,kafasının arkasındaki kirmiziliklar hala geçmedi. Bir yerine bir şey olmadı ya çok şükür onlar önemli değil. İri doğduğu için şekeri de çok çabuk düştü .çok zorlandım sarılıgini düşüren kadar.
İnşallah korktuğunu uğraması canim sağ salim kavusursunuz.
Warrrrr basida ben cekiyo olabilirimCok mutsuzum, cok halsizim, cok bunaliyorum...
Hicbir isi yapmaya gucum yetmiyor, enerjim sifir. Dogru duzgun beslenemedigimden herhalde bir türlü kendime gelemiyorum. Boyle oldukca kendimi daha mutsuz hissediyorum.
Iste böyle bir kisir döngü.
Var mi boyle benim gibi?
hamile degilim hastayim bnce. oyle kotu geciyo ki birde yatiyorum surekli ewde 20 saat tekim.benim birde beklemedgim bi gebelik bir anda alt ust oldum.su 7 ay sag salim gecsin diye dua ediyorum 
Kesinlikle canim gebeliğin son hatalarında bor kutu geliyormuş. İçinde doğumda lazım olabilecek her şey oluyormus.çok ozeniyorum gerçekten hastanede olacağına evde olsa keşke. Benim Dr um sezaryen yanlısı değildi canim normalde yapılabilir durumdaydim ama yapmadı. Tamamen normal olsun diye uğraştı hatta ben yerde sancı çektim son dakika masaya alındım. Ve epizyo felan yok bende.çok şükür doğumdan sonra her şey bitiyor.ama sezaryen de esas o zaman başlıyor. Ben de zorunlu olanlara bir şey diyemem ancak bu keyfi olanlara gerçekten çok kızıyorum. Dr doğum esnasında bebeğin etrafı bir sıvı ile kapanır hastalıklardan korunur demisti.hakikaten özellikle sezaryen le doğan bebeklerde astım tarzı rahatsızliklar fazla görülüyor. Sezaryen doğum yapan anne değildir gibi bir savi da desteklemiyorum.Normal doğum oldu değil mi senin canım?
Şükür sağlıkla gelmiş. Buradaki doktorlar en ufak şeyde sezaryen deyip yapıştırıyor. Riskli olanlara gerçekten bir şey diyemem.
Ama hayatımı veya bebişin sağlığını gerçekten tehdit edecek bir sorun olmadıkça ben sezaryen doğum yapma taraftarı değilim. Eşim bile hayvan doğumuna gidiyor. O dahi meslektaşlarıyla konuşurken arkadaşları normal doğuma el vurmadıklarını, sezaryenin daha kolayına geldiklerini söylüyorlar söz konusu hayvan bile olsa.
Eksisozluk gibi yerlerde bile sezaryen hakkında "Kim uğraşır normal doğumla yea. Gelsin sezaryen günde elli tane yapayım. " zihniyetinde yazan hekimler var. İnsan böyle olunca gerçekten gerekli olduğu için mi yoksa gerekli süsü verilerek mi yapılıyor diye sorguluyor.
Eşimin ailesi de yurtdışında yaşıyor. Yengeleri falan doğumlarını hep orada yapmış ve bizim sezaryen modasının aksine orada evde doğurmayı dahi teşvik ediyorlar, diyorlar.
Cnm gecmis olsun seni cok iyi anliyorumCanlarım ben size ufak bir bildirimde bulunmak istedim. İlk gebeliğim ve ilk düşüğüm olduğu için yaşadıklarımı paylaşmak istedim. 10 haftalık olması gereken bebeğimin 6 haftalıkken kalbi durmuş bu yüzden kürtaj için devlet hastanesine gittim. Orda kürtajdan önce düşük yapmanı sağlıyorlar. Bana ağızdan ve vajinadan hap verdiler sancı başlattışar. 14 saat ( bu saat olayı aynı doğum gibiymiş herkeste farklılık gösterebiliyor) doğum sancısı çekerek düşük yaptım bildiğin ölü bebeği doğurdum sonrasında full anesteziyle kürtaj yapıp içimde parça kalmasını önlemek amacıyla içimi temizlediler. İnsanın psikolojisi zaten altüst haldeyken bunları yaşamak çok zor allah düşman başına vermesin inanın şimdilik hamile kalmayı düşünmüyorum. Tekrar düşük olayını kaldıramam diye düşünüyorum ama Rabbim çekemeyeceğin acı vermezmiş. Çevremde hep duyardım onun çocuğu karnında ölmüş şu düşük yapmış bu kürtaj olmuş diye ama insan hiç kendine yakıştıramıyor yazık diyip geçiyorsun ama herkesin başına gelebilecek bişey. Siz kendinize ve bebeğinize çok iyi bakın can sıkıntısı bebeğe iyi gelmez boş boş sıkıntı yapmayın kendinize, booool boool dinlenin her ufak şeyden sonra bi yatın benim size tavsiyem. 4-5 aylıkken de kanamanız olup düşük riskiniz olabilir hastanede çoook var sizde bunlardan olmayın. Birde kesinlikle ve kesinlikle 7 ayınızdan önce bebeğe sair bişey almanızı tavsiye etmiyorum bişey olacak diye değil ama ya olursa hani çok fazla üzülmeyin diye. Öpüyorum hepinizi bebişlerinizle birlikte sağlıkla kalın![]()
Can'ım öncelikle çok geçmiş olsun . sana özelden cevap yazacağım etkilenen arkadaşlar olmasın diye.Gojjiberries arkadasim bisey sormak istiyorum.eski konularda sizin msj.iniza rastladim.ben gecen hafta kalbi durdugu icin kurtaj olmustum hatirlarsaniz.bu hafta kontrole gittim ve icerde kan pihtisi var dedi.rahim kasilmasini saglayan bi ilac verdi haftaya tekrar bakalim kaybolacakmi dedi.sizde ayni sorunu yasamissiniz gecmiste.sonra bidahami kurtaj oldunuz.surec nasildi.ve tekrar olduysaniz anestezi ilemi oldunuz tekrarini.saglikla kucaginiza alirsiniz insallah bu defa.bendede pihilasma olabilirmis genetik test yaptirmami onerdi dr.
sonundaa mutlu haber rahatlamışsındır umarımm eşinlede barışın artık dün üzüldüm anlattıklarını okuyuncakızlar doktora gittim çok şükür her şey yolunda 9 haftalık olmuş içim çoook rahatladı şükür Rabbimedua eden herkese çok teşekkürler
doktora dedim ben hiç bir şey hissetmiyorum bulantı kusma koku hassasiyeti yok, öncekinde doğurana kadar kusmuştum da... şimdiye kadar olmadıysa artık olmaz dedi
bir aksilik olmazsa nasibimde varsa 12 Ocakta kuzum kucağımda
![]()
Ben Sezeryan doğum yaptım kızım 3 ay anne sütü aldı sadece 3 yaşında ama bi kaç kez kulak emekliyormuş dışında ciddi bi sıkıntı hiç olmadı. Görümcem 2 yıl emzirdi normal doğurdu egzamadan alerjik astıma madalyon hastalığına ne ararsan çıktı yavrucumda.Kesinlikle canim gebeliğin son hatalarında bor kutu geliyormuş. İçinde doğumda lazım olabilecek her şey oluyormus.çok ozeniyorum gerçekten hastanede olacağına evde olsa keşke. Benim Dr um sezaryen yanlısı değildi canim normalde yapılabilir durumdaydim ama yapmadı. Tamamen normal olsun diye uğraştı hatta ben yerde sancı çektim son dakika masaya alındım. Ve epizyo felan yok bende.çok şükür doğumdan sonra her şey bitiyor.ama sezaryen de esas o zaman başlıyor. Ben de zorunlu olanlara bir şey diyemem ancak bu keyfi olanlara gerçekten çok kızıyorum. Dr doğum esnasında bebeğin etrafı bir sıvı ile kapanır hastalıklardan korunur demisti.hakikaten özellikle sezaryen le doğan bebeklerde astım tarzı rahatsızliklar fazla görülüyor. Sezaryen doğum yapan anne değildir gibi bir savi da desteklemiyorum.
bende çok merak ettim onu en son banlanmıştı ama genelde 1-2 gün sürer banlanma bidaha yazmadı K kararsiz_2013K kararsiz_2013 bugun benim de aklima geldi evet hic sesi çıkmıyor
Cok mutsuzum, cok halsizim, cok bunaliyorum...
Hicbir isi yapmaya gucum yetmiyor, enerjim sifir. Dogru duzgun beslenemedigimden herhalde bir türlü kendime gelemiyorum. Boyle oldukca kendimi daha mutsuz hissediyorum.
Iste böyle bir kisir döngü.
Var mi boyle benim gibi?
bende çok merak ettim onu en son banlanmıştı ama genelde 1-2 gün sürer banlanma bidaha yazmadı K kararsiz_2013
Kesinlikle canim gebeliğin son hatalarında bor kutu geliyormuş. İçinde doğumda lazım olabilecek her şey oluyormus.çok ozeniyorum gerçekten hastanede olacağına evde olsa keşke. Benim Dr um sezaryen yanlısı değildi canim normalde yapılabilir durumdaydim ama yapmadı. Tamamen normal olsun diye uğraştı hatta ben yerde sancı çektim son dakika masaya alındım. Ve epizyo felan yok bende.çok şükür doğumdan sonra her şey bitiyor.ama sezaryen de esas o zaman başlıyor. Ben de zorunlu olanlara bir şey diyemem ancak bu keyfi olanlara gerçekten çok kızıyorum. Dr doğum esnasında bebeğin etrafı bir sıvı ile kapanır hastalıklardan korunur demisti.hakikaten özellikle sezaryen le doğan bebeklerde astım tarzı rahatsızliklar fazla görülüyor. Sezaryen doğum yapan anne değildir gibi bir savi da desteklemiyorum.
Aa sizinle günümüz ayniymisben bulamadım profilimde doğum haritası oluşturacağım yeri bana yardımcı olur musunuz
mavili33
Cook tesekkür ederim kizlar. Evet cenemi tutamadim ve banliydim. Pazartesi doktor randevum var, ultrason ile bakacaklar. Öyle bir korkuyorum ki, özelikle burdaki üyenin hikayesini okuduktan sonra. Bebis karninda ölmüs fakat hicbir belirti yokmus.
Bende korkuyorum ki doktor diyecek "bu bebis gecen hafta ölmüs, artik yapacagimiz birsey yok diye![]()
Ben de her gittiğimde "lan! Öldü mü acaba?!" Diye gidiyorum allaha şükür sapasağlam.
İyi seyler düşün